Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Име: Hungry!/ ハングリー!
Страна: Япония 
spacer.png
Формат: Renzoku
Жанр: кулинарен, романтичен
Епизоди: 11 (времетраене 45 минути)
Период на излъчване: 10 януари 2012 г. - 20 март 2012 г.
ТВ канал: Fuji TV, вторник, 22:00 ч. японско време
Режисьори: Кейта Мотохаши, Кейчиро Шираки
Сценарист: Мика Омори (Buzzer Beat, Natsu no Koi wa Nijiiro ni Kagayaku)
Музика: Торио Охаши
Основна песен: The Bawdies - Rock Me Baby
Официална страница

В ролите:
Осаму Мукай като Ейске Ямате
Миори Такимото като Чие Окусу
Рьоко Кунинака като Мария Тачибана
Такаши Цукамото като Кента Сумийоши
Шохей Миура като Таку Хирацука
Канаме Кавабата като Цуйоши Фуджисава
Шори Сато като Саске Окусу
Горо Инагаки (SMAP) като Токио Асо
Сава Сузуки като Юки Шираяма
Хайри Катагири като Чикако Ебина
Мао Мияджи като Кана Изуми
Хидео Ишигуро като Ипей Кашиваги
Рьосей Таяма като Норио Хигаши
Тантан Хаяса като Ан Тоцука
Рио Ямашита като Нана Такаги
Джун Хашимото като Йошиаки Окусу
Нагиса Катахира като Ханако Ямате
Рен Осуги като Таро Ямате

 

Историята: Осаму Мукай е в ролята на Ейске Ямате, лидер и басист на групата Rockhead, който е принуден да изостави музикалната си мечта, за да се погрижи след смъртта на своята майка за семейният френски ресторант. Една история за приятелството, любовта, подкрепата в трудни моменти и разбира се добрата френска кухня.

 

Свали:

Английски субтитри
spacer.png и Руски субтитри spacer.png
:essub:

Свали епизодите с български субтитри: тук и тук 
spacer.png

 

Гледай онлайн:

Онлайн с български субтитри spacer.png

С английски субтитри spacer.png

С руски субтитри spacer.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се гледа. :) Харесвам продукциите, които имат нещо свързано с музика и храна, а тази има и двете :D

 

Видео:

 

http://www.youtube.com/watch?v=XRaqqq9v1Ss

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям те. И за мен продукциите, в които има обилно количество храна, в които се готви и звучи рок музика - могат да ме довършат от щастие. Осаму и Шохей са още един плюс. Познавам отлично френската кухня и ще бъде огромно удоволствие за мен да видя как ще я приготвят и японците.

 

С голям интерес се очаква това заглавие и в Япония. Екипът гостува в шоу програми тези дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ще се гледа...

Осаму и Шохей са ясни, но ще ми е интересно да видя и Миори в друг проект (май ще й е втори). В предния се справи доста добре и тук пак ще я гледам с удоволствие. А и готвене+музика+готини момчета... Какво му трябва повече на човек :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз откривам и двама певци - Канаме Кавабата от Chemistry и Горо Инагаки SMAP.

Кастът е много интересен. Надявам се сценаристите да измислят хубава история и да я поднесат по най-добрия начин на зрителите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично ми е интересно да чуя и гласчето на Шохей, тъй като ще се изявява като вокалист на ROCKHEAD.

 

Снимки от пресконференцията на Hungry!, която се е състояла днес. Във вторник (бел.ред. 10 януари) започва голямото готвене...

 

 

 

ak7ja1.jpg3539kxx.jpg

 

dgq69f.jpg

 

2py8itk.jpg

 

n4gpw8.jpg

 

25ul6gy.jpg

 

5xlll5.jpg

 

jauq8x.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и видео от пресконференцията, както и откъс от първа серия. Героят на Осаму ще бъде много взискателен (на моменти дори и садистичен) в кухнята.

Виждам и Шори Сато до Шохей Миура. Първа изява мисля в дорама за 15-ет годишния член на Johnny's Entertainment.

 

http://www.youtube.com/watch?v=dZgSKdVMU8A

 

П.П. Ако Осаму ми пили така на главата край печката, ще отнесе един тиган със сигурност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отива му да е крив, заядлив и садистичен. Има някаква студенина в излъчването му и би изиграл перфектно някой крив цербер... Ще ми достави голямо удоволствие да го гледам така :D

 

п.с. Сигурна ли си, че ще е тиган? :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Осаму е посещавал специален курс за готвачи преди началото на снимките на Hungry!. Завършил го е с успех, има и диплома. Самият той не веднъж е заявявал в интервюта, че обича да готви. Гьоза (gyoza) е любимото му ястие и от малък го приготвя.

С Шохей си спомням, че съм чела интервю, в което го попитаха какъв е идеалът му за жена, а той отговори: "Жена, която може да готви. Обожавам японско къри."

 

За коя ли нация в света храната не е важна, но при азиатците понякога имам чувството, че е издигната в култ. Тук няма да имаме (както се вижда ясно и от резюмето) приготвяне на рамен, гьоза, кацудон, онигири (никога няма да забравя онова онигири, което Шохей си похапна с голям апетит в Toilet no Kamisama, идваше ми да вляза в монитора и да опитам и аз), очазуке, такояки, якитори, оден, мочи, соба и пр., и пр., а ще имаме крем брюле, Бьоф Бургиньон, Киш Лорен, много сосове, с две думи - френски специалитети.

 

Много взискателен шеф, амбициран да се докаже - така виждам и аз героя на Мукай Осаму. Явно ще се изявява като японския вариант на Гордън Рамзи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ерм и аз искам нещо с готварска тематика да гледам, въпреки че т'ва ми изглежда повече клони към управление на ресторант отколкото, че ще се вихрят в кухнята. От корейските такива само kim sam soon ми хареса ама там пък с края се бяха изложили, а Пастата само като им видя физиономиите на героите и ми отива на кино и апетит и всичко. Тоя сериал поне ми изглежда надежден пък и щом е сценариста на Buzzer Beat удоволствието е гарантирано почти на 100%. :) Надявам се и ост-то да е на ниво все пак jrock не е нещо друго. Тоя Mukai май само в Hotaru no hikari 2 съм го гледал, а човека има стаж в тв драмите хич да не е визирайки профила му значи най-малкото би трябвало да се представи в добра светлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блаугранас, познавайки доста от филмите и сериалите на японците на готварска тематика, мисля че и тук ще се наблегне на кулинарната част (а и от промото се намеква за това). Всъщност щом си любител на такива продукции бих ти препоръчала от филмите Chonmage Purin (много любим), а от сериалите Oishii Proposal и Koukousei Restaurant .

 

Има ново интервю с Осаму по повод старта утре на Hungry!, в което той много похвали Такаши Цукамото. Справил се е отлично с китарата. Предупреждава ни като зрители да внимаваме с апетита, гледайки сериите. Хммм, със сигурност ще ни изкушават...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах първи епизод пряко по Fiji TV днес и мога да посъветвам: Не гледайте този нов японски сериал на празен стомах! Похапнете си добре преди това.

 

 

Много добро начало за мен - дори в някои моменти надминаха очакванията ми. Осаму много ядосано го раздава, но му отива. Миори е в ролята на студентка, която произлиза от фермерско семейство, което ще снабдява ресторанта със зеленчуци. Шори Сато е неин брат, а моментът, в който се появи ме напуши на смях. Този малък фъстък явно ще радва много в сериите. Героят на Шохей Миура за сега се цепи от колектива, раздава го като непослушно момче, което си има вземане-даване с полицията. Такаши и Канаме се справят много добре в кухнята, заедно със своя шеф, а Рен Осуги е в ролята на баща на Осаму.

 

 

Обилното количество храна ме накара да се облизвам, докато гледам.

По-късно ще качат серията и веднага ще дам линк за сваляне.

 

Харесва ми и музиката, която звучи. Познах песента на Jet - "Are You Gonna Be My Girl?", а "Rock Me Baby" на THE BAWDIES е страхотна. Ще излезе официално на 8 февруари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес вече излязоха субтитрите на английски за първи епизод (сложих линк по-горе в първи пост), така че гладните могат да заповядат в ресторант "Le Petit Chou".

 

Страхотно е, че толкова бързо го превеждат, а и може би това не трябва да ме учудва предвид отличния старт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи епизод ми хареса повече, отколкото предполагах.

Една персона с много приятен глас се изяви като певец, а това изобщо не го очаквах.

Хареса ми, че Осаму тук играе доста поразчупено, както в Аташинчито, отдавна не бях го виждала такъв.

Сюжетът обаче е онава, което наистина задвижи добре нещата - има доста елементи от други сериали, но като цяло са го намисли добре, дано да продължат така. А саундтрака - JET - Are you gonna be my girl, Nirvana - Smells like teen spirit... ми напомниха носталгично за безвъзвратно загубената младост и всичките и прегрешения, макар да очаквах по-скоро някакъв алтернативен рок или пънк на френски :D

Направи ми добро впечатление, че обърнато внимание на избора на продукти при приготвянето на дадено ястие, което е много важно, особено при френската кухня и при условията на японското зеленчукопроизводство.

