Jump to content

Recommended Posts

Много хубав сериал, гледах го в началото на миналата година, а минлия  месец не се сдържах и  го повторих.... :kissy:   заради Kim Soo-hyun :)

 

7265234a002adf2efd158a73dc0f957d_large.j

 

The_Moon_Embracing_The_Sun-040.jpg

 

VB27ZD95.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят коментар за сериала беше много семпъл (че не ми се пишеше), та затова сега ми се иска, да разкажа как реших да покажа само хубавия цар на моята приятелка в една от "корейските" ни вечери :) и от показване осъмнахме (това е от 19.00 предният ден) и не само, ами до 12.30 на обяд приключихме с последната серия :lol2:

Та ако още не сте се решили, да го гледайте - БЪРЗО ЗАПОЧВАЙТЕ, ама от сутринта поне, че да може да се наспите :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно визуално преживяване с актьори на високо ниво. Най много ме впечатлиха Ким Сухьон Йо Чингу, Ким Юджонг и порасналата кралица. Но е истина, че като цяло групата на младите превъзхожда представянето на големите. Толкова добре си пасват всички заедно, но са и толкова силни индивидуалности, че се е получила една единна прекрасна многолика цялост. 

Покрай това богатство на актьорско присъствие не обръщаш много внимание на кухините във фабулата. А пък и тази прекрасна песен... Благодаря за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах го вчера вечерта. Някой ми беше препоръчал да му "дам шанс", въпреки че не харесвам и не гледам исторически сериали. Действително актьорите са хубави и приятни на външност. В момента съм на трети епизод, но някакси не ме грабва много-много, ако трябва да сме искрени. Сюжетът ми стои банално познат с две двойки анти-персонажи: едните добри, другите лоши... Отделно редовната според мен за всички исторически сериали "сага" за политически интриги и борба за тронове и власт. Не знам, просто не знам... Ще се опитам да погледам още някой-друг епизод с надеждата, че ще ме грабне историята. Съмнява ме, ако трябва да сме искрени, но искам да му дам шанс. Просто за мен техните исторически сериали са пълни с твърде много закостенели виждания. Жените обикновено са някакви безгласни слуги, чиято функция е просто украса на мъжа, плетене на разни рогозки и раждане на деца. Мъжете пък обикновено се борят за власт с интриги и заговори... Не ме хващат такива сюжети. За тях вероятно като част от миналото им, са интересни и им доставят удоволствие. За мен са, както казах и по-горе, просто огледало на един остарял и много примитивен мироглед. Исторически погледнато почти няма цивилазиции от миналото, които да са давали някакви нормални права на жените. И мюсюлмани, и християни, и азитци, и каквито искаш... Навсякъде едно и също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те и сега жените там са на същия хал, много много не са мръднали от чосонско и  функциите им са същите- слугини без глас, с детеродни функции.Пък ако могат и да бачкат без прекъсване, още по-добре.

Струва си да се гледа сериала, дай му шанс още някой епизод и може би ще ти се понрави. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Erutan, имай в предвид, че това е по-скоро приказка. Всичко е измислица и не е базирана на каквито и да е исторически данни, за разлика от доста други "исторически" сериали. В 7-ми епизод се появяват вече порасналите герои и актьорите се сменят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добутах някак до 9-10 епизод. Няма да стане "чудото" този сериал... Каквото си беше, такова си остана... Така и ще си свърши.

+ красиви актьори, силен кастинг определено

+ добри декори, костюми, грим

+ приемлив саундтрак - основната песен си струва, останалото не е нищо особено

- слабо начало, не ме грабна по никакъв начин

- посредствен сюжет и предвидими персонажи / моменти

- като "исторически" сериал много сковани емоции, думи и действия - всичко седи все едно, че го гледате на театър

- неангажиращо и като цяло скучновато действие, епизодите се гледат много мъчно

 

 

Вероятно ще успея да го добутам до края, но оценката ми вече е почти на 100% формирана, та затова реших и да драсна. Може би ще превъртя епизодите просто за да видя горе-долу как скалъпват историята. Знаех още от началото, че ще става дума за исторически сериал, но се надявах да успеят по някакъв начин да направят героите близки за наблюдателя. Няма такова нещо тук. Всички и всичко стоят като на сцена. Гримирани на макс, чисти престилчици, чисти улички... "Ваше Величество", "Кралице" и прочие... Сюжетът не е абсолютно нищо оригинално или ангажиращо. Още първите 1-2 епизода ви става ясна почти цялата история. Лошите са си лоши, добрите са си добри - почти няма развитие на персонажите. (или ако има става толкова късно, че вероятно ще стои форсирано). Не ме грабна този сериал! С мъка доглеждах и първите серии, с мъка се влача и в момента, въпреки че наближавам средата на сериала. Нито героите са ми интересни, нито действията им. Огромна част от сериала представляват скучните и познати до болка "дворцови" интриги - всеки се бори за власт, кралят естествено е пълен кретен и само хвърля злобни погледи от време на време - реално властта му е никаква, понеже всеки си прави, каквото си иска. Ох... Много мога да пиша, но няма смисъл. Не бих препоръчал сериала. За мен бе по-скоро загуба на време. Не тотална, но определено нищо запомнящо се или струващо си.

