Jump to content

Recommended Posts

Yôkai ningen Bem (2011)

 

Yokai Ningen Bem (2011)

НЕРОДЕНИЯТ БЕМ
Страна: Япония
Също така известен като: 妖怪人間べム
По анимето: “Yokai Ningen Bem” от 1968 г.
Година на излъчване: 2011- Октомври -22
Жанр: фентъзи
Канал: TBA
Епизоди: 10
Режисьор: Masafumi Nishida
Субтитри: български, английски и руски

 

Участват:
Kamenashi Kazuya в ролята на Bem
Anne в ролята на Bella
Suzuki Fuku в ролята на Bello
Kitamura Kazuki
Akira Emoto
Chiemi Hori
Anna Ishibashi
Hana Sugisaki
Reona Hirota
Morio Agata

Ayano Go

Hosoda Yoshihiko (епизод 3)

Konno Mahiru (епизод 4)

Takumi Saito (епизод 5)

Резюме: В сериала се разказва за три чудовища - Бем (Kamenashi Kazuya), Бела (Anne) и Бело (Suzuki Fuku),

които действат като агенти на справедливостта, за да получат възможността да станат хора.
:essub:

 

Сваляне с български субтитри: :subs: :click:  :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click: :click:  :click:

 

Свали:  :click:  :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре..

Много ми се гледаше нещо подобно-мистериозни създания, чудовища, геройства...

Поне визуално атмосферата е приказна, наистина актьорите (Не само Каме де :D ) изглеждат фантастично. Всички снимки, които изтекоха досега доста вдигат летвата на очакванията ми за този сериал. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна първа серия, всичко ми хареса :D вече я повторих няколко пъти /гледах го онлайн/ , дори без да изчакам английските субтитри :es: :es: :es:

 

А рейтингът на 1 еп. е 18,9 % :yes::es:

 

Определено надхвърли очакванията ми! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, много добре стартираха. На Каме му стана навик да играе с малчовци. Първо с Като Сейширо, сега със Сузуки Фуку. Но в това няма нищо лошо. Точно обратното. Прекрасна комбинация са тримата главни герои, а когато се превърнат в чудовища, става страшничко.

Харесва ми това, че ще наблегнат на човешките взаимоотношения. Интересно е да видим, дали в даден момент погледът на хората спрямо тях ще се промени, или самите те ще се наложи да мутират, за да ги възприемат подобаващо в света, в който живеят.

Препоръчвам да гледате дорамата тези дни. Перфектна е за Хелоуин. Нищо, че излезлят епизод е само един.

fef020d681db0871.jpg

a706190ff0712059.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събнаха и втората серия. Точно за Хелоуин. Епизодът беше силен. Шунсуке Казама участваше като гост.

Подозирам, че героят на Акира Емото стои зад експеримента, при който са се родили чудовищата.

Беро е голяма скица. Въпреки че е чудовище, има образ на дете и мисли като дете. Винаги разведрява обстановката. Бем пък е сериозен, замислен, изследва човешките реакции. Ан Уатанабе за първи път ми харесва, как изцяло пасва на героинята си. Дори височината й е голям плюс в този аспект. Прилича на източен еквивалент на Мортиша от Семейство Адамс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трета серия беше много тъжна. Разискваше въпросите за живота, смъртта и смисъла на човешкото съществуване. И въпреки тежките моменти, епизодът се преобрази на финала, типично по японски, за да вдъхне нова надежда - на нас и на героите.

8301411f008a287e.jpg

 

ecbcf41ac04cc384.jpg

bf5a53e0bf2d542f.jpg

fa7e541979898b62.jpg

c519f183a331a9c1.jpg

042a195c92153891.jpg

 

 

Четвърта беше страхотна. Историята с подпалвачката ми допадна. Намесиха семейните отношения и тази прегръдка накрая беше истински въздействаща.

 

Доста бързо решиха да разкрият истината на полицая. Да видим, каква ще бъде реакцията му. Той пребледня като платно, когато ги видя да се преобразяват.

 

П.П. Трябва да видите, как Ан Уатанабе прави гьоза.

