Jump to content

Recommended Posts

The Value of a Person

spacer.png

 

Други заглавия: Kha Khong Khon / Priceless love / A Person's Worth
Страна: Тайланд
Година: 2011
Жанр: драма, романтика
Епизоди: 20

Участват:
Woranuch Wongsawan (Noon) as Kluay Rotjarate
Pong Nawat Kulrattanarak as Luk
Nam Rapeepat Eakpankul as Peemarn
Fang Pitchaya Srithep as Nutta
Oh Anuchit Sapunpohng as Jetsada
Jieb Chompoonuch Piyatumchai as Joy
Ice Apissada Kreurkongka as Janejira
Anatpol Sirichoomsang (R The Star) as Gai
Charlette as Margie

Сюжет:
Luk е богат циничен плейбой. Неговият по-малък, природен брат Peemarn е силно, но несподелено влюбен в талантливата танцьорка Kluay. Мащехата, несъгласна с увлeчението на сина си, моли за помощ Luk. Той се среща с Kluay и й предлага голяма сума пари, за да прекъсне всякакъв контакт с младежа, които тя категорично отхвърля. По-късно обаче, за да покрие хазартните дългове на брат си е принудена да приеме. Но условието вече е друго - получава парите срещу съгласието й на фиктивен брак с него. /крайна мярка целяща окончателно да убие надеждите на братчето и той да предложи брак на Nutta, по достойния избор според майката/
След свадбата вълниенията за главната героиня тепърва започват..........

 


Сваляне:
Свали с английски субтитри: Тук и Тук

Онлайн с английски субтитри: Тук и Тук
Свали с руски субтитри: Тук

Онлайн с руски субтитри: Тук и Тук


Лично мнение: Няма да е пресилено ако кажа, че от самото начало ми влезе под кожата и отмятах серия след серия с голям интерес и нетърпение. Нареждам го сред любимите ми сериали. Актьорският състав е добре подбран, участва и една малка чаровница, която ме спечели веднага. Приятно изненадана съм от актьора Pong, хареса ми как изигра персонажа си. Много ми напомня на корейския Jung Gyu Woon. Pong и Noon си пасваха и се допълваха така добре, чудесна екранна двойка.
Този лакорн е римейк на Kah Кhong Kohn 1993, създаден по романа ''Roselalane''. Четох, че сценаристите са се придържали към историята от книгата. Ако това е вярно единственото, за което съжалявам е,че не са променили развръската за един от персонажите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загледала съм го този сериал и не се и съмнявам, че ще се нареди сред любимите.
Една от причините, разбира се, е прекрасният актьор Pong - няма сериал с негово
участие, който да не е хит. Изключителна харизма и екранно присъствие и толкова много
неубоздана страст и огън има в този актьор, че трудно бих го оприличила на кореец. tongue.gif

Малката е голям сладур. Дали има забавни сцени с нея или е само за украса?

Идеята за сценария е оригинална, само дето не разбирам как така за да разделят
брата, пускат същото момиче в семейството?! Майката как е стояла безучастно към
всичко това?! :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малката е голям сладур. Дали има забавни сцени с нея или е само за украса?

Сега се включвам и веднага ти отговарям :)

малката сладурана Margie е голямата изненада за всички в осми епизод. Има забавни моменти с нея, дори бих казала, че допринася за сближаването между Luk и Kluay.

За съжаление тя е въпросния персонаж, за който споменавам по горе в темата.

 

Идеята за сценария е оригинална, само дето не разбирам как така за да разделят

брата, пускат същото момиче в семейството?! Майката как е стояла безучастно към

всичко това?! :dunno:

Фиктивното семейство всъщност си има отделна къща, не живеят точно под един покрив.

Майката иска за сина си достойна и равна на положението и статуса им съпруга (Nutta - тя е свясно момиче)

Peemarn, обаче е много влюбен в Kluay и макар тя да е танцьорка той я има за добро и свясно момиче, за което парите не са всичко. Не робува на глупави предрасъдъци.

Целта на брака е тя да стане недостъпна за него, да се разочарова от постъпката й и виждайки привидната близост, да се ожени за Nutta. Така и става, но не веднага.

 

 

Сериалът наистина е много добре построен, не усетих как минаваха епизодите. Не ми се налагаше да местя с клавиатурата досадни моменти. Препоръчвам го с две ръце.

За сега английските субтитри са единствената алтернатива.

