Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Година: 2004
Държава: Тайван
Жанр: драма, романтика, съспенс
Продължителност: 21 серии по 45+ минути
Режисьор: Tsai Yueh Hsun
Награди: 40th Annual 2005 Golden Bell Awards: Favorite Drama of the Year


В ролите:

Вик Чоу

Барби Сю

Сю Джи Кай

Мегън Лай

Ан Чун Кан

Описание:

Когато казваш всичко, което чувстваш, единствено чрез картините си. Когато само вятърът и бензинът заличават образа на онзи от огледалото. Когато поставяш любимия човек преди себе си... Какъв си тогава? Безполезен глупак? Неудачник? Има ли място любовта в сърцата на тези, чийто емоционален свят е осакатен още от детството?
"Марс" не е просто мелодрама. Сериалът е истинска проникновена история за това, как хората се учат да живеят и обичат, преодолявайки собствените си страхове и болка.

Допълнително: Сериалът е заснет по японската манга "Mars" на Fuyumi Soryo. И до днес японците не са дръзнали да се конкурират в екранизацията на този проект. Защото филмът е наистина шедьовър в своя жанр.

 

:essub:


С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БГ СУБТИТРИ
С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ + OST

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах снощи първите три серии - определено ми харесва. Ако беше тазгодишно, щях и да го номинирам. Първата серийка е направена с цел да те зариби - и ме зарадва с една наистина изключителна каскада. Жалко, че дубльорът, който изпълнява тези страхотии, вече е покойник. Четох за това някъде, но не зная подробности.

Мадамата ми се струва леко грозновата и лееекичко преиграваща, но сме свикнали вече тези недостатъци да се компенсират от красиви дългокоси мъже с големи... къде мечове, къде пистови мотори :lol: .

А, да не забравя - руските субтитри за сега пасват идеално към епизодите от 4storing. И са едни ярко червенички... :D . Ама който не се оправя с английския, ще ги изтърпи. Заглавната песен я въртя вече втори ден.

Та исках да кажа с две думи - силно препоръчвам.

 

PS.

 

Вече го преполових и си взимам обратно думите за актрисата в главната роля. Може да не ми харесва като визия, ама пусто играе, девойчето...

Смятах, че филмът ще наблегне на каскади и зрелище - дотук нъцки. Яко психо, любовни осмоъгълници, все по-заплетени отношения, много ми хареса и начина на въвеждане на героите в разказа. Напомня ми с нещо Параграф 22 (книгата) - показват герой и историята му, в следващата глава - друг герой и неговата история, продължават така и занапред, като постепенно заплитат такова кълбо от връзки, че да се чудиш какво ще излезе накрая.

Макар че не бих отказала още екшън сцени в първата половина, филмът наистина се изстреля нагоре в класацията ми. Предполагам, Демони ще се разболее, като го гледа.

Надявам се втората половина от сериите да не ме разочарова - все пак е бил драма на годината.

И - ееех, как ми се иска един хепи енд!

 

Яко спойлер:

 

От края на 7-ма серия предполагам, че типът е другият близнак - Шен, а Лин е убитият. Но не смея да се обзаложа.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качвай и останалите епизоди, че вече ги минах първите седем. :D Странно ми се струва сериалчето и играта на актьорите също.

Ама колкото по странно, толкова по добре. :pirat: Идва ти идеално, ако искаш да разнообразиш от корейските и японските сериали. Актьорите наистина не преиграват, ама и не показват толкова добре чувствата, колкото корейските. Абе странни са. :D Не разбрах как така двете момичета станаха приятелки, след като се мразеха толкова много. А и през цялото време имаш чувството, че ще се случи нещо откачено... и все не се случва :king:

 

PS.

8-мия епизод ми беше малко скучен, особенно след като се появи лиглата. :lol: 9 и 10 ги гледах ония ден и ми върнаха интереса към сериала. Особенно сцената дето пича я учеше да кара мотор. Така съм се смял. :green: Главната героиня, с този загрижен поглед, как да не я обичаш и мразиш едновременно. Да видим какви ще ги забъркат следващите 10 епизода...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана ми интересно, като прочетох, че тези двамата са били заедно и в живота. Актрисата с потресающото име Барби Ксю му е кака, но го е оженила за себе си. За радост на фенгърлщината бракът им беше изтраял май около две години...

А за филма - страшно ми хареса, но като го изгледат повече хора, ще ви кажа какво бих направила, ако аз бях сценарист :P:lol: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, именцето си е цяло бижу, но филмът определено хваща очото. Цяло облекчение си е минималното количество сълзи и други секрети, за разлика от изпълненията на корейските им колеги. Невероятен сериал, засега мога само това да кажа, но продължавам с маратона. Заслужава си.

Едит: Е, приключих го и сега си рева от кеф.

Никой не умря накрая, всички заживяха дълго и честито, даже и онова садистично лекенце си намери майстора - красота! Направо не мога да повярвам на очите си.

Просто прекрасно, със сигурност си заслужава един хууууубав превод. Песничката ("Линг") ме разревава още от първия куплет, макар и английският превод да е малко странен като звучене. Все пак мелодията и напрежението въздействат много силно, определено е заредена с много енергия. Ще се повторя, но коментарът ми е един - красота! Евала им. :wub::wub::wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го изледах последния епизод току що! :D Присъединявам се към хората на които им е харесал. Дори някъде към 5-6 епизод, действието да ви се струва мудно, продължавайте да гледате, защото истината е във втората половина. ;) Искаше ми се да има повече състезания с мотори, но все тая, те не бяха акцента в този филм. Темите които засягаха за живота, бяха добре замислени. Хубаво беше и това, че смесиха малко по-разнообразни жанрове.

Онова с ръката дето излиза от картината страшно много ме зарадва. :green:

Дали е възможно да се построи такъв як замък, само от пясък, а? :) Колкото до сценария,

като казаха че са му вградили фалшиви спомени, веднага ми хрумнаха някои неща. Искаше ми се, нещо по откачено да се случи. Например Шенг да се окаже жив и спомена за самоубийството да е фалшив. Да са го манипулирали по някакъв начин, не знам точно за какво, но.... :lol!:

Барбито е много добра актриса, но тази която играше приятелката и, повече ми хареса :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали? Доста по-симпатична беше при това. Но може и заради ролята да е било, че и куклата не изглежда никак зле.

 

 

Мен малко ме изненада момента, в който нашето момче я нападна. Да, разбра се, че е с друга цел, а не току-така, но пак беше кофти тръпка. Хареса ми чичото/таткото - уж корав дядото, пък как се разчувства... :) Сладур! Другото интересно ми беше оня образ - хахото. Верно много сбъркан тоя! Ходи да си трепе сума ти народ, ма накрая малката хухавелка му разказа играта. Хехе. много сладко беше.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сцената когато той

се опита да я изнасили, за да разбере дали за това е дърпа,

ли говориш? Гадничко беше, но даде възможност на актрисата да изпъкне с перфектна игра.

Иначе приятелката и радваше, най-вече заради ролята. Беше готина и сладка, а и като се ядоса налиташе на бой. :lol: Абе имаше много интересни герои, като пича дето пое бизнеса на баща си с доставките. А какъв изрод беше преди това. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Другата мацка именно затова ми хареса - каква беше зла само... :lol!: Люта като македонка...

Докерчето също беше образ, обаче и Да Йе го биваше. Най ми хареса, че отстъпи, а не като в досегашните драми да се натиска дето не му е работата. Много симпатична постъпка. Пролича си онова почти бащинско чувство, което го свързва с Линг. :lol!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филм, който си заслужава да се гледа. Сюжетът много умело написан, доскосва много страни от човешката душа. Кара те да се замисиш за важните неща в живота : любовта, приятелството, предателството, самотата и др. и да ги преосмислиш. Актьорската игра - няма да оценявам, щом карат зрителя да се развълнува, значи са си свършили работата добре.

