Jump to content

Recommended Posts

neJaBxDgvta0cx6jCH5XtaBqyKD.jpg

Име: IS ~Otoko Demo Onna Demo Nai Sei~
Формат: Рензоку
Жанр: Драма
Епизоди: TBA
Телевизия: TV Tokyo
Период на излъчване: 2011-Юли-18 старт
Английски Субтитри

Участват:
Fukuda Saki as Hoshino Haru
Gouriki Ayame as Aihara Miwako
Inoue Masahiro as Ibuki Kenji
Nishida Naomi as Aihara Naoko
Nishimura Masahiko as Aihara Kenichi
Minami Kaho as Hoshino Yoko
Takahashi George as Hoshino Taro
Yamaya Kasumi as Hoshino Natsu
Osugi Ren as Ibuki Soichi
Irie Jingi

Резюме: "IS" е съкращение за "интерсексионален", термин, отнасящ се за хора, които не могат ясно да бъдат класифицирани като мъж или жена, и които могат биологично да притежават характеристиките и на двата пола. Мангата на Рокунаха, се занимава с проблемите, пред които е изправена, младата Hoshino Haru (Fukuda), "интерсексуална", която при раждане е била регистриран като момиче, но е била отгледана като момче.

Гоурики играе Aihara Miwako, мистериозна съученичка, която се опитва да се сближи с Хару. Inoue Masahiro, в ролята на Ibuki Kenji, член на футболния клуб, е момчето, в което Хару се влюбва . Takahashi George и Minami Kaho играят майката и бащата на Хару.

:essub:

 

Свали с английски субтитри: ТУК

С български субтитри: :subs: ТУК

 

Онлайн с български субтитри: :subs: ТУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В България на това му викаме "хермафродит".

Чела съм мангата и с голям интерес ще следя развитието на адаптацията й.

 

Само искам да попитам каква е паролата за мегаъплоуда и дали някоя (английска) група има намерение да се захване с този сериал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В България на това му викаме "хермафродит".

Чела съм мангата и с голям интерес ще следя развитието на адаптацията й.

 

Само искам да попитам каква е паролата за мегаъплоуда и дали някоя (английска) група има намерение да се захване с този сериал?

 

http://bg.wikipedia.org/wiki/Интерсексуалност

Ето защо съм го написъл така....

И да заели са се от Serendipity Fansubs.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех, ще спра да обиждам кучето си тогава ( и то е интерсексуално :) )

 

Изгледах първата серия. Изборът на главна актриса ми се струва много подходящ, тъй като Fukuda Saki има по-"мъжка" челюст и не е чак толкова трудно да я приемеш за момче (в сравнение с Horikita Maki напр.). Очертава се приятно сериалче и засега съм доволна от видяното, но не мога да не отбележа очевидните разлики с оригинала,

като напр факта, че са изрязали Aki и Fuyu (близначката на Natsu и малкото им братче) - все пак родителите им бяха вложили доста умисъл в броя и имената на децата си. Също така, Хару срещна Мивако-чан доста по-рано от очакваното, но това е разбираемо, тъй като сериалът ще е кратък... предполагам

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сега съм много доволна. Сюжетът е интересен и актьорите се справят добре. Японците печелят все повече моето уважение осмелявайки се да правят сериал с подобна тематика. Само си помислих българските сериали (всичките 3) какви важни теми поставят (молове, мутри, кифли и т.н.) и ми стана малко тъжно <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японците печелят все повече моето уважение осмелявайки се да правят сериал с подобна тематика. Само си помислих българските сериали (всичките 3) какви важни теми поставят (молове, мутри, кифли и т.н.) и ми стана малко тъжно <_<

 

Дааа , темата си е табу . Особено за общество ,в което да си различен от масата е кофти и трябва да се криеш. Харесва ми играта на всички актьори , харесва ми начина на поставяне на проблема , харесва ми това , че показват различния подход на родителите към децата им - свободата/ или не да правят сами своя избор.

Обичам японските продукции , защото винаги ми действат на едно малко по-високо интелектуално ниво , т.е. не толкова първосигнално като корейските, карат те да се замислиш .

 

Та , сериала ще си го следя .

 

Приятно гледане и на вас .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече го изгледах и още веднъж съм възхитена от желанието на японците да творят във всякакви жанрове и да ни представят разнообразни теми.

Двете актриси бяха невероятни. Паснаха си перфектно. Уважавам Саки за ролите, които направи в Life и в Квартет. Гоурики я видях в Тайсетсу на кото, но тук сякаш разкри истинския си талант. С дългата коса наистина приличаше на кукла. Тази прилика беше заложена в образа й и тя я показа изключително сполучливо.

Важна част в драмата заемаха семейните отношения. Много сложни и дори опасни, но когато хората имат желание да се променят, нещата понякога се развиват в нова светлина. Изнанада ме факта, че успяха да обърнат внимание не само на двете семейства, но и на останалите герои. Радвам се, че включиха подобаващо Ма-кун, както и Ирие.

