Jump to content

Space Battleship Yamato (2010)

Recommended Posts

affiche-space-battleship-yamato-2010-3.j

Space Battleship Yamato (2010)
Също така известен като: Uchu senkan Yamato
Българско заглавие: Space Battleship Yamato
Страна: Япония
Година на излъчване: 01 Декември 2010
Времетраене: 138 мин.
Жанр: SciFi, Екшън, Драма
Режисьор: Takashi Yamazaki
Субтитри: Български
IMDB

Участват:
* Takuya Kimura - Susumu Kodai, Mamoru's younger brother, and Space Battleship Yamato's Tactical Unit Leader
* Meisa Kuroki - Yuki Mori, Space Battleship Yamato's Tactical Unit's Black Tiger Team
* Reiko Takashima - Dr. Sado, Space Battleship Yamato's Ship Doctor
* Hiroyuki Ikeuchi - Hajime Saitō, Commander of Space Battleship Yamato's Space Commandos
* Kazuki Namioka - Saburō Katō, Space Battleship Yamato's Tactical Unit's Black Tiger Team Leader
* Tsutomu Yamazaki - Jūzō Okita, Space Battleship Yamato's Captain

Резюме: Годината е 2199. Планетата Земя е нападната от извънземна раса, наречена Гамили. Последният оцелял кораб на човечеството се отправя на пътуване в неизвестното с единствената цел да намери устройство, което ще помогне на хората да спасят Земята.

Торент

Торент 2

Свали с  :subs: :click:

Резюмето отново е :lol::dunno:

Това "съобщение капсула" сигурно е пристигнало с божията намеса, щом са го получили от място, отдалечено на 150 000 светлинни години. Но понеже напоследък съм на космическа вълна, този филм ми идва като по поръчка. Свалям и после коментирам отново.

:lol: Ха ха ха и аз се почудих как се е появило Ragnos но така си пише в резюмето, явно трябва да гледаме филма за да разберем :P .....

Да, погледнах английското - пълна ш*тня. Трейлърът изглежда доста обещаваш, поне откъм визуални ефекти. Бюджетът бил 22 милиона долара, не е зле.

Е точно се бях престрашил да пусна тема ,но уви изпревариха ме :lol: :lol: :lol: Благодаря за темата ^___^ след като го видя тогава ще говоря повече :lol: :lol:

То анимето било доста старо /още 1977 година/, но изглежда доста популярно в страната си. Много се надявам на добро зрелище и буквички, разбира се. В Русия премиерата ще бъде на 21 юли /нас, както обикновено, ни подминаха/, само че озвучен :lol:

Напоследък гледам само глупости. :lol: И това тук не направи изключение. Чак ме заболя сърцето за тия 22 милиона, дет' са ги профукали за визуални ефекти. Отделен въпрос е, че дори с тях си бяха оставили ръцете на доста места. Имах чувството, че половината филм са го правили професионалисти, а останалата - стажанти. Но нещата, които най-много ме разочаравоха, бяха режисурата и актьорската игра. С такова представяне лентата трябва да е ориентирана за деца и юноши до 18 г. От целия каст имаше точно един актьор, който си свърши работата (не, не беше Такуя), и това бе дъртият капитан на кораба.

Цялата лента бъка от абсурди... И то такива, че направо нямаш търпение да видиш следващия. Екипажът пък беше толкова жалък, че няма накъде повече. Децата от детската градина щяха да се държат по-сериозно - то не беше подскачане, прегръщане, ръкомахане, възторжено козируване... Ако това го излъчваха в наш киносалон щеше да падне голям смях в залата! :896767:

Съветвам ви да не си губите времето с тази пародия. Ако сте на космическа вълна, най-добре гледайте Battlestar Galactica, която е милиард пъти по-добра във всяко отношение. ;)

Рагнос е твърде критичен :).

На мен ми хареса, макар че летвата от американските сериали като фабула и взаимоотношения е доста по-висока. Предвид факта, че е правен по манга, не знам какво е очаквал, но са се справили много добре с всичко - идеята, ефектите, развитието на действието. Отчитам и разликата в изразителността на японците и леко наивните им представи спрямо американските, което го прави по-простоват спрямо сериали като Галактиката.

Филмът е що годе хубав. Става за убиването на 2 часа, но анимацията е класи над филма. Опитали са се да съчетаят американския начин на правене на фантастики в наши дни <_< с японска анимация от преди 35 години.

Е щом вече го превеждат, добре. Дано да са взели предвид и двата вида руски субтитри, че са в пъти по-добри от английските.

Вече го има в sab.bz. Ползвайте него, че юнашкият превод е адски зле.

Ами слабичък е. Кимура ми е един от любимците но и заради него не мога да кажа, че филмът си струваше.

Това си беше смесица от Бойна звезда Галактика с елементи от Армагедон. Дори и аз дето не съм от разбирачите си мисля, че спец. ефектите са под всякаква критика.Загубени 2 часа :(

На този филм, само като прочета резюмето и ме отказва - като се има предвид, че всичко е в радиация

и почти цялото човечество го няма, фактът, че пенсионната система бачка е зашеметяващ :lol2: