Jump to content

Recommended Posts

Love Never Dies

loveneverdiesposter.jpg

 

Други заглавия: Ruk Mai Mee Wun Tay / Love Never Dies (Vampire)
Страна: Тайланд
Година: 2011
Жанр: драма, романтика, фентъзи
Епизоди: 11


Участват:
Dome Pakorn Lum as Traipoom (Trai)
Ploy Chermarn Boonyasak as Plaichat (Plai)
Charlie Trairat as Singha (Sing)
Gun Kantathaworn as Ram
Amy Amika Bouher as Maya

Сюжет:
Prawet и Chit са братя обречени да бъдат безсмъртни вампири.

За да падне проклятието те трябва да върнат плячката,  която са откраднали от съкровищата Dragon Cave.
Единият (Prawet) е съгласен да го направи, но другият (Chit) не. Това ги превръща във врагове и Chit убива брат си.
Техните синове, също наследили проклятието, се превръщат в противници.
Trai прави всичко възможно да изпълни волята на баща си, да събере липсващите елементи. На един аукцион той се среща с Plaichat.
Тя му помага в търсенето, но не знае какъв е всъщност. Започват да работят заедно и постепенно да изпитват взаимно привличане.
Ram, който не иска да се превърне в обикновен смъртен прави всичко възможно да предодврати действията на братовчед си.
Как ще приключи тази вековна битка? Кой ще оцелее на края и кой ще бъде пожертван? Гледайте!

Трейлър

 


Сваляне:
Свали с английски субтитри: Тук

Онлайн с английски субтитри: Тук и Тук

Свали с руски субтитри: Тук

Онлайн с руски субтитри: Тук или Тук

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересен сюжет, който и мен ме заинтригува.
Напомня ми малко "Шотландски боец" и приказките/
легендите от сорта на Али Баба. smile.gif
Само дето не разбирам, след като са безсмъртни, как така
Chit успява да убие Prawet ?!? И защо проклятието
се стоварва на техните синове, а не да кажем на тях, в ново
прераждане?! unsure.gif

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Off Topic

Вампирите тук спокойно си се разхождат на дневна светлина, нямат проблем с чесън, кръстове или светена вода.
Иначе се хранят като пият кръв и могат да убиват.
Две неща могат да ги убият - огънят, ако тялото бъде изгорено до пепел или ''кинжалът на дракона''.
Към края май въпросния кинжал се появява и влиза в употреба.


Не съм гледала целия сериала, затова не съм писала и лично мнение.
Но ролята на Plai ми допада, играе го една такава щура, шантава, палава, с ъкъла на дете. Абе забавна е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[Сега разбирам, защо се казва "Вампири".
Излиза, че главните герои не са безсмъртни, а просто вампири, затова и
могат да бъдат убити. :rolleyes:

не е за хора със слаби нерви! cool.gif
Ploy определено е интересна актриса и виждам, че си търси разнообразни роли.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове


Под безсмъртни по скоро се има предвид, че могат да живеят векове, не остаряват, но могат да бъдат убити.
Ако добре си спомням то и шотлатдския боец се водеше безсмъртен, но можеше да бъде убит чрез обезглавяване.

''не е за хора със слаби нерви! cool.gif ''
biggrin.gif Разбрах ти иронията. Сериалът в никакъв случай не е ужаси, много точно си е написано фентъзи. smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дани радвам се че направи тази тема-значи ти е харесало.Мен лично края ме изненада-очаквах друго развитие,но и това се ядваше :) .Мен малко си ме издразни полицайчето-имаше вид на 14-годишен хлапак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дани радвам се че направи тази тема-значи ти е харесало.Мен лично края ме изненада-очаквах друго развитие,но и това се ядваше :) .Мен малко си ме издразни полицайчето-имаше вид на 14-годишен хлапак.

Бях го започнала след кореспонденцията с теб, стигнах до 8 еп., но по една или друга причина до там си останах. Снощи по малките часове отметнах и последните 3.

Финалът не успя да ме изненада, очаквах подобна развръзка.

Съгласна съм с теб за полицайчето - ми че това рахитична момченце дето всеки момент ще се счупи не будеше никакъв респект, камоли пък да се бори с банда вампири.

Не е бил много удачин избор за този персонаж, но какво да се прави. Иначе актьора не е лош.

То пък и помощниците му бяха едни комични образи.

Доволна съм от играта и персонажа нa Ploi. Актрисата еднакво добре се справя с положителните и отрицателните роли. Ама аз май повечко си я харесвам като лоша.

 

Да ти кажа сериалът не е някакъв шедьовър, но става за гледане.

Реших да го постна, защото е нещо различно. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледала съм десетина тайски сериала и този най ми хареса, като цяло много ми напомнят на латино сапунките с по-малко еп.( тук да вметна, че и в тези примерно 20 еп има прекалено разтягане на локуми :D ).

Off Topic

От тези, които съм изгледала разбрах, че ми допадат нестандартните истории с фентъзи елементи от другите още не съм попаднала на някой, който да ме хване и да няма обичайният сюжет:  Влюбват се къде от детинство, къде след случайни срещи (тук първо ни се харесват и постоянно се джавкат и така се влюбват) след това идва момента, в който дали заради лъжи и сплетни на някоя майка, някой баща, сестра, брат, баби, братчеди или "приятели" се разделят или пък некой ги изнува с нещо и за нейно/негово добро пак се разделят, докато пак се срещнат и следва пълнеж от разтакаване и протакване до крайните еп., когато всичко се разяснява и заживели щастливо :D  .
Та този не е такъв, не казвам че сюжета ще те изненада  от към развитие, но за сметка на това главните бяха супер готини и имаше химия м/у тях. Не се харесаха още от пръв поглед, но постепенно започнаха да се опознават между джавканията си (до тук нищо ново). Двамата имат силни характери и са инати, тя леко хахо (луда глава), той студен и безчуствен (няма как нали не иска да се влюбва и да страда. Иска единствено да развали проклятието), но пък и двамата добри души, които когато ги притиснеш и заплашиш любимите им хора са готови на всичко да ги защитят. Готиното за мен беше вярата им един в друг, че се подкрепяха безрезервно и се бориха заедно отначалото до края. (без раздели, както в други). Не казвам, че е перфектният сериал, напротив имаше недостатъци и не изпипани работи. Във вампирската част, както и в екшъна, който е на средно ниво (ако очаквате впечатляващи бойни сцени, ще се разочаровате), е към края оплескаха и най-вече с образа на приятеля от детинство на Плай-Синг,  е този актьор, как са го избрали за тази роля не знам. Приличаше на хлапе, че и лейтанат (не му помня длъжноста в полицията). Пфу него никой не може го вземе на сериозно, пък камо ли Плай да избере него :28558:  пред Трайпом, наистина доста не скълапено беше. Не че Плай му обърна някакво внимание де, то си бяха негови фантазии и на семейството й. То ако трябваше наистина да избира след Трай по-добрият избор беше Рам или някой от "бодигардовете" и на двамата :P  B)  . Плай и Трай си се влюбиха и не обръщаха внимание на никой друг, то и такова нещо немаше в сюжета. Чичото на Плай ме уби, като избяга да си доведе приятеля и всички се притесняваха за него и го чакаха, а той като се прибра с едно такова миловидно личице пита: "Did I do something wrong?" :lol2: . Разбира се и Плай, когато се мъчише да накара Трай да и признае, че я обича :lol:  . Мислих си, че нема да видя нито една целувка в този сериал, но охоо цели три :es: , е да бяха ги направили по-страстни немаше да е зле ама, айде свикнала съм от корейските. За край имаше два варианта и чесно казано очаквах, първият и може би заради анг. заглавието, но и този ми хареса де изобщо ни се оплаквам  :yes:   Единственото, което не можах да преглътна е образа на Синг, всички други ми хареса трите главни мацки не бяха некакви лигли и мъжката част с Рам и Трай начело :i love this: .  Много хаотично пиша, та кой ме разбра кой не...
Сериалът не е нещо, което не сме виждали дали в американски или в другите азиатски, но пък е хубав и ще се радвам да го изгледам и с бг. буквички, стига някой който знае руски да се заеме, че от анг. няма да стане.  ( За да ви  навия ще кажа, че това е първият тайски сериал на който ни съм превъртала, хи-хи първите четири еп. действието се развива с добро темпо, после два еп. има леко забавяне, но пък после пак се връща темпото докрая.  :P  Забравих да спомена екскурзийката до Япония :up: яко беше със замъка и когато Плай се качи на лодката да разгледа. После и когато заедно разглеждаха, приятно ти става и ти се иска и ти да отидеш там. :icon_sunny: )

П.П Ииха половин роман написах,  :28558:  попринцип не обичам да пиша дълги коментари, ама като за първи тайски е добре (май ше е и последен толкова дълъг ;) ).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно сериалче! На мен лично много ми хареса и го изгледах буквално на един дъх. Всички актьори се справиха много добре с ролите си, а главните актьори изглеждат страхотно заедно и химията между тях се вижда. Имам само една забележка, защо се целуват така? Трябваше да вкарат в ход някоя по нормална целувка, като за влюбени. :28558: Главнатта героиня е голяма сладурана и страшно щура, много се посмях с нея и комичните моменти, които създаваше. Главният герой е голям хубавец, лигите ми протекоха, като го гледах. :xaxa:​  Сюжета също е добър, много харесвам сериали с красиви мъже вампири и като включат една любовна история още по добре. :) Сериала си струва времето, определено! :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...