Jump to content

Kamen Rider OOO (2010-2011)


ukio

Recommended Posts

spacer.png


Kamen Rider OOO / Kamen Rider Ōzu (Ooz)
Излъчване: September 5, 2010 - August 28, 2011
Държава: Япония
Телевизия: TV Asahi
Епизоди: 48 (всеки по 24 мин.)
Субтитри: английски, вградени
Жанр: токусатсу (този формат включва истории за супергерои, в които има специални ефекти)
Wiki

Ключова фраза: Ore ga henshin suru! / I'll transform!
28-та серия на ООО се явява епизад №1000 от поредицата за маскираните герои. Началото й е поставено на 3 април 1971г.

История
Ейджи Хино (Уатанабе Шу) води номадски начин на живот като се скита по света с неопределена цел. Един ден на пътя му се изправя Анк -тайнствена ръка, която се вселява в тялото на детектив Шинго Изуми (Миура Рьоске). Под тази форма, чудовището Анк започва да работи в екип с Ейджи, предоставяйки му силата на Камен райдър ООО. Какво е накарало едно същество да се обърне срещу своя вид (наречен в поредицата Greeed), или може би зад действията на Анк се крият тайнствени лични интереси? Освен него, на сцената се появява и мистериозната фондация Коугами, която предявява претенции към събираните от Ейджи и Анк медали. С всяка битка, Ейджи успява да научи повече за новите си партньори и стъпка по стъпка, открива причините за собственото си пътуване.

Медали
Името ООО идва от тройката медали, които главният герой поставя в колана си, за да се трансформира. Те представляват символ на безкрая с добавен кръг.

Герои и актьорски състав
- Ейджи Хино - в ролята Уатанабе Шу - имах леки резерви за образа, който той може да изгради. Те идваха от факта, че Шу винаги е изглеждал по-голям за възрастта си. Но сценаристите си знаят работата и са измислили героя му така, че да пасне на неговата истинска същност. Плюс това, скитническият начин на живот не му се отразява никак зле.
- Шинго Изуми - Миура Рьоске - той е човекът, който фокусира вниманието върху себе си. Неговата роля е ключова и дава на актьора невероятна сила на екрана.
До момента епизодичните изяви на Миура не му позволяваха да покаже истинските си способности, но тук е намерил своето място за изява. Неслучайно именно тези поредици се явяват крайъгълен камък за кариерата на много японски артисти. Сега Миура си има и музикална група, с коята да твори - от година-две той се подвизава в Pureboys.
- Хина Изуми - изиграна от Рихо Такада - тя е сестра на детектив Изуми. Притежвана огромна физическа сила, която не се забелязва на пръв поглед.
- Шинтаро Гото - в ролята Асая Кимиджима - работи във фондация Коугами. Не е много разговорлив и обича да стои в сянката на събитията. Надявам се да му обърнат по-голямо внимание. Очертава се интересен персонаж.

Чудовища
Greeed е общото име с което са наречени тук. Те са прекарали 800 години в застой, докато през това време човечеството се е развивало.
- Ууа - изигран от Ямада Юске
- Казари - Тайто Хашимото
- Гамел -Хироюки Мацумото
- Мезол - Мики Хонока - тя играеше сестрата на Масамуне в Clone baby
Скоро не сме имали толкова много симпатични чудовища на едно място. Още повече, Д-бойс се връщат в играта с двама свои представители - Ямада Юске и Тайто Хашимото (+ Рюки, който гостува в последния епизод, препращащ към новата му роля в Kamen Rider Fourze).

Саундтракът е изразителен, направен в многолик стил. Песните варират от рок парчета до традиционни енка мелодии.

Линк
 

 

1c61da9f66a109b6.png
ec6711c9bca96f98.jpg
b74f94d35ffaad03.jpg
45837693aa765b0e.jpg
fd9cb38d09f97778.jpg
6198a2afff3981f3.jpg
bb3b8cdb880412b2.jpg
ced28be78dabc2a8.jpg

 

 


Henshin!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, сега откривам, че имат тема тук. Никога не ми е хрумвало да се разровя.