Руски субтитри има само към треилъра, но щом е предвиден от братушките за превод значи няма да се чака дълго, защото в повечето случай превеждат сравнително бързо.

(Е, това не означава, че до месец всичко ще е преведено ;))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време докато се ровех из един руски сайт за азиатски сериали видях ,че една от потребителките има аватар с тия двамата. Много ми харесаха и се чудех от кой ли сериал са, докато не видях темата тук и не разбрах. От този момент страшно много исках да изгледам сериала/малко като лудите съм май че/ laugh.gif .Е, начесах си крастата, изгледах го. То не съм много на ти с английския, нo чат пат поразбирам нещо. Пък което не съм схванала, нали скоро ще има и руски превод.
Сега за сериала. То оставаше и да не ми хареса при тези главни герои-
и химията между тях. Незнам как го правят, но това ми е петият тайландски сериал и във всеки един от тях главнатa двойкa адски много си пасва, което прави историята още по истинска и интересна.Та и тук така.А и самата история те държи в напрежение, постоянно се случва нещо.

Главният герой Luk побърза да отърве брат си от недостойната жена, а той колко яко захапа веднага по нея. Иначе защо толкова бързо реши да се оженят, да не говорим, че от първия ден умираше от ревност и правеше фасони. А когато разбереше някоя ситуация погрешно /а тук колкото щеш има такива,ту с братчето,ту с приятеля/ и нашия правеше само глупости, заради които и двамата страдаха.Най ме хващаше яд като се мъкнеше при бившата си и въпреки, че тя беше такава усойница, той не го виждаше и все я защитаваше.А нашата героиня Kluay вместо да я постави веднъж завинаги на място я търпеше и страдаше. Ама и за голяма част от недоразуменията имаше вина имаше именно Kluay.Тя постоянно премълчаваше доста неща случващи се с нея и оттам той виждаше нещата по друг начин. От друга страна обаче, тя как можеше да споделя с Luk в ситуацията, която бяха. Ожениха се по принуда, той виждаше в нея материалистка, а тя в него грубиян.Точно затова беше много готино как почнаха да хлътват един по друг.Това беше в моментa, когато малкият брат беше уредено вече да се сгоди, Luk и Kluay бяха по спокойни, в едни приятелски отношения, по точно вече бяха хлътнали един по друг,. но не си го признаваха.И уж се радваха за предстоящият развод, а всъщност никой от двамата не го искаше.И затова той доведе малката госпожица, само и само за да задържи жена си в къщи, просто защото не можа да и каже в прав текст, че я иска.А пък малката госпожица беше такава фурия, истинско дяволче, най съм се смяла когато постави жаби в басейнчето и накара бившата и нейната дружка да бъркат вътре,.Това което стана с нея беше много гадно.
Бившата на Luk-Jen, голяма мръсница, направо ме отврати с интригите си, а когато пожела смъртта на детето, съвсем ме изкара извън нерви вече. Иначе пък много умело се нагаждаше към ситуацията и я обръщаше в своя полза. Как само с две прегръдки успя да развали отношенията на главните герои и да ги настрои един срещу друг, баш когато бяха най-добре.И те двамата се вързаха на интрижката й и край.Тя пак премълчаваше, той пак оставаше с грешно впечатление и затъваха в омраза .А Jen си умираше от кеф. Но и тя си го получи. Е това най ми хареса, че накрая Luk я разбра що за стока е и че всички гадории, дето стори свършиха не както тя искаше.
JED,приятелят на Kluay не беше лош човек, добър приятел, доста помогна, но прекалено много се бъркаше в нещата, възползваше се от ситуациите за да постигне, което поиска тоест да бъде с Kluay.А и тя все не му противоречеше.Все пак накрая човека осъзна ,че тя не го обича, че няма да е щастлива с него, пък и видя мъката в Luck и затова помогна двамата да са отново заедно и да отгледат бебчето си.
Малкият брат много ме дразнеше в началото, беше ми един такъв доста жалък, единственото което правеше е да върви след Kluay и да се опита да разбере защо тя се е омъжила за брат му. Дори появата на детето му не промени нещата. И тук да спомена, че ми беше много странно, че Luk представи малката за свое детe. То ясно защо го стори, ама казвайки го става неин баща за цял живот, а това не е така. То не че пък истинският й баща си мръдна пръстта за да промени нещата.Той все си вървеше след Kluay. А най ме ядосваше когато се сгоди и най нахално разправяше на годеницата си пак за нея. Затова ми беше странно, че богаташката продължава да е с него, а го заряза чак когато истината за детето излезе наяве. Иначе той ми стана симпатичен малко преди това, когато осъзна, че Kluay не го обича/ако въобще го е обичала някога, че хич не я видях да страда за него/, а обича брат му ,После се случи и с това и с детето му и той се съсредоточи над нея. Беше тъжно как Марги казваше татко на Luk пред него.Но пък случилото се с нея сближи двамата братя.Имаше моменти, в които Luk съжали, че му е отнел правото да бъде баща,а Peemarn се опита да сдобри брат си с Kluay,карайки го да ревнуви и да поиска своето ,ама не успя. А с богаташката си подхождаха като двойка .Добре, че се събраха.
За мащехата си мислех ,че ще е някоя супер гаднярка, а тя се оказа доста приятна жена, която просто искаше по-достойна жена за синът си. Тя смяташе, че Kluay не е такава, затова когато отърва синът си побърза в опитите си да раздели и завареният си син с нея. Но пък никога не се е държала зле с Kluay,което най ми хареса.И затова бързо я прие после.
Прислугата бяха голам майтап.Особено мъжа и жената от къщата на мащехата. Голяма клюкарка беше тя .А как само всички въртяха номера на гаднярката и дружката й.
Адмирации за бабата на Kluay,последна научаваше всичко и го приемаше зле, но постъпваше много разумно жената, а братът, той малко все по ръба вървеше нещо.
Да не забравя да спомена адвоката.Много ме кефеше този човек , когато все се бъзикаше с Luk и го подпитваше за развода.Той ясно знаеше накъде вървят нещата, докато клиентът му си правеше оглушки.


Аи стига толкова, че се олях. Ама доста ми хареса сериала .И толкова много неща се случиха в него, че просто няма как да се стигне до момент в който да ти стане скучно.То с такива колоритни образи.И с такава голяма любов.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за секунда не съм се съмнявала в качествата на сериала, така че
няма как да пропусна и аз своя коментар, когато му дойде времето.
За пореден път осъзнавам колко добри са азиатите в претворяването на
подобен тип сюжети, където любовта възниква при едно принудително
съжителстване. И ако видиш, всеки такъв сериал е хит, дори за нас, от
Европа, за които подобен сюжет е почти нереален.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

skofiild, какво да кажа след изчерпателният ти коментар.

 

Този сериал ми е много специален и любим. Честно, обичам си го. Тук сякаш всичко им се е получило - химията и спойката между актьорите /не само главната двойка/, развитието на сюжета - без излишно разтягане на лукуми или протакане, без досадни моменти, които да ме карат да превъртам. Всъщност само на два епизода си позволих да го направя, защото ми бяха доста тягостни и тежички като емоция.

За Марги нямам думи, толкова чаровно и лъчезарно дете. Опасна хитруша си беше, с удоволствие бих я гледала и в нещо друго, ако ми попадне.

Нямаше персонаж, който да ме дразни или да ми е неприятен.

 

 
На 16.09.2011 г. at 0:38, skofiild написа:

И тук да спомена, че ми беше много странно, че Luk представи малката за свое детe. То ясно защо го стори, ама казвайки го става неин баща за цял живот, а това не е така.

Никак не е странно че Люк припознава малката за своя дъщеря. След смъртта на баща им той обещава да се грижи и закриля малкия си брат. За да не бъде опетнено името и реномeто на Peemarn поема тази чужда отговорност за цял живот, а не временно. Ако не беше случилото се с малката нещата сигурно биха си останали такива.

 

На 16.09.2011 г. at 0:38, skofiild написа:

Той все си вървеше след Kluay. А най ме ядосваше когато се сгоди и най нахално разправяше на годеницата си пак за нея. Затова ми беше странно, че богаташката продължава да е с него, а го заряза чак когато истината за детето излезе наяве.

В началото Nutta не изпитваше нищо към Peemarn, по - късно започна да го харесва и разбираше чувствата му към Kluay, затова реши да му съдейства и търпеше болезнената за нея ситуация. Но досещайки се за истинския произхода на момичинцето и факта, че е един страхливец, нямащ смелостта и доблестта да признае истината, се разочарова и едва тогава го напусна.

 

От тук си харесах изпълнителя на главната мъжка роля и попрегледах биографията му. Очарована съм от него, любимец ми стана, дори смятам да му направя тема.

