Jump to content

Recommended Posts

Дори и няколко дни след като гледах филма все още съм под влиянието му.Толкова свеж,толкова истински ....През целият филм се забавлявах, но когато свърши се разплаках.80 % от нещата във филма са ми се случиха и на мен през това време от живота ми.Гледайте без съжаление!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се и аз към положителните коментари за филма. И аз си припомних хубавите ученически години, много емоции преминаха през мен. Имаше моменти, в които се смях с глас, имаше и такива в които си поплаках. Съгласна съм с по-горните постове, че това е много женски филм. Радвам се, че му отделих време, бих го изгледала отново. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато гледах филма си спомних за ученическите години. За закачките, глупостите, грешките, любовите, разочарованията, битките, смехът, кикотенето, хиленето. Ние се смеехме непрекъснато, за всичко и от всичко. Ревяхме от измислена или може би истинска любов към някого - учител, съученик, момче от квартала. Биехме се за абсолютни глупости и после се сдобрявахме и пиехме лимонада и боза. Отплеснах се: Филма ще ви накара да си спомните нещо, което може би сте забравили, а може би не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз поплаках, ей така от вътре ми дойде...най-милите чувства събужда този филм.

Като е приятелство е така, до гроб и е истинско, и е хубаво и те кара да се чувстваш жив и пълноценен и даваш най-доброто от себе си за приятелите, защото ги обичаш. Даже не знаеш, защо и какво ви е събрало, но е истинско и хубаво да си с тях.

Може би химията на героините беше най- най- ценна в този филм.

Много добре бяха подбрани актрисите в детството и в настоящето, особено На Ми беше тотално попадение, като и видиш муцунката и веднага разбираш, че е тя. :28558:  Беше малка гъбка, а се е превърнала в 100%  жена. Вярно пламъкът беше позатихнал леко, но тя сама си каза, че се е изгубила в ежедневието.

Всичко, което направи порастналата На Ми и начинът, по който се отнасяше към приятелките си ме очарова, каква жена, колко сила, тактичност и вяра имаше в нея, едно пораснало добро момиче.И другите дами бяха очарователни и доразказаха историята и допълниха мозайката от чувства.

Тиха обич и тъга има скрита в този филм, но и много надежда. Препоръчвам го, ще ви докосне много. Съниии!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голям пропуск от моя страна,че не съм изгледала до сега този невероятно хубав филм.

Аз също си спомних за  ученическите ми години с моите приятелки/съученички/.Какви луди глави бяхме и сега на сбирките на годишнините от завършването когато се събираме,си спомняме с умиление за тези прекрасни отминали години.

Много хубав филм,много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно ще съм единствената тук, на която филмът не е харесал. Всъщност, докато показваха спомените им и аз се умилих, ретроспекцията беше добре направена, актрисите много добре се справиха с ролите и ме потопиха в отдавна отминали години. Режисьорът също се е справил, поне на мен ми хареса как е конструирал филма. ОБАЧЕ,

този типично американски хепи-едн край ми отрови вкуса от целия филм. Съжалявам, но не може винаги да има един богат покойник, оставящ голямо наследство на останалите 5-ма изстрадали души и решаващ с един замах всичките им проблеми. И защо 7-мата приятелка закъсня за погребението, в лоши отношения ли беше с останалите не ми стана ясно. Както и да е - неизлечимо болната приятелка се спомина и на всички им се усмихна късмета като получиха парче от наследството, и дори най-пропадналата от седемте жени имаше шанс за нов живот. За съжаление, подобен край ми звучи глупаво, неправдоподобно и много наивно.

Миналото ми хареса, обаче дейсвието в настоящето изобщо не ме впечатли. Спомних си и аз времето от основното училище и гимназията докато гледах филма, краят обаче ме разочарова.

Редактирано от bealonenomore
Спойлер!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aria, когато преразказваш края на филма  слагай спойлер, защото не е приятно за тези, които  не са го гледали да разберат какво се случва!

