Jump to content

Recommended Posts

Има ли шанс да не ме убиете като споделя, че на мен Mars за съжаление не ми стана любим сериал. Не казвам, че не е хубав. Просто не бих го повторила. И двамата актьори много ми допаднаха като визия, а музиката просто е прекрасна. Историята също е поучителна и интересна. И въпреки всичко това, филмът не оправда очакванията ми. Така и не можа да ме разплаче, въпреки че беше изпълнен с много драматични моменти. Наистина дори по едно време се питах, да не би пък нещо да не ми е в ред, че с такива прекрасни коментари, а пък аз останах някак равнодушна. Съжалявам за което. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехехе... Май сте предозирали корейското. :D

Аз също не помня да съм се скъсвала от рев. Това им харесвам на тайванците - приемат нещата доста по-прагматично и спокойно, без да прекаляват с емоционалите изцепки. Определено съм съгласна, че МАРС е различен от всичко друго, гледано досега. Силата му е в диалога - жегва право в сърцето. С него мога да сравня само другата ми тръпка - The flower shop without roses. И двата са много сериозни като тематика, но в края се чувстваш някак по-лек и по-силен. Не знам как успяха да го постигнат, но евала им.

И не, няма да бием никого. Фенките на Марс сме мирни и кротки (почти). :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми беше един от първите азиатски сериали, всъщност единствения тайвански, поне засега..

Много тъжен, много смислен, много вълнуващ, малко по-различен от корейските, и завършека му беше поне хубав. Барби и Вик са невероятни като двойка и много ми се иска да гледам и нещо друго с тях, за жалост - няма преведено.. Саундтрака също ми е един от любимите, макар че този език мъничко ме дразни, корейския си го предпочитам. Песента "Пустота" е страхотна просто.

Хиляди Благодарности на преводачите и ще чакам нещо друго в скоро време, хубаво ще е да разнообразим малко асортимента!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

страхотно сериалче изгледах го за един ден и не усетих кога стигнах до края.

Страхотна гледна точка за нещата и как всичко може да се преодолее без излишен драматизъм :)

каквото и да напиша ще е излишно хората преди мен са изгразили мнени, многократно по- много точен начин :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си падам много по постовете, но в тази тема не мога да се въздържа.

БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ и пак БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!

Днес започнах МАРС за 4 път / два пъти с анг и сега втори с бълг субс/ и се сетих,че не съм благодарила на преводачите и редакторите, та затова - БЛАГОДАРЯ.

Откакто гледам азиатски сериали не се намери такъв, който да ми свали МАРС от първата позиция.

Има си всичко - от перфектният Вик, до страхотния саундтрак.

Почитателка съм на корейското творчество, но тук тайванците "скриха шапката" на останалите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-трогателното нещо, което съм гледала някога. Толкова невероятна история! Актьорите са удивителни и успяват по един необикновен начин да ме накарат да съприживявам всичко случващо се. На тази драма съм плака и съм се смяла. Тя докосна сърцето и душата ми. Втора такава няма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За този сериал исках да споделя отдавна, но все не намирах подходящите думи, не че сега ми идват де :(

Гледах го преди около половин година и честно да си кажа едва го изтърпях да свърши. Наскоро гледах друг тайвански сериал и учудващо :blink: веднага се сетих за Марс. В съзнанието ми изкочиха сцени, които мислих, че съм забравила. Удивих се на впечатленията, които са останали в мен от него. Двама души, изстрадали толкова много, всеки живеещ със своите демони, се срещат и се научават взаимно да лекуват душите си, подкрепят се и... просто се обичат. Главната героиня, според мен, разцъфна в красива роза, а пичът ме впечатли с това, че и за миг не я изостави. Израстването на героите беше огромно.

Уф... :( , не знам дали се изразих както трябваше, но ако някой не е гледал този сериал, горещо му го препоръчвам.

P.S.: Започнах на го гледам заради OST-а - убийствен е ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да има идея от къде може да се изтегли мангата, по която е направен сериалът? :blink:

 

За четене онлайн -тук.

За теглене - тук, но иска регистрация.

Преведена на руски - тук (също иска регистрация).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах сериалчето преди месеци, но няма и ден, в който да не си пусна песничката на Alan Kuo - Zero...

MARS ми стана един от най-любимите сериали... даже ми се иска да го гледам отново.

Ако някой може да ми препоръча подобен сериал ще съм му благодарна :)

А на тези, които все още не са го гледали го препоръчвам... ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първият азиатски сериал, който гледах, затова винаги ще ми е много скъп. Попаднах на него случайно, спомням си, че исках да гледам нещо тежко. Гледах, гледах, гледах и не смеех дори да мигна. Хареса ми начина, по който изразяваха чувствата си, начина, по който любовта идваше и как всеки беше опора на някой, как се бореха едни за други. След първият път съм го гледала още няколко пъти и чувството е еднакво - плача и се смея на същите места и дори понякога откривам нещо ново в него.

Сериала обхваща много важни теми - за болката, за приятелството, за любовта, за доверието.. За това, че е по-добре да помниш, макар и нещата, които те натъжават, отколкото да забравяш, защото по този начин се чувстваш още по-изгубен. Неща, с които всеки се сблъсква в определен момент от живота си. Отразява силата и слабостта и и връзката между тях. Показва, че човек сам може да бъде и най-добрия си приятел и най-големият си враг. Разкрива първата, най-силна любов, която отстоява на всичко. В началната песен се пее за мрачния свят на всеки човек, как се обграждаме със стени и си мислим, че по този начин сме защитени или се чувстваме по-добре, защото няма да бъдем наранени.. Но също се пее, че когато намерим някой, на който бихме могли да се доверим и да го пуснем напълно, стените падат, вече не си сам, както си свикнал, вече посрещаш трудностите и радостите с някой друг до теб. Някой, който ще може да те избави от болезнените спомени и да ти разкрие едно ново утро, което е обляно със светлина.

