Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

ВИНАГИ


Страна: Южна Корея
Година: 2011
Времетраене: 106 мин.
Жанр: Драма, Романтичен
Режисьор: Song Il Gon

В главните роли:
So Ji Sub - Cheol Min
Han Hyo Joo - Jung Hwa
Yun Jong Hwa - Min Tae Sik
Kang Shin Il - menager Choi
Park Cheol Min - Coach Bang
Oh Gwang Rok - Park Chang Soo

Резюме: Във филма се разказва за Чол Мин (So Ji Sub), бивш боксьор, който ще направи всичко възможно за любимата жена Джонг Хуа (Han Hyo Joo), губеща зрението си.

 


С български субтитри :subs:: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs:: :click:

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можах да устоя и го видях и аз без субтитри - много ми хареса дори и без да знам какво си казват...

Чудесна музика, Джи Соп е страхотен и без думи, а с Хан Хьо Джу си пасваха идеално - изобщо не ме разочарова,

както много често става, когато очакваш нещо дълго време...

Съжалявам, обаче, че точно тази група се е заела с превода :( Дано се справят този път...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам търпение да направят свестни субтитри, но и без тях коментарът е един - ВЕЛИКОЛЕПЕН!!!

 

Самият филм е невероятно красив, трогателен, човешки, корейски и не съвсем... Много изчистен, без размотаване, дори без дебилните майтапи, характерни дори за драмите. Усмивките тук са примесени със сълзи, а сълзите - с усмивки. Историята е докосваща и красива...

Предупреждавам фенките - има сцена с доста брутален бой, не се стряскайте.

 

От средата нататък, особено след боя и след като го наръгаха с ножа направо ми се искаше да побегна с писъци, да не говорим, че през цялото време бях на нокти да не вземат да развалят прекрасния филм с някой типичен корейски финал, но за огромно мое щастие опасенията ми не се оправдаха. :)

 

 

Хан Хьо Джу - неузнаваема! Нищо общо с предишните роли. Много ми хареса и с удоволствие бих я гледала в още филми. Харесах я и в Наследството, но тук се справи страхотно. Невероятно, но беше достоен партньор на Джи Соп, което е особено трудно да се постигне.

 

А Джи Соп.........

Тоя човек си даде душата за тая роля. Ако очаквате да се размотава по плочки - ще има да вземате. Да, такива кадри има, но фаянса му е последното, за което ще мислите. Перфектен е малко да се каже. Рядко се е случвало да не ми стигат прилагателните, но ето на. Опасявах се да не взема след толкова чакане да се разочаровам, както стана на няколко пъти с дълго очаквани сериали, но наистина не очаквах да надмине многократно очакванията ми. За Джи Соп - поклон доземи!

 

И така, в случай, че някой още не е разбрал, препоръчвам филма с две ръце, два крака и изобщо колкото крайника имам. Отива ми директно в Топ-а. Ще се усмихвате, ще плачете, ще седите на тръни в ужас какъв ще е краят, но резултатът си заслужава. И още как! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я, да си кажа...че се събуждам с OST-а няколко дни... smile.gif Та, след филма..

Извод 1: Стереотипен, докосващ и навярно малко скучен филм по сценарий за някои хора.
За мен, старомодният край беше само скучен. Знаеш почти всичко което ще се случи на героите от началото до края, и пак..заради самите герои гледаш и гледаш...

Извод 2: Играта на актьорите беше добра. Даже отлична!
Джи Соп отдавна е намерил краткия път до сърцето ми...Той е толкова човечен и естествено тъжен мъж и актьор, че всяка подобна роля може и на сън да я изиграе. С кеф го казвам, че е наистина от малкото актьори, които когато играе, може и да не говори, защото образите му „говорят” вместо "думите им". Отново е една класа по-изразителен и мечтателен от всеки друг актьор, който мога да си представя в образа на аджоши-то.

Тц..ц, друг е въпроса, че е толкова секси, и е толкова не аджоши за мен тук (толкова бързо забравих за омърляния му вид и формата за бивш боксьор)
Но ми омръзна да го виждам, как страда и поема болката на героя си, дали добър или лош, почти във всеки филм/сериал....така, че - Джи, ако ме четеш – знай, че си страхотен и искам още, време е за нещо смело и предизвикателно за актьора Джи Соп. Да казвам ли и смешно? tongue.gif

Извод 3: Имаше хармония в този филм: в образите, в камерата, в цветовете, в музиката...(изключвам, че една сцена беше орязана)

Извод 4: Любовните сцени ми бяха леко скунфузни.
Не всичките, но..аз ли очаквах повече, или на Хан Хьо Джу й е било трудно да се отпусне с точно този актьор? Още го премислям... laugh.gif

Извод 5: Филмът си е класическа мелодрама, и само заради двамата главни пак няма да съжалявате, ако го гледате!

Те, тази песен от ost-a, доста слушам:

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм. Един от малкото стойностни напоследък. Винаги, когато гледам нещо толкова добро, си казвам "Именно затова заобичах корейските филми".