 

Гледам ги, но стигнах до 34 епизод и спрях. Удари ме много лошо това затваряне на megaupload. Свалях си сериите ден за ден, както ги гледам, но сега не мога. Прекъснаха и останалите връзки от fileserve, wupload и пр., и пр. От тук теглих епизодите.

Ще чакам...

Сега си припомних някои моменти от предходни епизоди с Шу и подкарах една от сериите на Kaizoku Sentai Gokaiger с Юки Ямада, които бях свалила около нова година. Отново един вид "Лека нощ, деца". На японски как би звучало? Oyasuminasai, kodomo?

 

Ейджи Хино - свикнах да ми се усмихва на екран всяка вечер, но ще чакам, за да изгледам и останалите 14-ет епизода до финал. Не съм предполагала, че ще гледам детски филмчета, но явно само някой японец (по точно от агенция Amuse) е способен да ме накара.

 

4767427d4756d78c.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оясуми, кодомо-тачи - това е за мн. ч.

Детски, но не чак толкова. Достатъчно усложнени са откъм сценарии, за да приковат към екрана и по-големи зрители. Най-добре сваляй сериите от линка, който съм сложила към ТВ Нихон - там е качено всичко по темата+токусацу и сентай поредици от последните 10 -12г.

И аз трябва да се ориентирам към Ямада Юки и компания, че те скоро свършват и на тяхно място ще се появят нови хлапета от състава на Д-2. От друга страна, новият райдър ми изглежда все по-примамлив. Онзи ден попаднах на няколко кадъра с Рюки и останах възхитена от представянито му.

П.П. Rie, ти си третият човек във форума, който гледа райдъри. Това си е истинско постижение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях линка и започнах да дърпам от там, но много бавно става. Ще ги мъча обаче. Да видим до кога.

 

Oтносно факта, че съм третият човек, който гледа Райдъри... И аз не съм го очаквала, но нали знаеш човек се учи, докато е жив. В случая и момчето с инициали У.Ш. бе основната причина за това. Благодарна съм му, както и на теб, че просто в най-точния момент пусна темата на Миура Рьоске, точно когато бях гледала вече Шу в Gekikoi.

 

А след като вече открих и Юки Ямада...

Не, че ще им стана луд фен и поддръжник на сериите, но определено интерес към тях имам. В случая това ми стига.

 

Добре е да се споделя всичко. По този начин много други се запознават и откриват неща, за които не са подозирали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно сериите вече са събрани по 10-15 и затова е по-трудно да ги сваляш, но не би трябвало да чакаш прекалено много.

Надявам се, че успоредно с усмивката на Ейджи, си забелязала арогантния поглед на Анк, който е пълна противоположност на нашия райдър, но двамата заедно са страхотни като екип. Ще оцениш и дуета Гото-Дате. Ще видиш развръзката накрая ме накара дори да се разплача. Не че преди това същия ефект не постигнаха Кирияма и Судачи или Сато Такеру и Юичи.

Забележи, че чудовищата в ООО /Казари и Ува/ са от една агенция с Ямада Юки. Д-бойс винаги са били "абонирани" за тези роли. Напоследък и Амюз включват все повече свои таланти /Сато Такеру, Дори, Шу, Тотани Кимито/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аригатоу гозаимасу укио-чан, че толкова настоятелно ми препоръчва тази част. :bow: Сега разбирам защо. Такъв смях пада тука. Не помня кога се смях за последно така. :D Ейджи и Анк са просто култови образи, макар че и Хина-чан не им отстъпва. :lol2: Да си кажа май започвам да харесвам ООО повече от Киба. :)

Едва на 12-ти епизод съм, но не се стърпях да постна едно коментарче. :rolleyes: Най си се смея с Ейджи и неговото бельо. Такива цветове вади нямам думи, че ако подаря нещо подобно на някой мъж сигурно директно е отишло у коша за боклук. :lol2: В първа серия,

където го свариха по бели(е по розови) гащи и как си се разкарваше пред полицаите с тях :282: И бельо, което си е нагласил за следващия ден. :28558: И все него си вади от джобовете. :rofl:

 

Анк засега много много не ми се вижда като централен персонаж надявам се по нататък да го показват по често.

