funktastic17 Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Име: Киритани Кента 桐谷健太 (きりたに けんた) Професия: актьор Роден на 4 февруари 1980 г. в Осака, Япония Ръст: 181cm Зодия Водолей Кръвна група: O Хоби: пътувания, свирене на барабани и шамисен Официален сайт: тук Личен блог: тук Агенция: Hot Road Филмография: Karera ga Honki de Amu Toki wa (2017) - Makio Too Young To Die! | Too Young To Die! Wakakushite Shinu (2016) - Cozy Bakuman (2015) - Shinta Fukuda (comics artist) Have a Song on Your Lips | Kuchibiru ni Uta o (2015) - Tetsuo Tsukamoto Gonin Saga (2015) - Daisuke Ogoshi A Sower of Seeds 2 Tanemaku Tabibito: Kuni Umi no Sato (2015) - Takeshi Toyoshima *Fly with the gold (2012) *Outrage beyond (2012) *Okan no Yomeiri (2010) * Beck (2010) * Solanin (2010) * ROOKIES-Sotsugyo- Хирацука Тайра (2009) * Crows ZERO II (2009) като Токио Татсукава * Boku no Oba-chan (2008) * Hyakuhachi (2008) * Boku no Kanojo wa Cyborg (2008) * KAMACHOP (2008) * GROW (2007) * Crows ZERO (2007) * Deguchi no nai Umi (2006) * Pacchigi! (2005) * Beat Kids (2005) * 69 (2004) * Get Up! (2003) Участия в телевизионни продукции: Cain and Abel | Cain to Abel (Fuji TV / 2016) - Ryuichi Takada Aquarium Girl | Suizokukan Garu (NHK / 2016) - Ryohei Kaji The Eternal Zero | Eien no Zero (TV Tokyo / 2015) - Kenta Kiritani Yokokuhan: The Pain (WOWOW / 2015) - Takeshi Mizutani The Emperor's Cook | Tenno no Ryoriban (TBS / 2015) - Shintaro Matsui Fathers | Oyaji no Senaka (TBS / 2014) - Daigo Sugimoto (ep.6) Umoreru (WOWOW / 2014) - Toru Kitami Ando Lloyd - A.I. Knows Love ? | Ando Roido~A.I. knows LOVE ?~ (TBS / 2013) - Shinjo Hoshi Tokeiya no Musume (TBS / 2013) - Tsukasa Hanamura Olympic Ransom | Orinpikku no Minoshirokin (TV Asahi / 2013) - Kiyoshi Yabutani *Soratobu kouhoushitsu (2013) *Gekiryuu~Watashi wo oboete imasuka?~ (NHK 2013) *Chichi no Hana,Saku Haru (NHK 2013) *Soratobu Kouhoushitsu(TBS 2013, 1 еп.) * Kindaichi Shonen no Jikenbo 2013 (NTV, 2013) * Osozaki no Himawari (Fuji TV, 2012) * W no Higeki (TV Asahi, 2012) * Strawberry Night (Fuji TV, 2012, ep1) * Sengyou Shufu Tantei ~Watashi wa Shadow (TBS, 2011) * Zettai Reido 2 (Fuji TV, 2011) * JIN 2 (TBS, 2011) * Strawberry Night (Fuji TV, 2010) * Ogon no Buta (NTV, 2010) * JIN (TBS, 2009) * Ryusei no Kizuna в ролята на Такаяма Хисонобу (TBS, 2008) * ROOKIES SP в ролята на Хирацука Тайра (TBS, 2008) * ROOKIES (TBS, 2008) * Torishimarare Yaku Shinnyu Shain (TBS, 2008) * 1 Pound no Fukuin (NTV, 2008, eps7-8) * Waraeru Koi wa Shitakunai (TBS, 2006) * Bokutachi no Sensou (TBS, 2006) * Wagahai wa Shufu de aru (TBS, 2006) * Kurosagi (TBS, 2006) * Tsunagareta Ashita (NHK, 2006) * Gekidan Engimono Nervous na Mushi (Fuji TV, 2006) * Division 1 Yuku na! Ryoma (Fuji TV, 2005) * Be-Bop High School 2 (TBS, 2005) * Tiger & Dragon (TBS, 2005) * Be-Bop High School (TBS, 2004) * Night Hospital (NTV, 2002) * Lunch no Joou (Fuji TV, 2002, ep3,8) * Shiritsu Tantei Hama Mike (NTV, 2002) * Tantei Kazoku (NTV, 2002) * Kowloon de Aimashou (TV Asahi, 2002) Награди: # 2011 Whiskey Lovers Award # 2011 Elan D'or Award - ''Изгряваща звезда # 2011 Osaka Film Festival: Най-добра поддържаща роля - Mums Wedding # 2011 Japanese Film Festival Theatre staff: Най-добра поддържаща роля - BECK Интересни факти: *Получил е наградата на Japan Jeans Association:'' Best Jeanist '' за 2010 година.(С което е изместил Каменаши Казуя от челното място) *Присъдена му е и наградата Whiskey Lovers Award за 2011-та. *За ролята си ''Beck''в изпълнява песента ''Evolution''.Освен това свири на барабани и шамисен. Рекламни кампании: * Suntory (2011) * JRA - Club Keiba (2011) * Lotte "Ghana Chocolate" -Mother's Day in Ghana (2009) * Lotte Ice "Coolish" (2009) * Toyota (2009) * Lion "Ban" (2009) * Ito En "W BLACK" / "MINERAL SPARKIES" (2009) * Right-on (2008-2009) * Promise (2006-2007) * NHN Japan "Hangame" the Hungate (2006) * McDonalds (2006) Фотогалерия: В ''Beck'' като Чиба Скрийншотове: Crows zero Лично мнение: Страхотен.От идиотската физиономия, която не слезе от лицето му за единадесет епизода,спешъл и цял филм,през псевдо тупаниците с Косаку-кън в One pound gospel,до истинските в Crows Zero,страхотната му енергия в ролята на Чиба в Beck, и Били от Solanin.