vivivan Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Днешната вечеря Признавам си, че си поиграх малко, но исках да доближа външния вид поне малко до оригиналния Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Като се има предвид, че влиза в топ 3 на най-вредните храни, всеки път, като си ги хапвам с кеф, всякаквите пакети на "парк"за бързо приготвяне, си казвам- "умиране има-отказване няма":) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loli_dragon Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Уникално ястие, което засища духа и тялото. Ям го в японски, корейски и оригинален китайски вариант! Готви се бързо и всеки път може да си го направиш различно. Емблематично ястие за всеки забъркан в азиатските работи XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fareast Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Приготвям го редовно, ял съм го и във Фукуока - много е вкусно, особено в момента зимния сезон. Ще кача и снимки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fareast Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 (edited) Edited January 9, 2016 by mrnkaloto Ползвай тага за снимки 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katomova Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Страхотен албум с ястия. Адмирации ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maira Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Easy Chicken Miso Ramen https://youtu.be/IOQJCBS3d90 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dianalobodova Posted March 14, 2020 Share Posted March 14, 2020 Здравейте! Все още ме съм опитвала истински рамен, но си правя вкъщи. Наскоро открих в магазините в Холандия този рамен и препоръчвам, много е вкусен :) А това е моят рамен, добавих яйце, зелен лук, зелена чушка, царевица и малко джинджифил :) 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 Понякога насладата е не докато го ядеш, а докато го готвиш... поне при мен е така И идея за поизостаналите яйца от Великден - Ajitsuke Tamago (Ramen egg) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Ще предложа една по - различна версия на рамен - Къри рамен Среща се в магазините в полуготов вид, а може и сами да си забъркате къри соса, ако имате необходимите подправки. Но ако си поиграете малко повече и добавите кокосово мляко (лично аз пробвах и с готварска сметана) и някой и друг зеленчук ..... оказа се много вкусно Аз ползвах от полуготовите пакетчета, но си добавих и допълнително къри паста. А рецептата гледах от тук, само дето точно бок чой и кокосово мляко липсваха в хладилника ми та ги смених със спанак и готварска сметана. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Една идея за рамен.... в буркан Подготвяш / нареждаш бурканчетата предварително и после самп добавяше гореща вода и разклати преди хапване 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted August 21, 2021 Share Posted August 21, 2021 По принцип обичам рамена да си го хрупам и в суров вид, но когато си е рамен снакс .... очаквано добро е Натрошаваш, изсипваш подправките, shake it and enjoy Новият ми любим снакс 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Shoyu Ramen with Pork Chashu Значи по пълна рецепта не съм изпълнявала. Това е с всички стъпки . Видео : Необходимите продукти : За Свинското роле : 1,200 кг. свинско месо от гърдите ( близо до ребрата ) сол и черен пипер за овкусяване 3-4 с.л. олио 1 глава лук 1 морков хрущялите ако има такива 4-5 скилидки чесън няколко зърна черен пипер 2-3 стръка селъри листата от 2 праз лука Варим го 2 часа и половина За глазурата: 1/2 ч.ч. соев сос 1 ч.ч. вода 1/3 ч.ч. мирин ( замених с бяло вино) 1 порче джинджифил около 3 см 2 скилидки чесън 3 с.л течна захар или мед Варим още 20 мин докато изври течността. За Бульона ( получава се количество за 3 или 4 порции ) : 3/4 ч.ч. соев сос 5 с.л. саке 5 с.л. мирин 3 см джинджифил 1 смачкана скилидка чесън 1 литър месен бульон 1 с.л. рибен сос водата в която са накиснати гъбите. За 2 порции Shoyu Ramen with Pork Chashu Паста : Сварете 2 порции пшенични нудли според инструкцията на тяхната опаковка За гарнитурите: 2 гъби шийтаке ( предварително накиснати във вряла вода) една шепа бейби спанак 4 с.л. лъжици мариновани соеви кълнове 1-2 сварени рохки яйца 2 с.л. зелен лук 2 слайса от свинското на порция Снимка : 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рали Posted July 9, 2022 Share Posted July 9, 2022 Моят рамен! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazeto Posted January 19 Share Posted January 19 Супер това ми напомня, че имам продукти и вече трябва да си направя и аз най - после... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.