Jump to content

Кръвните групи и значението им за характера на човека според азиатците


Deninda

Recommended Posts

Предполагам знаете, че в нашите любими азиатски страни има традиция да преценяват човека по кръвната му група. Това е подобно на нашата астрология. Когато научих това ми беше много интересно и започнах да проучвам своите близки и познати, за да анализирам дали наистина е така. Което пораждаше много опулени физиономии: "Здравей, как се казваш... а каква ти е кръвната група??" :lol: Ама ги разбирам, ако не знае човек- звучи все едно те разпитва психопат или сериен убиец. Дали, защото ми се иска или действително има нещо вярно- откривах доста истини в посочените типове характер. Ето и сайтовете, където съм черпела инфо:

- клик

-пак клик

 

Разбира се, не са само тези сайтовете и ще се радвам някой да сподели какво знае по темата или да добави още източници ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.

Има истина според мен в тези неща, но не трябва хората да се вживяват много, много :)

Сега прочетох за моята кр. група "А". Абсолютно съм съгласна и особено с това:

"Понякога психическите и физическите реакции са забавени" - след като мине някоя трудна среща или изпит, ме тресе, факт.

"По време на спор се интересуват от всички гледни точки." - еми като има някакъв спор в който участва мъжът ми, той все ми се сърди, че не го защитавам. А аз просто го съветвам да не се пали и да погледне от другата гледна точка. Ама защо не ме разбира тоз човек с кръвна група "0"?

"Не се стремят към успеха на всяка цена." - вярно е. Ама аз го отдавах на възрастта и характера ми. Нямам някакви амбиции за работата си и за кариера. Иска ми се просто да се занимавам с нещо, което ми харесва.

Ето още една връзка. Намирате ли нещо вярно?

Съвместимост на двойките

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой знае, може филмът "Гатака" да се окаже реалност един ден. :) Науката все още твърде малко знае за този океан наречен генетика..., но определено това е само малка част от енигмата за човека. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля си, че характерът на хората трудно би могъл да се търси в кръвните групи. Правил съм си някои опити и като цяло забелязвам, че хората предварително носят информацията за подобни стереотипи. Ако събеседникът ти не знае за какво става въпрос да кажем, в повечето каквото и да му обясниш, дори и да не е за неговата кръвна група (т.е. да го заблудиш), то той непременно ще си мисли, че носи голяма част от качествата на групата, в която попада. Или накратко - хората се нагаждат по кръвните си групи, зодии, китайски зодиак и т.н. Да не говорим, че ако предположим, че тази теория е вярна, то пък ще в пълна противоположност с най-различни закони от биологията/анатомията, които вече са доказани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък едно свое качество не открих в описанието. Може пък и източникът да не е надежден.

Според мен по-скоро кръвните групи влияят на диетата и такива неща - например повечето хора, които не обичат месо, са кръвна група А. Ние с 0 пък не можем без мръвка. Хайде, кажете дали е така (правя си лично проучване дали повечето вегетарианция са А кръвна група - според резултатите от моето изследване засега 100% от вегетарианците са точно тази кръвна група).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, че това не е точно така, dete- баща ми е кръвна група А и е стръвен месояден :D Аз намирам някаква логика в тези писания и да, и в астрологията намирам, но не в булевардната по вестници и списания, а в дебелите прашясали книги. :) Иначе моята кръвна група е АВ+ и 2/3 от нещата са верни за мен. Например- половинката, която не знам дали е още половинка е 0 и снощи ми стана смешно като прочетох, че имам проблеми с доверието към господа 0-ва група.. :lol: Точно за това е чуденката дали сме още заедно.. хахаха Имаше и един корейски филм, където анатемосваха мъжките с кръвна група В, ама главната героиня се взе баш с този 'убавец, тъй че... Както веднъж направи лапсус фрау Класната- важното е "смях да вали" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за месоядните в 0-ва група. :D Също така "Те са егоцентрични, егоистични, горделиви и безкрайно инати. Не обичат да изпълняват нечии нареждания." не е далеч от истината. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

I

ryoku

 

Публикувана Днес, 05:22

Мисля си, че характерът на хората трудно би могъл да се търси в кръвните групи

Много съм съгласна с горното. Първо да уточня-не си знам кръвната група :blush: , но това не ми попречи да изчета поста. Познайте какво, открих свои черти във всички кръвни групи/все от тези дето обществото определя като "негативни" :lol2: / и понеже няма как да съм всичките, а от спомените ми по биология при родители 0 и В шансовете ми са 50/50. Ще се възползвам от незнанието си/понякога наистина е блаженство :) / и ще реша дали да съм "мелодия" или "ритъм", а може и да хвърля ези-тура ;) .

Иначе подобни материали са забавни и стават за убиване на време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стават за убиване на време.

 

Този израз винаги ми е бил абсурден. Знам, че се изговаря/пише и т.н. без всякаква мисъл и по навик, и все пак....

Няма как ние да убиваме времето, то е това, което нас убива... да не говорим, че и това не е съвсем вярно..... :)

Знам, че е 'просто израз' и 'така му е думата' , но все пак...

 

Иначе по темата - как е възможно, някой който е израснал без да познава баща си да прилича на него по характер на 100%? Значи, понякога характера се предава и по друг начин, дали чрез ДНК или друго, но аз си мисля, че това е сериозен въпрос. Според много психолози и психоаналитици всъщност ние се раждаме с готов, заложен в нас характер, който с времето се извайва и променя допълнително, но има едно главно ядро, матрица, които остават неподвластни на промяна през целия живот.

 

Но и това може да се обори донякъде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко може да бъде оборено ако човек има желанието да го направи ;) . В "морето на генетиката"/както го нарекоха по нагоре/ няма дори да се потапям, защото с моите познания от у-ще и от "обща култура" придобита от достоверни източиници/медии, чуто от тук от там и т.н./ най-много да се удавя още преди да навляза в прибоя :lol: . Колкото до израза "убивам време" по мога да споря, но темата е различна и няма смисъл подобен спор да се води тук :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

как е възможно, някой който е израснал без да познава баща си да прилича на него по характер на 100%? З

 

От друга страна имам двама братя и тримата сме толкова различни. :P

 

Не съм склонна да вярвам на кръвните групи. Аз съм 0+ и да ми кажат: "Това са спокойни и търпеливи хора, които владеят емоциите си"

Хммммммм ......... Доколкото разбрах от втория линк трябва да си търся Господин "А". :D

 

За статистиката бройте още една мръвкарка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според това. което на мен ми е известно характера и поведението на даден човек не зависи изобщо от гените на наследствеността, а от социално-психологическите фактори в обществото в което е поставен даден субект и реакциите му спрямо тях. Да речем агресията както конкретно качество е плод на неспособността на дадена личност да контролира поведението си в определени ситуации от живота си. Тоест човек не се ражда агресивен той се присособява да бъде такъв хаотично или преднамерено. Няма значение дали родител ти е майка Тереза или Джак Изкормвача ако си изолиран от тях за да не ти оказват влияние и си поставен в подходящи социални среди можеш да се развиеш като напълно средностатистически гражданин. Или казано по-просто поговорката "със каквито се събереш такъв ще станеш" е повече от вярна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, именно агресията ни е заложена генетично само дето я наричаме инстинкт на оцеляването :D . Нямам идея дали си наблюдавал семейство с две или повече деца като разликата между най-малкото и следващото по-възраст от 3 до десет години/просто при тези възрастови разлики най-лесно се забелязва/, най-малкото е способно на какво ли не за да привлече цялото внимание към себе си.Детето трябва да бъде научено да прави разлика между добро и лошо. Да не забравяме, че моралните ценности са нещо което се учи, не се раждаш с него. Дали даден индивид е добър или лош вече зависи от това какво е добро и лошо според хората м/у които живее той/тя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ясно, че не можеш да изолираш дадено чувство или поведение въпроса е в степента на проява и умението на даден субект да се приспособява към различните социални ситуации, а то не зависи от дезоксирибонуклеиновата киселина..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Далече съм от мисълта, че видите ли- каквото е посочено в тези статии, това е Божи закон. ;) Всеки от нас е сбор от най-различни фактори и съм на мнение, че няма двама еднакви човеци, било то родени в един и същи ден, час, място, семейство и прочие... Дори в еднояйчните близнаци има разлики. Точно затова като тийн се увлякох по да го наречем мистицизма /явно все скептици събрах в темата / и започнах да си напасвам нещата, затова подчертах, че не одобрявам булевардната астрология. Но да, наистина тази тема е за намигване, а не някой да си пише дисертацията чрез нея. :) И смело пишете офтопик, важно е лафа да става /или ще закрият темата, още не съм съвсем наясно с тънкостите на правилата/...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IПознайте какво, открих свои черти във всички кръвни групи/все

