Jump to content

Padam Padam… (2011-2012)


Recommended Posts

Сериала става.. но нещо не ме грабна. Започнах го заради Jung Woo Sung, но тук не ми хареса персонажа му, ното се държеше като мъж на 35, нито се целуваше като такъв (вярно, че от 15 години не беше виждал жена, но чак пък толкова). От рибешките целувки, тези беха най-зле, очевидно нямаше я химията межди главните. Вярно, че първо гледах A moment to remember, където Jung Woo Sung беше голям мачо и мъж на място. То не бяха несправедливи обвинения, несправедливи болести и после пак обвинения към Kang Chil. И защо трябваше да чакаме 19 епизод за да си спомни нещо толкова важно, като къде е доказателството, което го оневинява. Действието се развиваше през 2011 предполагам, но ризата на Kang Chil след акто излезе от затвора беше просто ужасна, вярно че беше беден, но пък костюма му беше толкова готин , един така втален. Даже и прическата му не ми хареса.

Han Ji Min беше много сладка, дребничка и хубава. Kim Bum беше най- готиния ангел, с това сладко невинно лице и винаги позитивно мислещ и вярващ, че всичко ще бъде наред.

Просто на мен ми се стори много дъгъг този сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И защо трябваше да чакаме 19 епизод

И аз си зададох този въпрос като го дропих на 17-ти или 18-ти. :D Иначе комбинацията на главните ми хареса бяха интересна и приятна двойка, но сценарият ги погреба и ми стана безразлично в един момент какво ще стане с тях, а всичко почна толкова обещаващо...Имаше интрига имаше всичко докторката се дърпаше то не бяха зарибявки с дървени фигурки и зайчета то не беше чудо докато нашия си опече работата за да потъне всичко по-бърже и от дебеличкия Леонардо ди Каприо в Титаник.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако Мрънки не беше ми обърнала внимание на този сериал /по друг повод, тя си знае :P /, сигурно нямаше да го почна скоро. :kiss2:

Засега съм в средата и всичко в него ме очарова. Невероятно силна игра на У Сонг. :tongue: Ама то от него какво друго да очакваш...

Естествено, навързаха всички като свински черва, но все пак да не забравяме чия продукция е. ;) Дано доразвият успешно идеята за чудесата и всичко накрая да завърши добре.

Страхотен контраст между главните сладури. Той - мъжествен, силен, груб и прям, тя - невинна, нежна, състрадателна и женствена. Много силна химия между двамата. :emote_kiss3:

Май се очертава да изхабя повече кърпички, отколкото бях предвидила :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм от тези, които са останали разочаровани след 20 епизода гледане на една плоска история. Първо, очаквах по-интересен сюжет. Второ, очаквах поне да стане интересно към средата. Трето, никаква химия между актьорите. Единствения плюс, образа на Ким Бом, (който е единствената част, поради която продължих да гледам сериала) и хубавата музика. И като заговорих за образа на Ким Бом, искам да отбележа, че се справи повече от добре с ролята си. Въпреки слабия сценарий, и идейните недомислици спрямо образа му, се справи убедително. Смея да кажа, че той и хлапето бяха най-убедителни в моите очи. Майката също. И до там.

 

Преиграването и истеричния смях Jung Woo Sung, ме караха да си мисля на моменти, че главния герой е бавноразвиващ се. Хан Джи Мин, е актриса която страшно много харесвам, но тук уви, дори и тя изглеждаше излишна и маловажна, така, като между другото да има и любов някаква. Сега да кажа за "ангелската идея". Много добре започна, много филми стават касови точно заради развиването на тази идея, ама тука отново дупка. Хубаво започна, и накрая нещата се размиха някак. Ангел, прилеп, кокошка, така и не стана ясно, какво аджеба е в края на краищата. Тая глупост, която се опитаха да ни пробутат сценаристите, че като му поникнат крила е станал ангел, не мина изобщо. И като му поникнаха крила какво? За нещо да послужиха освен да се вайка за тях...?! Дори и да предположим, че е станал истински ангел - какво? Нито отиде някъде си, да си върши там ангелските задължения, нито остана с жената, към която има чувства, "защото не бил човек". Айде нема нужда от подобна боза. Тотална глупост. След като са решили да има подобна тематика, редно беше да я развият до край. Или поне да направят нещо смислено с присъствието на Ангел в сериала, а не всичко да се оказва щастливо стечение на обстоятелствата... Както и да е. А аз реших, че наличието на ангел ще направи сериала малко по-интересен. Ама друг път.

