Jump to content

Есенни дни на Корея 2011


Recommended Posts

Едно голямо БРАВО на всички "виновници" за есенните дни! :thanks:

Всичко беше много хубаво и се справихте чудесно! Забавлявах се от сърце!

Откриването беше много добре, както и пиеската за Чун Хян! Разбих се от смях .

Филмчета също много ми хареса и особено този за бебето с Гън Сок, както и кимбапа, танците, пеенето, игрите....

Беше страхотно!

 

Емо, ще чакаме колкото трябва... :D

 

Duhamel, най-накрая ти разбрахме ника. :lol: Включвай се по-често :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не бъде и моят коментар препокриващ се с останалите, ще кажа че най-много ми харесаха усмихнатите лица и позитивното настроение, което всеки носеше в себе си по време на Есенните дни .. все едно не бях в България.

 

п.с. мексиканска вълна за Румен! :) много ми хареса изпълнението ти в неделя .. далеч не приличаше на "дърво в буря" ;)

2ne1 4 ever :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле чак сега загрях кой е Duhamel, а стоеше баш пред мен. :D Като се замисля май извадих голям късмет със сядането в китайския. Около мен много нови лица - mi6lence, ivana93, Даниела от Бургас ... Наистина събирането в китайския си струва да се отбележи и трябва да се повтори!

 

П.П. Сони не ми се сърди, след като ми се разясниха нещата, разбрах колко безмислени са моите предложения. Всичко опира до залата и работното й време... следователно до пари (ако искаш друга зала) и следователно вие можехте сами да се досетите за тези мои предложения, ако имахте тази възможност (пари). Но все пак трябваше да напиша нещо. :P А като почти нищо не видях, това остана. Другият път ще се помъча да стана по-рано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път бях на "Есенните дни на Корея" и мога да кажа, че удоволствието бе изцяло мое. Очакванията ми напълно се оправдаха. Огромна похвала за Виктория, която на крехките си рамене изнесе основната част от организацията, както и към всички , които спомогнаха за това събитие - Браво Митко, Милица, Цвети, Сонка, Айля,Кате - аплаузи за вас и останалите, които може би пропускам. Държа да отбележа готовността на Стаси, която се отзоваваше при всеки "вик за помощ" - специални аплодисменти :)

 

Сценката на студентите от "Кореистиката" много ме впечатли, харесаха ми и момчетата, и момичетата! Браво, все така! За съжаление не успях да присъствам на лекциите, но всички, които са били, похвалиха много тази на Симеон. Ще се радвам и аз да я чуя. Конкурсите за танци, песни и рисунки ме върнаха в едно не толкова далечно минало, и ми стана много-мнооооого приятно! Поздравления за всички участници и дано догодина да сте още повече! :D Варненската група - вие грабнахте сърцето ми, толкова много положителен заряд и емоции имаше във вашия танц, не мога и досега да спра да се усмихвам, като се сетя за вас и за "дървото" също. :D Диди, идеята да включите Румен определено направи изпълнението ви запомнящо се и много колоритно! СУПЕР!!!

 

Хрумнаха ми някои идеи, докато наблюдавах изпълненията:

 

1. Имаше участници с много фешън костюми, определено би могло да се помисли за някакъв подобен конкурс - заслужаваха си награда и за това.

 

2. Основната част от този форум са филмите и сериалите. А за да ги гледаме всички ние, трябва да благодарим на преводачите, редакторите. Може би един конкурс за най-добър превод и редакция на филм/ сериал не би била лоша идея. Много бих искала публично да благодаря на всички тези хора, които полагат безвъзмезден труд. Те също заслужават награда.

 

3. А защо да не си направим една класация на най-гледаните филми/сериали през годината. Комедията, на която се "напиках" от смях , "най-сополива и ревлива" драма и т.н. Наградите ще бъдат за хората, които са ги превели или пък качили в торентите, примерно....

 

4. Имаше доста хора, дошли от други градове, и не с всички,за съжаление успях да се запозная. Но веселото настроение витаеше във въздуха и усещането бе осезаемо. Предполагам, че е имало желаещи, които да посетят корейския ресторант в София. Може да се направи едно групово посещение следващия път. :D Определeно, собственикът като всеки бизнесмен много би се зарадвал на увеличените приходи, и догодина пак би спонсорирал събитието. В крайна сметка, нали това е идеята на спонсорството - реклама и високи доходи. А за нас - насладата от корейската кухня!!!

 

5. Сигурно има фенове на азиатската култура с театрални заложби, не само с певчески и танцувални умения. Нека им се даде и на тях шанс. Сценка от любим филм/сериал изиграна на български, който публиката трябва да познае, предполагам би било много интересно. :D

 

 

И отново благодаря на всички, които организираха, помагаха, участваха и просто присъстваха на тези Есенни дни! Беше великолепно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ново, интересно, цветно, пленително, позитивно, невероятно, разкошно изживяване.....

Благодаря Ви! За емоционалния екстаз, които изживях благодарение на Вас. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dilyana76, много добри идеи си ни оставила за догодина, със сигурност ще им обърнем внимание. За мен най-успешният проект се оказа кулинарното предизвикателство, като се има предвид от желаещите за участие и наградата, която беше най-голяма. Предполагам е имало и много други съфорумци, които са искали да участват, но не са събрали смелост. Всички видяха, че няма нищо страшно и журито не беше чак безкомпромисно, така че за догодина очаквам два пъти повече участници.

На мен ми се върти една идея в главата, която взаимства с предложение номер 4 на dilyana76. Може да си направим коледно парти в норебанг-а на корейския ресторант. Предполагам реакцията на всеки ще е: "много скъпо!" Така е, 20 лева на час не е малко, но при положение, че се съберем 20 + човека няма да излезе много на човек, дори може да преговорим и за отстъпка.

А аз забравих да благодаря на най-важния член на форума - "корсичката". :) Без нея доста трудно щеше да ни е. Да е жива и здрава Сонка и все така всеотдайна и щедра. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митко, благодаря за топлите думи!!! :D А за коледното парти , там , където си предложил, да знаеш, че ми "открадна" идеята :P Имам си и свидетели, бях казала същото нещо на Сини. :rolleyes: Аз съм с две ръце "ЗА" !!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диди, не съм ти откраднал идеята, просто я взаимствах с твоята. На мен подобно нещо ми се върти още от миналата година, но тогава бях още нов във форумните срещи и не я споделих. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми допадат предложенията по-горе, но към класация на най-гледаните филми/сериали през годината може да се добави класация за най-добри и стойностни такива, понеже най-гледаното не винаги е най-качествено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митко, радвам се, че мислим еднакво и идеите ни съвпадат. :D Мими, и ти си права, най-стойностни, най-гледани, важното е да има желание за класации! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста идеи ще се съберат за догодина. Така процедират професионалистите. Свършва събитието и всички започват да мислят за следващото.

Стига да има кой да ни подкрепи, може да се направят много интересни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега идва и ред аз да се включа с коментар за "Есенните дни"

 

На първо място голямо БЛАГОДАРЯ на всички, които се занимаваха с организирането на тези прекрасни 3 дена :thanks: . Специални поздрави и овации за Вики, която очевидно е перфектният мениджър на събития :es:

 

Всички дни бяха изпълнени с много емоция и позитивно настроение. Тъй като проспах лекциите моля да ги качите някъде, за да може, който ги е пропуснал да навакса.

 

Иначе за мен най-най-най- запомнящата се част от цяла програма ще си остане 3-тият ден. Тогава наистина се почувствах много на мястото си :). Моето предложение е за следващата година - ако може частта с танците да е по-дълга и обширна.

 

А сега за да не бъда съвсем голословна ще добавя и няколко момента, които успях да уловя с фотоапарата :)

 

6426968115_cb5153060a.jpg

 

6426969773_2781d4225d.jpg

 

6426972219_7fe6ac51d6_z.jpg

 

6426973105_d628acf1ae_z.jpg

 

6426974397_2f25736f72_z.jpg

 

6426976131_eeab2452ca_z.jpg

 

6426979223_9a3bc5713a_z.jpg

 

6426981225_c965a2f2df_z.jpg

 

6426984267_ca7cd822f0_z.jpg

 

6426985855_879ff436c9_z.jpg

 

6427000669_0bbab76552_z.jpg

 

6426993095_8e7526bf95_z.jpg

 

6426989807_f1367fd623_z.jpg

 

6426991921_bcb59f2199_z.jpg

 

6427001769_7924804686_z.jpg

 

6427005817_f4db4bdeac_z.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямо БЛАГОДАРЯ на всички, които организираха събитието, на тези, които взеха участие в конкурсите и състезанията и на всички, които присъстваха!

И трите дни бяха много интересни и забавни. Прекарах си чудесно! Успях да видя много стари приятели, както и да се запозная с много нови съфорумци.

Китайския ресторант май също трябваше да го включим в програмата, макар че не знам тогава как щяха да ни поберат. Беше супер забавно!

 

Останах изненадана колко много успяхте да постигнете, с малкото, с което разполагахте! ES са The best!

Кулинарното състезание беше супер идея. Всички успяха да опитат кимбап, за който се потрудиха участниците :) А миналата година 20тина души го приготвяхме, голяма минавка :D

Изпълнението на песента на Хьона и Зико беше върховно!!! Дано догодина повече хора да се престрашат да пеят, както и да танцуват (а ако са дръвчовци, винаги могат да се пляскат по дупето и хората пак ще им се радват ;) оппа, саранхе :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че събитието се е харесало на толкова много хора. Организаторите до последно се чудеха какво ли ще излезе тази година, предвид седемкратно по-малкия бюджет спрямо миналогодишния. Действително посетителите бяха по-малко от тези на предишното издание на фестивала, но това се очакваше: да проведете каквото и да е мероприятие в НДК е сериозна рекламна инвестиция, освен всичко друго. Въпреки това, ако не беше 18 СОУ, едва ли изобщо щеше да има Есенни дни. Много сме благодарни на хората, които ни позволиха да го проведем там, и ще се радваме да работим с тях и в бъдеще. Все пак целите ни се припокриват: да популяризираме културата на Азия у нас. :) Благодарности и на Вики (sinardin), която изнесе на крехките си рамене почти цялата организация. Благодарности и на участниците в конкурсите, които направиха 3-тия ден толкова атрактивен. Да не забравя да поздравя и студентите по кореистика за чудесното им театрално изпълнение, което разсмя мнозина, включително и моя милост. :D

Но преди всичко благодарности за хората, които посетиха събитието и които приемат мисията на сайта винаги присърце. Без тях всичките ни усилия биха отишли на вятъра. :bow::thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

246mhoy.gifДойде време да ви предоставя и видеото от есенните дни на Корея + малкото снимчици които успяхме да снимаме.

 

Видео: rapidshare .....click-me.gif

 

 

Снимки:

click-me.gif

 

Извинявам се за забавянетоblush.gifblush.gifblush.gif

 

ПП: Линкове към:

megaupload.... click-me.gif click-me.gif click-me.gif снимки click-me.gif

за всеки случай...... ако някой има проблем с bgshare ;).............. и в You Tube

asian.gif

В You Tube на места (май само на две клипчета blush.gif) липсват по минутка-две в края или началото на клипчетата. Но това е ......пълната версия

е в megaupload и bgshare. 28558.gif

 

 

Без малко да забравя. blush.gif

Победителите от конкурса за песен и танци i%20love%20this.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да схвана тънката логика на това което правите (а тя явно е много тънка за да не го разбирам). Ходите там за да плюскате и да танцувате не на корейска музика? Аз разбирам да ходите, ама с някаква по различна цел от това да се наядеш. Ако е за един кимбап няма смисъл 8 лева е в ресторанта, а пък ако си го сготвиш сам излиза смешна цената. (дори ме е срам да я спомена..)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да схвана тънката логика на това което правите (а тя явно е много тънка за да не го разбирам). Ходите там за да плюскате и да танцувате не на корейска музика? Аз разбирам да ходите, ама с някаква по различна цел от това да се наядеш. Ако е за един кимбап няма смисъл 8 лева е в ресторанта, а пък ако си го сготвиш сам излиза смешна цената. (дори ме е срам да я спомена..)

Аз пък не мога да схвана логиката на този въпрос и кое е общото с темата.

 

По въпроса на myau: надали тази година ще има Есенни дни. Причините не са една и две, но преди всичко идват липсата на бюджет, време и ентусиазъм. А и организацията на едно такова събитие никак не е лека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова ми харесаха предните"Есенни дни на Корея" ,че питам за още:) Тази година ще има ли? :rolleyes:

Има се нещо в предвид, но дали ще е в същия формат (или подобен) като миналата година и дали изобщо ще се осъществи замисъла е рано да се каже. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има се нещо в предвид, но дали ще е в същия формат (или подобен) като миналата година и дали изобщо ще се осъществи замисъла е рано да се каже. :)

 

Какво точно имаш "предвид"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...