Jump to content

Рамен

200 members have voted

1. 1. Яли ли сте Рамен ?

• Да
      115
    • Не
      87
  2. 2. Бихте ли си сготвили ?

• Да
      190
    • Не
      2
    • Може би
      10
  3. 3. Изглежда ли Ви вкусно ?

• Изглежда Фантастично
      139
    • Изглежда Ужасно
      2
    • Излежда Добре
      52
    • Става
      5
    • В коментар
      2

Recommended Posts

Днешната вечеря :) Признавам си, че си поиграх малко, но исках да доближа външния вид поне малко до оригиналния :)

10345753_781235685233974_143339305523578

Като се има предвид, че влиза в топ 3 на най-вредните храни, всеки път, като си ги хапвам с кеф, всякаквите пакети на "парк"за бързо приготвяне,  си казвам- "умиране има-отказване няма":)

Уникално ястие, което засища духа и тялото. Ям го в японски, корейски и оригинален китайски вариант! Готви се бързо и всеки път може да си го направиш различно. Емблематично ястие за всеки забъркан в азиатските работи XD

Приготвям го редовно, ял съм го и във Фукуока - много е вкусно, особено в момента зимния сезон. Ще кача и снимки 

Здравейте! Все още ме съм опитвала истински рамен, но си правя вкъщи. Наскоро открих в магазините в Холандия този рамен и препоръчвам, много е вкусен :)

28F5ECA8-DF48-4C2B-A212-CB1E256ADB52.jpeg

А това е моят рамен, добавих яйце, зелен лук, зелена чушка, царевица и малко джинджифил :)

2779C02D-B036-4EBE-8A4F-C174ACF8C7A7.jpeg

• Like 3
  • Upvote 2

Понякога насладата е не докато го ядеш, а докато го готвиш... поне при мен е така :)

889603.jpg

И идея за поизостаналите яйца от Великден - Ajitsuke Tamago (Ramen egg)

889604.jpg

• Like 1
  • Upvote 1

Ще предложа една по - различна версия на рамен - Къри рамен :) Среща се в магазините в полуготов вид, а може и сами да си забъркате къри соса, ако имате необходимите подправки. Но ако си поиграете малко повече и добавите кокосово мляко (лично аз пробвах и с готварска сметана) и някой и друг зеленчук ..... оказа се много  вкусно :lol:

Аз ползвах от полуготовите пакетчета, но си добавих и допълнително къри паста. А рецептата гледах от тук, само дето точно бок чой и кокосово мляко липсваха в хладилника ми :28558: та ги смених със спанак и готварска сметана.

b583b66db211a8ac.jpg

• Like 4

Една идея за рамен.... в буркан :D

Подготвяш / нареждаш бурканчетата предварително и после  самп добавяше гореща вода и разклати преди хапване :) 

IMG_0069.jpg?resize=585,329&ssl=1

IMG_0088.jpg?resize=585,329&ssl=1

• Like 4

По принцип обичам рамена да си го хрупам  и в суров вид, но когато си е рамен снакс .... очаквано добро е :lol2: Натрошаваш, изсипваш подправките, shake it and enjoy ;)Новият ми любим снакс :D

7e5c9d460ce29648.jpg

• Like 1

Shoyu Ramen with Pork Chashu

Значи по пълна рецепта не съм изпълнявала. Това е с всички стъпки .

Видео :  

Необходимите продукти :

За Свинското роле : 1,200 кг. свинско месо от гърдите ( близо до ребрата ) сол и черен пипер за овкусяване 3-4 с.л. олио 1 глава лук 1 морков хрущялите ако има такива 4-5 скилидки чесън няколко зърна черен пипер 2-3 стръка селъри листата от 2 праз лука Варим го 2 часа и половина

За глазурата: 1/2 ч.ч. соев сос 1 ч.ч. вода 1/3 ч.ч. мирин ( замених с бяло вино) 1 порче джинджифил около 3 см 2 скилидки чесън 3 с.л течна захар или мед Варим още 20 мин докато изври течността.

За Бульона ( получава се количество за 3 или 4 порции ) : 3/4 ч.ч. соев сос 5 с.л. саке 5 с.л. мирин 3 см джинджифил 1 смачкана скилидка чесън 1 литър месен бульон 1 с.л. рибен сос водата в която са накиснати гъбите.

За 2 порции Shoyu Ramen with Pork Chashu Паста : Сварете 2 порции пшенични нудли според инструкцията на тяхната опаковка

За гарнитурите: 2 гъби шийтаке ( предварително накиснати във вряла вода) една шепа бейби спанак 4 с.л. лъжици мариновани соеви кълнове 1-2 сварени рохки яйца 2 с.л. зелен лук 2 слайса от свинското на порция

Снимка IMG_6272.jpg.9e1db3221d303f2ec32bc976aaa4980b.jpg

• Like 5

Супер това ми напомня, че имам продукти и вече трябва да си направя и аз най - после...:lol2:

• Like 1
  • Upvote 1