 

 

И все пак, да предположим, че сериала има много хубави елементи, които на мен ми убягват. Навярно има такива. Лично за мен, това не е сериал който заслужава 20 часа внимание. И все пак, изгледах го. Което означава, че не е добър сериал, но не е и ужасен :D

 

P.S. И за да не откажа някой съвем, от гледането на сериала, ще кажа, че Ким Бом изглежда чудесно :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах сериала с големи колебания и след първи епизод бях на границата да се откажа, но геройски издържах и продължих напред.. И ето вече втори ден, а го преполових.

Много ми харесва! Напоследък рядко ми се случва да кажа това и се радвам, че след последните стойностни сериали, които изгледах, мога да причисля и Padam Padam към тях.

Прави сте, че има празноти в сюжета, дупки и безумия, но добрата актьорска игра компенсира. Баткото на Спийди за пореден път показа изключителен талант. Не мога да си представя друг актьор за образа на Канг Чил. Много достоверно пресъздава този нелесен характер, сякаш напълно се сля с настроенията и емоциите на героя си. Как не ми омръзва да го гледам? Много е добър наистина и до него останалите актьори бледнеят. Хан Джи Мин също е талантлива актриса,но тук са наблегнали повече на красотата и и през повечето време уж е в кадър, но сякаш е извън него. Приемам, че е заради сценария. Ким Бом е симпатяга. Харесва ми как се справя. Актрисата, която играе майката на Канг Чил ми е една от любимите. Направила ми е голямо впечатление навсякъде, където съм я гледала, особено в Harmony. Актьора, който играе бащата на Джи На ми е антипатичен. Само като го видя правя асоциация с потресаващия Silenced, в който участваше. 

 Допада ми ангелската тема, макар и леко скалъпена. Хареса ми възможността за изкупление, втория шанс, причистване на душата от грешките.  Имам да гледам още до финала и стискам палци да няма изненади. Още от сега мога да кажа, че сериала е различен от обичайните. Много красив и изпълнен със смисъл. Въпреки на места измисления сценарий, заслужава да му се даде шанс. 

 

Edit:

Последните епизоди бяха толкова драматични и натоварващи, че чак ми дойдоха в повече и ме отказаха да догледам сериала, а аз съм почитател на драмата. Всичко беше много пресилено. Почувствах се уморена, напрегната и разочарона, цяла седмица влачих четири епизода и не спирах да се питам защо не ги бяха съкратили поне с два или три. Безумица беше всичко това с прословутите улики, дълбоко скрити и заровени. Глупаво и малкозначително звучаха думите на единият от участниците в убийството "Не ме мрази много". Сценария на някои места беше страшно измислен и смешен, да не говоря за крилата на ангела, които наистина приличаха на "проскубана кокошка", както самият той се изразяваше. Гледала съм много драми, но честно да си призная, тук наистина се изтощих, поради сценария, в който наблъскаха всякакви несправеливости и гадости за Канг Чил и за семейството му. 

Започна много добре, посредата историята се разви, но последните епизоди съсипаха всичко. Непрестанно се въртеше едно и също, драма след драма, глупост след глупост. Много съм разочарована. 

Но все пак финала в своята същина не беше лош - ако устискаш зъби и стигнеш до края :28558: . Макар да можеше да свърши по-различен начин и малко по-позитивно, а и моите очаквания бяха в тази насока. Оставам на мнението си, че сериала е качествен, различен и изпълнен с красиви моменти. Най-доброто му качество е невероятната актьорска игра. Образите бяха умело пресъздадени, логически, последователни, без да броим недосмислиците на сценаристите. Актьорите бяха се сляли напълно с персонажите си и се получи наистина добър сериал. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...