22bb0140be80ba00.png

a93e9331847c7bcd.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дотук много ми харесва. Хубава, интересна история, актьорите са много добри. Само откъм режисура можеха да се постараят повече, но след 3-ти епизод вече не ми прави чак такова впечатление laugh.gif. Иначе сериалът ми се струва доста тъжен и затрогващ. Ще ми се на Каме да му бяха дали повечко реплики, но и така успява да въздейства с присъствието си, невероятно добре предава чувствата си само с поглед. wub.gif Останалите актьори също са много добри, но най-много си паднах по детектива и мъника-чудовище, голям сладур.

 

Не знам колко епизоди са предвидени и дали ще имат време да развият историята както трябва, но засега върви много добре и не изглежда да бързат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам да видя Каме отново :) Ролята му отива - толкова е тъжен и сериозен,

но прекрасно се справя с пресъздаването на чувства без много думи...Браво!

Героите са симпатични и имаш желание да видиш какво ще се случи по нататък,

драмата си заслужава гледането! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С изгледан 5-и епизод и Сайто Такуми като гост, мога да кажа, че реакцията на полицая напълно ме изненада за момента.

 

Усещах, че може да застане на тяхна страна. И все пак, не е никак лесно да се осъзнае човек в подобна гранична ситуация и да реагира по правилния начин. Но Казуки Китамура е страхотен актьор. Успява да предаде цяла палитра от чувства на героя си. Любопитно ми е, как ще реагира, ако по-нататък се наложи да избира между семейството и приятелите си, например? Не е изключено, ако някой друг заподозре нещо, да използва слабостта му към чудовищата. Освен това, червеноликият господин също започва да се интересува от него.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Седми епизод ме шокира. За малко да не позная Го Аяно. Но как да видя образа му с къса коса, при положение, че той винаги е бил с дълга прическа? Великолепно включване от негова страна. Имахме семеен случай, който се оказа свързан с взривния инцидент отпреди години. Това ме насочи към някои разсъждения.

 

Питам се, дали е възможно този инцидент да има връзка с опита, при който са се появили чудовищата?

ba50a46cd4ee2fef.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата вече е събната изцяло. Интересна развръзка на действието. Разкриха истината за създаването на чудовищата, както и самоличността на съществото с червеното лице.

Героите бяха симпатични, а повечето от тях - доста странни, което ги правеше още по-любопитни като образи. Особено ми допадна семейството на възрастния учен.

Вечният въпрос в случая беше: Искам ли да стана човек?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много любим сериал ми беше, как сьм изтървала да го напиша. Силен, убедителен и заразителен. Много. Филмът- продължение ми дойде малко по-брутален, но и той е хубав.
Без анализ и коменти обаче, просто страшно ме изкефи.

=====

yokai1013.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали поколението на Каме и Ямапи вече залязва, но заради Бем, Каменаши ми е твърдо в пантеона с любимци :))))

Възможно е Шинигами -кун да е също така магнетичен или някой друг да е не по-малко изящен, бърз и заразен с вечна елфическа тъга. Но тук Бем, Бера и Беро, са ми безумно убедителни, барабар с цялата си фантастика... и някак си ме карат да искам да съм по-добър човек...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава драма. Типично по японски още от началото започнаха да разискват важни въпроси, като това че не трябва да съдим за хората по външния вид. Той много често лъже. Страхотна игра на тримата главни, Каме тука го бяха направили много мистериозен и мълчалив, все съм свикнала да го гледам в образи на весел и енергичен човек, та тук ми беше доста трудно да го възприема така. Но много добре пресъздаваше емоциите само с поглед или жест. Уатанабе Ан я гледам за трети път. Много чаровна и съвсем естествено стои на екрана. А за Сузуки Фуку какво да кажа- страхотно момченце, като ти се усмихне така чаровно и ти иде да го гушнеш.

Самата история за три чудовища, които помагат на хората, въпреки че след като разберат истинската им същност ги отритват много ми хареса. Беше някак си хем тъжна, хем весела. Полицейският инспектор май е бил единственият човек, който знае истинската им същност и ги възприема такива. За края-

много тъжен, но те направиха своя избор и предпочетоха да останат чудовища вместо да приемат злото в себе си. Все си мисля, че са още живи предвид това, което се случи с полицая накрая.

 

И накрая да не забравя да благодаря на Майра и Веси за превода. Аригато. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо смислено няма да мога да напиша......закъснях с гледането на сериалчето - ако беше от първите ми със сигурност щеше да ме шашне. Сега обаче го слагам в графа : смислени, приятни детски, типично по японски поучителни, наивни и нежни. Хареса ми, но ако не бяха Майра и разбира се моето любимо японче, гордост моя талантлива нямаше да му дам шанс, което естествено щеше да е грешка. Защото след третата серия, всяка следваща ставаше все по-топла и залепяща.

А Каменаши Казуя е меко казано перфектен, може би това му е най добре изиграната роля, нищо че трудно ми понасяше тази меланхолия, чак ми се прииска пак да гледам Юки, че да го видя като жизнерадостно палаво момче или Tatta Hitotsu no Koi. Догледа ми се още един сериал с Каменаши, обаче него не си признавам без бой , че съм го гледала или , че ми е харесал :)

Хлапето беше много сладко, а честно казано за Уатанабе Ан все се чудех защо Майра я харесва толкова ( явно аз не съм я гледала в подходящите филми), защото вече разбрах.....

И най-важното : благодаря Ви за труда, толкова много и толкова отдавна исках някой да се захване с сериала и ми беше много приятно докато го гледах :) Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хихихи ... този ... неизвестния сериал.... не мисля, че мога да си го причиня някога пак :)... Даже и да играе ултра-хипер-секси актьорски състав гол до кръста през повечето време, а Каме да е 99% от времето в камерата .... минало му е времето и това е :). Сигурна съм, че и ти няма да можеш :)))))).

 

Радвам се, че си изгледала Бем докрай - честно казано отне ми много време докато осъзная, че не е преведен и това е проблема, и затова никой не го коментира... понеже от липса на място все се целя в разни онлайн текущи истории, ако и да скачат гадости по екрана от тях. Даже си мислех, че всички са го гледали, но какво толкова, не е нещо особено и затова си мълчат :). Пък аз като новак се връзвам... Даже сега си спомням, че специално не писах в темата някога, стори ми се натрапчиво, отбелязах се само във темата на филма. 

 

На мен ми беше от първите сериали миналата година, и му се радвах много, наистина много. За първи път на него се чудих на половината изрази и на факта, че каквото и да правят, независимо дали ще се бият, готвят или трето... те си пожелавят "добра работа", "работа докрай", а не "лека" и "приятна" и "доходна" работа, както правим ние. За първи път им се стрясках на готовността все пак и да изпълнят работата си докрай,  всеки път. Не като във самурайските, плискащите по екрана ... ами така... ежедневно и осъзнато. За първи път се омагьосвах от тембъра на някои гласове или на грацията на добре изпълнените актьорски позиции... За първи път си разсъждавах на степента на "приемането" на нещо...

 

Но 2011 ... е преди 3 години... След още 3 ще изглежда хептен извън контекста...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна.Наслаждавах се на сериала с голямо удоволствие.Страхотна игра ,много много сладък Бемо .В крайна сметка се стигна до болезнения извод ,че човек не може да бъде само добър или само лош ,той е комбинация от двете и няма как да е другояче.Точно затова ,дори и да  не ни харесва ,финала беше логичен.Много ,много благодаря на преводачите :up:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Много много сладък Бемо" :)))))))))))...  И аз така мисля :). Впрочем преведохме и филма ако не ви е писнало :).

 

Да, ама докато разследвах конспирацията защо никой не е гледал Бем, се натъкнах на една купчина коментари как можело Каменаши да играе чудовище, това било ужасно и т.н.... и така в началото още всички се отказвали да го гледат. Добре, че не съм му била фен, та му дадох шанс да играе и като чудовище :))))))))))). Супер е, но може би му е коствало много фенове... знам ли. За мен уж би трябвало да му носи нови...

 

Макар че и с най-чудовищната форма, нещата се изменят с правилните имена. Към края на сериите костюмите сякаш не са така страшни, или им се свиква... особено ако осъзнаеш, че в чудовищен вид не е нужно да ръмжат и да влачат крака, освен когато плашат престъпниците. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...