Jump to content

OLIVIA


Razzormaw

Recommended Posts

olivia.jpg

Olivia Lufkin
 


 

Биография

 

Оливия Лъфкин е родена на 9 Декември 1979 на малък остров в Окинава, Япония. През 1982 се мести в Сан Диего, Калифорния и после се връща обратно в Окинава. Оливия е най-голямата от три деца. Сестра и Каролин е в музикалната индустрия също и понастоящем следва музикален колеж в Щатите. Най-малкият от тримата Джефри е лидер на негова собствена група.
„Оливия беше интересно дете” казва нейният баща Дан. „Тя слушаше много музика постоянно и беше невероятно креативен артист. Също така обичаше да рисува и да прави изключително детайлни картини. Никога не се наложи някой да я тласка към музиката тя се насочи сама по естествен начин”
Първият й пробив е по времето когато участва в Училището за актьори в Окинава. Училището което е основано през 1983 е терен за разузнаване на компании които са произвели много от популярните изпълнители като Namie Amuro, Rina Chinen, Speed и Max. Вместо традиционните методи за обучение, училището позволява на възпитаниците си да правят каквото желаят, което изкарва наяве собствените им индивидуални характеристики. Училището за актьори на Окинава е мястото което дава на Оливия първият и шанс да се изяви пред голяма публика. „Имахме шанса да пеем на големи сцени” – казва самата Оливия.
През 1996 докато е на сцената Оливия е забелязана от шефът на Rising Productions, който открива и продуцира споменатите по-горе известни японски групи. Те искат от Оливия да стане член на тяхната най-нова поп сензация групата – Dance&Dream. Самата група съставена от три момичета (Оливия, Айя и Чика) пускат техният пръв сингъл

на 21 Август 1996г. следван от огромен успех.
Две години по-късно Оливия привлича вниманието на Японският продуцент Tetsuya “TK” Komuro. По това време ТК работи с френският композитор Жан Мишел Жар. Продуцирали са песен за световното по футбол във Франция 98’ и търсели изпълнител. ТК помолва Оливия да работи върху песента защото смятал, че тя има подходящият вид глас – ангелски глас с рок звучене. И тогава излиза макси-сингъла „Together Now” през 22 април 1998.
Септември 1998 след 5 хитови сингъла Оливия обявява, че напуска D&D за да започне соло кариера. И така издава първият соло сингъл „I.L.Y ~desire~" на 3 февруари 1999. Разбиването на D&D е изненада за техните фенове, но сингълът (силна рок песен) им идва още по-изненадващо в добрият смисъл. Звученето е доста по-различно от досегашните песни на D&D, но много от феновете усещат, че това е правилният избор на стил за нея и естествено очакват още и още!
Октомври 2000 скоро след излизането на шестият и сингъл
Oливия става DJ в Токийското радио InterFM. Всяка седмица тя пуска една от нейните песни и така държи феновете информирани за собствената й кариера. През същият месец Оливия изнася концерт в Muse Hall Osaka. Хората които са били там описват шоуто като изключително вълнуващо и гласът на Оливия за опияняващ. Говорейки за това шоу самата тя казва – „Първото ми шоу на живо беше всякакъв вид енергия пулсираща наоколо, удряйки всичко. Изпитах всякакви видове чувства.”
Дебютният й албум “Synchronicity” е издаден през 6.12.2000. Той включва 6-те сингъла и всичко 14 парчета. Въпреки че всяка от песните има рок звучене албумът доказва, че Оливия е много повече от рок певец; самата тя казва, че не харесва идеята да бъде поставена в определена категория като поп, рок и т.н. и че нейната музика е това което чувства в даденият период от време.
Запитана в каква насока поема нейната музика Оливия отговаря „Не решавам предварително за каквато и да е насока, музиката ми идва от моите настроения. Ако съм наистина развълнувана вероятно ще създам бързо парче и така” .

За отбелязване е че песента й “Dream Catcher”е използвана за ending theme за телевизионната драма Jigoku Shojo, a също така друго нейно парче
е главен theme на корейската драма „Снежната кралица” (The Snow Queen) със участието на Хю Бин и Сунг Ю Ри. Други нейни песни са използвани в различни сериали и анимета.