А защо седмата приятелка закъсня и в какви взаимоотношения бяха с нея другите е всъщност разказа на половината филм, май си го гледала доста повърхностно щом не си разбрала...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че имаха някакви противоречия със седмата девойка, взаимоотношенията им бяха нормални за всеки тинейджър. Точно, седмата не проявяваше кой знае какви емоции и стоеше някак пасивна (по мое мнение). Гледах достатъчно внимателно. Но краят беше повече от абсурден с

това наследство. 

 

По принцип, не на всяка история и отива да е с прекалено щастлив край, понякога не е реалистично просто. В предвид жанра на филма, очаквах повече достоверност.

Ще пропускам преразказа вече - вземам си поука!

 

А тази, пълничката актриса /не и помня името/, винаги има супер готини роли! Обожавам я! Май играеше и в "Ядосана майка". Много и се радвам. Тук също е страхотна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив стана ясно защо и как

Su Ji /седмата приятелка/ беше скрития лидер на групата, не говореше, но не беше пасивна, просто имаше много силен характер и собствено мнение, спаси На Ми в двора с горящата факла в ръце, изправи се срещу другата лидерка без да и трепне окото и я направи на пух и прах.

Всички от Съни я уважаваха заради тези и качества, а това че е красива и популярна още повече ги караше да я обичат и да я чувстват много специална. Сбиването в стола, при което изпадналата в немилост лидерка на другата банда наряза с бръснарско ножче лицето точно на Si Ji означаваше, че цялото бляскаво бъдеще на това красиво и умно момиче ще отиде по дяволите. Затова всички се събраха пред тях и се молеха за нея, да бъде добре и да преодолее болката и ужаса, а това че тя повече не ги е потърсила означава, че може би не е преодоляла този ужасяващ момент. Това, че тя дойде в края загатна, че тя е добре и се връща, за да бъдат приятелки завинаги... 

 

За края си права, беше сладникав, но беше добре изигран от порасналите момичета, особено

танца

, така че не им се сърдя. Дори и така или ако бяха останали с тъгата си щях да ги приема..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав филм, силен и истински. 

На мен също краят ми дойде в повечко, забавлявах се много с песента и танца, макар че ми беше странно в такъв момент да се случва точно. Но като цяло ми беше малко сладникаво и пресилено с това наследство. Е, предполагам, че се случват и такива чудеса в живота, но изключително рядко.

 

Въпреки отделните критики тук-там, си заслужава гледането и много се радвам, че попаднах на него и ме върна така изцяло в ученическите години. Едва ли има момиче, което да не е преживяло поне половината от емоциите, описани във филма ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Седя, трябва да излизам. Реалността ме очаква. Моята реалност. Но аз съм заседнала в тази тук и не ми се мърда. Ще започна отзад напред. Финалът ли? Ах, финалът! Истински, та дрънка. Много пъти съм си мислила, че бих сторила същото за приятелите и близките си. Нищо нямаше да е така сантиментално без тази прелестна плавна кинематография, която имаше тук. Цялата останала магия се крепеше на очарованието на просто разказаната история за истинското приятелство. В добро и лошо. Сега и завинаги. Без фанфари, много шум и фойерверки. За идеята да приемеш себе си такъв, какъвто си сега. За времето, когато трябва да си дадеш ново начало. Покъртителен каст. Много истински и топъл филм. Само това мога да кажа :wub:

 

ПП. Историята разказана заедно с финалните надписи... без думи съм. Песните подбрани за филма :blush:

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@voileta, благодаря за споделените емоции!!! Гледах филма преди доста време и съм забравила подробностите, помня само с какво прекрасно чувство останах след края му. А сега, благодарение на твоя коментар, непременно ще си го припомня отново! 

 

P.S. Преди дни беше пусната тема и за японския римейк на Sunny, може би ще е интересен паралелът между двата филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно от японската тема разбрах за оригинала. Гледам всичко, което ми се стори, че ще ме докосне. Този филм е с пластове, така че, когато го загледаш отново, ще откриеш още нюанси в музиката, играта, репликите и в сърцето си. Приятно гледане :kissx:

 

Видях, че си ми писала и в друга тема. Благодаря ти. Винаги се радвам, когато се заформи дискусия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...