Jump to content

A Thousand Days' Promise (2011)


Recommended Posts


spacer.png

A Thousand Days' Promise (2011)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Forget Me Not
Телевизионен рейтинг: 16.2%
Период на излъчване: 17 октомври 2011 -  20 декември 2011
Време на излъчване: понеделник - вторник 21:55
Жанр: Романтика, Мелодрама
Канал: SBS
Епизоди: 20
Режисьор: Jung Eul Young

Субтитри: Английски

Участват:
Kim Rae Won като Park Ji Hyung
Soo Ae като Lee Seo Yeon
Lee Sang Woo като Jang Jae Min
Jung Yoo Mi като Noh Hyang Ki
Im Chae Moo като Park Chang Joo
Kim Hae Sook като Kang Soo Jung
Park Yoo Hwan като Lee Moon Kwon
Oh Mi Yeon като лелята

Yoo Seung Bong като съпруга на лелята
Moon Jung Hee като Jang Myung Hee
Jung Joon като Cha Dong Chul
Park Young Kyu като Noh Hong Kil
Lee Mi Sook като Oh Hyun Ah
Yang Han Yeol (양한열)
Alex
Han Bo Bae

Резюме: Това е история за жена, която бавно губи паметта си, и за човек, който не се страхува да я обича.

 

С РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

Прекрасният постер е на dimbland tongue.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно се надявам с този каст да се получи хубав и емоционален сериал. А и усещам, че ще се реве качествено, но пък аз нямам нищо против, защото отдавна не съм се трогвала на сериал. А и Ким Ре Уон ми липсваше, много ми липсваше.... Сериалът дали ще види и български субтитри?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го почнах, снощи, че видях субтитри, и и ще продължа определено, защото героите и действието ме вкараха много бързо във „филма” буквално.

Има нещо познато като замисъл, пък и ми се гледа нещо подобно, но силно се надявам, че няма да ме оставят само с трохички... :)

 

Хареса ми развитието и интензитета, макар малко да ме отплесват с ретроспекциите понякога (колкото и да са нужни), но пък голямо преимущество тук е директно случващото се, и случилото се на героите. Няма да ни подготвят 10 серии какво ще става...пък и символи и малки детайли в сцените, не липсват.

Друго което ми хареса е емоцията в образите на Ре Уон и Су Ае. Толкова естествено играят, че съвсем бързо и реално ги приемаш като персонажи..дори започваш да се опитваш да ги разбираш. Той, от една страна играе адски уязвим и лесно манипулиран мъж, което си е плюс за жанра мелодрама, а тя силно влиза в образа и доста директно „говори” за жена, в нейното положение...

 

Във втори епизод, Су Ае ме изненада направо..опитвам се да гадая за тази болест и съм в очакване на разгръщането на образа, защото подобни роли, с подобни диагнози сме гледали, но винаги сценария може да ме изненада....

 

В добавка, двете „мами” са ми култови актриси, освен приятният брат'чед, и Алекс се мерна. Въобще добър подбор на актьори ...

 

П.с..любопитно ми е, що Сънг Хон се отказа от тази роля..не му допадна по-депресантското в образа, навярно.

Но, мисля, че Ре Уон ще се справи - още по-зрял изглежда тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя текущо сериала. Току що изгледах 8-ми епизод. До тук е отлично като цялостна продукция.. От превюто за следващия разбрах как продължават сценаристите историята. Kim Rae Won го поздравявам за правилния избор на проект. Ролята му подхожда а и той си я играе чудесно. Soo Ae също гради чудесно образа си. Сценарий, режисура, каст всичко е ок. С любопитство очаквам продължението. Има реален шанс това да е третия изцяло качествен корейски сериал за годината за мен след Scent of a Woman и The Princess'man. Protect The Boss, Greatest Love и I Need Romance са прилични по конкретни показатели.

Работата на сценаристите за сега е на висота, дано не разочароат, че сериала е цели 20 епизода.

Прочитайки постовете до тук да споделя, че до сега не съм се насълзила. Ако сте гледали Scent of a Woman , тук повествованието се разказва по сходен "ведър" начин, т.е. фокус не е фактът колко е зле и отчайващо положението. Образите на всички участващи герои са за сега доста плътни и натурални.

 

За това кой актьор ще играе дадена роля, всеки казус е конкретен. Врешението участват една камара хора и често актьора има второстепенна дума по въпроса. Защо Kim Rae Won а не друг знаят само хора от кухнята на продукцията. За това ги и водя късметлии актьорите когато им се падне качествена продукция, това че могат да играят го знаем.. В случая Kim Rae Won късметлия след принудителната пауза и дано му върви така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не забравяме, че Kim Rae Won е много силен актьор и с много успешни продукции и опит не само в тв. сериалите, но и в киното. Ще си позволя един факт относно участието му в този сериал.

Стана известно, че Kim Rae Won за снимките в сериала "Thousand Days Promise" получава 50 милиона вон (около 44 хиляди долара) за всяка серия. Рамерът на хонорара му с много превишава обичайния в корейската кино-индустрия.

Ако отчитаме, че сериалът е 20 серии, то в края на проекта Kim Rae Won ще е заработил 1 милиард. вон (около 885 хиляди долара). :yes:

Жалко, че руснаците все още не са започнали да го превеждат, за да мога и аз да му се насладя. Това е сериалът, който нямам намерение да пропусна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:huh: Само аз ли го гледам в движение?!

Към 12-13 серия почна да ми издиша интереса, защото избуяха и ескалираха всички кор. клишета. 20 епизода сценаристите явно не могат да запълнят с основния казус и почнаха прекалено дълго за епизод да ни занимават с пълнежа. Срамота е понеже основната нишка е достатъчно благодатна за развитие. Направили са интересна героиня, чийто характер поставен пред житейските казуси за решаване е достатъчен за 20 еп. Сега след 14 епизод, оформяйки окончателно ситуацията и , ми възвърнаха набързо интереса. Дано намалят излишния пълнеж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледам, но по-бавничко, поради по-бавното излизане на руските субтитри, но засега интересът ми е голям и често, често поглеждам за субтитри и ми се иска да действат малко по-бързичко. Мога да кажа само хубави неща. Актьорската игра е на ниво, то и не може и да е друго с тия актьори. Все още се държа и не ме е подхванала мократа вълна. Това е Momment of remember, но в по-дълъг вариант, и усещам, че лошо ми се пише, но вече няма връщане назад. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледам в движение и съм все още доволна. До 13-та серия съм, и всичко е много добре балансирано според мен. Самата история не спира да се развива и не фокусира само върху главните лица и едно случващо се събитие, а на фона на тежката съдба на някои герои, умелите и забавни ситуации, или по-забавните образи пасват идеално. Имам някакво усещане само за болезнен край..но дори такъв, драмата е драма, в истинския смисъл на думата.

Най-силното до тук и видимото е представянето на семейството, и семейните отношения, и значението на семейството в очите и делата на различните поколения представени в сериала. Което, няма как да не ми хареса и да не ми въздейства.

 

Да, забравих да похваля и OST-тето. Не мога да не сложа новата, чувствена балада на Пек Джи Йонг с прекрасния текст на английски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 15 и 16 еп. с превод. На общия фон в 15 еп направо се развеселих. Появата на Song Chang Ui рошав като син на Park Young Kyu ми напомни за другия му син от тази година :lol: от Protect the Boss. Там имаше подобни сцени с рошавия Ji Sung. Като Déjà vu ми дойде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остава ми да видя последните 2 епизода. След скока във времето в 18 еп. се сетих пак за излишите сцени до тук, които въобще нямаха отношение към главната история. Добре е че гледам с мишка та ги прескачах. Но без тях щеше да е оптималните за корейски 16 еп и щеше да е по-добре. 17-18 еп. определено са се постарали със сценария. Дано завършат подобаващо тази драма. Двамата главни артисти създадоха убедителни герои. И в артистите и в гланите герои имаше много хляб но сценаристите така и не го използаха достатъчно, за което жалко. Времето за третото семейство-на шефа на болницата както и да го погледна беше прекалено много, че даже и син ни додадоха.

Крайната оценка след изгледания 20 еп. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът ми харесва много. Много отдавна ми се гледаше нещо подобно и хубаво, и доста време го търсих, но накрая намерих това , което трябваше.

Отдавна не са правили нещо подобно, като старите “oldschool” драми.

Аз съм на половината, но много ми хареса до сега. Много обичам филми, в които главната не е „олигофрен”.

Само смятам, че родителите на момчето малко преиграват драмата с провалената сватба. Не е станало нещо уникално, като някой е решил да не се жени за този, за когото всички очакват. Все пак той ще живее с нея, а не другите. Но това си е дълга тема.

А семейството на момичето е малко по-дебилно от необходимото, но това се преживява.

 

Иначе всички, които обичат хубавите тъжни истории да гледат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко ме обърква това, че има постер на бг, което за мен е сигнал, че е възможно да има и бг субтитри. Моля някой да каже дали има такива, защото е планиран за бъдещ превод от нас, не че това ще ни пречи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От години избягвах този сериал и днес най-накрая не му устоях. Не спирам да плача, сълзите текат сами. Довлякох си руло тоалетна хартия и продължавам да гледам. Тази актриса ми разбива сърцето. Така драматично играе (харесвам я от както гледах Маската с нея). Изобщо сериалът те сграбчва за гърлото от първия момент и не те оставя да дишаш с пълни гърди нито за миг. Сценаристът и режисьорът са явно невероятни - повествованието върви леко и необременително, актьорите играят естествено и непринудено и в същото време историята, която разказват те разтърсва из основи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...