Jump to content

Рамен


  

199 members have voted

  1. 1. Яли ли сте Рамен ?

    • Да
      114
    • Не
      87
  2. 2. Бихте ли си сготвили ?

    • Да
      189
    • Не
      2
    • Може би
      10
  3. 3. Изглежда ли Ви вкусно ?

    • Изглежда Фантастично
      138
    • Изглежда Ужасно
      2
    • Излежда Добре
      52
    • Става
      5
    • В коментар
      2


Recommended Posts

Рамен

Ramen (ラーメン ? , IPA: [ɽa ː meɴ] ) е японска юфка ястие. Тя се състои от китайски стил юфка пшеница в бульон от месо или риба, често са овкусени със соев сос или мисо, използва се гарнитурата от нарязани на парчета свинско ( チャーシュー, chāshū? ), сушени морски 海苔, нори), kamaboko, зелен лук и царевица

 

Продукти:

1 пакет РАМЕН (спагети)

обезкостена пилешка гърда

1 пиперка

1 глава нарязан лук (кромид)

3/4 пилешки бульон

3 лъжици соев сос

2 ч.ч. вода

1 яйце (сварено)

Начин на приготвяне:

Гърдата, водата,бульона и соса се слагат в тиган на 100 градуса за 7 минути.След това пилешкото месо се изважда от водата и се слага рамена (спагетите). В друг тиган се слагат останалите продукти и се пържат. Бульонът и спагетите се слагат в чиния. С месото, яйцето и пържените зеленчуци се украсява.

 

sapporo%20ramen.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Рамен е японското название на ястие, което става особено популярно в Страната на изгряващото слънце в средата на 20 век, но по произход е от Китай, както и гьозата. Всеки регион в Япония си има свой вариант на рамен, а приготвянето му се смята за истинско изкуство.

Link to comment
Share on other sites

Аз съм ял корейски рамен на ("Mr. 박" ("Mr. Park"), който бях купил в Пикадили. Между другото на корейски рамен е 라면 (рамьон) В пакетчето има спагети и пакетче прах (подправки и овкусители). Сигурно не може да се сравнява с истински рамьон, но беше вкусно. Ето малко снимки, между другото втората снимка съм я снимал аз :lol: :

4391925x.jpg

4391937G.jpg

 

Даже бях написал малко съчинение на корейски за рамена, който сготвих :D :

http://www.lang-8.com/281063/journals/1096342/Mr-Park%25EC%259D%2598-%25EB%259D%25BC%25EB%25A9%25B4

Link to comment
Share on other sites

Аз лично предпочитам Shin Ramyun. Може да си го купите от Била. Но не го препоръчвам на хора, които не обичат люто :D

 

shin_ramyun.jpg

 

До колкото знам той е най-продаваният вид рамьон в Корея. Аз го приготвям па една рецепта, която видях в youtube: след като заври водата слагам прахчетата + спагетите и след това чуквам едно яйце, а за финал слагам топено сирене (от това, дето е за тостове) и става БИЖУ :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

В габровската Била все още си го има и зареждат редовно от него, защото доста често като отида и е свършил :blink:

п.п. ....ако искаш мога да купя и да ти пратя :lol:

Link to comment
Share on other sites

Вие сте се ориентирали БРАВО , макар ,че искам да кажа ,че във всяка държава се прави по различен начин , който е от София има азиатски подправки в центъра на София един магазин китайски сега не мога да кажа името но майка ми купува от там

 

Link to comment
Share on other sites

Точно този си бях купила и аз,има го в Пикадили .. 4391925x.jpg Вкусотия си е ,дори си имам и клечки,но сигурно е някакъв фалшив рамен .. Не знам,обаче беше много вкусно ..

Аз си го направих с доматен сос,нищо друго .. Понеже не обичам месо .. Стана божествено .. Малко по-скъпичък е от другите такива спагети,но те са си пълна пумия ,само като ги близнах и веднага в коша отидоха .. :D

Link to comment
Share on other sites

Аз завирам вода с един бульон или прахчето от опаковката, добавям сушени гъби и водорасли, добавям рамена и след 3 минути чуквам едно яйце и добавям няколко резенчета пресен лук .

