Jump to content

"Жица" различно от азиатска музика


Ragnos

Recommended Posts

Здравейте компанията... от 2-3 години насам гледам редовно корейски сериали... напоследък и пълнометражни филми... в началото не си и представях колко интересно може да бъде корейското кино... Красота!

 

На 34 години съм и се занимавам с компютърни истории :)) Първия сериал който изгледах беше Хонг Гил Донг ..последния за сега - Slave Hunters... засега толкова.,че почвам да гледам следващия епизод на Deep Rooted Tree

Привет, друже. Съдейки по ника ти, случайно да слушаш хардкор? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, друже. Съдейки по ника ти, случайно да слушаш хардкор? ;)

 

По принцип Сандански е град на блек метъла, но с този ник - кой знае :)

Иначе Last Hope пак са на линия за Hardcore X-Mass

:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И не само те. :D Чудех се дали да не направя тема форумно ходене на хардкор концерт. :lol:

 

Няма да е зле..... Но аз лично бих отишъл на концерт само ако Weekend Nachos направят такъв. Иначе предпочитам да си купувам дискове, а не да ходя по концерти.

Или ако дойде някоя японска кръст банда.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той не е много по форумите.. Ползва комп, ама дори не знае как да си дръпне торент и скоро ще го уча. Ако прояви интерес- няма проблем. :) Иначе тренираше айкидо, но повече за удоволствие, отколкото с някакви амбиции. За Япония поназнайвам и от една моя университетска преподавателка, която работи там няколко години. Интересното за мен бе, че около месец след като се върна от там беше в депресия. Иначе самата аз съм много влюбена в Южна Корея, към момента това ми е любимата азиатска държава. Японците са невероятни хора, но поне за мен са като от друг свят. Чувствам корейците по-близки. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Weekend Nachos са американска група създадена през 2004 година. Стилът им е амалгама от доста стилове....Има powerviolence/fastcore, малко sludge/doom, а на моменти и лек grindcore. Не бих ги нарекъл просто 'хардкор', макар доста често да влизат в този коловоз (или по-скоро насила ги вкарват фенове, муз. журналисти и т.н.) Музиката им е тежка в буквалния смисъл на думата - с много напомпан звук, down-tuned китари и честно казано след като съм слушал техни неща изпитвам нещо като облекчение (не ме разбирайте погрешно, харесвам ги). Имат три албума, от които имам само третия на диск. Иначе имат и няколко еп-та и сплитове с други банди. Иначе момчетата са стрейт-едж, но това не намира отражние в текстовете им. На обложката на последния им албум ("Worthless" 2011) има една снимка, която имитира известната снимка на John Lennon и Yoko Ono, онази на която Ленън е гол и е легнал в/у нея като я целува по бузата, само че тук позата е същата, но са две момчета.

 

Всъщност ето малко линкове:

Hometown Hero

Unforgivable

Reason To Die

Obituary

 

Но не слушам само такава музика, аз съм доста широкоспектърен меломан, даже в момента съм си пуснал гениалния 'OK Computer' на Radiohead!

Ами това е, ако имате още въпроси или Ви интересуват разни групи, ще се радвам да мога да помогна с нещо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алеандър, благодаря ти, чух ги и ми харесаха и на мен, ще погледна и останалите, Много пъти съм го казвала и пак ще го кажа- Tom Jorke е гениален. :D Няма как да не ги хареса човек с музикално сърце. И аз не харесвам само хардкор. Всъщност най ми са на сърце грънджа и алтернативния рок, особено сиатълската вълна, която заля преди две десетилетия света и нищо не е както преди. Поздрав, след като си на такава вълна: Radiohead - We Suck Young Blood ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм голям фен на грънджа! Мисля, че това е един от най-великите, да не кажа най-великият стил, който края на 80-те родиха!

В момента чакам да ми пристигне диска на Mad Season - един страничен проект, в който участва Layne Stayley.