Имам само една малка забележка към пръвоначалното представяне на филма, а именно

"Плахата и тиха млада художничка Чи Ло е изнасилена в детството си от собственият си баща. Сега тя се бои от докосването на който и да е мъж, дори не може просто да държи ръката на момченце. Тя не разговаря с никого и избягва хората. "

Тя не изнасилена от собственият си баща, той е починал в катастрофа. Вторият и баща е сторил това. Според мен това е важен момент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ревюто на филма ще се преправя, понеже го преведох преди да съм гледала филма. Даже ще махна спойлерите за бащата на Чи Ло и за близнака на Лин, за да стане още по-напрегнато :) .

Gojaa обеща още малко усилия за намиране на свястно качество, и го пускаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично за мен това е едно от най-добрите постижения в киното на Тайван.

Сериала беше един от първите които изгледах и направо...да си кажа честно не спах два дена, за да мога да го изгледам целия почти без почивка, страшно много ми харесваше. Не мога да кажа, че самия сериал ме подтикна да се зарибя по азиатското кино, по-скоро беше самия Vic Zhou. Любимият ми азиатски актьор. Просто този човек е ненадминат в играенето на драми, думи нямам, наистина колко е добър просто. Изпълнението му в Марс е брутално добро. Много добре си изигра ролята моя любимец, мн дълбоко е проникнал в сюжета тоя човек, за да може сериала наистина да се получи страхотен. Барби...да трябва да й се признае, че не изглежда много добре като визия в Марс, в Meteor garden изглеждаше доста по прилично, но за сметка на това и тя си изигра ролята страхотно.

Какво друго да кажа - препоръчвам го на всички, които не са го гледали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв коментар само в замунда видях и ми стана интересно затова ще го споделя и с вас ...

ViperZamunda написа:

Сериалът наистина си заслужава! Не бях сигурен как азиатците ще се справят с драматичен сериал, но от гледането на първите 4 серии, нямам сериозни оплаквания. Проблемът е, че има прекалено много стойностни сериали в момента, предимно американски, и времето е лимитирано все пак, което обяснява и малката гледаемост на Марс. Но аз ще продължавам да го свалям, защото не може пък само щатски сериали да се гледат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, и тук да кажа: между 5 и 6 епизод липсва сцена, защото 5 е от двд, а 6 е от видеокасета. Сори, че така се получи, но предпочетох 5 епизода с по-високо качество, и така се загуби момента, как Чен Лин след припадъка си тича на покрива, бие едно кроше на художника и му попречва да скочи от високото.

Нататък в сериите няма издънки, освен хардсубовете, ма там вина нямам. :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и така се загуби момента, как Чен Лин след припадъка си тича на покрива, бие едно кроше на художника и му попречва да скочи от високото.

 

Ай стюга ве, баш тоя момент ли са орязали гадовете?!? Че тая сцена е една от най-готините... :angry: :angry: :angry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужас, не ги ли е срам!?! Дано да ни попаднат някога и другите епизоди на двд, че инак почвам гладна стачка...

Edit: В коментарите в Замунда съм дала линк от Mysoju за липсващата сцена. Давам го и тук:

:click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях се зарекла да не гледам другоезични азиатски филми, различни от корейски или японски, но Крал е толкова упорита в хвалбите, че го започнах с бг превод :).

Естествено, с минимален звук, защото езика ми звучи като китайски, а точно този език въобще не ми допада като звучене (не ме бийте моля ви!!! :blush: ).

Главният герой държи голяма част от филма - наистина има много силно присъствие, а ролята му пасва като ръкавица.

Искам вече 7 и 8 епизод!!!! :P:P:P;) И то най-вече, за да видя как тя ще нарисува онази прекрасна огнена картина!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, с минимален звук, защото езика ми звучи като китайски, а точно този език въобще не ми допада като звучене (не ме бийте моля ви!!! :blush: )

Ще свикнеш, не се притеснявай, и аз бях така. Но после нещо ме ощипа и започнах да го смилам и китайския лесно. Тренирай се с музика ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...