Ей така изглежда :

17508149581615336371341144699YCb72cBZgniRtAg5PRAA_m.JPG

Link to comment
Share on other sites

Един от първите корейски сериали, които гледах беше "Flower Boy Ramen Shop" и които го е видял знае какво готвене, к`ви рамьони се вихреха... Та оттам ми стана интересно, още повече, че приличаше на спагети, само че накъдрени и с много бульон. В някои от следващите филми, които гледах показваха често работохолиците или мързеливците или тия, дето не могат да готвят, как купуват едни големи кръгли кутии сипват вътре гореща вода, затварят и чакат малко. След това направо консумират. Е, тогава ми просветна, че преди няколко години синът ми казваше, че в голямото междучасие си купувал за закуска от един хранителен магазин "спагети в чашка" и описанието на приготовлението беше същото. Даже ме накара един път да ги купя и приготвя вкъщи. Тогава ми се видяха глупост някаква, детска мода, изобщо не ме впечатлиха. Обаче сега като се сетих за това и в магазина ги намерих веднага, приготвих си ги вкъщи и да знаете колко по-вкусни ми се видяха! Ммм, вкусотия! Това е то - емоционално подкрепено ядене. Та така - сега винаги гледам да имам по няколко пакета поне и хапването на рамьон го смятам за изключително удоволствие. И, хм, вече разбрах защо толкоз го сърбат biggrin.gif . Не разбирам само защо някъде се пише рамЕн, като ясно се чува при изговор рамЬОн, може би е от руския... Както и да е... не пречи на вкуса biggrin.gif. На моите пакетчета, дето ги купувам, не пише нищо подобно. Всъщност пише "быстрого приготовления ВЕРМИШЕЛЬ с курином вкусом", ама аз си знам, че това си е рамьон. И на всички бон апети!

Link to comment
Share on other sites

В габровската Била все още си го има и зареждат редовно от него, защото доста често като отида и е свършил blink.gif

п.п. ....ако искаш мога да купя и да ти пратя laugh.gif

има ли го все още защото не съм срещала

Link to comment
Share on other sites

и аз искам да го опитам,но за жалост тук където съм няма такива неща,иначе с удоволствие бих похапнал,ем да видя защо Наруто толкова го обича :D

Link to comment
Share on other sites

Един от първите корейски сериали, които гледах беше "Flower Boy Ramen Shop" и които го е видял знае какво готвене, к`ви рамьони се вихреха... Та оттам ми стана интересно, още повече, че приличаше на спагети, само че накъдрени и с много бульон. В някои от следващите филми, които гледах показваха често работохолиците или мързеливците или тия, дето не могат да готвят, как купуват едни големи кръгли кутии сипват вътре гореща вода, затварят и чакат малко. След това направо консумират. Е, тогава ми просветна, че преди няколко години синът ми казваше, че в голямото междучасие си купувал за закуска от един хранителен магазин "спагети в чашка" и описанието на приготовлението беше същото. Даже ме накара един път да ги купя и приготвя вкъщи. Тогава ми се видяха глупост някаква, детска мода, изобщо не ме впечатлиха. Обаче сега като се сетих за това и в магазина ги намерих веднага, приготвих си ги вкъщи и да знаете колко по-вкусни ми се видяха! Ммм, вкусотия! Това е то - емоционално подкрепено ядене. Та така - сега винаги гледам да имам по няколко пакета поне и хапването на рамьон го смятам за изключително удоволствие. И, хм, вече разбрах защо толкоз го сърбат biggrin.gif . Не разбирам само защо някъде се пише рамЕн, като ясно се чува при изговор рамЬОн, може би е от руския... Както и да е... не пречи на вкуса biggrin.gif. На моите пакетчета, дето ги купувам, не пише нищо подобно. Всъщност пише "быстрого приготовления ВЕРМИШЕЛЬ с курином вкусом" /и защо не можах да вкарам снимка от моя компютър - не разбрах/, ама аз си знам, че това си е рамьон. И на всички бон апети!

"Рамен" е японското название. 「ラーメン」 

А "рамьон" е корейското. [라면]

И наистина прилича на "фиде" (вермишель).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...