Jump to content

Saigo no Kizuna: Okinawa Hikisakareta Kyodai (2011)


Recommended Posts

spacer.png


Saigo no Kizuna: Okinawa Hikisakareta Kyodai
最後の絆 沖縄 引き裂かれた兄弟

Жанр: военна драма
Формат: танпатсу
Период на излъчване: 13 август 2011
Телевизия: Fuji TV
Субтитри: английски
Участват: Сато Такеру, Джун Канаме, Рен Осуги, Имаи Юки, Кенто Каку, Джунпей Мизубата, Томоя Накамура
WIki

Резюме
"life is the most precious thing!"

Снимана в полудокументален стил, благодарение на разказите на очевидци, драмата споделя невероятната участ на двама братя, които съдбата изправя един срещу друг, по време на Втората световна война и Битката за Окинава.
Най-интереснен е погледът върху истинските събития. На екрана се редуват реални кадри и интервюта с оцелели, които след това са предавани под формата на филм. Така фикционалната история изглежда в очите на зрителя максимално реалистична.
Всички сме гладали множество интерпретации за ужасите на войната, но какво ще кажете за една история, която ще ви развълнува дълбоко и ще остави у вас различно чувство на финала? Едновременно просълзена и радостна, на екрана видях истинско чудо, каквото човек рядко може да очаква в живота!
Актьорският състав също заслужава внимание. Докато гледах изтърканите стари снимки на участниците във войната, се удивих на точния подбор за изпълнението на ролите. Особено героят на Рьо-чан. Той изглеждаше почти като лицето на фотото. Това е първа военна роля за него и той наистина се справи подобаващо.
Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го преди около два месеца, когато излязоха английскитe субтитри и останах много доволна. Тръгнах към това заглавие без някакви специални очаквания, исках да видя и японската гледна точка (нагледала съм се на американската през годините), както и да изгледам поредното заглавие с любимите Такеру Сато, Джун Канаме, Джунпей Мицобата и Кенто Каку.

 

Отличната игра на Канаме-сан не бе изненада, не е актьор от вчера и има голям опит, но исках да видя и по-младите японски актьори какво са направили, а те не ме разочароваха нито за миг, най-вече Такеру Сато. Който харесва филмите на военна тематика, за Втората световна война, мисля че ще оцени подобаващо това заглавие. Истинската история на двама братя, които са принудени да воюват един срещу друг - единият като японец, другият като американски гражданин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро попаднах на статия за така наречените "Tekketsu Kinnoutai" - организация от момчета на 14 до 19-годишна възраст, които са мобилизирани в Битката за Окинава през пролетта на 1945 г. и изгледах отново Saigo no Kizuna: Okinawa Hikisakareta Kyodai . Член на тази организация бе именно героят на Такеру Сато-сан. Припомних си истинската история на двамата братя принудени да воюват един срещу друг. Документалните кадри направиха удоволствието от продукцията още по-голямо.

 

Сетих се и за американски сериал, който продуцираха Том Ханкс и Стивън Спилбърг - The Pacific (2010). Той е точно за военните действия в Тихия океан и битката за Окинава. Слабо издържана продукция, много далеч от Band of Brothers (2001), който си остава класика за мен, но се сетих и за сцените с японските войници там. Mомчетатa, които представиха в Saigo no Kizuna са участвали в тези битки. "Войната е ад" (War Is Hell), както бе написано на каската на онзи американски войник по време на Виетнамската война, фотографиран от Хорст Фаас през 1965 г.

Направи ми впечатление (сега на второ гледане) и рекламата на американските шоколади Hershey's. По време на Втората световна война те са били едно от малкото удоволствия за войниците. Невероятно ценни. Свикнала съм да им се обръща голямо внимание в американските филми и сериали посветени на войната, но ме изненадаха и тук. Зная, че в американската армия е известен и като "United States military chocolate".

 

Такеру Сато като Ясару Агарие

 

d77c3c0aaaa25ad4.jpg

 

Джун Канаме като Сейю Агарие

 

3215e7070bb3d783.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...