kandala Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Име: 공효진 / Kong Hyo Jin (Gong Hyo Jin) / Конг Хьо Джин Прякор: Olive Рождена дата: 04.04.1980 г. в Сеул, Южна Корея Професия: актриса Образование: John Paul College, Sejong University Височина: 172 см Тегло: 46 кг Зодия: Овен Кръвна група: А Семейно положение: Неомъжена, има по-малък брат Агенция: N.O.A Entertainmen Интереси: компютри, плуване, тенис ТВ сериали: When Camellia Blooms (KBS2, 2019) Jealousy Incarnate (SBS, 2016) Producer (KBS2, 2015) It's Okay, That's Love (SBS, 2014) Master's Sun (SBS, 2013) Flower Boy Ramyun Shop (2011) гост в епизод 9 The Greatest Love (2011) Pasta (2010) Thank You (2007) Hello My Teacher (2005) Let's Go to School, Sang-doo! (2003) Snowman (2003) Ruler of Your Own World (2002) Wonderful Days (2002) Drama City 'Love Without Hope' (2001) My Funky Family (1999) Филми: The Most Common Date (2019) Door Lock (2018) Hit-and-Run Squad (2018) Be With You (2018) - гост Single Rider (2017) Missing (2016) Proj. Get-up-and-go (2015) - гост You Are More Than Beautiful (2013) Boomerang Family (2013) 577 Project (2012) Beautiful 2012 (2012) Love Fiction (2012) Rolling Home with a Bull (2010) Sisters on the Road (2008) Crush and Blush (2008) Dachimawa Lee (2008) Happiness (2007) M (2007) Happiness (2007, гост) A Day with My Son (2007, гост) The Birth of a Family (2006) Heaven's Soldiers (2005) No Manners / Conduct Zero (2002) Taekwon Girl / Bizarre Love Triangle (2002) Emergency Act 19 (2002) Surprise Party (2002) Volcano High (2001) GUNS AND TALKS (2001) Last Present (2001, cameo) Whispering Corridors 2: Memento Mori (1999) Награди: 2016 SBS Drama Awards - Best Actress in Romantic Comedy (Jealousy Incarnate) 2015 (52nd) Daejong Film Awards - Popularity Award 2014 SBS Drama Awards - Best Actress in Mini Series (It's OK, That's Love) 2014 SBS Drama Awards - Best Couple Award (It's OK, That's Love) 2013 (34th) Blue Dragon Film Awards - Popularity Award 2012 (33rd) Blue Dragon Awards - Popularity Award 2011 MBC Drama Awards - Best Actree in Mini Series (The Greatest Love) 2011 MBC Drama Awards - Popularity Award (The Greatest Love) 2011 2011 MBC Drama Awards - Best Couple Award with Cha Seung Won (The Greatest Love) 2011 Mnet 20's Choice Awards: Hot Style Icon 2011 Mnet 20's Choice Awards: Hot Drama Star - Female (The Greatest Love) 2010 MBC Drama Awards: Best Couple Award with Lee Sun Gyun (Pasta) 2010 MBC Drama Awards: Top Excellence Award, Actress (Pasta) 2008 Korea 7th Film Awards: Best Actress Award, Crush & Blush 2007 MBC Drama Awards: Top Excellence Acting Award for Thank You 2006 Thessaloniki International Film Festival (Greece): Best Actress Award, Family Ties 2003 KBS Drama Awards: Netizen Award, Sang Doo, Let's Go To School 2003 KBS Drama Awards: Best Couple Award (with Bi), Sang Doo, Let's Go To School 2002 Baeksang Art Awards: Best New Actress Award 2002 MBC Drama Awards: Most Popular Award 2001 SBS Drama Awards: New Star Award Лично мнение: В момента мнозина от нас гледат или коментират, може и двете, първата корейска драма по родната национална телевизия - Pasta. Със същата Хьо Джин печели награди и много почитатели. А пък ние тук си нямаме тема за нея. Каква загуба при такова завидно количество превъплъщения от нейна страна. Аз лично я гледах за първи път в The Greatest Love и останах очарована от земното ѝ и топло излъчване. Мацката играе чудесно, със сърце и страст. Може и да не е от топ красавиците на к-драмата, но измества редица от тях като качество на игра и запомнящи се роли. Който го може - го може. И сега е ред на по-интересната част - снимков материал Миналата година на фестивала в Пусан. Ще ѝ отива ролята на Пепеляшка. Ето така ме спечели Единственото, което ме притеснява, е, че гледайки снимките ѝ в годините, забелязвам и при нея тенденция на стопяване. Моля се в Корея тази мода да мине по-скоро, че има реална опасност любимците ни да изчезнат на 90% Надявам се девойката да спечели още нови почитатели, заслужава го. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katshi Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Аз пък за първи път я гледах в Hello my teacher и често да си призная никак не ми хареса. Просто ми беше някак си отблъскваща в доста моменти. Но след като я гледах и аз в The Greatest love си доказа ,че е добра актриса..и все пак, не ме грабва нищо в играта й. На моменти ми е твърде...безразлична, а и гласът й не ми харесва. Все пак колкото и талантлива да е, не може да промени цялостното ми впечатление за жалост. Но пък сега някак по я понасям, отколкото в по-старите й драми. Току виж с по-нататъшни участия да ми прави все по-добро впечатление. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