Абсолютно - хората не подозират какво богатство са, такива определяния по кръвна група, планети

и т.н. са едно тинтири минтири и вкарване в шаблони.

Гените са определящи преди всичко за тялото и физиологичните процеси в него, и съвсем малко за ума

и психиката на човек - има зависимост и тя е обяснима, но е малка.

Социалната среда - семейство, общество, образование и т.н. са определящи за характера, умът и интелекта на човек.

 

Тази страст към подобни гатанки идва от там, че човекът търси себе си - без значение колко съзнателно, порива може

да идва и от подсъзнанието, и макар да го проявяваш изобщо да не го забелязваш.

Но тези места почти няма с какво да помогнат - на мен ми помогнаха само с това, че в себе си намирах от всички зодии, асцеденти,

кръвни групи и каквото още има там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според това. което на мен ми е известно характера и поведението на даден човек не зависи изобщо от гените на наследствеността, а от социално-психологическите фактори в обществото в което е поставен даден субект и реакциите му спрямо тях. Да речем агресията както конкретно качество е плод на неспособността на дадена личност да контролира поведението си в определени ситуации от живота си. Тоест човек не се ражда агресивен той се присособява да бъде такъв хаотично или преднамерено. Няма значение дали родител ти е майка Тереза или Джак Изкормвача ако си изолиран от тях за да не ти оказват влияние и си поставен в подходящи социални среди можеш да се развиеш като напълно средностатистически гражданин. Или казано по-просто поговорката "със каквито се събереш такъв ще станеш" е повече от вярна.

 

Напълно съм съгласна с това мнение. Това обяснява защо децата в едно семейство са различни. Напр. първото като се роди е едно на мама и тати, отношението към него е различно. Второто никога няма да има тази привилегия, за третото да не говорим. Просто всяко от тях се ражда в различна "социална" среда. Инстинктът за самосъхранение щеше да бъде хубаво да е вроден, тогава на родителите нямаше да им се налага да пазят така зорко малкото си дете да не се удари :) Пък сега ако някой ми каже, че майка скача пред кола да спаси детето си, за да може да излее после върху него вродената си агресия и да го нашляпа, доста трябва да спорим.

 

Всички тези "гадаения" по кръвна група, зодия и т.н. също са просто социална потребност на всеки човек да разбере останалите. Противното би значело да сравним костенурка с А+ с лъв А+. :lol:

 

За статистиката няма да си крия кръвната група А и ако не съм яла месо, все едно не съм яла нищо. Много съм хищна :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние шизофрениците от АВ какво да кажем :rofl:

Само да вметна, че майка ми баща ми по де що има зодияк ..са абсолютно несъвместими...но те си живуркат сговорно вече повече от 35 години.

Да не говорим, че са се оженили на 29 февруари, което се счита за лош знак ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има нещо вярно :). Сега, като прочетох първата статия, ми направи впечатление, че кръвната група определя много повече човека, отколкото зодията (поне за мен излиза да е така).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...