И двамата главни герои бяха преминали през ада си, трудно показаха чувствата си, трудно се допуснаха, но когато го направиха бяха свободни, защото любовта им ги защитаваше..

Много истински сериал.. Показва толкова болка, а паралено с това разкрива и щастието..

Голям пропуск е да не се гледа.

 

Винаги, когато ми е тъжно, се връщам към него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър сериал!!!

Вик Чо и Барби са много сладки заедно. Като сюжет също ми хареса. Направо, перфектен. А песента Alan Ke- Ling е много хубава. Няма да го забравя този сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още миналата година бях решила да го гледам. Дали заради лошото качество,ама като пуснах първата серия я спрях на петата минута. От тогава все се каня , че ще го прегледам заради отзивите изобщо обаче не съм очаквала да е толкова добър. Просто ме остави без дъх този сериал, много много ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Йе ми хареса много. Ей такъв приятел да имаш - друго не ти трябва.

Истирията е доста поучителна. Откакто гледах този филм вече имам друго око за тихите и постоянно усмихващи се хора. И също - започнах да избягвам да влизам в спорове с хора, на които не познавам достатъчно начина на мислене.

 

Но пък

 

при първата сексуална сцена ( в 13-сти епизод) не можах да не се захиля - като я натисна на възглавниците имах чувството, че я натиска с рамо по врата и брадичката задушавайки я, а единия му хълбок се беше забил в срамните й кости и той продължаваше да я натиска...по-скоро изглеждаше сякаш я души с тяло и тя мачка фанелката му на гърба за да се оттърве от него, а не от страст (е, после беше от страх, ама в началото на сцената трябваше да е страст). Направо си помислих, че Барби-то е имала яки болежки че и синини по ребрата и по-надолу след заснемането на тази сцена :D

 

А ръката от картината направо си е за филм на Хичкок. Не го очаквах в този филм и косата ми настръхна повече отколкото в някой отявлен хорър.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е страхотен, а саундтракът е просто един път. Единствения недостатък е тайванският, просто не мога да свикна с този език. Но като цяло е направен доста по-реалистично от корейските сериали, въпреки че не бих отказала да видя и тяхна адаптация на мангата. :)

samatataina, камсамнида!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчаха ми този сериал, та го изгледах. До сега съм била 99,9% на корейско (с маааааааалка японска забежка) и може би, затова непрекъснато ги сравнявах. Хареса ми, но не ми стана любим. В топ 10 не мога да го сложа. Иначе, за да не повтарям написаното в горните постове - интересна, психарска история, приятна музика, добри актьори, образите - къде по-дълбоки, къде не дотам. На мен повече ми харесаха Да Йе, Чанг Мей (така ли беше? Съжалявам, но не им помня имената) и това лошото.

На моменти действието се развиваше доста бавно и малко ми доскучаваше. Като цяло ми липсваше корейската емоционалност. Но това си е мой проблем, явно съм доста болна... Вие гледайте и му се радвайте! Аз се връщам при любимите ми корейци...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакайки тихичко и търпеливо поредната преведена серия на "Ловци на роби",реших да се поразшетам/диалект-т.е.да се поразходя/ из каталога на Китай,Хонконг и Тайван.Така попаднах на "Марс".Помислих си,че може би е нещо подобно на японския "Гордост".Докато гледах отделните серии на няколко пъти исках да напиша нещо,но мнението ми със следващата серия се променяше...Започна много добре,но някъде по средата си казах,че ми идват малко в повече психарите/макар че,кой точно е нормален или ненормален е съвсем друг въпрос/Но това си е виждане на режисьора.Очаквах малко повече динамика,живост.Но, хареса ми,много!Доста тежък сериал!Интересно....за разлика от китайския и японския език,които не ги понасям, тайванския ми хареса като звучене.Особено когато Лин и Чи Ло си "гукаха".Чи Ло говори малко гърлено-носово и сбиването на звуците чи-,ши- ,си- , звучеше ми като извънземо в анимация!Песен!А двамата/Вик и Барби/ изиграха прекрасно ролите си.Много добро попадение на режисьора.Ще потърся и други филми с Вик.Дано да има преведени.Надявам се и там да е толкова добър!

Koizora-много точно е написаното от теб!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди една седмици го гледах наистина главният герой ме впечатли и то много :huh: Барби прекалено страхлива ми се стори в тази си роля ама сигурно, защото така трябва да се държи по сценарий :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, имам една молба и дано някой може да ми помогне!

Започнах да гледам сериите на Марс(да, чак сега) :rolleyes:

Изтеглила съм си ги до 12 епизод от мастерс и замунда , но оттам нататък нещо сийда се губи!Има ли някаква възможност да ги изтегля от другаде.Искам да си го довърша докрай!

Благодаря предварително!

 

Вече ги изтеглих!

Редактирано от romanti4ka_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много хубав сериал.За съжаление така и не го догледах- стигнах до 18 епизод и го оставих, но сега мисля да поправя тази грешка.

Музиката е просто уникална, както и играта на Вик Чоу и Барби...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от любимите ми сериали .. наистина е много интересен и в него преобладават смесени чуства - на радост , тъга , вълнение ... не е като хлапашките училищни сериали което ми хареса най-вече.Също така го харесвам защото главния е моторист а моторите са моята маниа :Д:Д и очите ми се насладиха на хубави мотори и моторни съзтезания ^^ и за това по десетобалната система му давам +11 ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...