Jump to content

Recommended Posts

devil-beside-you-2005-1.jpg

Английско заглавие: Devil beside you
Познат още като: Devil do exist
Жанр: Комедия, Романтичен
Епизоди: 20
Държава: Тайван
Година: 2005

Актьорски състав:
Mike He as Jiang Meng ( Прякори: Devil, Ah Meng, Ahmon )
Rainie Yang as Qi Yue ( Важно е да кажа, че Yue означава луна)
Kingone Wang as Sang Yuan Yi
Ivy Fan Xiao Fan as Xin Li Xiang

Сериала е създаден по мангата на Takanashi Mitsuba - Akuma de Sourou

Резюме лично от мен:
Qi Yue е срамежливо момиче, което е влюбено в момче от нейното училище, но все не се решава да му признае чувствата си. Когато най-накрая събира кураж тя му написва любовно писмо с което да изрази чувствата си. За нейно съжаление обаче, подавайки писмото на Sang Yuan Yi той не я забелязва и то попада в ръцете на сина на директора на училището Jiang Meng, което за нея се оказва и големия й кошмар, защото Jiang Meng не е обикновенно момче. За цялото училище и всичките си прятели той е познат като Devil и то не случайно. Всички се страхуват от него, а той самият – от нищо. Не си поплюва нито в действията, нито в думите.
След тази случка той решава, че Qi Yue ще бъде негова, но главната му пречка е, че Sang Yuan Yi също е влюбен в Qi Yue. Чрез непрекъснатото бъркане в чуждите работи и дяволското си държание обаче, Ah Meng успява да привлече вниманието на Qi Yue и скоро тя вече е забравила чувствата си към първата й любов и е лудо влюбена в Devil. До тук добре, но какво ще стане когато Qi Yue и Ah Meng разберат, че скоро ще станат едно семейство, защото родителите им ще се венчаят?

Тъй като аз съм голям фен на Mike He и той е един от любимците ми, не мога да не го похваля, но без да си крива душата, ще кажа, че сериалчето наистина е много добро. И Майк е много сладък (За една седмица изгледах всичко което може да се намери с него) и скоро ще пусна и други темички с негови филми.
Интересен факт:
Училището което е използвано за снимките е същото, което е използвано и за снимките на Mars.
Главната актриса е никак небезизвестна, а първото й участие е в сериала Meteor Garden.
Препоръчвам го, наистина много добра драма.
Също така държа да похваля и ОСТ-то на филма. Невероятно добра музика особено песните на известния тайвански певец Huang Yi da.
Ето едно АМV с опенинга на сериала.
 


Ето от къде можете да си го свалите с английски субтитри:
Тук

:essub:

Изтегли сериала с български субтитри: тук 

Онлайн с бг субтитри :click:

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЛЕЕЛЕЕЕЕЕЕЕ, хора!! Откъде го изнамерихте това сериалче!!! :blink: Евалата! Гледах го в youtube с кофти качество и ужасни субове, но си заслужаваше!!

Има невероятна химия между героите, особено между Mike и Rainie, чиято популярност нараства неимоверно именно заради този сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина ви се гледат тези два бонбона заедно .........този сериал е много по добър........... :click:

Аз първо попаднах на него и като почнах да гледам Дяволът е близо до теб........... ами имах чуството че съм го гледала вече ама с по слаб сценарй.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Why, why love съм го гледала и то след Devil beside you, но и двата ми харесаха много, а вече кой е по-добър....въпрос на вкус! Всъщност Why, why love се заснема именно заради популярността на Devil beside you, и въпреки донякъде по-добрия сценарий, не пожънва толкова голям успех! Истината е, че филмчетата са готини и си заслужават (ако щете само заради това, че малко можеш да се отърсиш от всеобхватната корейска мъка в драмите им!) На мен лично ще ми дойдат точно на време, защото току що приключих с Cain and Abel (сериалът е уникален между другото!!! :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина ви се гледат тези два бонбона заедно .........този сериал е много по добър...........:click:

Аз първо попаднах на него и като почнах да гледам Дяволът е близо до теб........... ами имах чуството че съм го гледала вече ама с по слаб сценарй.

 

Why Why love се заснема наистина заради пулярността на devil beside you и първоначалната идея е да бъде продължение, но точно преди началото на снимките режисьора изниква с някаква друга идея. Сюжетите имат много общи неща, но в същото време и много различни. Все пак ми харесва де, нали все пак е с Майк, но това което не ми направи добро впечатление беше това, че има малко взето от Love storm, като например обложката на сериала, защото е като тази на Love storm и още няколко малки подробности.