didkapan Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 По принцип, 'дето се казва, не хваща окото от първия път, но е страхотна актриса. Най-много ми харесва невинно-изненаданата наивна физиономия, типична за почти всяка мома в корейски сериал, но Конг Хьо Джин е една от най-добрите в това начинание.Такаааа, а сега да пусна малко снимчици и аз. Като се понаправи, грозното пате се превръща в красив лебед. Ето доказателствата: А за стайлинга й в The greatest love, какво ли разбираме ние от мода.Ето и малко инфо за стайлинга на звездите и световните модни подиуми. Едва ли не тоалетите са взети часове след представянето им. Latest Korean actresses luxuriant fashion dress outfit modelings Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koizora Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Както повечето, така и аз, за пръв път я гледах в Hello My Teacher, а по-късно и в Pasta. В тези два сериала ми беше страшно симпатична и в темите им бях противник на мненията, че е обикновенна. За разлика от много други актриси, не блести с кой знае каква красота, но е чаровна, има собствено, неподправено излъчване и не на последно място е добра актриса. Жалко, че в The Greatest Love не ми направи такова впечатление. Там изобщо не ми хареса, стори ми се еднотипна, простовата и някак изчерпана. Забелязах и начина и на хранене, който явно не се проявяваше само в Pasta, но няма да се хващам за това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaBrava Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Хубаво е тази актриса да си има тема. Aз всеки път си казвам, че е невзрачна и няма какво да й гледам поредния сериал, но тя всеки път ме опровергава Hello My teacher ми беше един от най-първите сериали и съм го позабравила, но тази година изгледах The Greatest Love, Pasta и филма Sisters on the Road - навсякъде играе изключително естествено и неподправено. Особено в Паста ми беше много сладка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted January 3, 2012 Author Share Posted January 3, 2012 На провелата се на 30.12.2011г. церемония MBC Drama Awards за 2011 г. най-желаните отличия отидоха при двойката от The Greates Love - Cha Seung Won и Gong Hyo Jin.Победителите отнесоха наградите за най-добър актьор, съответно актриса, най-добър филм, сценарий, двойка...Въобще, Конг Хьо Джин продължава да се утвърждава като една от най-успешните актриси в последните години. Да е жива и здрава, и да ни радва и занапред с присъствието си и нови, хубави роли.И победителите:Ето и линк към темата на farfalina за наградите MBC Drama Awards 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted March 9, 2012 Author Share Posted March 9, 2012 Новия филм на Хьо Джин е излезнал на 29.02.2012г. по кината в Корея. Дни след премиерата, се е качил на първо място в бокс офис класацията за периода 2-3.03 с 615 показвания.Сценария звучи интересно. Ku Joo-Wol (Ha Jung-Woo) is a writer and a part-time as a bartender. He's currently working on his second novel, but stuck with a bout of writer's block. Ku Joo-Wol then accompanies the president of his publishing company to Berlin on a business trip as a translator. On his last day in Berlin, Ku Joo-Wool attends a party for movie industry insiders. Ku Joo-Wool, bored with the party, steps outside to smoke a cigarette. A woman named Hee-Jin (Kong Hyo-Jin) then walks next to him and smokes a cigarette. Ku Joo-Wol falls in love on first sight.Back in Seoul. Hee-Jin finds a letter and a flower basket awaiting for her on her desk. Hee-Jin reads the letter from Joo-Wol and finds it funny. Meanwhile, Ku Joo-Wol waits and waits for her phone call. Finally, Ku Joo-Wol gets the phone call from Hee-Jin. They soon-to-be couple will meet for the second time ... Мисля, че ще изиграе една по-различна от Пастата и Великата любов жена - по-силна и уверена в себе си. Ще видим. Партньора й на първо четене не ми хваща окото, но може и да ме изненада.