Също съм си поръчал и двата солови албума на Jerry Cantrell - всъщност главният 'мозък' на Alice In Chains ( все пак 99% от музиката я пише той, а Stayley - текстовете, всъщност единствената песен, която изцяло е на Stayley e 'Angry Chair' от албума 'Dirt')

Mudhoney, Green River, Malfunkshun, Melvins(някои неща), Love Battery, Mother Love Bone, Screaming Trees, Temple Of The Dog, Tad, Gruntruck......все любими неща :)

Alice In Chains - особно с едноименния албум ме разбиват тотално..... И последния не е никак, ама никак лош с новия вокалист! Първия албум на Smashing Pumpkins....

Soundgarden....

Обичам си грънджец аз.... :):)

Stone Temple Pilots, Hole (макар много да я кълнат заради Кърт Кобейн...), Pearl Jam,

 

Само че нямам никаква ама никаква поносимост към т.нар. 'пост - гръндж', разни малоумници като Nickelback, Puddle Of Mudd (те имат едни много ранни записи, които обаче си струват наистина), Hoobastank, Creed и т.н......

 

мда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега, ще се обиждаме.. :D Може да не знам как се качва видео от първия път, ама знам кой е капо ди тути капи в Алис ин чейнс ;) Затова им се получава все така на момчетата, щях да се разплача на концерта им в София, направо не ме държаха краката, защото никога не съм вярвала, че ще ги видя някога на живо. А за пост-грънджа- и аз не търпя Nickelback, т'ва все едно мъжкия на Барби- Кен да се има за рокаджия, много ми сладнят. Но Creed и Puddle Of Mudd си ги уважвам, няма какво да си кривя душата. Ама ме засрамваш яката, човек, защото до преди час се имах за достоен меломан, въй колко съм назад. :D Smashing Pumpkins- нямам две мнения за тях, дразнят ме и то само заради Billy Corgan, и все пак това, което е направил със страничните проекти му е добро... всичко, само да не пее. :D Харесвам и по-пънк гръндж банди като Бикини кил, където свири първата сериозна мацка на Кобейн. Всички останали изброени ми плуват наред с левкоцидите в кръвта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Били Корган и на мен ми е неприятен, но ми харесват някои неща, които прави преди да започне да експериментира и да се прави на интересен - първите албуми стават, после се заиграват с готик естетиката, което е смехотворно....Иначе той участва мисля, че в 'Celebrity Skin' на Hole и като композитор и като музикант, че май и попява.... А последните му лебедарии не искам и да коментирам. Ами те и Пърл Джем с 'Backspacer' се издъниха миналата година....Stone Temple Pilots - също. Тази година Jane's Addiction също издадоха ненужен и лишен от качества албум...

Silverchair са нелоши Австралийски грънджари, пропуснах ги :) Blind Melon - ама те пък не са съвсем гръндж....

 

Puddle Of Mudd не мога да ги приема - но 'Stuck' от 1993 наистина е стойностен албум. Иначе от по-нататъшната им кариера ми харесва единствено песента 'Time Flies'....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз най-нагло да ви се набутам в колибката и да ви почерпя с няколко песни послучай новата тема... :D

 

Не е хардкор, не е и пънк, но е нещо по средата.

http://www.youtube.com/watch?v=Yx15-sctCW8

 

И нещо от моите любимци.

 

П.П. Как сте с българската сцена?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпуснахме и Bush, първите им сингли много ми допадат. :) Има едно американско интернет радио BigRradio, там има станции за 90's alternative и post grundge и поне на мен ми харесват много, има моменти, в които не мога да реша какво ми се слуша конкретно и така е екстра- някой друг да ми прави листа. Има и някакво ново интернет радио на някакъв пловдивчанин, живеещ в Лондон- Xraydio, но не знам колко е добро, още го проучвам и не е само жица, ми и малко джаз, оулд скуул хип-хоп- разни такива и се набляга на некомерсиалните работи. Гореспоменатите стилове също са ми в графа "любими".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това радио знаете ли го? http://ihmradio.com/bg/Listen :)

 

 

Е, кой не го знае ;)

Но има предавания само понеделник и сряда....През останалото време само музичка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си помисля, че не знам какво да правя моите касетки.. трябва да проверя колко сухо ще ми трябва, за да им ги пратя, много по-добре, отколкото да бъдат рециклирани.

 

П.С. Ама ще им е забавно в Сиатъл да видят пиратски записи на техните банди. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...