Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Halfway (2009)
Също така известен като: Harufuwei
Българско заглавие: ”Кръстопът”
Страна: Япония
Премиера: 21 февруари 2009 г.
Времетраене: 85 мин.
Жанр: Драма, Романс
Режисьор: Eriko Kitagawa

Сценарист: Shunji Iwai
IMDB

Участват:
Kie Kitano - Hiro
Masaki Okada - Shu
Junpei Mizobata - Tasu
Hiroki Narimiya - Takanashia
Miho Shiraishi - Naoko Matsuura
Riisa Naka - Megumi Megyro
Takao Osawa - Hirabayashi

Резюме: Млада двойка започва да се среща, но техните щастливи дни са прекъснати от един-единствен факт: тя планира да кандидатства за местния университет, а той не. Момичето го моли да не си отива, което го кара да се замисли над приоритетите в живота.

 

Български субтитри – :essubs:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:
Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руско озвучаване :click:


Какъв каст само... laugh.gif

Редактирано от bealonenomore
Обновяване.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Необичаен филм. Хареса ми. Това, че беше толкова реален и поднесен на бавни темпове, може да се стори скучно, но напротив точно в това му е уникалността. Нямаше ги обичайните истории с тежка раздяла или невъзможна любов и разни други сантименталности. Историята във филма е най- обикновена, на всеки се е случвала или може да се случи. Kie Kitano и Masaki Okada се справиха страхотно. И двамата бяха много сладки. Особено Kie много радва, държанието й беше типичното за едно момиче.

Макар да липсваше задълбаването около всеки един от персонажите( например имах чувството, че Junpei Mizobata, Hiroki Narimiya, Naka Riisa, Takao Osawa са просто сложени там заради известността им..не че съм против, cast-a е супер!), ми хареса това защото дава възможност цялото внимание да се фокусира върху връзката между двамата главни, без излишни разсейки като любовни триъгълници и семейни проблеми.

Началната сцена в болницата е много готина, колко се смях само!

Много се зарадвах и като разбрах, че прекрасната песен в края е на Salyu(Lily Chou Chou ;) ):

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емоционален филм.

Първото, което ми направи впечатление беше начинът на заснемане - всички тези завъртания на камерата около собствената й ос много ми харесаха. Разговорите също бяха заснети така сякаш зрителят е трети човек в стаята и завъртя поглед към този, който пръв проговори, без превключване а кадър - просто обръщане на камерата. Вероятно ще се стори странно на повечето, но на мен ми хареса, подчертаваше цялостната емоционалност на филма.

Много ме радваше Хиро, нищо не си криеше и не си кривеше душата, реагираше си съвсем спонтанно и искрено. В болницата беше много забавна, горкото момче избяга като дявол от тамян, а после как се шашна, когато я покани. Шинозаки бързо си вземаше решенията, знаеше си какво иска и бе готов да се откаже от мечтата си, заради любовта си. Тасуку - такива приятели са безценни.

Всичко излишно сякаш е изрязано от лентата, съсредоточена е върху решенията на героите и причините за тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красив, обикновен, реалистичен ... в никакъв случай скучен! Интересното беше, че по някакъв странен начин ми напомняше на Иуаи и въпреки, че не ми се вярваше той да е режисьора си направих труда да проверя и се оказа, че все пак е замесено и неговото име, като продуцент. И хубава двойка бяха спретнали. Момичето я гледам за първи път, но на Масаки Окада това е трети негов филм и определено го харесвам като актьор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми.

Начинът на заснемане е интересен - все едно зрителят е до тях и ги наблюдава от един-два метра. Също и самото действие - като си седят на тревата, като карат си колелата си, като са в училището и учат и спортуват и така помежду другото е вмъкната и историята и диалога. Въобще с цялата си спонтанност филмът е оригинален.

Всички актьори са симпатични - а гласът на Хиро ми е много сладък ( , въображаемият разговор " на колело" в началото с приятелката и и особено като имитират звънчетата; сцената където му обясняваше на Шинозаки какви били момичета в Токио, после "Нанде Токио? " и още много) .

В Asian Wiki май бяха дали доводи от филма, че все пак Шинозаки не заминава.

Песента накрая много ми хареса - гласът на Salyu е вълшебен - също и фона на който звучеше. Аз се разтърсих за нея в един от клиповете на песента в ютуб някой беше дал като коментар един текст на японски, който ми се стори че е текстът на песента. И го сложих на гугъл транслейт ( засега няма как, с него си помагам) и въпреки че няма как да излезне точен превод видях че има връзка с темата на филма за раздялата. Но сега не го намирам този коментар така че може и да бъркам.

Харуфувеи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официално това вече е един от любимите ми филми завинаги.

Наглед простичка итория ,но представена по уникален начин. Обичам актьорите/геройте.

Начина на заснемане,фокусирането върху Хиро и Шинозаки и замъгляването един вид на всичко около тях,музиката,пътят им от училищео до тях и този красив бряг.

Не усетих кога свърши филма.Толкова пленяващ и затрогващ в края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...