anna_sima1 Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Рамен Ramen (ラーメン ? , IPA: [ɽa ː meɴ] ) е японска юфка ястие. Тя се състои от китайски стил юфка пшеница в бульон от месо или риба, често са овкусени със соев сос или мисо, използва се гарнитурата от нарязани на парчета свинско ( チャーシュー, chāshū? ), сушени морски 海苔, нори), kamaboko, зелен лук и царевица Продукти: 1 пакет РАМЕН (спагети) обезкостена пилешка гърда 1 пиперка 1 глава нарязан лук (кромид) 3/4 пилешки бульон 3 лъжици соев сос 2 ч.ч. вода 1 яйце (сварено) Начин на приготвяне: Гърдата, водата,бульона и соса се слагат в тиган на 100 градуса за 7 минути.След това пилешкото месо се изважда от водата и се слага рамена (спагетите). В друг тиган се слагат останалите продукти и се пържат. Бульонът и спагетите се слагат в чиния. С месото, яйцето и пържените зеленчуци се украсява. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 В някои от драмите, когато приготвят рамен, чукват яйцето да се свари в бульона при спагетите. мерси за рецептата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForEverRain Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Да, мерси, аз много обичам рамен..но това не е ли корейско ястие? А дори да не е, със сигурност им е любимото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
o6ina Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Рамен е японското название на ястие, което става особено популярно в Страната на изгряващото слънце в средата на 20 век, но по произход е от Китай, както и гьозата. Всеки регион в Япония си има свой вариант на рамен, а приготвянето му се смята за истинско изкуство. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiflichka67 Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Много бих искала да опитам рамена. Сигурно е превъзходно. Само когато чуя някой да говори за Рамен и аз си изплезвам езика от яд. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin9630 Posted February 12, 2012 Share Posted February 12, 2012 Аз съм ял корейски рамен на ("Mr. 박" ("Mr. Park"), който бях купил в Пикадили. Между другото на корейски рамен е 라면 (рамьон) В пакетчето има спагети и пакетче прах (подправки и овкусители). Сигурно не може да се сравнява с истински рамьон, но беше вкусно. Ето малко снимки, между другото втората снимка съм я снимал аз : Даже бях написал малко съчинение на корейски за рамена, който сготвих : http://www.lang-8.com/281063/journals/1096342/Mr-Park%25EC%259D%2598-%25EB%259D%25BC%25EB%25A9%25B4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anna_sima1 Posted February 27, 2012 Author Share Posted February 27, 2012 Да и аз съм пробвала този полуготов рамен ,но на мен лично не ми допадна много . Подправките не са хубави при дават лош вкус. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivana93 Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Аз лично предпочитам Shin Ramyun. Може да си го купите от Била. Но не го препоръчвам на хора, които не обичат люто До колкото знам той е най-продаваният вид рамьон в Корея. Аз го приготвям па една рецепта, която видях в youtube: след като заври водата слагам прахчетата + спагетите и след това чуквам едно яйце, а за финал слагам топено сирене (от това, дето е за тостове) и става БИЖУ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katomova Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 ivana93, аз също го правя така. Но как го намирате в Била, от много време вече не го зареждат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivana93 Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 В габровската Била все още си го има и зареждат редовно от него, защото доста често като отида и е свършил п.п. ....ако искаш мога да купя и да ти пратя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katomova Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Хаха, много ти благодаря. За сега си имам автентичен кочуджан, който ми е предостатъчен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taewu Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Вие сте се ориентирали БРАВО , макар ,че искам да кажа ,че във всяка държава се прави по различен начин , който е от София има азиатски подправки в центъра на София един магазин китайски сега не мога да кажа името но майка ми купува от там Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzdz Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 Скоро ходих в японски ресторант (http://miyabi.bg) и опитах tokotsu miso ramen (свински). Нямаше нищо общо с instant рамените. Беше великолепен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Крор Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Точно този си бях купила и аз,има го в Пикадили .. Вкусотия си е ,дори си имам и клечки,но сигурно е някакъв фалшив рамен .. Не знам,обаче беше много вкусно .. Аз си го направих с доматен сос,нищо друго .. Понеже не обичам месо .. Стана божествено .. Малко по-скъпичък е от другите такива спагети,но те са си пълна пумия ,само като ги близнах и веднага в коша отидоха .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mina Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Аз завирам вода с един бульон или прахчето от опаковката, добавям сушени гъби и водорасли, добавям рамена и след 3 минути чуквам едно яйце и добавям няколко резенчета пресен лук . Ей така изглежда : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitket Posted July 8, 2012 Share Posted July 8, 2012 Един от първите корейски сериали, които гледах беше "Flower Boy Ramen Shop" и които го е видял знае какво готвене, к`ви рамьони се вихреха... Та оттам ми стана интересно, още повече, че приличаше на спагети, само че накъдрени и с много бульон. В някои от следващите филми, които гледах показваха често работохолиците или мързеливците или тия, дето не могат да готвят, как купуват едни големи кръгли кутии сипват вътре гореща вода, затварят и чакат малко. След това направо консумират. Е, тогава ми просветна, че преди няколко години синът ми казваше, че в голямото междучасие си купувал за закуска от един хранителен магазин "спагети в чашка" и описанието на приготовлението беше същото. Даже ме накара един път да ги купя и приготвя вкъщи. Тогава ми се видяха глупост някаква, детска мода, изобщо не ме впечатлиха. Обаче сега като се сетих за това и в магазина ги намерих веднага, приготвих си ги вкъщи и да знаете колко по-вкусни ми се видяха! Ммм, вкусотия! Това е то - емоционално подкрепено ядене. Та така - сега винаги гледам да имам по няколко пакета поне и хапването на рамьон го смятам за изключително удоволствие. И, хм, вече разбрах защо толкоз го сърбат . Не разбирам само защо някъде се пише рамЕн, като ясно се чува при изговор рамЬОн, може би е от руския... Както и да е... не пречи на вкуса . На моите пакетчета, дето ги купувам, не пише нищо подобно. Всъщност пише "быстрого приготовления ВЕРМИШЕЛЬ с курином вкусом", ама аз си знам, че това си е рамьон. И на всички бон апети! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceci_musik Posted July 11, 2013 Share Posted July 11, 2013 В габровската Била все още си го има и зареждат редовно от него, защото доста често като отида и е свършил п.п. ....ако искаш мога да купя и да ти пратя има ли го все още защото не съм срещала Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milkyni Posted July 12, 2013 Share Posted July 12, 2013 Днес си го купих от габровската Била (В мола) http://static1.framar.bg/product/mr-park-kupa.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genata89 Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 и аз искам да го опитам,но за жалост тук където съм няма такива неща,иначе с удоволствие бих похапнал,ем да видя защо Наруто толкова го обича Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin9630 Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Един от първите корейски сериали, които гледах беше "Flower Boy Ramen Shop" и които го е видял знае какво готвене, к`ви рамьони се вихреха... Та оттам ми стана интересно, още повече, че приличаше на спагети, само че накъдрени и с много бульон. В някои от следващите филми, които гледах показваха често работохолиците или мързеливците или тия, дето не могат да готвят, как купуват едни големи кръгли кутии сипват вътре гореща вода, затварят и чакат малко. След това направо консумират. Е, тогава ми просветна, че преди няколко години синът ми казваше, че в голямото междучасие си купувал за закуска от един хранителен магазин "спагети в чашка" и описанието на приготовлението беше същото. Даже ме накара един път да ги купя и приготвя вкъщи. Тогава ми се видяха глупост някаква, детска мода, изобщо не ме впечатлиха. Обаче сега като се сетих за това и в магазина ги намерих веднага, приготвих си ги вкъщи и да знаете колко по-вкусни ми се видяха! Ммм, вкусотия! Това е то - емоционално подкрепено ядене. Та така - сега винаги гледам да имам по няколко пакета поне и хапването на рамьон го смятам за изключително удоволствие. И, хм, вече разбрах защо толкоз го сърбат . Не разбирам само защо някъде се пише рамЕн, като ясно се чува при изговор рамЬОн, може би е от руския... Както и да е... не пречи на вкуса . На моите пакетчета, дето ги купувам, не пише нищо подобно. Всъщност пише "быстрого приготовления ВЕРМИШЕЛЬ с курином вкусом" /и защо не можах да вкарам снимка от моя компютър - не разбрах/, ама аз си знам, че това си е рамьон. И на всички бон апети! "Рамен" е японското название. 「ラーメン」 А "рамьон" е корейското. [라면] И наистина прилича на "фиде" (вермишель). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts