Jump to content

My Rainy Days (2009)


Ash

Recommended Posts

Добър филм. Спомням си, че не очаквах нищо от него, когато го пуснах и беше точно, за да си убия малко време, но определено ме впечатли, колко красиво беше заснет и колко беше грабваща самата история. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стои ми на компа от 2011-та, забутан в някакъв архив, но му дойде времето. Ами, приятна история, макар и доста клиширана. На мен лично кауайското маниерничене на японките ми лази по нервите, а пък тук го имаше в изобилие.  А и Сасаки не ми допада особено като актриса, но в общи линии се справи (то самата роля май са я напасвали по нея). Обаче Шосуке Танихара, както винаги е бетонярка - струва си да се гледа, дори само заради него. И да, наистина е един качествено заснет филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех че затрогващо е да видиш сталкерка, която успява да стигне до обекта си и да отиде на среща.... Човек, който се повлиява от чувствата на друг. Може би не винаги несподелената любов е погрешна, обречена  и съсипваща. Даде всичко от себе си и промени живота си за добро и из дъно, само защото беше вдъхновена от чувствата си към него.

Фатално болни, болници, сълзливо от самото начало, преминаваме през лесбийска връзка, детска проституция и насилие в училище, но е много романтичен и "японски". Ще запомня сълзите и от радост на гарата. Майко мила - моменти като тези са нещо за което си заслужава да живееш.

Гледах го в ютуб с български субтитри. За чудо!

Ако ви е до тъжен филм за дъжделив ден, моля!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любим!  Завиждам на тези, които ще го преживеят сега, за пръв път. Наистина особено чувство на дъжд и любов. Много любов.

Off Topic

Филмът ми беше специален точно заради нея/просто перфектна Нозоми Сасаки=Рио /, момичето с вирнатия нос, лидерката, жената-момиче, която гази всичко живо, защото си мисли, че така е редно, че това е нейния път, агресивна, силна с тази нейна опитност и обиграност в общуването, но какво значение имаше всичко това, когато се влюби, стана по-малка и неопитна от всички други, имаше ли значение колко хора е изманипулирала преди това оо не, единствено имаше значение колко бързо ще свали маската и ще покаже истинските си чувства. Хареса ми нишката, разплитането, дъжда, самотата, обичта.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Бях се настроила за повече драма и бруталност, оказа се по-мек. Много й отива да е студена мадам, малко развали хладнокръвния изглед с това тийнейджърско хихикане. Находчиво пласира чадърите, особено втория, много добре го курдиса :D

 

Ученическата проституция - жал ми е, безспорно. Нямам право да съдя никой, бих разбрала, ако го прави, за да оцелее. Обаче ей така, за стандарта, че и други да зарибява - не знам, пораздруса ме...Давам си сметка, че съм имала едно много задръстено детство и при целия ми цинизъм и сарказъм, не мога да смеля такива житейски ситуации.

 

Обачеее, края...като по поръчка. Наскоро си мислех, как искам едно такова повторение, без той да помни първа серия :wub: Не при такива драматични обстоятелства, де, рано му е да го гътвам :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...