Jump to content
Sign in to follow this  
air

Gunbuster (1988-89)

Recommended Posts

6a4466c322445dee.jpg

Заглавие: Gunbuster
Тип: OVA
Жанр: Научна фантастика, екшън
Година: 1988-89
Аудио: Японски
Субтитри: Английски
Качество: BDRip - 720p

Цък

 В много близко бъдеще, раса от големи насекоми, като извънземни са забелязани да пътуват из вселената. Тези извънземни са се посветили на това да изкоренят човешката раса и са на една крачка от слънчевата система и се приближават се по-близо и по-близо до земята. Човечеството отвърнало на тези насекоми като развило високотехнологични космически кораби и огромни бойни роботи (това е била началната идея). Тези роботи били управлявани от най-добрите индивиди на съвременната младеж на Земята, взети от тренировъчни училища по целия свят.

Историята започва през 2023г., не много след първата битка с извънземните и се концентрира върху младата Норико Такая. Същото така, бащата на Норико бил известен Капитан на космически кораб, но бил убит по време на една от първите битки, нейният талант в пилотирането бил малко съмнителен. Въпреки това, тя влезнала в тренировъчно училище. По време на сериите, Норико, придружена от красивият и талантлив Казуми Амано, ще се бият, за да преодолеят травмата от войната, нейната собствена несигурност и липса на вяра.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тва беше доста неочаквана изненада..наистина страхотно аниме, един малък наръчник за sci-fi, мека и драма жанровете така както би трябвало да бъдат! Така както пространствено времевият континиум дава отражение върху историята тук така и самото аниме сякаш е изпреварило времето си и по отношение на сюжета и като арт. Героите са страхотни, всеки един персонаж тук израства в процеса и за някакви си мижави 6 епизода не можеш да познаеш крайният от началният стадии особено в случаят на Норико. Е има някои неща в началото като примерно тренировките на които роботи правеха лицеви опори и коремни преси, но те могат спокойно да се преглътнат тъй като това, което се случва в последствие просто не оставя място за критика. Рядко си позволявам да дам 10/10, но този набор от овички го заслужава тъй като си е един малък своеобразен космически епос!

 

По късно може да сложа отделна тема за вторият сезон и да включа препратки за сваляне тъй като линка тука е мъртъв, а и самата история си е съвсем отделна.

 

********************************************************

Всъщност няма смисъл за нова тема слагам линк и за двата сезона тук в този пост -> :click:
Във вторият сезон историята е значимо по слаба от първата, но си има и нейните хубави моменти. Не съжалявам, че го изгледах, дори и тук има някои доста добри идеи за прохождащите в фантастиката творци обаче пак казвам остава доста назад от първият Гънбъстър по редица параграфи. Докато в предшественика му всичко си пасваше на мястото, нямаше излишни моменти и за 6 епизода успяват да представят и завършат идеята си напълно (на някои анимета за това и 50 епизода не им стигат) то тук нещата са разпокъсани и на действието му липсва ударност и въпреки, че битките са с голям залог - отново съдбата на човечеството не ме трогнаха особено. Самите персонажи биват, но историите им не те докосват така както при предишните. Все пак е похвално, че са се опитали да направят нещо по различно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ексилион" е точно копие на имперски боен крайцер. :D

 

Усеща се някаква нотка на носталгия в това заглавие. Може би защото ми е набор, но и изпъкват много от нещата, които ми липсват през последните 5 години в аниметата - красиво нарисувания на ръка арт, приятният саундтрак, в който отсъстват съвременните поп шитни на разни творения на пластичната хирургия, въображението на автора по отношение на сетинг, дизайн на кораби и мехи, опитите да се придържат към физичните закони, романтизмът на космическото пътуване и т.н. и т.н. След 4 изгледани епизода оставам на борда. Мерси, Рейзъре, ако не беше ревюто, щях да го подмина.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ми радвам се че ти е харесало..аз случайно попаднах на него докато търсех нещо относно едно от Гъндам аниметата. Саунда е добър да и на мен ми хареса особено при битките.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...