 

Дискография 

Студийни албуми
Synchronicity
The Lost Lolli
Olivia Inspi' Reira (Trapnest)

Мини албуми
Internal Bleeding Strawberry
Merry&Hell Go Round
Comatose Bunny Butcher
The Return of the Chlorophyll Bunny
The Cloudy Dreamer
Trinka Trinka

Компилации
GREATEST HITS

Сингли
I.L.Y. (Yokubō)
Synchronicity
Re-act
Dear Angel
Dress Me Up
Dekinai
Color of Your Spoon
Sea Me
The Lost Lolli
Into the Stars
A Little Pain
Olivia Inspi' Reira (Trapnest)
Wish/Starless Night
Sailing Free

 

Лично мнение: Мога с ръка на сърцето да кажа че това е един от най-значимите изпълнители до който съм се докосвал, а аз страшно обичам да слушам музика и съм слушал адски много изпълнители и стилове от класическа до техно, но любимият ми жанр е рока затова и ме грабна толкова динамичният стил на това момиче. Изключително интересен и вълнуващ глас, а посланията в текстовете на повечето песни носят голям смисъл въпреки че не са за всеки. Предимно пее на английски, но има песни на чист японски както и на смесица от двата езика. Реших и аз да допринеса към този раздел на форума ни с най-любимият ми изпълнител от Япония понеже от моя гледна точка е светотатство да прави друг за нея тема. biggrin.gif

Ето и някои от любимите ми песни:



Малко снимки..


bfi1323300845u.jpg
arx1323300958b.jpg
bwy1323301017x.jpg



cqs1323353512k.jpg
viu1323353609u.jpg
jdv1323353657b.jpg

 

 

Дискография торент  :click:

Редактирано от kcekce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересна изпълнителка! Не бях я чувал до сега, и много благодаря за информацията. А тя има и рожден ден утре! :)

Наименованието на дебютния й албум 'Synchronicity' съвпада с това на един албум на The Police, ако не се лъжа. Което нищо не означава, просто споменавам. Действително стойностна музика.

Oсобено 'Dear Angel' много ми хареса. А в 'Spider Spins' долавям доста пънк нот(к)и :)

:panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя е една от любимите ми японски изпълнителки.
В дискографията й може да се чуят различни като звучене, песни.
Надявам се скоро да ни зарадва с нещо ново.

Официалният й сайт - Тук
Официалната й страница в facebook - Тук


http://www.youtube.com/watch?v=etxfpkC53W0&feature=related


 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А браво много хубави снимки. :rolleyes: И аз чакам с нетърпение следващ албум ама засега не се чува нищо. И на този така наречен официален сайт няма никакви скорошни новини последните са от 2010 има само някакъв кратък абзац касаещ събитие от 2011, но нито има линкове, нито може да се разбере за какво е понеже е написан с йероглифи. На други такива сайтове има снимки от разни турнета, светски събития на които са присъствали зведите на този нищо да се чуди човек за какво е изобщо. Аз си търсих и това радио японското дето споменах в инфото където Оливия е била Dj, но така и не успях да се оправя в сайта и да си смъкна линка да го слушам online, а щеше да е интересно да слушам jrock когато ми скимне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре си се насочила :rolleyes:Cut me free специално ми е една от любимите като си спомням доста време прекарах в размисли върху текста като стана официално част от златната колекция в плейлистата на winampa ми!

Ето и нещо топло топло от face-то като перлите на врата са й custom made.. сега предимно се занимава с направата на такива аксесоари вместо с песни както чакаме всички фенове ама как да и се сърди човек... :lol:

 

olivianecklace.jpg

 

Ето и едно същество дето пак го е правила..мен ми прилича на кръстоска между онея изродчета телетъбис(teletubbies) от едно изпаднало детско предаване и елен ама си е симпатично пак и не е плашещо като тях

pinkcreature.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм според инфото от фейса й и един японски сайт, който разгледах покрай него линк вече е почнала да се занимава с направата на нови песни. Дано наистина да е така понеже Оливия си остава най-любимият ми изпълнител и причината да слушам музика от страната на изгряващото слънце и от доста време се надявам да пусне нещо ново. Ето и снимка от творческия процес където творят с моя враг кученцето Кафка (крайно време е да мине на правилната страна тоест котешката :rolleyes:) -->

olivia.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро ще има нов официален сайт душичката.. сега е малко дървен, но предполагам ще е както трябва след известно време. Определено имаше нужда от такъв понеже в старият новините бяха от на баба ми абитюрентският бал. В фейсбук както и в него се постват интересни неща най вече снимки на творенията и с тея аксесоари и тва противното псе Кафка. : /  :D Потвърждава се за пореден път и за нов албум така, че cant wait!!!  :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...