Да, този филм ме върна във времето, в което сърцето ми се вълнуваше след поредният изгледан и преживян финал. Напомни ми на първите ми корейски драми.

Както Спиди е написала, филма е типично корейски и не съвсем.

Страхотен , остави ме без думи. Вярвате или не, не смеех да мигна, докато не видях финалните надписи.

Хан Хьо Джо, както винаги беше невероятна. Напомни ми малко на героинята си от Пощальона. Много съм доволна от играта и, страхотно представяне, излъчване. Не съм очаквала друго от нея. Успя да ме заплени всяка сцена с нея.

Адмирации към Джи Соп. Също както винаги на много високо ниво. Направи поредната си силна роля, изпълнена с чувства. Очите му говореха вместо него. Обичаше и страдаше с поглед. Самонаказваше се и си даваше смелост с напиращи сълзи. Невероятен, човечен. Впечатлена съм, възхитена. Не знам какво да кажа, освен позитивни неща и похвали.

Двамата си допаднаха много добре като двойка. Напълно се бяха сляли с персонажите си и се бяха отдали на ролите си. Отдавна не съм попадала на толкова добра синхронизация между екранна двойка.

Музиката беше прекрасна, режисурата, картините, гледките, всички малки елементи.

Допадна ми идеята, че

 

 

човек обича не с очите, а със сърцето. Можеш да почувстваш някого близък, да си сигурен с него, да живеете достойно като добри хора с мечти за бъдещето, и без да си го "видял" с очите си. Добротата, благородността, съпричастността, саможертвоготовността, произтичат от душата. Не е необходимо да видиш някого, за да разбереш, че всъщност зад всичките му белези и маски се крие един мил, разбран човек, готов да обича. Жалко, че понякога хората забравяме какво е наистина важно за сметка на другото...

 

 

Хареса ми финала. До последно предполагах, че ще развалят хубавия филм с обичайните корейски финали, но тук нямаше такова нещо, за което съм много благодарна.

 

Силно го препоръчвам!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам, че най-накрая намерих време да изгледам поредният страхотен филм с Джи Соп.

Отдавна не бях се просълзявала на филм, ама ето че стана. Търсех си го и си го получих :lol:

Далеч не съм съгласна, че това е драма приличаща на всички останали останалите (пристрастността ми си казва думата НО все пак!!)! Сюжетът беше доста по-различен, имаше повечко екшън отколкото при другите, пък и честно да си призная не очаквах такъв финал.

 

Когато говорим за Джи, асоциацията която трябва да си прави всеки е разбира се ПОГЛЕДЪТ. Може би точно заради този поглед, Джи си остава абсолютно уникален. И в случая изобщо няма да коментирам начина му на игра, просто, защото Always (както и сега) е бил перфектен отвсякъде!

Не съм сигурна дали съм гледала Хан Хьо Джо в други филми (пък и не изпъква с кой знае каква визия че да я запомня), но няма да си кривя душата - добре изигра ролята си и успя да ме разчувства!

 

p.s.

Много искам да гледам филма, но за жалост в мастърса няма никакъв сийд и въобще не ми тръгва свалянето

Може ли да го качите някъде другаде

 

Аз лично го изтеглих за 10 мин. Така че пробвай пак!

Не знам защо, ама през цялото време филма прекъсваше :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви! С малко упорство успях да го изтегля и да го изгледам.

 

Филмът ми хареса и си заслужаваше чакането! Джи Соп и този път не ме разочарова. Имам чувството, че каквато и роля да играе, ще го направи перфектно.

Хан Джо също се превъплъти отлично в геройнята си. Вярвам, че дори нейната задача е била по-трудна - да пресъздаде един незрящ образ и да ме пренесе в този непознат за мен свят.

Историята е поднесена доста добре, без излишни "клишета". Хареса ми, че те въвежда плавно и зрителят става свидетел на връзката между двамата от самото начало.

Краят и мен ме изненада приятно. За пореден път се възхищавам на себеотдаването на тези хора. Когато казват, че ще се грижат един за друг, го правят наистина!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм, не само заради любимецът ми So Ji Sub, хареса ми историята, героите, музиката, всичко.....

Хепи енд - какво по-хубаво от това, вече не помня Ji Sub да е имал подобен филм или сериал, все накрая рев и сълзи, стига вече!!!!! :)

Страхотна игра и на двамата актьори, Han Hyo Joo също направи силна роля, класата си е класа, нямам търпение да гледам следващ филм на Ji Sub, голям талант! Просто му отиват много такива роли ;). Благодаря за субтитрите и приятно гледане на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко ми е харесал един филм, разбирам по два показателя: или ми се иска да видя края, преди да му е дошло времето, или ми се ще филмът никога да не свърша.

Only You ги притежава и двата.

 

Страхотен филм, толкова е... емоционално зареден, че не го гледаш, а го чувстваш.

 

Лично за мен има един-два слаби момента, понеже не обичам много-много уцелването на точния момент, и все пак филмът си заслужава 10/10.

 

Наистина Хан Хьо Джу е идеалната партньорка на Джи Соп за този филм. И вярно е казала blacky80 "Любовните сцени ... бяха леко скунфузни".

