Jump to content

Flower Boy Ramyun Shop (2011)


Recommended Posts

Сериал, който ти вдига настроението от раз.Няма излишна драма и ти е кеф да го гледаш. И да целувката си беше :yes: Woo Hyun Woo и Kim Ba Wool дано да не съм объркала имената, но тези двамата са ми фаворити, особено общите им сцени заедно. Големи образи са и толкова сладки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оф, какво да кажа?Думи нямам да опиша тази страхотна драма на един път ги изгледах сериите със бг.суб. ...преди това ги чаках всеки ден да качат със анг.суб .та да го гледам ....и най-накрая благословени да са боже преводачите,които го преведоха и на бг. :) М да и мене мее яд ...че се оказват ...нали,да не пиша спойлер всеки ще разбере какво искам да кажа ,нооооо аз съм за малкият,не че съм му фенка и затова,но с това чисто и невинно сърчице,което не разбира как се получава всичко ...много ми е гот да го гледам как си блъска главата и се чуди какво става хаххаха като цяло сериалът те грабва от първата серия,сценаристите са страхотни,как ги измислят всички тези смешни сцени и ......мога да говоря за този сериал цял ден :) затова ще спра до тук.....сърцето ми подскача от очакване за 12 серия :lol: а до 16 какво ще стане охххххх не искам да сее появява и трети ,тая е много объркана ,ако се появи и трети мъж ептен ще се побърка милата хахха...трябва да имат милост тези сценаристи клъм нейната душица и към малкото сърце на Ча Чи Су .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно са ми сладки всички герои и търпеливо продължавам да си чакам останалите епизоди :)

 

192.jpg

20.jpg

21.jpg

25.jpg

И десертът ( :lol: поне за мен ;) )

23.jpg

171.jpg

161.jpg

141.jpg

131.jpg

123.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз хубаво изгледах 13 епизод току що и горе долу разбрах како става но от кадрите за 14 пак гледам какви ще я забъркват и нямам търпение. В 13 еп. смеха отстъпи на по-сериозни дела.

 

Нямам търпение да видя а по-късно и да разбера каква тайна се разкрива в 14 епизод между таткото на Ча Чи Су и брат му.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По желание на читателите.

 

Всъщност ако потърсим алтернативно заглавие, спокойно можем да пишем „Вариации на тема БОФ”. Или „Четирите сладура и...”, без „и”, защото друго няма. Има пълнеж от неща, които вече сме гледали много пъти и на много места, плоски фрази с претенции за върховна мъдрост, тук-там свежи идеи, които обаче бързо и безвъзвратно биват отнесени от хаоса на сценария. Те не са и нужни чак толкова-основната идея на сериала се съдържа в сцената с откриването на закусвалнята: четиримата сладури и ученичките, които точат лиги си примират по тях. Останалото е без значение, а И Чон А е сложена просто за да придаде някакъв смисъл на цялата история. Тя се старае колкото може, но както казах, тя не е основна фигура. Основните са четиримата сладури. От тях един общо взето се справя добре (когато не преиграва), другият открито си играе дръвче (т.е. Стълб (Лук)), останалите двама са масовка. Всъщност на единия са дали повече реплики, но е по-добре да му сменят името от Ба Ул на Ба Лък, заради малоумието, с което се оставя кривокраката „балерина” да му слага рога. Но все пак без упреци, никой не иска от тях игра за „Оскар”-ролята на сладурите е да сладурстват. Т.е. да показват тела (по бански, по хавлии) прически, модни маркови дрешки, коли, телефони, да чупят стойки и да изглеждат ...сладко. Както вече казах по-горе, останалото е пълнеж. Като говорим за това, вече съм сигурен че сценаристите на БОФ и този сериал избиват някакви много тежки комплекси, останали им от училището. Явно там са били в девета глуха, завиждайки на богатите и красиви съученици.и сега имат възможност да си изживеят мечтите. И се появяват някакви суперготини, супербогати, суперумни и едновременно с това супернаивни (простодушни, тъпи...) суперсладури със собствени частни (!!!) училища, където те са живи богове. Е, няма такъв филм! Тоест има, но не трябва да ги вземаме много на сериозно.

Лично аз, ако бях кореец, щях да съм много обиден на подобни телевизионери, че показват корейската младеж като инфантилна и не много умна. Това не е вярно! А стерилно-цензурираните сценарии на сериалите са ни докарали до там, че като видим една що-годе нормална целувка, да я обявяваме за събитието на сезона и да си примираме от щастие.

Ловецът и Цветарчетата щели да се борят за първо място? Късмет и на двата! Обаче като ги сравнявам (нека Румен не чете следващото, за да не получи инфаркт) Ловецът почва да ми изглежда като смислен сериал, а Мин Хо-втори Ален Делон. :282:

Общо взето сериал за убиване на времето. Не натоварва главния мозък и нервната система и способства за бързото заспиване.

Сетих се за началното предупреждение-четиримата сладури и числото 15. Това какво всъщност означава-не се препоръчва на лица над 15 години? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един читател покорно благодари :thanks: - dido100, коментарите ти са по-забавни от филмите.

Този сериал си го следя, но не смятам, че е велик - прав си, става си за запълване на времето. Сценарият не е много свързан, все едно си гледам "Комиците" - не търся смисъл, а се забавлявам със ситуациите. Сладурите са сладури, естествено, имам си любим сладур (Ба Ул, когото "черният лебед" прави на луда гъба, та чак му се чудя на акъла).

 

Park-min-woo-flower-boy-ramyun-shop-3.jpg

 

Колкото до прослувутата целувка - тия корейски сериали ни промиха мозъците, направо ни направиха толкова "порядъчни", че една нормална целувка ни се струва върха на сладоледа :28558: . Яяя, стига сме стоели пред компютрите, да излезем навън, да видим младежите как се натискат по градинките или да изгледаме някоя американска боза, дето ако не се въргалят по три пъти на серия из чаршафите, серията не е завършена! То иначе в корейския рай явно с пъпкуване се размножават, сигурно и в генното инженерство са първи! :D

Въпреки това, да се върнем на сериала - не търсете екзистенциален смисъл, а се забавлявайте, докато гледате :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен този сериал е 100% пародийна комедия и го гледам и оценявам точно като такъв. Всяка серия е като доза забава, смях и нищо повече. Но това хич не е малко. Доста усмивки ми донесе. :lol::lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

........................................................

Общо взето сериал за убиване на времето. Не натоварва главния мозък и нервната система и способства за бързото заспиване.

..............................

 

А не са ли тези сериали точно за това? Писнало ми е от драмите, глупостите и недомислиците в реалния живот, които обаче не ме карат изобщо да се смея, а по скоро точно обратното. Искам поне за един час да се посмея, да се порадвам на няколко сладура, независимо дали са от мъжки или женски пол, да се забавлявам с наивните им и глупави постъпки и решения и след това да ги забравя и да заспя без да имам уещането, че главата ми ще избухне от претоварване. Самата поява на екрана на някоя аджума с неизменните къдрици и "изумителен аутфит" :lol2:, налагаща порасналия си вече син, предизвиква на лицето ми усмивка и ме разтоварва много по-бързо от всякакви други "терапии". Така, че логиката или по-скоро липсата на такава, хаоса и малоумието на сценария, лично мен, изобщо не ме притеснява :yes: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двете сте прави! Чисто и ненатоварващо забавление за отпускане след тежкия ден! Но не е и някакъв шедьовър. Още повече, че ако нещо не ми харесва, направо си пиша "Не гледайте!". Гледайте го и приятно прекарване!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дидо, аз ненапразно съм ти фен :lol2: Много се смях

Общо взето сериал за убиване на времето. Не натоварва главния мозък и нервната система и способства за бързото заспиване.

Мда, намерих моя сериал. Това е най-съвършеният сериал, който може да съществува (за мен) - забавен е (при това доста забавен), абсолютно ненатоварващ, по никакъв начин не особено зарибяващ, но пък не и съвсем безинтересен, тъй че с по една серия на ден - идеално просто. Моля, ако някой знае друг такъв сериал, да ми каже :bow:

 

Абе много лигави тия корейки, ужас, още малко ще се счупят, леле, как ги търпят, не знам... А Дидо, тая балерина мен ако питаш следва малко да си увеличи дължината на полата, че тия дрехи не са за нея....

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох тука последните 3-4 коментара ми дойдоха в повече :rolleyes: На мен си ми харесва сериалчето,независимо колко е силно или слабо или тем подобни неща които изписахте.Гледам си го със интерес и не влагам нищо по-сериозно, че да седна и да се замисля :Ама тоя защо прави така,колко е прост? Или ама тоя толкова ли е зле че не се познава толкова? или....мисля че ме разбирате какво искам да кажа.Аз като човек на когото му се налага да стои в къщи /в майченство съм/съм много щастлива,че го има това сериалче...Супер много ме разтоварва,забавлява и ДА много ми харесва сладурът "богаташчето" и останалите де...... Но даже се чудя като свърши и после какво пак да гледам laugh.gif И на мен са ми писнали филмите и сериалите в които от 45 мин.10 са със секс или натискане или смърт с много драматични и тежки сцени и още десетки такива неща....Затова точно тези корейски сериали супер много ме радват....и да не е да пиша само коментар ще кача песничката на главният актьор, да му се порадваме пак на хубавото гласче tongue.gifsmile.gif
Насладете се на хубавата песен-поне според мене wink.gif

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ох тука последните 3-4 коментара ми дойдоха в повече :rolleyes: На мен си ми харесва сериалчето,независимо колко е силно или слабо или тем подобни неща които изписахте.Гледам си го със интерес и не влагам нищо по-сериозно, че да седна и да се замисля :Ама тоя защо прави така,колко е прост? Или ама тоя толкова ли е зле че не се познава толкова? или....мисля че ме разбирате какво искам да кажа.Аз като човек на когото му се налага да стои в къщи /в майченство съм/съм много щастлива,че го има това сериалче...Супер много ме разтоварва,забавлява и ДА много ми харесва сладурът "богаташчето" и останалите де...... Но даже се чудя като свърши и после какво пак да гледам laugh.gif И на мен са ми писнали филмите и сериалите в които от 45 мин.10 са със секс или натискане или смърт с много драматични и тежки сцени и още десетки такива неща....Затова точно тези корейски сериали супер много ме радват....и да не е да пиша само коментар ще кача песничката на главният актьор, да му се порадваме пак на хубавото гласче tongue.gifsmile.gif
Насладете се на хубавата песен-поне според мене wink.gif


Ако визираш моя коментар, аз също си го харесвам. Много е хубав сериалът даже, аз не се бъзиках, като казах, че е съвършеният. И на мен не ми се гледат натоварващи неща, кръв, смърт, сълзи и такива гадости.
soulhunter, просто не мога да се сдържа и да не кажа, че имаш много добър имейл biggrin.gif Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз съм на първи епизод и се чудя от къде да намеря търпение за да го продължа. :) Изчетох много позитивни коментари, но аз не останах с такова първо впечатление. Като се има предвид, че главните актиори не са ми никак симпатични ще се опитам да се фокусирам върху сюжета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз съм на първи епизод и се чудя от къде да намеря търпение за да го продължа. :) Изчетох много позитивни коментари, но аз не останах с такова първо впечатление. Като се има предвид, че главните актиори не са ми никак симпатични ще се опитам да се фокусирам върху сюжета.

 

Мисля, че и сюжета няма да спаси ситуацията :P

Аз все се чудех дали пък нещо аз не съм в ред та да не ми харесва тоя филм, а толкова народ да си пада по него... Успокоих се, че не съм сама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

asmodeus, kandala, добре е да се четат класиците: "Всъщност ако потърсим алтернативно заглавие, спокойно можем да пишем „Вариации на тема БОФ”. Или „Четирите сладура и...”, без „и”, защото друго няма. Има пълнеж от неща, които вече сме гледали много пъти и на много места, плоски фрази с претенции за върховна мъдрост, тук-там свежи идеи, които обаче бързо и безвъзвратно биват отнесени от хаоса на сценария. Те не са и нужни чак толкова-основната идея на сериала се съдържа в сцената с откриването на закусвалнята: четиримата сладури и ученичките, които точат лиги си примират по тях. Останалото е без значение, а И Чон А е сложена просто за да придаде някакъв смисъл на цялата история." Какъв сюжет, какви пет лева? Не го вземайте на сериоазно, не търсете дълбок смисъл.

Открих идеален начин за гледането на сериала. По телевизора си пускам мач от Англия, а на компютъра се точат сладурите. Така да се каже, съчетавам приятното с полезното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз съм на първи епизод и се чудя от къде да намеря търпение за да го продължа. smile.gif Изчетох много позитивни коментари, но аз не останах с такова първо впечатление. Като се има предвид, че главните актиори не са ми никак симпатични ще се опитам да се фокусирам върху сюжета.

 

 

Aко търсиш сюжет, това не е филмът за тебе :).

 

На мен ми е много приятно сериалчето барабар с преиграването и идеята, че е мешавина от де що има flower boy сериал. Според мен обаче е насочен предимно за женската аудитория.

 

Предупреждавам, че ако се търси каквато и да е дълбочина в тоя сериал, тя няма да се открие. Образите са плоски и манганизирани(демек силно преиграващи актьори и почти никакво развитие на героя), но пък ти дразни сладко и розово небцето това, което се случва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не намерих търпение и сили, за да продължа този сериал и не бих си развалила никога удоволствието да гледам Челси и Сити, а за фон да имам корейски сериал (нищо лично, dido100, просто давам пример).

Настръхвам от сюжети тип БОФ и за мен те отиват директно на ОФ. Преиграване и типичната за много корейски сериали главна героиня. Да се чуди човек как ги харесват тези женски образи там...

Захарен памук от най-големите е този сериал за мен, а като се сетя колко много се радвах, когато разбрах, че Lee Ki Woo ще участва в него веднага след като излезе от казармата на 1 септември, ми идва да се плесна по челото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се съмнявам че тук пишем предимно хора изгледали не един, два корейски сериала. Този увод за да не ме разберете погрешно , че се самоизтъквам. Изгледала съм много и в различни жанрове. И в други теми е ставало въпрос за схемите за сериалите , които ползват корейските киноправячи. Та този е от тези, където сюжета почва да се развива след 3-5 епизод. До тогава нахвърлят доста театър, шаренийка, камара герои и прочие от този род, които от тренирания корейскосериален зрител се разпознават и изтрайват, до като си дойдем на думата от 3-5 епизод на там. Мога да изредя камара сериали от този род, дори такива "почващи" реално от 6-7 епизод. Приела съм го като тяхна особеност и така съм изгледала редица от този род и не малко от тях са ми харесали.

 

Няма друг корейски сериал , от тези изгледани до тук, с който да съм се смяла толкова много, дори и на глас. А трудно гледам пародии. Но ето че корейците тази година ме изненадаха 2 пъти с такива Protect The Boss (2011) и Flower Boy Ramyun Shop (2011)

 

:bow: това като предупреждение/съвет/упътване за тези, които тепърва ще пробват сериала.

 

За гледащите го текущо

Като видях кадрите от предстоящия епизод 15 все повече си мисля, че края ще е отворен а и това ми се вързва напълно с жанра и с героите до тук.

Наш Ча Чи Су има три варианта, според моя сценарий :lol: , защо твърди, че се отказва от нея. Да видим. :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...