Вълшебен подбор на музика. Класиката на Дебюси Лунна светлина върви успоредно с Personal Color на Hilcrhyme.

http://www.youtube.com/watch?v=Q-tq14ztGMM

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го загладах 1-ви епизод и ми се стори доста интересен, не съм гледала на подобна тематика до сега. Дали можем да се надяваме на евентуален превод на бг. Началото е обнадеждаващо и мисля, че ще има още почитатели :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също почти го изгледах,много ми хареса.Струва си гледането на 100% ,сериал с една по различна тематика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio-chan, помниш ли когато скоро говорихме за продукция посветена на футбола или поне свързана с този спорт? Е, получавам си я до тук в епизодите на IS.

 

Дълго време отлагах това заглавие, нямам и ясна причина защо, но тези дни много започна да ми се появява пред очите Масахиро Иное - новини около него, нов филм и пр., и пр. На 20-ти март той имаше рожден ден, излезе и фото-книгата му MA-TURAL (останах без дъх от всички 100 снимки, които видях; невероятен!) и реших, че най-после му е дошло времето и на това заглавие с него. Гледала съм Freeter, Ie o Kau (едно от най-любимите ми японски заглавия), в който той ми направи силно впечатление.

Саки Фукуда (страшно й симпатизирам), Аяме Гoрики и разбира се Джинги Ирие, в ролята на забавния приятел от детинство на нашата главна героиня, са също огромен плюс за мен в тази продукция. Джинги с тази накъдрена косица и с тези очила ми харесва още повече.

Стигнах до 4-та серия и мисля, че ще го изгледам на един дъх.

Чудесен японски сериал точно от тези, които най-много ценя - посветени на семейството, приятелството, на чисто човешките отношения. Самата тема на сериала, различното дете, неговите радостни и тъжни моменти - отново от изгледаното до тук имам много добро попадение и с това японско заглавие. Не се разтягат локуми, не се изпада в някаква драма - точно по мой вкус.

 

Смях се много в 3-ти епизод, когато Хару (героинята на Саки Фукуда) видя на ученическата чанта на Кенджи (героят на Масахиро Иное) футболистът на Интер - Юто Нагатомо. В Япония той е известен като Гатонaмо. И аз нямах никаква представа, че го наричат така. За мен след като подписа с нерадзурите миналата година е просто "синьо-черният самурай". Не, че Юто е кой знае какъв велик защитник (старае се в защита, раздава се, но една птичка пролет не прави), те и Интер са си трагични, но ме впечатли реакцията и на двамата герои. Японците обожават футбола, самата главна героиня тук също и ми е много интересно какво ще ми покажат още до финал.

 

Ще изгледам с огромно удоволствие това сериалче.

Линковете от първи пост не работят. За това ето от мен за тези, които проявят желание с английски субтитри - IS J-Drama

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, признавам, че забравих за Ма-кун. И той като Юя е роден за футболист. Много му отива ролята, въпреки че и райдърското превъплъщение беше превъзходно. Аз точно по този повод си мислех за негова тема преди няколко дни /както и такава на Юя Ендо, понеже двамата са родени на една дата/.

Догледай цялата драма. Със сигурност ще ти хареса.

Не знаех тази подробност за Юто Нагатомо, но през цялото време забелязвах футболните придобивки в стаята на Кенджи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Много съм доволна от видяното в тези 10-ет епизода. Страхотно сериалче поднесено толкова реалистично, с прекрасна игра и изпълнение от всички герои. Отново една история представена от японците, която ме докосна като зрител и станах съпричастна към всичко, което преживяваха двете героини.

Радостна съм на финал и аз усмихната като героя на Джинги Ирие. Това момче ме накара още повече да му симпатизирам. Изключително позитивен през цялото време, заразителен с непринуденото си държание и толкова искрен. Неговият герой каза и най-великата истина в 6-ти епизод (в разговор с Хару, когато двамата споделяха): "Каквото и да става, винаги ще ни остане футболът!" :D Алелуя, Джинги!

 

Саки Фукуда - това девойче все повече ме печели. Отлична млада актриса. Доволна съм и от Масахиро, от Аяме, от всички.

Трите грации, но не на Сандро Ботичели, т.е трите съседки - също уникални образи.

 

Утре вечер, когато гледам Ювентус и Интер, ще се сещам вече за Гатонамо, а не за Юто Нагатомо. С това име ще наричам и аз японският защитник.

 

П.П. ukio, огледах се тук на 20-ти март и за Юя, и за Масахиро. Знаех и за двамата, от сутринта започнаха да им честитят, но не успяхме и тук да ги отбележим. Мислех си, че може да ме изненадаш с някоя нова тема, но... Нищо тъкмо това е и повод. Винаги в някой наш разговор се ражда след това и поредната тема при японците. Мислех да спомена и на Dark_Angel за тема на някой от тях двамата, но сигурно вече ще ми бие дузпата и ще ме отреже здраво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като прочетох отзивите до тук, за мен почти нищо не остана :D . Чудесно заглавие.

Хареса ми заснемането.

Сценария почти не остави не спомената гледна точка. Силния коз. Паралелно разкритите пред зрителя 3 семейства - 2 с IS случай и 1 с приковано на количка дете са мноого дори полезни.

Актьорите си бяха избрани на място и играха така.

Т.е. продуктът е изпипан отвсякъде и от до.

Силно препоръчвам.

Rie ме :D с определението "трите грации". Туй ми е любимата порода, справям се с кеф и усмивка с такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шапка им свалям на японците, че изобщо са се осмелили да засегнат подобна тематика.

Спомням си, че когато гледах първи епизод си мислех само "горкия, горката, горкото...", а в края на сериала жестоко ругаех тесногръдото ни, изпълнено с предразсъдъци общество, което поставя всичко в рамки и стереотипи и онази изкривена представа, че щом нещо е различно, то непременно е лошо :mad2:

 

Много ми хареса това, че показват страховете и надеждите на различни хора, поставени в сходни ситуации и как това се отразява на децата в семействата и на развитието им като личности. Както каза героинята на Аяме, с Хару бяха като слънцето и луната, въпреки че бяха в едно и също положение. Тук показаха много ясно как семейната среда влияе върху младите - единият среща разбиране и приема себе си, другият - живее в отрицание и се мрази. Кара те да се замислиш не само за хората с ИС, но и за отношенията с околните като цяло. Пример за това бяха и момичетата в училището.

 

Ма-кун усещам, че призванието на това момче е райдър-футболист. Може да спретнат един мач райдърс срещу бедгайс, Коджи, Масахиро, Такеру, Дори Шу, Рьо, Юки... Размечтах се :D Не е истина колко ме дразнеше като Генджи,

робуваше на общественото мнение дотолкова, че бе готов да пожертва живота на сестра си :slap: Хубаво е, че героят израсна и успя да надмогне себе си и обществените норми. Де да можеха повече хора да последват примера му.

 

 

Джинги всеки път като го видех се :D при това не по обичайната причина. Не знам как точно успя да се превъплъти в образа на Леон след ролята си в Златната рибка, но само като го видех с тази физиономия

 

2ebf4fc8fb1602d3c2fc8a83ef006215_h.jpg

 

ми стопляше сърцето. Трябваше да има и един такъв образ оптимист-непукист, та да подкрепя момичетата по време на голямата драма. И аз като Rie възкликнах "Алелуя, Джинги!", но в един друг момент, когато каза на Мива "няма значение дали е мъж или жена, важното е да е добър човек". Прозрение!

 

Саки чудесно се справяше с мъжките маниери, много се смях, когато се опитваше да се лигави като момичетата от класа си, особено на физиономията "Thank you" и реакцията "I want to punch myself" :lol: Хареса ми,

че Хару през цялото време искаше просто да го приемат такъв, какъвто си е и дори не се опитваше да се впише кой знае колко и не си даваше зор с операцията. Смело хлапе си беше.

 

 

Аяме ми изглеждаше точно като кукла.

Толкова се стараеше да се впише сред "нормалните" момичета и да избяга от това, което е, че направо ми дожаля за нея. Хубаво е, че намери човек, който не се опитваше да я промени.

 

 

Музиката ми беше допълнителен бонус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се вписвам в изгледалите го! Беше ми много интересен, до сега не бях гледала подобен, а и не се бях замисляла за IS, наистина ги има и са сред нас. Очаквах за финал

повече развитие между Хару и Кенджи

Fukuda Saki си изигра перфектно ролята, абсолютно на място избрана, песничката на всеки край на филма мн ме кефеше, готино сериалче и готин каст :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го преди месец-два, но така и не коментирах. Сериалът страшно много ми хареса. Наистина кастът беше перфектен, особено двете момичета. За мен също беше приятна изненада, че японците, в чието общество доста неща се приемат с резерви, правят сериал по такава деликатна тема. Това само показва тяхната готовност да се справят с дискриминацията и отхвърлянето на онези, които са малко по-различни. Подобна зрялост рядко може да се наблюдава дори и в най-либералните страни. Хубаво е, че бяха представени толкова много гледни точки. Особено ме трогнаха образите на майките, как и двете се справяха по различен начин със ситуацията.

И за друго се замислих. Ако статистиката за хората родени едноврменно с женски и мъжки полови белези е вярна, то с този проблем се налага да се справят доста повече хора, отколкото смятах. Като цяло мисля, че IS ме направи малко по- толерантна и внимателна към думичките, които преди съм използвала без да се замислям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...