 

 

Оценка: 5/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми сериала, хареса ми и музиката (даже си я изтеглих :up: ), мааалко ми доскуча в края, щото нямаше съспенс,

много рано се видяха и познаха.. и брата ненужно умря, според мен трябваше да го превъзмогне и да се вземе с онова малкото гадателче, ама нейсе

 

 

гласа на Kim Soo Hyun е по-хубав от устните му :na2:

 

 

 

 


Препоръчвам драмата на зрителите на The Princess` Man и любителите на романтиката. :es:

 

Този и аз го препоръчвам с две ръце.., за мене даже е един от най-въздействащите сериали!!! :wub:

Редактирано от bealonenomore
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал. Не знам защо отлагах толкова дълго да го гледам, но определено съжалих, че съм го направила. Заслужаваше си всяка една минута. Жалко, че е леко подценен.

Единственият минус от цялото гледане бяха субтитрите. Хубаво е, че някой се е наел да го преведе, ама на моменти имах чувството, че изобщо не са минали през редакция, ами просто са цопнати там, колкото да има <_< Както и да е, минали са 5 години все пак, надали някой ще обърне внимание на това, което казах. :D 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не харесвам исторически сериали. Доскоро ми беше единственият изгледан от този жанр.

Сега са два. Единият го гледах заради Чанг Ук, а този заради КХС и изобщо не съжалявам!

Много ми хареса! Клиширана история, но разказана по прекрасен начин. Актьорите се справиха повече от чудесно!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал , лека драма и захаросан финал. Както ги харесвам. Отново отлична роля на "детето чудо" Kim You Jung.

Off Topic

Иначе безпомощните крале ме замислят всеки път. Ама явно те са много подходящи за драми. Ако бяха еднолични и силни крале, нямаше да има сериали. Тук поне краля беше решителен накрая и се разправи с противниците си, което е малко нетипично за драмите. И главната героиня стана кралица??  Изненада. Бабата беше ужасна , предполагам принца дето го убиха в началото не и е роден син. Туй корейските бабушкери е добре да мрат рано , че да не тровят синовете и внуците си. То бива жажда за власт ама тая беше уникална. Принцесата и тя беше уникално разглезено човеченце. И двете актриси дето я играха бяха много подходящи за ролята. Та за бенката на носа на главната , ами можеха да изберат и актриса без бенка да изиграе възрастната главна героиня. Щото ако нямаш бенка на носа като млада , няма и да имаш и като възрастна. Жалко за принца и за слугинята на главната. Аз си мислех в един момент че принцесата ще се самоубие, и брата ще отгледа детето със слугинята дето го харесваше от малка. Ама не стана. Шаманката и тя от немай къде се самоуби и остави сирачето само. А тя я обичаше като майка.  Имаше си тъжни моменти, края беше хубав , но сигурно доста време ще им трябва за да излекуват раните. Двата рода сериозно се сродиха с два брака. 

Препоръчвам за гледане, една от най добрите исторически драми според мен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло сериалът ми хареса, имаше чудесни моменти.

Spoiler

В началото децата бяха много добри. После големите не толкова, кралят ми беше твърде креслив, а голямата Йон У по нищо не приличаше на малката. Евнухът беше много готин, страхотни сцени с него. В последните серии беше излишно умирането на всички, твърде голяма драма - принца, главния шаман, преди това Сол, кралицата и кой ли още не. Отново възрастните се възползват от децата си. Кралицата се самоуби, защото искаше да запази някакво достойноство. В началото дори й съчувствах. Единствената й вина  е, че искаше да я обичат, кралят, баща й, но насила не става. В един момент се побърка. За принцесата също, радвам се, че накрая ще са щастливи с детето. Тя беше дете и не осъзнаваше какво става, но истински обича брата на Йон У, няма злоба в нея. Баба й се възползва по чудовищен начин от нея. Краят беше хубав, но можеше да ни спестят големите драми преди това.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...