Изглежда руснаците също са му почитатели, защото са се заели и в момента превеждат ''Tomorrow, I’ll Still Love You'' и ''Lassoing Love Cupid'', а и двата са към 30 серий.

Първия наскоро го изгледах, също е интелесен и трогателен като история. Предполагам, че когато приключат с него ще започнат да превеждат ''The Value of a Person''.

Така че това ''скоро'' ще бъде най-вероятно чак догодина, но с удоволствие ще си го гледам отново и отново. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път осъзнавам колко добри са азиатите в претворяването на

подобен тип сюжети, където любовта възниква при едно принудително

съжителстване. И ако видиш, всеки такъв сериал е хит, дори за нас, от

Европа, за които подобен сюжет е почти нереален.

Аз много си падам по такива сюжети, интересно ми е как ще презсъздадат отношенията между двамата герои, които в повечето случаи се мразят,а са женени и как после тази омраза ще се превърне в любов.И най-важното, че са под един покрив и в повечето случаи трябва да се преструват на щастливи, а не са. Досега рядко съм попадала на такива сюжети и в повечето случаи все го окалпазаняват. Откъде да знам, че почти всеки втори тайландси сериал е на тази тематика и то направено по доста интересен начин.

И за да не е сама спам да кажа аз нещо и към сериала, което съм забравила в предният си пост

Става въпрос за майката на Марги. истинската/ Много нереално ми се видя това, че тя дойде чак на погребението на малката, а не преди това, още докато детето бе в болница. Сякаш целта да я има в драмата беше само за да се разбере тогава кой е истинският баща. И затова ми е малко като трън в очите това .

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз много си падам по такива сюжети, интересно ми е как ще презсъздадат отношенията между двамата герои, които в повечето случаи се мразят,а са женени и как после тази омраза ще се превърне в любов.И най-важното, че са под един покрив и в повечето случаи трябва да се преструват на щастливи, а не са. Досега рядко съм попадала на такива сюжети и в повечето случаи все го окалпазаняват. Откъде да знам, че почти всеки втори тайландси сериал е на тази тематика и то направено по доста интересен начин.

 

skofiild, радвам се, че и на тебе ти харесват подобни сериали, като завръзка на сюжета.

Пак ще повторя, че азиатите много добре се справят с подобен тип тематика, може би

защото тях така ги женят - по-скоро по обичай, по роднинска линия или по принуда.

 

Подобни сериали съм гледала и корейски, и китайски, за другите не се сещам сега, а

за тайландските явно също е разпространено. И нека обърна внимание, че този тип

завръзка не винаги започва с омраза, просто фактът е, че главните герои по някаква

причина са започнали да живеят под един покрив, без да се познават много добре. :)

 

До настоящия сериал все още не съм стигнала, но към този тип с теми в нашия форум

са например: Love flower by the edge of the road, Hi-Tech Maid, Slave of Love, Wanida,

Defendant of Love, Taddao Bussaya, Wayupak's Enchantment, Thara Himalaya,

Honorable Prisoner, Sawan Biang. :)

 

A иначе всички знаем, че любовта и омразата са взаимосвързани, защото "са двете страни

на един и същ медал". :rolleyes: Противоположното чувство на любовта е безразличието.

Ето защо и омразата, и любовта лесно преминават една в друга, когато има недоразумения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах да гледам сериала и съм много доволна. Сценарият е много увлекателен и едва се
долавя как преминаваш от серия на серия. Голям плюс на този сериал е, че още с първи
епизод става много интересен и действието се развива доста динамично.

Макар и да е вярна анотацията към сериала, но се оказа доста подвеждаща. cool.gif

Определено главните герои се харесаха още в самото начало, особено Лак, което и
обяснява скоропостижния му брак. И между другото не той, а именно Глуай му предложи
да се оженят. blink.giflaugh.gif Явно и в Тайланд е дошла тази нова вълна. unsure.gif:rolleyes:

 


Сериалът е в типичен тхай-стил на "любовните" взаимоотношения:
пълно с недоразумения, желания да накараш другият да те заобича... blink.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С големи усилия изгледах най-сетне и последния епизод на сериала и съм безкрайно
разочарована от сценария. dry.gif Признавам, че сериалът е заснет добре, има какво да се
види откъм хубави актьори, природа, растителност и архитектура, но историята не я бива.
По-абсурдно нещо не бях гледала и се чудя въобще какво са искали да кажат с този сериал/

Happy end-ът, но дали действително беше такъв?! :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...