Доста познати лица се навъртаха в първи епизод, което е само допълнение към покачването на интереса ми към втори епизод. Дано да продължават все по-добре :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера излязоха и рейтингите на сериалите, които стартираха през седмицата. Hungry! е оценен с 14,2 %, което по никакъв начин не е лошо начало, но точно това се говореше и в статията, че предвид факта, че Осаму Мукай е толкова популярен в Япония са очаквали по-висока гледаемост. Но пък в Япония знаем, рейтингите не винаги имат нещо общо с качеството на продукцията. Е, ако в Hungry! главната роля бе поверена на Киму Таку сигурно първи епизод би гонил рейтинг от порядъка на 22-25 % (и съвсем заслужено предвид отличната му игра).

 

Сериалът е много добър за мен и не го казвам само заради любимите актьори, които участват в него (макар, че може би съм и малко пристрастна). Колко често можем да видим продукция, в която рокаджия започва да върти ресторант за френска кухня в Япония, мм?

 

Le Petit Chou

 

 

И искам нещо да кажа, макар че нямам представа дали този сериал се обмисля да се превежда (дори и след време) на български. Няма да обяснявам каква съм-що съм, но искам да споделя, че името на ресторанта - "Le Petit Chou" буквално се превежда от френски като "Малката зелка", но не това е значението тук. "Petit" означава "малък, малко", но "Chou" има няколко значения - зелка, панделка (chouchou означава и точно ластичка за коса), както и вид сладкиш и не на последно място това е обръщение към любим човек. Тук целия израз "Le Petit Chou" е със значение на нещо любимо, свидно, нещо мило. Не мога да се сетя за точна дума на български, но на английски звучи най-близо до "little sweetheart" или може би "dearest". Изгледалите първи епизод, сигурно обърнаха и внимание какво каза майката на Осаму в разговора си с героя на Инагаки Горо. Парите не са нейна цел, а кухнята й е за тези, които искат да направят щастливи любимите си хора.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега се сетих, че в "Бамбино!" с Джун Мацумото, Сато Рюта и Карина, както и в "Осен" с Аои Ю и Учи Хироки, Осаму пак го раздаваше готвач - един път италианска кухня, после традиционна японска.

Ролята му и в двата бе доста второстепенна, но за 3-4 години как са се обърнали нещата - най-сетне е станал главен готвач:lol:

Рейтингът на "Бамбино!" също е бил висок (всичко над 14% за мен е доста висока оценка).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се присъединявам към позитивните думи за началото на тази дорама. Отлично измислено, събрано и изиграно.

Бяха прибавили и интересен комедиен нюанс, който в определени моменти ме разсмя от сърце. Сцената със сервитьорката беше епична! Актрисата е уникална.

На мен също ми хареса образа на Осаму, както и на останалите му помощници. Рен Осуги е ветеран от класа. Шохей го дадоха малко време, но това ще се поправи, когато го включат в готварския екип.

Горо е идеалният злодей. Помня подобните му изяви в Хана кими и 13-те убийци.

Надявам се, че в останалите серии ще продължат да търсят златната среда и да съчетават по най-добрия начин музиката с храната.

THE BAWDIES се включват с песента на финала. Даже успяхве да ги видим за момент на сцената.

П.П. Чудя се, дали адресът на ресторанта, записан на рекламната брошура, е истински?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Субтитрите на английски за втори епизод излязоха днес. Той е с рейтинг 15,3 %. Вдигат летвата.

 

Продължават все така добре. В тази серия чухме и също много любимо изпълнение от 1970 г. - Van Morrison - Crazy Love.

 

За "малкото зелче":

 

 

Да, всъщност смисъла в името на ресторанта е вложен буквално (както обясних), т.е "Малката зелка". Всичко се изясни във втори епизод, в който стана ясно, че картината със зелката е посветена на героят на Осаму и той е така нареченото "малко зелче". Майка му го е наричала така гальовно като дете и всъщност излиза, че и двата смисъла могат да се приложат, един вид "малкото любимо зелче".

 

Ейй, тези японци какъв смисъл придават и на френския език. Новатори.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мое съжаление точно този сериал не ме грабна, поне не както очаквах, а така ми се гледаше нещо свежо.

Все пак няма да го оставя, може по-нататък да ми хареса. Заслужава си най-вече заради играта на Мукай Осаму. Допада ми и тя, и това да го гледам как готви, въпреки че той, за разлика от героя си, все пак е изкарал някой готварски курс. Какво да се прави – не всеки се ражда научен ;)

Всъщност, започнах да пиша заради името на ресторанта.

 

„Мon petit chou” е типично френска фраза, използва се предимно (но не само) от родителите и възрастните към по-малките. Това е мило обръщение към някого, когото обичаш. Нещо от рода на „мой малък сладкиш” и други подобни. Много обичам японците, но в конкретния случай не мога да се съглася с коментара, че са придали някакъв смисъл на френския език.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...