Jump to content

You & Me (2011)


lazeto

Recommended Posts

spacer.png

Kimi to Boku (2011)

Страна: Япония
Също така известен като: You & Me

Премиера: 14 мaй 2011 г.
Времетраене: 45 мин.
Жанр: Драма
Режисьор: Takashi Kubota
IMDB

Участват:
Aoi Nakamura
Yu Inaba
Yuto Kobayashi
Eriko Nakamura
Suwaru Ryû
Shoichiro Tanigawa

Резюме: Във филма се разказва за млад манга артист, който трябва да се справи със самотата и откъсването от семейството си. Едно малко същество от породата американска късокосместа котка става негов спътник и му помага да преодолее трудностите.

Филмът е по автобиографичната флаш анимация на Shigeto Yamagara, която е гледана над 4,8 млн. пъти от 2001 г. насам.

СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

 

СВАЛИ С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ

 

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

 

Mного сладко коте... laugh.gif

Редактирано от bealonenomore
Обновяване.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го есента, но естествено все още без субтитри на английски. В случая и не ми бяха особено нужни - освен, че нямаше кой знае какви реплики, този филм е истинска наслада за окото, той се усеща, чувства...

Прекрасна история и страхотен Аои Накамура. Малкото коте, което се изпречи на пътя му случайно, приятелството, грижата, но и мъката...

Страхотен филм за всички онези, които обичат животните и най-вече полагат грижи за тях. Верен приятел бе това прекрасно животинче. Сцените, когато котето спеше върху Аои са ми любими.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласна с думите ви. И Аои, и котето бяха великолепни. Наистина, една подобна кратка история дори няма нужда от субтитри, за да бъде почувствана. Заприлича ми на аниме. Не само заради това, че главният герой беше манга-ка. Начинът, по който беше представено действието, както и оживелите рисунки накрая също навяват подобни мисли. Сещам се, че има известни аниматори, които са правили подобни котешки истории. Мисля, че Макото Шинкай е един от тях.

Интересно е, че историята се разказваше от името на котката.

Забелязах краткото участие на Юто Кобаяши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и аз забелязах веднага Юто Кобаяши, в ролята на приятел на героя на Аои, въпреки че тук беше с къса коса. Гледала съм Юто в Wakaranai: Where Are You? (2009) и за това не ми беше трудно да го разпозная. Запомних веднага този поглед, изражение на лицето (апропо - страхотен филм, в който също няма много реплики, но страшно ми допадна историята на това осиротяло момче, което бе принудено да се бори с толкова трудности; Юто направи отлична роля).

 

Изгледах You & Me (Kimi to Boku) и с английските субтитри вече и още веднъж си припомних този чудесен филм. Посмях се сега и на реплика, която не успях да схвана първия път. Аои избираше храна за котето (защото то не харесваше обикновената) от магазина, в който работеше и попита своя сенпай: "Каква е разликата между обикновената консерва с котешка храна и по-скъпата?", а сенпай-ят отговори: "Това е като да сравняваш МакДоналдс и Френската кухня. Е, разбира се аз предпочитам МакДоналдс."

Все пак се оказа, че котето харесва по-скъпата консерва, казано с други думи - то избра Френската кухня. Умно животинче, с изискан вкус. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wakaranai излезе преди време, но субтитри сигурно няма да му направят. Изглежда ще трябва да го гледам и без тях. Не съм спирала за мисля за този филм още откакто пуснаха трейлъра му. А и той доста перипети е извървял, докато види бял свят. Понякога е изключително трудно на непретенциозното кино да се добере до публика. Юто там е бил доста по-малък. Аз още в Мисаки №1 забелазах, колко много се е променил.

Котките са уникални животни. Не е случайно, че в Япония те са издигнати в култ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш ли да те зарадвам? ;)Wakarаnai: Whеre Are You? има субтитри на английски от няколко месеца. Аз така го гледах. Можеш да ги откриеш в MYAC.

 

Котката е най-любимото ми животно и за това сигурно толкова много ми допадна тази история.

 

 

Не зная дали обърна внимание на финала какво точно каза Аои... Той оприличи своята съдба с тази на животинчето. Две изгубени деца, живели по един и същи начин...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sugoi!

Да, те бяха две изгубени деца. Още в началото, когато Аои видя котето на пейката, с взор, обърнат към луната, той почувства, че е открил сродна душа.

 

Знаех си, че накрая ще посвети мангата на собствените си преживявания.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...