(Ролите,свързани с музиката му пасват някак.) Реших че си заслужава тема,ако не друго,поне заради страхотните му комедийни заложби Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 И гангстерски, и комедийни, и рокерски роли му ходят. В Рукитата беше направо неузнаваем. В Соланини много ми хареса. Аз тъкмо го доглеждам в One pound gospel. Няма толкова арогантен персонаж като неговия тук. Но пък страшно му отива този облик. Стигнала съм до великата битка с Каме и чакам да видя, как ще завърши мача (все още се питам, дали блъфира за онези милиони, или е прекалено горд, за да си признае искрено, че има дълг). В Джин е много сериозен. Изпълнява всичко с ентусиазъм и нестихваща енергия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Гледала съм го в много продукции, но не ми се изброяват. Навсякъде прави впечатление с отлична игра. Много ми хареса в Rookies и образа на перко, който пресъздаде. С Оное Хироюки бяха голям тандем, умирах да се смея с тях. Паметната е и ролята му в двете части на "Гарваните". Страхотен актьор наистина. Arigato за темата. П.П. Сещам се сега и за ролята на Кента в Solanin, а с това и за Kora Kengo - много, много любим мой актьор, който няма слаба роля за мен, а съм изгледала 11-ет от неговите филми. Забелязах, че и той няма тема. Дано някое пъргаво девойче отдаде значимото и на Кенго, защото той наистина го заслужава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
funktastic17 Posted December 6, 2011 Author Share Posted December 6, 2011 ukio, както винаги сме на една вълна В момента преглеждам неща,които са ми се залежали из компютъра.Гледах едновременно Rookies и One pound gospel и когато се появи Kurenai ме изкефи отвсякъде- убийствената кола,злия поглед ,flashy облеклото и обувките (За японците и тяхното чувство за стил на моменти не ми се отваря темата-твърде много гел и леопардови принтове ) Хост от където и да го погледнеш,ни следа от шемета от Rookies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ianakin Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Ето го !!!! от доста време го търся и накрая го намерих funktastic17 благодаря за темата ! В Гарваните ми направи голямо впечатление а после и в като се появи леопардовите шарки просто нямах думи :lol: и за Бек имам позитивно мнение но някак по-мъжкарските, по-побойническите роли със поглед от типа ( Аи си дошъл ,Аи съм ти счупил врата :lol: :lol: ) най-много му отиват .и благодаря че напомнихте за Rookies да гледам ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Ето любими и забавни моменти с Кента от Rookies. Това ми напомня, че тези дни трябва да се драсна с мнение и в темата им, защото това е една от най-любимите ми дорами. Само този, който обича спорта и живее за него би разбрал "Новобранците". Сериал с много поуки (Е, стига и всеки да успее да ги открие сам за себе си). Музиката на GReeeeN - страхотно допълнение! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Радвам се, когато с повече хора сме на една вълна. Аз също обожавам комбинацията спортна+ученическа дорама и затова толкова харесвам Rookies. А Кисеки дори я учих на изуст. Много ми допадна. Пак ще се повторя, но ще изтъкна умението на Кента да влиза във всякакви роли. Не само побойническите и рокерски изпълнения му ходят, но и чисто човешките превъплъщения. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ianakin Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Ами това е работата на актьора да може да се превъплащава във това,което му е написано в сценария. Кента си го може затова го гледаме ^^ дори и с костюм и очила както в ''Ogon no Buta'' пак знаеш че е той просто не знам как да го обесня... някак сякаш има скрито, затено в него готово всеки момент да избухне или само на мен така ми се струва. Не е задължително да е насилие :lol: може всякакви емоции.За ROOKIES ще се изкажа , когато го изгледам за съжаление не мога да си съчинявам :lol: но от многото отзиви мисля че ще си заслужава времето ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted March 8, 2012 Share Posted March 8, 2012 Да раздвижим малко темата на този много симпатичен актьор. В темата на Takei Еmi бях споменала за предстоящата дорама с нейно участие - ‘W no Higeki‘. Днес беше публикуван и останалият каст, и както сигурно вече се досещате, в новата дорама ще видим и Kiritani Kenta. Ще видим и още много други познати лица: Fukuda Saki, Gouriki Ayame, Matsushita Yuki, Takeda Kohei, Nakamura Shunsuke, Takahashi Issei и др. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Кента вече си има втора фотокнига - CHELSEA. Цялата статия - Тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Angel Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Кента ще участва в дорамата на FujiTV, която ще стартира през октомври, Osozaki no Himawari ~ Boku no Jinsei, Renewal. Главната роля в тази продукция е поверена на Toma Ikuta, а останалият каст, освен Кента, включва: Yoko Maki, Yu Kashii, Tasuku Emoto, Fumino Kimura, Ryoko Kuninaka, Yutaka Matsushige и др. Повече за самата дорама може да прочетете в статията - Тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kcekce Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Наистина страхотен актьор, остави ми неизгладимо-реално впечатление като Чиба в "Бек", а сега създава поредния адски жив образ в "слънчогледовата" дорама, на която все не мога да й запомня името Кефи ме колко реално присъствие и характер влага в роли, които нямат нищо общо една с друга. Може да е както колеблив и чувствителен срамежливец, така и хиперактивен експресивен черноовчовец, безкрайно комична скица или обаятелен и будещ възхита лиричен герой. Пълна ектоплазма, съмнява ме да има роля на този свят, с която да не се справи И вече малко офтопик - напоследък ми бърка в очите колко характерна и отначало неусетна прилика има Кента с баща си от железарията в "Слънчогледчето"... Има нещо неуловимо подобно в сериозните им физиономии, строгия профил и формата на усмивката, последните епизоди се чудя как са ги намерили наистина толкова да приличат на баща и син - хем различни, хем адски еднакви в излъчването си. Ама това може да си е и чисто моя илюзия За да не са само празни приказки - ето ги двамцата, открийте десетте прилики Въпреки че в движение си приличат повече един на друг: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Кента с първа главна роля в Y.O.U Yamabiko Ongaku Doukoukai. 55 серийната дорама ще се излъчва по Кансай Тв в края на ноември. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кева Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Пластичен актьор със запомнящо се присъствие. Дава нещо ново от себе си в ролите всеки път. Нечовешки различен е в Rookies, Crows Zero, W Higeki и участва любимия ми Веск. В Куросаги ролята му беше малка, но много ярка. Не ми е слабост, но определено ще следя филмите му Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
funktastic17 Posted April 8, 2014 Author Share Posted April 8, 2014 Двойна изненада от Кента, точно както стана с Тамаяма Тетсуджи и редица други- не само е намерил своята половинка, но и са с дете е на път. Честито! Цък Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Едно интересно видео излезе миналата седмица, в което можем да видим Кента като певец. Ролите му за тази година не са малко. Участва в сериозни филми (4) и дорами (3), макар да е все с поддържащи герои. При дорамите - Eien no Zero,The Emperor's Cook и Yokokuhan: The Pain (едно от летните предложения на нетрадиционната телевизия WOWOW). При филимте - Bakuman, Kuchibiru ni Uta o, Gonin Saga и A Sower of Seeds 2 Tanemaku Tabibito: Kuniumi no Sato Awaji Shima. Догодина ще го видим в супер щурия Too Young To Die, заедно с Томоя Нагасе и Камики. Премиерата е на 6 февруари. Трейлърът е повече от зарибяващ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кева Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Вчера се замислих за него , за липсвало ми е това момче на екран. Видях Дайто Шунуске в книжарките , странно ми напомни за Кента и си дадох сметка, че отдавна не съм гледала нищо с него , а сега цели четири филма Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Да, има участия в хубави ленти, но без главни роли. Хаха!, Той Дайто съвсем може да зареже киното. Гледам, че към сцената се е ориентирал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
o6ina Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 ukio беше давала линк, но нещо не се отваря при мен. затова пак ще постна "Гласът на морето". И на мен нещо ми е залипсвал, още повече, че този месец песента се задържа три седмици на първо място сред дигиталните сингли. Урашима Таро, героят, в който Кента се превъплъщава тук, е онзи добър младеж от красивата книжка с японски приказки, който спасил костенурка, а тя го отвела в дворец на дъното на морето. Там Таро живял весело и честито, но все по-често се замислял за дома. Владетелят на подводното царство го изпратил и на прощаване му дал ковчеже, което заръчал да не отваря. Таро стигнал до родното си село, но там всичко се било променило, понеже дните в двореца, на земята били години. Объркан, Таро отворил ковчежето и мигом се превърнал в старец, защото вътре била затворена младостта му, а той я пуснал да отлети. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Докато четях, си помислих, че някой добър режисьор би могъл да направи чудеса от тази приказка. Май му е време на Кента за още една музикална роля. Помня, че много добре се справи в Beck. Ето го с Камики в TOO YOUNG TO DIE! Wakakushite Shinu (Kinema Junpo Mook). Това е участието му за годината в момента. Има и една дорама - Natsume house thief Kidan. ДВД-то на Гонин сага ще излезе на 19 март. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts