Jump to content

Recommended Posts

When It's At Night
08832338e0e77061.jpg

Известен също като: Everyday Night / When Night Comes / Night After Night
Държава: Южна Корея
Година на излъчване: 2008
Жанр: романтична комедия
Времетраене: 17 епизода по 60 минути
В ролите:

Kim Sun Ah - Heo Cho Hее (Ким Сам-Сун, хрусс!)
Lee Dong Gun - Kim Bum Sang (туп-туп! туп-туп!)
Kim Jung Hwa - Wang Joo Hyun (автентична блондинка по душа, неустоимо шантава)
Lee Joo Hyun - Kang Shi Wan (безупречно перфектен)
Park Ki Woong - Heo Kyoon

Сюжет:
Ким Бом Санг е изкуствовед и университетски преподавател, но не е назначен на постоянна длъжност, понеже няма връзки. Той е специалист по оценяване на археологически артефакти и мечтата му е да стане известен и да се издигне в обществото. Хо Чо Хи е служителка в Отдела за престъпления с културни ценности и се надява чрез работата си да открие баща си, иманяр, изчезнал преди седем години. В сериала се разказва за кражби на предмети на изкуството и как двамата герои се сблъскват при разкриването на случаите.

:essub:

Свали с български субтитри: :click: :click:

Онлайн с български субтитри: :click:

Свали с български и английски субтитри: :click:

Свали с руски субтитри: :click:

OST: :click: :click:

В момента съм до 6 серия. До тук много приятно и свежарско сериалче, надявам се да продължи все така. Доста различно от всичко гледано до сега. Ким Сон А е просто невероятна и шашава както винаги! Много са ми симпатични диалозите между двамата герои.

Изгледах го! Беше супер, без скучни моменти от началото до края. Актьорите - прекрасни, / а и секси някои от тях :wub: /

Много ми хареса как се влюбиха двамата главни - лека-полека, малко без да се усетят и без излишни драми. Бяха много сладки и истински!

Дано някой му направи превод, та да го гледат повече хора.

/Аз бих се заела, но и представа си нямам как стават тези работи :unsure: /

Много лек, забавен сериал. Гледа се на един дъх и недоскучава и за секунда.

И аз подобно на zlaty_pet се чудя как е останал без превод.

Освен, че е с любимката ми Kim Sun Ah - винаги ми е радост за окото, понеже е далече от стандартните нежни, слабички корейки, сериалът е и с Lee Dong Gun. А и поддържащите роли се играят от големи сладури.

Но и външният им вид се допълва от безупречна игра.

С една дума гледайте - няма да съжалявате. :yes:

Каквото и да се каже за Ким Сун А, ще е малко - наистина е голяма актриса и само с присъствието си, привлича вниманието във всяка сцена, в която участва. Сериалът ми хареса, изгледах го доста бързо, но ме е яд, че от толкова национални богатства, любовната история оставаше на втори план, а имаше много добра химия с И Донг Гун, можеше малко повече да се покажат отношенията между двамата :rolleyes:

Сериалът е завладяващо интересен. И този път не само главните герои са готини, ами и другите и Инспектора - наистина е перфектен, а шантавата блондинка по душа също ми хареса. :rolleyes:

И мен коконата ме кефи , има такива проблясъци и вдъхновения постоянно, че кара всички около нея да ококорват очи, но сякаш с това ги превзема. Видях най-добрата целувка в този сериал, много естествена и красива. Радвам се, че вече си имаме и корейския професор Инди (Индиана Джоунс) , изобщо идеята на фима е много привлекателна и забавна. Отново много добър проект.

Хареса ми, до толкова че го изгледах за един ден :P Винаги са ме учудвали корейците, колко чувства влагат в една целувка-тип допиране на устните :kiss2:

Малко се надявах на една истинска целувка, понеже актьорите са големи хора.. но уви :)

И все пак драмата си е много зарибяваща :)

Слаб,елементарен,плосък,дори за загуба на време не става (минава много бавно и неприятно). :(

Е не, тоя коментар определено ме разби :unsure: Дали си говорим за един и същи сериал тука... Вярно всеки има различен вкус и право на лично мнение, но.... бих нарекла много други сериали "слаб" , "елементарен" , "плосък", но определено тоя НЕ. И понеже съм си малко тъпичка и елементарна бих искала да се конкретизираш за всяко едно определение, за да мога и аз да разбера.... Благодаря предварително! :)

п.п За протокола, не се заяждам, а съм малко в недоумение, затова и искам да знам :rolleyes: аааааа и между впрочим аз една храна като не я харесвам, на първата хапка я хвърлям в коша и не се зоря да я изям цялата ;)

:rofl: Еее, точно този сериал?! Който на всичкото отгоре е и с културна насоченост?! Аз за друг подобен май не се сещам.

И да го наречеш елементарен, не е ли малко пресилено?

Естествено, не е задължително да ти хареса, но чак такива квалификации - странно е...

Един от любимите ми сериали, гледах го още като излязоха английските субтитри. И двамата главни герой много ми харесват и са страхотен тандем. И Донг Гон ми се нарежда след Рейн като любим актьор.

Супер еееееее :yes::es::bow: ? На мен този сериал ми влиза в ТОП 5 .Всички бяха невероятни няма нито един актьор който да не ми хареса.А с този сериал Kim Sun Ah ми стана една от любимите актриси :yes: ,а за Lee Dong Gun мога само да допълня мнението си че е страхотен актьор :es: ,гледала съм го и в други филми но тука на право ме разби заедно Kim Sun Ah(Хо Чо Ин) образуваха такава химия между тях че просто нямам думи :wub: , а и какъв глас има (Lee Dong Gun) не знаех че е и певец :inlove: .

А песента която пяха на събирането на класа в 11 еп. не мога да си я избия от главата, та искам да помоля ако някои знае как се казва или кой я изпълнява да пише Моляяяяя.

P.S. А също забравих да добавя вярно е че всеки има право на мнение независимо какво е то ,но в този случаи мога да кажа че има по безинтересни сериали но никога не бих ги оприличила така, а специално този сериал Никога не бих могла да го нарека така.

P.P.S И бих желала само да допълня че това е единственият сериал на който като свърши си казах искам още, дано направят втори сезон защото биха могли да развият актьорите още и бих желала много да си губя времето с него защото е жесток . :es::yes:

Много Много ама Много Благодаря на всички който са се трудили за да ни предоставят този невероятен сериал за да можем да му се насладим Кумао :thanks:

Слаб,елементарен,плосък,дори за загуба на време не става (минава много бавно и неприятно). :(

Слаб като изпълнение и сценарии.

Сцената когато,прескачаше лазерите си личеше ,че е изиграна от дубльор.Впоследствие имаше няколко момента където я дадоха как тича(определено не го може ,мнението ми е на база години дългогодишно тичане по-маратони и тренировки на бойни спортове)и говориме за агент,които беше смятан от своите колеги за един от най-добрите в тяхният отдел

.Доста от второстепените актиьори преиграваха и дори да е било с цел да покажат една различна обстановка ,при мен не се получи,изглеждаха не на място

например детективът(основен герой) и професорът,

.Сценараият :определено му липсваше оргиналост(плосък в преносен смисъл е липса на оргиналност) ,историите бяха семпли (нереалистично изиграни)и изглеждаха сякаш на магия се развиват .

Елементарен :след първият епизод и вече знаех как ще свърши

споменаването за бащата/копача ,велик крадец ,които не се знае дали е жив и неината цел да върне откраднатите от него национални съкровища

,разбира се признавам имаше една промяна от моите прогнози

мислех,че ще се събере с баща си накрая ,но може актьорът да е имал и друг ангажимент ,и да се е наложило да преработят финала, :D

Имаше още доста нереалистични моменти и ситуации ,няма да ги изброявам за да не ставам дребнав.Историческите предмети ,не ми бяха интересни и нямаше някакво по-сериозно описание за тях ,освен името.Процесите на реставарация и съхраняване ,бяха само загатнати.Границата между драмата и комедия ,след първите четри епизода стана доста голяма,за сметка на комедията ,което беше предпоставка за по -сериозни действия,вместо това имаше

един любовен триъгълник с всичките му цупения ,заяждания ,закачки,запознаване със семейството и т.н

.Нямам нищо против любовната история ,но е нормално ''фонът'' около тях да пасва ,а вместо това контрастът беше осезаем.

Клюкарката-чаровница от службата им,беше най-интересният персонаж и определно беше изигран блестящо,актрисата се справи уникално.Мимиките които правеше бяха неизброими и винаги не на място(разбира се това беше част от ролята на особнячка).

п.п За протокола, не се заяждам, а съм малко в недоумение, затова и искам да знам :rolleyes: аааааа и между впрочим аз една храна като не я харесвам, на първата хапка я хвърлям в коша и не се зоря да я изям цялата ;)

Ако си гладен ядеш дори това което не харесваш

Слаб като изпълнение и сценарии.

Сцената когато,прескачаше лазерите си личеше ,че е изиграна от дубльор.Впоследствие имаше няколко момента където я дадоха как тича(определено не го може ,мнението ми е на база години дългогодишно тичане по-маратони и тренировки на бойни спортове)и говориме за агент,които беше смятан от своите колеги за един от най-добрите в тяхният отдел

.

...

Е, подобни недоизпипани неща има във всеки сериал. Например колко много актьори носят очила без стъкла - смешно и дебилно изглежда. Защо го правят и така не ми е ясно. Мисля, че очакванията са били прекалено големи и оттам разочарованието. ;) Но все пак това е сериал и то доста забавен. ;)

Да си призная почнах го предубеден ,но явно след първите няколко епизода се настроих положително,стана ми забавен.Главният актьор беше доста колоритен и как се измъкваше от неловките ситуаций,но впоследствие изпадна в ''немилост'' .Акцентът беше пренесен към драмата ,където реализмът за мен е най-важен,просто в този си вариант нямаше как да ми хареса сериалът.

Явно в мен е проблемът(или в бюджета на сериала ) :P

Първо искам да благодаря на figil, че си направи труда да ми отговори :)

Така.... "Слаб" - според мен това не може да бъде определение за слабо изпълнение, при условие, че абсолютно във всеки сериал или филм се използват дубльори за екшън сцените в ролята на актьорите (при това нито един актьор/актриса/ не е длъжен/а/ да е маратонец ;) )

А според мен в целият сериал нямаше нито едно преиграване, напротив самата игра и държанието на самите актьори си беше абсолютно естествено. Химията не се усещаше само между главните действащи лица, а изобщо като цяло между целия актьорски състав.

Като сценарий, не знам колко корейски сериала си гледал на тази тематика, но на мен ми е първи и определено ми се видя различен и оригинален ("оргиналост")

"Елементарен" - трябва да знаеш, че целта на режисьора и сценариста не е да си мислиш как ще свърши дадения сериал, а по-скоро, как ще се развият събитията до очаквания финал (но въпреки това са те изненадали с нещо )

бащата не е жив

"Историческите предмети ,не ми бяха интересни и нямаше някакво по-сериозно описание за тях ,освен името.Процесите на реставарация и съхраняване ,бяха само загатнати." - това не е документален филм по Дискавъри, а корейски сериал и затова тука ще ти отговоря с един цитат от самите суб в началото на абсолютно всеки епизод:

"Всички имена на личности и

културни ценности са измислени.

Евентуалните съвпадения

са си чиста случайност."

"...един любовен триъгълник с всичките му цупения ,заяждания ,закачки,запознаване със семейството и т.н"

Мислех , че си гледал наистина много корейски сериали и ти е ясно, че това си е в основата на всички тях (което между впрочим е заложено и като цяло в азиатската култура) ;)

И накрая, радвам се, че все пак се е намерил и един персонаж, който да ти допадне :lol2:

Виж сега, наистина не искам да се заяждам, но от всички тия твои отговори до тук оставам с впечатлението, че ти изцяло страдаш от мазохизъм и дребнавост (даже и на метафората ми, си отговорил така) .

"мазохизъм" - човек, който обича сам да си причинява болка или да му я причиняват (при условие, че не ти харесва даден сериал, си е чист мазохизъм да го гледаш до края, вместо да го спреш и да си пуснеш нещо по-стойностно)

"дребнавост" - всяко твое разясняване на "крайните" думи, които използва (слаб, елементарен, плосък), аз усетих единствено голяма доза издребняване ( :lol2: и за съжаление все още не те разбирам, може би защото навремето бях руса и има в мен още остатъчно "блонди" )

п.п Наистина съжалявам, че се оспами така темата, но мисля, че когато някой изразява мнение (било то негативно) е добре да използва не толкова крайни изрази и да се конкретизира, защо е на това мнение :)