И приятеля й в реалния живот, актьора Ryoo Seung Beom. Желая успех на новия й филм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted July 9, 2013 Author Share Posted July 9, 2013 Новото около Конг Хьо Джин, което за някои не е новина, е участието й в The Master's Sun - Господарят на слънцето, редом до (ах) Со Джи Соп. Очаквам химия на кило. Умее някак Хьо Джин, с това нейно невинно лице, да попие от сексапила на колегите си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Уникална е просто.Без да е супер красавица,е супер завладяваща.Изгледах току що Thank You , където играе с Jang Hyuk,само заради нея и не съжалявам Очаквам със Со Джи Соп също химията да проработи,а той казва за нея ,че е най-добрата романтична актриса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Стилна ,та стилна, ненатруфена, естествена и с награда за популярност! -34th Blue Dragon Film Awards .Вижте ,колко много коледни дръвчета http://www.dramabeans.com/2013/11/2013-blue-dragon-film-awards/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6lence Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 И една неприятна новина. На връщане от снимачната площадка на новата и драмичка "It`s Okay,That`s Love" ,Хьо Джин е попаднала в катастрофа. Ванът в който е пътувала заедно със стилистката си и мениджъра й е катастрофирал. Хьо Джин е с наранена лява ръка и е била хоспитализирана. Надявам се да се възстанови бързичко и всичко да бъде забравено бързичко. Не видях информация за останалите пътници във вана,но дано и те са добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rossi Yankova Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Към днешна дата информацията е, че й е направена операция на ръката и предстои рехабилитация. Другите двама също са в болница. Екипът на драмата е заминал без нея в Окинава, Япония за снимките. Ето това е останало от вана Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig 2 Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Тя ми е любимка.Много естествена и лъчезарна има едно такова излъчване.Мразя изкуствените красавици които стоят като статуи.Играта и като актриса е супер, просто я обожавам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatinab1 Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Това е една от любимите ми актриси! Има страхотни и запомнящи се роли на екрана, не е красавица, но е страхотен професионалист от актьорска гледна точка. Любимка..... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kao Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 По-миналия ноември исках да гледам азиатска дорама за първи път. Повечето предложения в google бяха корейски продукции. Реших да експериментирам - да избера корейска комедия, без да чета анотации, само по плаката. Когато видях Конг Хьо Джин от плаката на "The Greatest Love", спрях да разглеждам останалите. Нейната красота я виждам в стил а ла Пепеляшка (естественост, свежест), вместо Спящата красавица (кокетничество, дистанцираност). Относно актьорските й качества, условно разделям актьорите на два типа - Де Ниро и Пачино. Първите изумяват с хамелеонщината си, а вторите - с нюансите си. Хьо Джин я причислявам към втория тип. Изглежда комфортно в комедийни образи. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted October 9, 2019 Author Share Posted October 9, 2019 Отдавна не съм споделяла нищо за Конг Хьо Джин, а за нея има винаги какво да се каже или покаже. Толкова шантаво се облича и толкова да й прилича. Off Topic Скоро се надяваме да видим (поне) в нета и новия филм на Хьо Джин - The Most Ordinary Romance/Crazy Romance, където си партнира с Ким Ре Уон 16 г. след драмата Snowman (2003). Филмът е сниман февруари-март тази година, а премиерата му е била на 2.10.2019 г. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skofiild Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Наскоро е отпразнувала 20-годишнина от дебютай, а феновете са й подготвили подарък. Та тя е качила видеоклипове в IG, където с приятелка се скитат из метрото и търсят реклами, сложени от нейни фенове по повода... Off Topic Много я харесвам тази актриса. Много ми е естествена и сладка... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubble Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 Една нова фотосесия за майския брой на Dazad Korea Off Topic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aretka Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 много забавна фотосесия Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts