Jump to content

Recommended Posts

KnybXf.jpg

Off Topic

kungfughustle.jpg

Заглавие: Kung Fu Hustle
Режисьор: Стивън Чоу
Актьори: Stephen Chow, Xiaogang Feng, Wah Yuen, Zhi Hua Dong, Kwok-Kwan Chan, Chi Chung Lam, Siu-Lung Leung, Qiu Yuen, Kai Man Tin, Kang Xi Jia, Hak On Fung, Shengyi Huang, Suet Lam, Cheung-Yan Yuen, Chi Ling Chiu
Жанр: Екшън, комедия
Година: 2004
Държава: Китай, Хонгконг
Аудио: Китайски, английски и френски
Субтитри: Български
Качество: DVDRip - 720x480

Тук или тук

Стивън Чоу (режисьорът и звездата в “Шаолински футбол”) ни предлага най-новото
и изпълнено с екшън, комедия и бойни изкуства, приключение – КУНГ-ФУ ТУПАЛКИ.

От невероятно измислени и заснети кунг-фу схватки до танцови епизоди с участието на добре
облечени бизнесмени, никога не сте виждали толкова шеметен екшън и толкова смахнати герои!

Хореографията на бойните сцени от Йен Уо Пинг (“Тигър и дракон” и “Матрицата”),
в КУНГ-ФУ ТУПАЛКИ направо ще ви смае! В града, командван от бандата на касапите,
Синг (Стивън Чоу) отчаяно иска да стане техен член.

Но в бедняшкия квартал прави грешка с ексцентричен тип, който се оказва кунг-фу
майстор под прикритие. Действията на Синг стават причина между касапите и кунг-фу
майстора да се развихри грандиозна битка. Само едната страна ще спечели и само
един човек ще стане най-големия кунг-фу герой.


Инфо: IMDb
Трейлър:

 

Редактирано от mrnkaloto
Нов постер
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Признавам си, не бях чувал за Стивън Чоу, докато не гледах Shaolin Soccer - бях заинтересуван от комбинацията между футбол и тупалки и не знаех какво реално да очаквам. Филма ме отвя с дебилната си история, кретенските герои и умелото включване на CGI заедно с бойните сцени, дори и малко преувеличени на моменти :)

 

После естествено го взех за колекцията с DTS звук и си го изгледах с още по-голямо удоволствие на системата вкъщи, нищо че събудих всички мастии и кокошки в радиус от 10 метра около къщата :)

 

След това зачаках нещо ново и то се появи под формата на Kung Fu Hustle (само да вметна - скоро след това се появи уж някакво "продължение" на историята Kung Fu Fighter - стойте много далеч от тая дрисня, че е от графата - много зле направени филми с бойни изкуства) - откачена история за майстори под прикритие и гангстери с грандомански наклонности.

 

Улица Кочина я запомних с два персонажа - Хазяйката и Хазяина - няма такива лица, бяха толкова добре вписани в историята, имаха такова неебателно излъчване, най-ми хареса като Хазайката налагаше Yuen Wah за щяло и нещяло - момента със саксията ме попиля от смях :)

 

Всички герои бяха доста умело поставени и разкрити в сюжета - тримата майстори, двамата с цитрата, големия лош от лудницата (Leung Siu Lung - известен с псевдонимите си Bruce Liang/Leung, участвал в доста олд скул фунг фу филми) и всичко това беше омешане през призмата на абсолютната дебилност, която надвишаваше тази от Шаолински Футбол.

 

По отношение на бойните сцени - първата, в кяото тримата майстори смилат бандата на Касапите е мнгоо добър пример за качество - дело е на Само Хун, но поради заболяване се оттегля от проекта и на негово място идва Юен У Пин - забелязах някаква разлика в стиловете, но по-късно разбрах и причината.

 

Не е изобщо зле, че е имало двама различни хореографа - така пък самия филм стана още по-интересен, ефекти пак имаше и се комбинираха чудесно с традиционната бойна хореография, което беше радост за очите ми. В сюжета имаше малко драмичка и романс, но те бързо бяха заменени от трошене на тикви и не бяха голям трън.

 

Но определено двигателя на цялата тази простотия бяха Хазяйката (Yuen Qiu) и Хазяина (Yuen Wah) - даже за ролята на дамската част е била извикана друга актриса, а Yuen Qiu просто я е придружавала в гримьорната, но в момента в който я видял Стивън Чоу решил че това ще е изборът му и това се оказва първата роля на лелката от 1984 година насам - преди това е участвала в множество тупалкови филма и като каскадьорка и като дубльорка на по-известните имена в бранша тогава. Голям късмет :)

 

Като цяло филма ме спечели с тези двамата - после многократно тези им роли носят участие в малко по-слаби продукции, но появяването им в Just another Pandora's box беше доста сполучливо.

 

По едно време усилено се заговори за продължение, даже имаше и година на пускане, но нещо се развалиха нещата - Стивън Чоу отиде да се прави на интересен с глупости като Dragonball: Evolution, CJ7 и дори се спрягаше като режисьор на Зеления Стършел, после стана само продуцент и накрая напусна продукцията. Сега чинно си чакам продължението - дано да е скоро.

 

Оценка за филма - 9/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха-ха, то май хубавите английски субтитри за подобен род филми са истинска рядкост. На Стивън Чоу много ме изкефи "Флиртуващият учен", от '93, с участието на Гун Ли (Gong Li). Класическа комедия с доста просташки шегички на места. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм. Страшно много ми хареса!

В началото малко се стреснах от тези брадви и разни чудесии :lol: и си помислих, че това не може да е комедия... нещо съм се заблудила. Но след 5-та минута всичко си дойде на мястото...разбих се от смях.

Малко ме хвана яд, че 3-та майстори толкова бързо си "тръгнаха" - с малко музика. :D Хазяите просто разбиваха. И двамата бяха невероятни образи. Хазяйката никак не си поплюваше...опасна жена. :D

Нашето момче все ги забъркваше едни каши...жал ми ставаше за него. Какво ли не видя и не преживя. То не бяха кражби, кобри, близалки. Тези близалки щяха да ме довършат просто. :lol:

 

Много смешно и много жал ми стана, когато хазяите го питаха за последното му желание и нашето момче нарисува близалка. :lol:

А как полетя, като в Матрицата... и тази "поразяваща" ръка на Буда. :rofl:

И нещо за финал: ...Внимавайте какви книжки си купувате. :896767:

 

Много добър екшън, прекрасни ефекти, много смях, малко драма и романс.....една страхотна комедия. :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...