Jump to content

Най-въздействащи сцени от сериали/филми


Recommended Posts

Извинявам се на всички посетители на форума, че вероятно понякога прекалявам с присъствие. Моля, не се сърдете. Опитвам се да наваксам с всичко, като дете в сладкарница, защото в близко бъдеще предстои да започна работа. Няма да мога да посещавам форума толкова често, камо ли да пиша. Затова опитвам да "грабя" време и пространтсво на макс :)

 

Та видях, че има тема за най-въздействаща музика от филм, всеки любимец си има тема, обсъждат се филми, герои и мисли. Никъде обаче не видях любима сцена да се споделя. Отварям тази тема по повод редица изгледани клипчета в нета, които пускам да вървят докато си върша някаква домакинска работа. Забелязвам, че преобладават миксовете от разни драми и когато окото ми мерне някоя любима сцена сърчицето ми се стопля и работа върви по спорно (дали всъщност???) , други клипчета ме провокират да намеря филма и така.. Мога ли да споделя с вас сцени, които ме карат да трепна. То и да не може, аз си споделям :)

Трите ми най-въздейставащи сцени са от Градината:

Първата разходка на Бини с Джи Уон. Ох, колко красиво.

 

2ikt7dl.jpg

После коремните преси. Трябва да ги започна пак, май...

 

lovely.jpg

И когато прекрасната Хан Джи Уон отваря очи, а ТОЙ я гледа... Едно време и аз гледах така, ама напоследък погледа ми се позамъгли малко :dunno:

 

bumblebee.jpg?w=400&h=534&h=534

Secret Garden ми е любим и обичам всичко в него, но тези по-горе, ми подкосяват краката.

 

BOF- А кажете ми защо ми въздейства така тази сцена - въобще събитията около момента запечатан на снимката:

 

Dzhar-printzharpersonalNew-Folderkkot4-052.jpg?et=04FmqlXrz4hcB1JEevBWFg&nmid=0

 

То целия сериал си обичам, и репликите, и Джан Ди-то и сладура Джун Пьо, и parab си я обичам, че благодарение на нея успях да се насладя на филма и научих много нови неща. Въпреки, че откакто посещавам форума parab ми изглежда малко сериозен и строг понякога човек, та се чудя как е поела този сериал... Е, това беше офф, стига толкова.

 

Ето, тук бях описала една много въздействаща за мен сцена, но пък е и много тъжна и я махнах. Не съм сигурна, че трябва да пиша за нея. Но пък вие както решите - все пак в киното има от всичко кога повече, кога по-малко. Важното е да ни докосне по някакъв начин, нали. Много моменти се сещам, ама стига, че съвсем ще се улея.

Вие сте. Заповядайте, моля. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те са много... Но понеже не ми се пише много, а в момента точно гледам в ютюб един клип от сериала "Queen Seon Deok"... сцената, с която започва клипа е много запомняща се и въздействаща, поне за мен. В този сериал има много въздействащи сцени :). Има известни спойлери в клипа, та... гледайте на ваш риск :):

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен темата е прекрасна! И нека има все повече хора, които да пускат различни интересни теми. Нека няма орязани крила (както се случи току-що в една друга съседна тема, за което още съм много ядосана). Ще следя темата с интерес и ще се включа, когато си припомня любими моменти.

Сцените, посочени от теб, са наистина много добри. Всеки сценарист и режисьор знаят колко трудно се раждат подобни златни кадри... Прекрасно е, когато бъдат и така оценени по достойнство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма сериал,в който да нямам поне една любима сцена. Но за мен най-въздействащата сцена е от сериала " 49 дена" Изобщо всичко,което ще видите и чуете в това кратко видео ме кара да трептя.

Може да се приеме като лек спойлер,така че и аз предупреждавам хората ,които не са го гледали,на своя отговорност да гледат :)

http://www.youtube.c...feature=related

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм с теб mi6lence и досега не мога да забравя този сериал,толкоз присърце го взех че и сега като се сетя за него се разтрепервам,в унисон с музиката направо ти бърка в сърцето.Няма да казвам що носни кърпички се изразходвахаsmile.gif тази сцена и на мен ни е любима .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всеки любим сериал имам над 10 любими сцени, затова ще се съсредоточа към филмите.

. Магия. :bow:

Не мога да не спомена и

.

Rough Cut и калния бой. Разбира се и финалните 2 минути.

Също харесвам двете идентични сцени от Time. Тези пред клиниката. Сещате се. Не намерих видео.

I'm A Cyborg But That's OK и ето тази култова сцена.:click:. От този филм имам още 2-3 любими сцени, но да не прекалявам.

3 - Iron и може би всяка втора сцена, но слагам тази:click:

Spring,summer,fall,winter…and spring и отново почти всяка сцена, но тази с опашката на котката ми е на сърце

Oldboy и

Финалната сцена също е страхотна, както и всичките на Чой Мин Шик в "килията".

Dersu Uzala и

От много малък са ми се набили в главата. :D

Спирам. Сещам се за още поне 20, но допълването няма да е днес. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз няма да пиша за драми, защото са прекалено много. То и за филмите, които съм гледала не мога да изброя всичките моменти, но в момента се сетих за тези:

1.Joint Security Area:

(както аз си я наричам)

И разбира се,

Като цяло, това е един от най- въздействащите филми, които съм гледала!

2. Oldboy:

3.Duelist:

Още си спомням как бях запленена от тази сцена.

4. 3-Iron:

http://www.youtube.com/watch?v=Bf6C_L6_eYo&list=FLLk3KmLT6Wlb7v0CNsf6zpg&index=1034&feature=plpp_video

5. Gangster High(бойната сцена в билярдната зала):

6. Taegukgi(като чуя името на този филм винаги се сещам за тази сцена )

Повече не мога да се сетя, а и само корейски ми дойдоха на ум.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна тема. Интересно колко малко хора са споделили тук.

Ето моите ТОП 5 въздействащи сцени от азиатски филми:
 

Dolls на Китано. За мен целият филм е изграден от въздействащи сцени.

 

Castaway on the moon на И Хе Джун. Филм, който е чисто и просто една голяма въздействаща сцена.

 

3-Iron на Ким Ки-дук. Есенциално.

Off Topic

 

 

Method на Пан Ън Джин. Тази сцена е номер едно в моя The Kiss списък.

Off Topic

 

 

The story of the Weeping Camel. Монголско-немски документален. Плаках заедно с камилата, незабравимо ще остане. Помня го този момент вече 15 години.

Off Topic

 

 

Редактирано от bealonenomore
Оставяйте максимум два видими клипа - останалите слагайте в спойлер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, то сигурно са много, но сега на първо ми идва една...

Тя е от сериала Go Back Couple. В него главните герои са женени, но вече не могат да се търпят и случайно се връщат в миналото, където са по-младото си аз, но със акъла, чувствата и т.н. от бъдещето, демек като големи хора като са. Те постоянно се караха и там, не искаха да се виждат, правеха се, че не се познават даже. Но има една сцена в края на трета серия, където и той и тя са на дискотека и там тя се напи, излезе на сцената, взе да му говори, да го обижда, но и му зададе един въпрос:

"Ами Со Джин?

А Со Джин?

Какво ще правиш без него?"

 

Со Джин е детето им, което естествено в миналото го няма. Така, че двамата се радват, че сега в миналото може да променят историята, да не се събират, да се отбягват, щото не се траят и щото един без друг ще им е по-добре. Но това означава, че детето им никога няма да се роди. Това дете, което и без друго сега им липсва. И постоянно си мислеха за него. И знаеха, че никога повече няма да го видят.

Та това е. Разбира се, то ако се гледа, много по-добре ще се усети чувството на тази сцена, отколкото сега аз като я описвам.

 

Потърсих, но не можах да намеря клип с тази сцена, затова ще сложа един с детенцето.

 

Ето тук може да се погледне серията и самата сцена на БГ: :click:

Малко след 48 мин започва...

 

То това всичкото аз дали не трябваше в спойлер да го сложа?

И между другото, интересна тема. Жалко, че е поизоставена малко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се включа с една въздействаща за мен сцена. :) Наистина интересна тема, но поизоставена....

Има много сцени от сериали, които са ми въздействали много емоционално, но първосигнално винаги се сещам за една: Думите на една майка, и изражението на лицето на нейният син.

Сцената е от последния епизод  на сериалът Uncontrollably Fond. Героят на Ким У Бин, който има злокачествен тумор на мозъка и не му остава много време живот, е в лоши отношения с майка си от няколко години. Това е така, защото тя е искала той да стане прокурор, но той се отказва от желанието й и става актьор. Въпреки, че той е богат, тя продължава да живее скромно и има ресторант. През годините, в които са скарани, той не престава да обича майка си, да иска да й помага, да иска да са близки, да я вижда и да яде от нейните манджи.  С напредването на болестта му  има моменти, в които той губи паметта си и не разпознава хората.  

 

Сцената ни показва срещата между майка, която отива да сготви любимото ястие на синът си, който първоначално не я разпознава. Постепенно всичко преминава в откровен разговор, в който майката знаейки, че синът й съвсем скоро няма да е сред живите, му казва:

 

„Вратата ми винаги ще е отворена... Ела да ме видиш, когато ти липсвам.  Виждайки цветята да цъфтят ..... ще знам, че си дошъл. Чувайки вятъра ....  ще знам, че си дошъл. Когато завали дъжд ..... ще знам, че си ти. И когато вали сняг .... ще знам, че си ти!“  „Благодаря ти, Джун Йонг, за това, че си мой син.“

А той й отговаря: „Аз също.... За мен е чест да имам майка като теб.“

И въпреки болката и страданието, което изпитват двамата в този момент, на лицето на синът се появява усмивка, от онези детски успокояващи родителите си усмивки, които сякаш „казват“: „Мамо, аз съм добре.“

 

Няма клипче в нета само с тази сцена. Ето тук може да се гледа, като сцената започва в 35:30 минута. 

 

Заради тази сцена съм фен на актьорската игра на Ким У Бин, и с нетърпение чакам завръщането му в нови проекти.

 

Ето и любимият ми саундтрак от сериалът, който просто искам да споделя :happy:

 

Off Topic

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безпорно имам много любими сцени,

но на прима виста в съзнанието ми изкача тази: 

 

 

Оригинална и забавна :wub:, като самият сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една любима сцена за мен е тази от Weightlifting Fairy Kim Bok Joo. Сцената е за ревност по време на сляпа среща. Всеки път ме разсмива. 

 

Няма нужда от описание , всичко е в клипа. Да цитирам един коментар:

Когато твоя приятел ревнува: е сладко

Когато твоята приятелка ревнува: това е последния ти ден на земята. 

 

Друга подобна сцена е от My Husband Got a Family.  Там средната дъщеря Jo Yoon Hee(30 годишна жена с прическа и дрехи на 5 годишно момче) се влюби в управителя на ресторанта, и на него му се наложи да отиде на сляпа среща по настояване на майка му. Той и каза преди това, че отива на тази сляпа среща и и обясни защо го прави. Тя разбира се му каза да прави каквото си иска. И на самата среща той се опитва по всякакъв начин да се изложи пред дамата, за да не го възприема сериозно и вижда как Jo Yoon Hee отива към тяхната маса. И тя с усмивка му казва:

 

- Оппа , ама ти така ли ще се държиш? Ако продължаваш да се държиш така , аз ще пия кафе, въпреки че може да е вредно за нашето бебе! 

И тя си търка корема. И всички от ресторанта се обръщат към тяхната маса, да видят какво става, шокирани. И той :

- А не, не можеш да пиеш кафе ако е вредно за нашето бебе.  

Сега ,реално бебе нямаше, това беше само предлог. И тя са обръща към дамата му:

- Извинявам се.  Ние сме в един вид връзка. И сега трябва да го взема този мъж.

Хваща го за ръката и почва да го тегли след себе си. Всички в ресторанта шашнати. 

 

Тия две героини с тяхното държание и прическа , не мога да ги забравя. И тия сцени също не мога да ги забравя. Все ме разсмиват. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друга запомняща се сцена е от филма Marrying the Mafia 2. Когато неговата приятелка прокурорка идва на рождения ден на неговата майка, бос на мафията. Как гангстерите се разбягаха. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето някои от моите /скривам ги, защото някой може да реши, че има спойлери, макар за мен да няма/:

Spoiler
  1. Healer - когато най-накрая и светна, кой всъщност е той, когато беше ранен в болницата - сигурно съм я гледал 50 пъти :)

  2. Crash Landing on you - доста емоционални сцени - когато той я целуна за първи път пред болницата, после когато я бяха отвлекли и той я намери в дома на родителите си, когато тя го видя, като на сън в Южна Корея, когато му протегна ръце за прегръдка, след като беше ранена ... и още много ...

  3. My Mister - когато тя ги слушаше как се бият и плачеше на моста, когато я намери със счупена ръка и я заведе в болницата ...

  4. Weightlifting Fairy Kim Bok-joo - първият път когато я целуна в склада и когато тя му призна, че също го харесва в парка - доста сладка сцена.

  5. While you were sleeping - сцената в снега, когато тя разбра, че той наистина и е спасил живота.

  6. Goblin - когато стрелата прониза кралицата в първата сцена...

  7. Something in the Rain - толкова много готини сцени - Son Ye Jin е страхотна. Сигурно съм го гледал десетина пъти прецъквайки досадните офис сцени. Сцената в която хвана ръката му под масата и после, когато я целуна за първи път на кея - изражението и беше просто трогателно. Общо взето повечето сцени с тях двамата.

  8. Secret Garden - когато той си върна спомените.

  9. I Hear Your Voice - когато и прочете мислите за първи път.

  10. Nice Guy/The Innocent Man - когато Moon Chae-Won плачеше в дъжда пред къщата му, след като го бяха пребили - трябва да нямаш сърце за да не те трогне. След тази сцена ми стана една от любимките.

  11. И ... доста затрогващи моменти от Silent.

 

За тези се сещам без да се замислям много. Само ще помоля, ако някой реши да се плеска по челото, този път да подмине...

Редактирано от skio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен трябва да обявяваш името и после зад етикет, каква е случката. Защото например аз не съм гледал повечето от изброените. Но специално за мен това не е проблем.

 

Пак според мен в почти всеки филм/сериал има затрогващи сцени.

 

Понеже днес си говорехме за „Тайната градина“, това е може би единствения сериал, който ме е разплаквал два пъти. С тези думи го изрекламирах на половинката. Втория път беше при върховната саможертва. Казвам го закодирано, но ще ме разбереш.

 

 

 

п.п. Invision има ли възможност за обединение на теми?

Редактирано от k-drama-monk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...