Jump to content

Recommended Posts

То не че видеото е лошо в първия пост, но това гледах за последно и имам чувството, че каквото гледам в тубата и се появява тук! :lol::huh:

 

Ако някой може да оправи работата ще съм му благодарен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес завърших материала в блога и се надявам да ви хареса - пропуснете английската част :)

 

Линк

 

отивам да го гледам за трети път от снощи - оценката не се променя ни на йота - 10/10 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

click-me.gif click-me.gif click-me.gif

 

Тези стигат ли? Линкове за субтитрите има във всичките торенти. Понеже в момента за пръв път гледам целия филм и то на хубаво качество, забелязах няколко дребни грешчици и на места леко избързване, а на други - зависване на субтитрите (особено във липсващите 7 минути, чиито превод днес добавих на бързо и не съм им пипал тайминга) - та ще ги качим на сайта, когато Рагнос им направи редакция. ;)

 

Филмът кърти мивки и лепи плочки! Аз, дето не обичам особено филми с бойни изкуства се кефя, пък не знам за феновете им - сигурно се чувстват като деца в сладкарница, :D Харесва ми, че няма нищо захаросано и напудрено - само брутален екшън, при това в най-чистия му вид. :yes::asian:

 

Преведох няколкото изпуснати реплики, пипнах леко превода на няколко места и съм оправил тайминга в първите 30-на минути, че беше зле. Качил съм субтитрите за подмяна.

 

Вече са редактирани и ги качвам на сайта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, тия индонезийци от какво са правени? Майките им сигурно са ги кърмели с втечнена стомана, щом могат да понесат повече пердах и от Супермен и все още да могат да се бият. :282: Като изключим този факт, както и още няколко абсурда за цвят, мелето наистина е от класа. Тоя силат изглежда бая внушително на екрана, но дано в действителност да е по-ефективен, защото с толкова хамалогия, излишно въртене, подскачане и пр., не би бил БИ, което бих искал да уча.

Очаквах малко повече от филма, защото има сравнително интересен замисъл: мафиотски бос, който се е окопал в почти непревземаема сграда. На всеки следващ етаж те чака различно предизвикателство и по-силен противник, докато в същото време силата на нападателя отслабва. С други думи - съвременен вариант на обсада от Средновековието. Мисля, че можеше да развият идеята доста по-успешно, но аз пак съм доволен.

 

Ако филмът ви е харесал, съветвам ви да гледате това аниме. Сюжетът е горе-долу същия, но интригата е къде-къде по-сериозна, персонажите са по-добре развити, а има и страшно готин хумор. :282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ragnos, зветовете са абсурдни заради качеството на самия рип. ИЗчакай за двдрип или блурей и ще видиш.

Не бе, аз говорих за творческите недомислици като полицейския ван, който не беше брониран и се превърна в швейцарско сирене, и часовоя, който четеше вестник и дрънкаше за някакъв мач по време на спецмисия. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това да ти е проблемът! Не мисля, че някъде по филмите съм виждал брониран транспорт на полицията, освен ако не е бронетранспортьор. ;) Ми онез са шофьорчета, какво друго им остава да правят?

Според мен нелогичните места в сценария са два:

 

като скочи през прозореца с оня маймун с мачетето и супер лесния начин, по който сгащиха баш шефа

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сюжетът беше доволно прост (разбирайте елементарен) и задачата му да не ме отвлича от бойните сцени беше изпълнена отвсякъде. На мен не ми трябваше прекалено усложнена история - имаме добри и лоши, главен лошковец и всичко останало е като в старите филми с бойни изкуства :)

 

Хареса ми начина на заснемане на бойните сцени, монтажа, ъглите, дългото кадриране - всичко беше изпипано, и си личеше усилията на всички да направят нещо определено запомнящо се, предвид огромната конкуренция в жанра :) Нелогизми или не - хич не ми дремеше, докато се размазваха по коридорите - филма достави на много нива, отдаван не бях се наелектризирал на такова зрелище, а то си беше точно такова.

 

Жалко само, че не наритаха задника и на главния - очаквах нещо такова, но наистина много лесно се даде, ами то пък хора не му останаха, Ико ги изтрепа всите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прясно мнение след филма : Час и половина трошене на глави, кости, късане на сухожилия и бой с ножове в стил ''Кали'' идеалният филм за разтоварване.

Лудото куче !!!! Този човек от какво е направен ?!?! Имах чувството че може да потроши кокалите и на Железния човек. Но колкото и да беше добър забрави едно от неписаните правила на боя а именно че никога ама никога не трябва пребива някой пред брат му .... отмъщението на братът е винаги по-жестоко и по-безмилостно. Накрая умря точно заради това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и аз го изгледах. Доста добър филм, ама дали заради големия хайп, който му теглихте тук, или заради нещо друго, ама очаквах доста повече. Качеството на картината беше доста слабо за блурей 1080p, ама нормално сниман е с камера за 5000 долара. Боищата бяха доста добри, но някак си неизпъкващи и скоро ще ги забравя, може би само без сцената между Лудото куче и братята.

Ама тоя с дренаж в сънната артерия се млати като откачена годзила

:D На филмът му липсват още няколко милиона откъм бюджет за полиране и професионализиране(има ли такава дума :D ).

След като го изгледах си свалих набързо flash point, spl и drunken master 2 и си прецъках набързо любимите ми боища от тези филми - Дони Йен с Колин Чоу, Само Хун и Джаки Ву и на Джеки Чан с тоя високия с дългите крака :D си остават едни от най-добрите бойни сцени EVER.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...