Но и това някак си ме очарова. Но, blacky80, за мен Джи Соп се чувстваше по-неловко от нея. :rolleyes:

 

Представянето на Джи Соп няма да го коментирам, понеже думите не ми стигат да го хваля.

 

 

Гледайте, няма да съжалявате и за миг дори!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да се оплача от грима на Джи. Гримьорите си бяха оставили ръцете. :lol2:

Вярно беше като след жълтеница, горканчо. Ама по-гадното беше колко клечав беше станал, от което изглеждаше и състарен. Обаче това да му е кусура. :)

Редактирано от Ragnos
Това беше просто приятелско намигване към Деси, не съм гледал филма. :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да се оплача от грима на Джи. Гримьорите си бяха оставили ръцете. :lol2:

 

 

Те да си оставяха ръцете само върху него... Напоследък не съм виждала някой със свестен грим - мацат, сакън да не им се забележи "творението". :slap:

Редактирано от desjer
Към Рагнос: А аз мислех, че си гледал филма. Няма ли кой да вземе мерки по въпроса?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав филм със страхотна актьорска игра. Не беше нещо непознато,но пък изпълнено по много добър начин. Страхотен Джи Соп (почвам да го харесвам тоз човек) и великолепна Хьо Джо . Не бих казал,че е най-силният филм,който съм гледал,но определено си струва гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но и това някак си ме очарова. Но, blacky80, за мен Джи Соп се чувстваше по-неловко от нея. :rolleyes:

 

Браво, Деси, точно казано! В най-интимната, според мен, той определено се чувстваше по-неловко...но това, защо ли и мен очарова? :lol:

 

Все пак да си призная, че двамата бяха сладки и се справиха с образите на екрана. А, като зрител, това е най-важно!

 

Ако искате и малко смях от двамата...след откриването на филма в Бусан. След няколко BTS и интервюта мисля, че са се и забавлявали по време на снимките.

Какво пожелание дръпна Джи на Shin Hyun-joon? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекалено е хубав филма за да пиша дълъг коментар....хората преди мен са казали всичко нужно.

Познат сюжет...с познати лица и все пак направено по прекрасен начин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, след толкова много положителни коментари, дълго се чудих дали да си кажа и аз мнението, че може някой да ме линчува. Аз лично очаквах с голямо любопитство и надежда този филм. Надявах се, че някой най-накрая ще напише сносен сценарий за Со Джи Соп, който няма да се крепи на влажния му поглед. Това, ако беше сериал с 10 или 16 епизода, сигурно щеше да бъде развит по-добре и нямаше да съм толкова критична. Толкова много клишета се бяха събрали, че чак моят мъж, когото убедих да гледа с мен, стигна с изреждането до Чарли Чаплин и Сляпата цветарка :lol: Е, ако съм честна, той по-благосклонно възприе филма, но пък срещата му със Со Джи Соп е само чрез "Каин и Авел". Слабичко си е филмчето или аз съм станала дебилна, щом не можа да ме накара да пусна сълза. Едва ли е второто, защото скоро си изплаках очите на корейски филм, който изобщо не може да се сравни с този, и също е нов :blink:

 

Е, изненадаха ме с прохождането, но после пък си спомних как в един исторически сериал един от героите доста успешно се справяше с патериците при срязани сухожилия и на двата крака :lol:, така че корейците са корав народ.

 

С две думи, филмът става за гледане, но не очаквайте нещо изключително и запомнящо се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен филмът успя да ме докосне. С голямо нетърпение го чаках и съм доволна. Пристрастна съм, признавам. Много. :rolleyes:
Не е най-великият филм на света, нито сценарият блести с оригиналност, но пък ме спечели с романтика и актьорска игра. Все пак е мелодрама. За жанра си е перфектен.
Браво на режисьора (за съжаление нищо друго негово не съм гледала).
За Ди Соп какво да кажа! :tongue: Ами ходят му такива роли и това е! Не че не искам да го извадят от този стереотип, но като си може човекът, може си. Даже се притеснявам, че прекалено се вживява в ролите си и престава да играе, а сякаш ги изживява като истински. Чак опасно ми се вижда. tongue.gif
Много добра Хьо Джу! Не почувствах разликата нито в годините, нито в опита. Изобщо супер СоДжу двойка! wink.gif
Леко съм разочарована от любовните сцени. Такава реклама им направиха, че очаквах нещо по-така.
Имаше и някои недомислици, но цялостното ми впечатление е повече от добро. Хубавата музика също има принос.

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам, харесвам, Со Джи -Соп ,

но и това не е дългоочакваната от мен за него роля.

Просто слаби отблясъци на изгряла вече звезда.

Само не искам да си мисля,

че енергията й е вече на изчерпване

и няма какво друго да покаже.

Просто няма кой да я взриви. Не се учудвам, че много корейски

звезди търсят изява навън.

За филма. Изтъркан сюжет, предсказуем,

добре изиграно, но както споменаха и другите в по-горните постове, слабички любовни сцени,

нищо ново под слънцето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...