Как  си нагъва сладолед, че и го краде.  :28558: 

 

Хина-чан с нейната сила е просто култова и с нея не спирам да се смея. Гото засега ме дразни надявам се по нататък да си пооправи характера. :)

Ейджи официално съм си го обявила за най-слабия райдър. Какво е това нещо той е главен герой трябва да вдъхва респект. :lol2: Тука беше култов просто

 

haikawatta.jpg

 

 

 

Повече коментар като го изгледам изцяло.

 

П.П. Ууа не трябва ли да е Уба? И Мезол не трябва ли да се пише с У , че на мен така ми звучи като го произнасят.

П.П. Чудя се откъде ми е позната Мики Хонока, а то съм я гледала в Kasuka na Kanojo.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още малко и ще стигнеш до ново преобразяване. Има доста изненади в тази поредица. Дано да останеш доволна, след като я избра пред W.

За мен най-силната фигура тук беше Анк. Но аз имам голяма слабост към Гото-кун, с чийто плакат се снимах в Япония.

П.П. Уба не е, със сигурност. ウヴァ - за да го четем "ба", на мястото на чертичките трябва да има кръгче (сега видях, че и Киба се изписва така).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тази част я изгледах. :) Определено ми е фаворит засега. Тази част ми беше много емоционална.От първите серии, когато се покъсвах от смях, до последните, когато драматъзма нарастна и последната, когато хубавичко си поплаках. На последните серии ме хвана и грипа :28558:

 

 

С Ейджи си беше голям смях особено с неговите ашита но пантсу :lol: Хубаво е че японците не са консервативни като корейците та честичко виждах Ейджи само по бельо. :i love this: Особено 27 и 28 серия се покъсах от смях като отбелязваха 1000 епизод на Камен райдър и правеха филм. Бельото на Ейджи беше особено специално. :P Друга серия която много ми хареса беше, когато Ейджи беше под влиянието на мацката(не помня кой епизод беше). Сърчицата на очите му бяха страхотни. А как си късаше маргаритката. :lol2: И естествено не пропусна и там да отбележи ашита но пантсу. :lol:

Анк беше най-култовия образ, който съм гледала. Характера му се промени много от първата до последната серия. Постепенно човешкото взе да взима връх над него. Много плаках на последната серия, когато умря. И въпреки всичко с последните си сили спаси Ейджи. :cry:

Въпреки че в началото не харесвах Гото постепенно започнах да му симпатизирам. Много се ядосах, че само в последните серии стана райдър.

С Хин-чан и нейната сила също не спитах да се смея. Чак тежък камък успяваше да вдигне. :28558: Постепенно започна да харесва Анк, въпреки че в началото го недолюбваше. Искаше ми се с Ейджи да се съберат накрая ама <_<

Чудовищата също ми харесах. Накрая дори започнах да им симпатизирам. Особено Казари в човешката си форма :896767:

Краят си беше чисто драматичен и много емоционален. Толкова плаках за Анк. Искаше ми се по някакъв начин да оживее, но не стана :( Хареса ми накрая как дадоха, че духа на Анк винаги ще си остане с Ейджи.

 

 

Да не пропусна да спомена страхотния ост, особено Time Judged All. Страхотна песен като изключим тоя немски, който са вмъкнали, че хич не ми е любим език.

Рьоске Миура определено си го харесвам повече с руса коса. Малко са азиатците, на които им ходи, но в неговия случай му отива. ;)

Прехвърлям се на W че да видя какво ще ми спретне и Суда Масаки.

 

П.С. Бельото на Ейджи си имало блог  :lol2:

П.С. В последната серия момчето със синята униформа следващия райдър ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Младежът с униформата беше Рюки Такахаши. Дадоха го за малко, като препратка към следващия райдър, Форзе. Рюки е колега на момчетата, които изиграха тук Казари и Ууа, както и на Сето Коджи. От една агенция са, която винаги включва свои представители в току сериите.

П.П. Ентусиазмът ти ме радва много. И без това почти няма с кого да си пиша по темата. Благодаря, че ми връщаш хубавите спомени!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...