Хау евер, спирам, че все пак темата е за другата драма. Това което е качено в мегаъплоада също не е с хубаво качество, но винаги можете да го гледате в mysoju.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го! Страхотно романтично сериалче... За първи път гледам тайландско и съм очарована. Няма я сковаността на корейските актьори при любовните сцени. Малко езика ми е кофти, ама може и да свикна. Добър сюжет с добра актьорска игра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ирееее :mellow::(:( моля ти се това е Тайванско :( много голяма разлика от Таиландското. А езика е Mandarin - основния китайски диалект, който се говори в Пекин, Шангхаи и Тайван и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше 1вия ми тайвански сериал :blush::P Rainie тук е страшно хубава :P От както го гледах много се запалих да и гледам всичките сериали, в които играе. Амааа такова де, разбира се, че и Mike He и KingOne, те са големи сладури :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

У-аф, какви мили и сладки деца. Просто сериалчето изпълва

сърцето с умиление.Добра актьорска игра и...дяволчето си

свърши добре "дяволсата" работа.Може би, затова и главната

героиня го предпочете пред детската си любов /учителя/ и

онова хубаво момче/капитан на баскетболния тим/,

в което беше уж лудо влюена и искаше да даде любовното писъмце.

И не, че на тия двамата им липсваха достойнства, напротив...

Преплетени любовни отношения.

Честно да си приназная, другата двойка, някак си ми беше

по-интересна, с това винаги да са заедно, да се забляват и...

обличат с еднакви дрешки/лилавите блузки/.

Ами, ръкавичката за двама,това пък, колко оригинално.

А, докзателството за любов /на учителя към старата му приятелка/,

беше в стил "Поаро" и оная игра..."Тука има, тука нeма".

И края на филмчето с "дяволитото" отвличане си оправда и името

и очаквнията ми.

Люси :salut:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мн готино филмче,на един дъх се гледа....А и да кажа освен корейците явно има и дриги добре изглеждащи азиатци...Актрисите са по сладки,отколкото в корейските филми това ще радва мъжката аудитория....А от жените се съмнявам,че някоя ще откаже отиване в Ада с дявол като Mike He :):blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше първият тайвански сериал, който изгледах, и беше направо страхотен! Цялата история беше много сладка, а и актьорите си вършеха работата страхотно. Просто като си спомня погледа на Майк в първия епизод, когато нашето момиче му даде писмото...! :lol: Priceless!!! Много хубаво впечатление ми направи и факта, че, за разлика от корейските сериали, нямаше само една-единствена целувка в последните секунди на последната серия, продължила неудобно дълго време (не че всички са такива, но ми се е случвало да попадна и на този тип) :rolleyes: Пък и Rainie е такава сладурана...! Само нея и Майк мога да издържа да изгледам в YouTube - как се гледа там сериал за три дни?! Ако можех тогава да се ориентирам из двете им версии и да намеря сериите със сийд, щях да ги сваля, ама как се трае да се наточат всичките серии с някакъв мизерен сийд? Прежалих се и го гледах така :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:scratch: Тъкмо молих за линк към място откъдето като манна небесна ще текнат всичките серии на Devil beside you, но прочетох коментарите ви .... И аз го прегледах от you tube, но се надявам да го гледам в един хубав ден с бг субтитри. :cheers:

 

Запознах се с Майк :heart: на баскетболното игрище, когато вместо обещан сняг от небето валеше патешка перушина. И тогава си беше дявол ... Така неусетно ми се прииска да го видя отново и попаднах на Devil beside you и сериалът ми допадна!

 

Майк си е достатъчен сам по себе си .... Харизмата му улеснява парньорките му и предполагам не им оставя много време за размисъл.

 

Да му върви по вода и чакаме нов филм!

:kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми в първия тайвански сериал и най любимия също.. знам го наизуст :Д толкова много ми харесваааааааааа ! Майк е страхотен ,изгледах още две драми с него след това <333333

С Rainie много си пасват ,според мен са идеалния актьорски състав.. нищо чудно че има why why love XD дано имат и друг общ проект

 

 

 

бе незнам ама къде другаде актьорите се целуват така .. боже виж ги.. изяждат са (тва е коментар в добрия смисъл)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята първа любов. След случайното намиране на драмата, след като бях чела мангата, бях на седмото небе, даже на десетото. Историята е хубава, героите бяха подбрани добре и си отговаряха перфектно.(и не както понякога ми се е случвало да ме разочароват (става дума за филми по книги)) Нямам друго какво да кажа освен това. Просто ако почна по-обширно да се обяснявам ще ми отнеме много време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:flower: Тъкмо изгледах сериалчето и веднага го поставям в графа любими....не блести с кой знае какво послание, което като се замисля май не е лоша страна - все пак понякога е необходимо просто да гледаш и да се радваш на историята без много много да му мислиш (хммм поне за мен де :oops: ) .

Относно финала - ами какво да кажа.......обичам хубавия край. В тоя свят има трвърде много неща, които завършат зле => така, че е хубаво поне във филмите от време на време всичко да се случва както на нас ни се иска. Лично на мен това ми вдъхва малко оптимизъм, а той никога не е излишен.

Определено ще го препоръчвам на всички заклети романтички, които харесват добре изглеждащи "лоши" момчета.....а за мъжката аудитория - спокойно Rainie ще ви радва !!!

 

П.П: Чакам превода ви с нетърпение за да го изгледам още веднъж както си му е реда на майчин език :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При толкова много сладури,просто няма как да не ти хареса това сериалче! :inlove:

Благодаря за руските субове,без които нищо нямаше да мога да разбера. :flower:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен е! Досега не бях гледала Тайвански сериал. Останах приятно изненадана. :) Надявам се да има превод, за да си имам оправдание да го изгледам пак.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...