Jump to content

  

188 members have voted

  1. 1. Яли ли сте Рамен ?

    • Да
      108
    • Не
      82
  2. 2. Бихте ли си сготвили ?

    • Да
      178
    • Не
      2
    • Може би
      10
  3. 3. Изглежда ли Ви вкусно ?

    • Изглежда Фантастично
      130
    • Изглежда Ужасно
      2
    • Излежда Добре
      50
    • Става
      5
    • В коментар
      1


Recommended Posts

Аз лично не разбирам защо из корейските сериали толкова го сърбат този полуфабрикат. Като им е национално ястие, нямат ли си закусвални/ресторанти, където да го предлагат? Мисля, че ако реша да ям рамен, по-скоро ще опитам да си го приготвя сама, с истински съставки.

Не че не бих опитала този в чашка, но... ми изглежда малко като "Вкусна чаша" на Maggi - нес супа...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Абе, тя и лютеницата ни е национално ястие на нас, ама по-често си я купуваме от суперитe, отколкото да си я поръчаме на ресторант или да си я приготвяме в "междублоковото пространство" май... Явно това се е превърнало по-скоро в нещо както хамбургера на американците - ей на това му викам аз "културна инвазия" ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Малко сравнението беше неуместно ;) Някои хора изобщо не им пука какво ядат, стига да е вкусно. Това си е тяхна работа. Да са живи и... здрави? :D

 

edit: За да не помисли някой, че се заяждам, мисля, че рецептата, публикувана в началото на темата, изглежда много достъпна предвид нормалните за нашите ширини съставки и определено бих я пробвала ^_^  Ако това на снимата е рамена, който anna_sima1 е приготвила, искам да я поздравя. Изглежда много вкусно и професионално :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз също обичам да си похапвам рамен. Купувам си около 5-6 полуготови пакета и си складирам в шкафа. Като ми се дояде си правя и става много вкусен :up:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Преди няколко дни се прибирам след работа - измръзнала, мокра от ужасния дъжд дет валя и в нас няма нищо за вечеря :( Добре че винаги имам по някое пакетче полуготови спагети резерва. Сложих им зеленчуци и месо, а също така и настърган джинджифил (да туширам наченките на настинка дет се бяха появили :D). Горещи, горещи ги хапнах и направо ми стоплиха душичката :28558:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Като го видя това палмово масло в съдържанието и ми се отяжда...  <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами, на мене най-много ми харесва Shin Ramyun, който е най-продавания рамен в света.Преди ядох на Магги и някакви руски, но бяха ужасни на вкус, особено с вкус на пиле.Вчера отидох в Билла в град София, но нямаше Shin Ramyun, aко някой знае откъде да си го купя да пише!  :up:  :up:  :up:  :up:

ありがとうございます! И да уча японски! :) :) Но не го уча в 18 СОУ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз лично предпочитам Shin Ramyun. Може да си го купите от Била. Но не го препоръчвам на хора, които не обичат люто biggrin.gif

 

shin_ramyun.jpg

 

До колкото знам той е най-продаваният вид рамьон в Корея. Аз го приготвям па една рецепта, която видях в youtube: след като заври водата слагам прахчетата + спагетите и след това чуквам едно яйце, а за финал слагам топено сирене (от това, дето е за тостове) и става БИЖУ :rolleyes:

освен него , за които и аз съм съглсна ,че е много добър ... ето и това е корейски производство

Inst_mushroom.jpgspageti-choys-kimchi-85g.jpg може да ги намерите в пикадили

 

Ами, на мене най-много ми харесва Shin Ramyun, който е най-продавания рамен в света.Преди ядох на Магги и някакви руски, но бяха ужасни на вкус, особено с вкус на пиле.Вчера отидох в Билла в град София, но нямаше Shin Ramyun, aко някой знае откъде да си го купя да пише!  :up:  :up:  :up:  :up:

ありがとうございます! И да уча японски! :) :) Но не го уча в 18 СОУ.

http://shop24.bg/98-spageti може да си ги поръчаш директно :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

От тези на Mr. Park си взехме последно с братовчедка ми, като аз си взех с пилешко а тя с телешко и почти повърна нейното, каза, че й мирише на 

пикня

и го изхвърли. Моето пък беше хубаво и на вхус не беше зле, но като ги гледам по сериали как го ядат си мислех, че е нещо ужасно вкусно. Може би тези, които внасят в бг не са толкова добри ли не знам...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Както го ядат "по сериалите" изобщо не бих го яла - просто да го накиснеш и да го налапаш без нищо. Но като му надробя вътре разни мерудии (магданоз, зелен лук), тънко нарязани зеленчуци (репички, моркови, краставици, чушка) и едно варено яйце става много приятно сосно ядене:) Най-много обичам да си взема "Чойс" на М-р Парк с аромат на скариди и да набутам в горещата смес и някаква риба - например тон от консерва или в краен случай рачешки рулца. С тофу сигурно също ще върви.

 

Но сам по себе си инстантният рамен е някакво утрепано нишесте, плувнало в натриев глутамат и изкуствени аромати. Доколкото знам класическите рецепти за рамен са доста сложни, майсторите приготвят самостоятелно както бульона, така и юфката и добавят в готовата манджа разни вкусотийки като нарязаната сварена мръвка, яйце и зеленчук...

 

Огладнях :28558:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Като студентка винаги имах пакетчета с такива спагети и заляти с гореща вода бяха идеалната вечеря :) Но сега, дори и да съм много гладна, винаги си ги приготвям със заленчуци и мръвка :28558: а пък и яйце ако има е страхотно ммммм :)

Малко в стил сериала Let's eat ще постна снимка на вечерята ми, или по точно на остатъка :28558: :28558: :28558:

744880.jpg

 

 

 

Но по принцип когато го правя изглежда така     744882.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

колко апетитно , определено днес ще сме  на корейска кухня ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз си правя рамен по български.

 

Използвам полуфабрикатите на г-н Пак, махам всички зелени работи, сипвам цялото прахче, добавям сварено или запържено яйце и нагъвам. Сега мисля да пробвам да прибавя и кюфтета на скара, нарязани на малки парченца, в общата бърканица. Мисля, че ще се получи много благо ястие. :xaxa:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Току що си хапнах за обяд. Имам си малко котлонче, тенджерка, пръчици и остава само да налея вода и да добавя съдържанието на пакетчето, и готово. Вкусен и лесен и най-вече много евтин обяд. Чета, че било химия, не знам какво било, може и така да е, ама ми е вкусно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интересна статия от първа ръка в кулинарния блог на Гладната акула. Комбинацията рамен+гьоза+бира, която предлага авторката, е баш като за мен.

 

Ако някой още не е попадал на готварския канал на runnyrunny999, ето две относително лесни за изпълнение в български условия рецепти:

 

 

[

Share this post


Link to post
Share on other sites

Всеки обича. А между другото какво е това "Гьоза"?:)Онова, което ядеше оня вампир постоянно...

Share this post


Link to post
Share on other sites

То е нещо като вареник или пелмен - пакетче от тесто, пълно с плънка (плънката май обикновено е от кайма, зеле и други зеленчуци). Хич не е лошо, намери си някоя рецепта в нета и пробвай;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Споделям, че успях да открия същия вид удон в Кауфланд, Захарна фабрика. Пише, че е внос от Германия, произведен в Корея.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flower Boy Ramyun Shop

 

От тогава заобичах рамена. :28558: Рамена стана любимото ми ястие, аз също си мислех, че е корейско ястие, но ..

В Билата в София в която ходя не съм виждала рамен, съмнява ме, че има вкус като оригинала.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...