Jump to content

Любимият ви сериал


Recommended Posts

През различните години много сериали са ми правили впечатление и съм ги гледала по няколко пъти.

Когато съм се чувствала весела и щастлива, превъртах Ало, Ало, Боф и Хана Кими по много пъти, винаги ми действаха приятно, но изглежда душата ми е повече мрачна, щом фаворитът ми, който ми направи такова впечатление с нетрадициоността, оригиналността и режисьорския поглед, е Twin Peeks.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много са!!!

 

С фантастични елементи:

Doctor Who - !!! то се знае, иначе аватара ми ще е излишен. Особено последния сезон. Но пък той не бива да се гледа без предишните.

Farscape

 

Хумористичен:

Ало, ало - ъф корс, дъ бест, ще помня винаги "англичанина" и неговия "акцент".

Scrubs (демек Смешно отделение, но с превода и с българския дублаж се загуби мноооого) - гледах го на английски с английски субтитри - Идеал Петров беше така.

 

Образователни, така да се каже:

Lie to me - с Тим Рот, разбира се.

Спешно отделение

Д-р Хаус

 

Нетрадиционно готини:

Misfits - !!! Няма друг такъв. Предупреждавам: английски и циничен, но забележителен.

Six Feet Under - !!! Страхотен сериал, въпреки че в обстановката на погребална агенция. Не! Всъщност точно поради това!

The Big Bang Theory - пекани многознайковци

 

От тук там по нещо, демек стават:

Psych; Life Unexpected; Burn Notice; How I Met Your Mother

 

От азиатските тепърва трябва да намеря моя любим - има няколко, които ми допадат, но не тотално и напълно.

В момента гледам Южнокорейски адвокати и ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Prison Break, Grey's anatomy, The Vampire Diaries, SUPERNATURAL, How I Met Your Mother, GLEE, Heroes. The OC навремето го обожавах, заедно с One Tree Hill, Gossip Girl, новия 90210, Private Practice, The Tudors. Обичам английските Skins и Misfits.

Life Unexpected беше интересен, Mental - жалко, че го спряха. The Big C също няма продължение. Имаше един сериал Harper's Island и него харесвах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От американските сериали за сега колкото и пъти да гледам, не са ми омръзнали "Монк", "Свръхестествено", "Шепот от отвъдното" и "Касъл", иначе има и други приятни за гледане, но тези са сред най-отличаващите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"От местопрестъплението", "Престъпни намерения", "Забравени досиета", "Безследно изчезнали", "Кости", "Трета смяна" и "Д-р Хаус".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-любими сред любимите ми сериали за момента си остават:

 

Приятели - гледала съм го незнайно колко пъти, по телевизията, на компа, случайно, всички сезони последователно. Много страдах на последната серия от последния сезон...

 

Coupling - много як британски сериал (май и по нашата телевизия са го давали някога, под кодовото название "Свалки", не знам защо точно така са решили да го преведат, но мен лично не са ме спечелили като зрител, намерих го в интернет), също гледан поне няколко пъти.

 

Ало, ало - честно казано не беше любов от пръв поглед, но по едно време взе, че ми хареса. Гледала съм го винаги, когато го дават по телевизията, ако, разбира се, съм била на място с телевизор, защото аз лично не притежавам такъв, случвало ми се е да пускам и онлайн телевизия, за да мога да го гледам за n-ти пореден път :).

 

The IT Crowd - също много добър британски сериал. Има някои брутално конфузни за главните герои моменти, но въпреки това е един от любимите ми :D . Вярно, от втори сезон малко го попромениха, вероятно за да може да стане гледаем за малко по-широка аудитория, но пак си остана близо до истината.

 

Двама мъже и половина - и него мога да го гледам по всяко време и да му се радвам (поне на сезоните дотук), жалко че Чарли Шийн няма вече да участва <_< .

 

Хаус, От местопрестъплението Лас Вегас, Анатомията на Грей, Грозната Бети, Уил и Грейс, Бар Наздраве - също много ми харесват, но пък надали бих седнала да ги гледам втори път. А и по едно верме голяма част от американските сериали престанах да мога да ги търпя, съвсем ми изтъпяха, с едно-две изключения. Поради което и прогледах азиатско :D .

 

Азиатски сериали, които съм гледала повече от веднъж, и може да се каже, че са ми най-любими - Coffee Prince, Full House и BOF (въпреки всички недостатъци на последните два, някои биха казали три, явно нещо в тях ми харесва достатъчно много за целта :)).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали ми е най-любимият сериал, но от зор да разбера какви са майтапите в оригинал, научих английски. Да не говорим, че мога да цитирам наизуст цели пасажи – луда работа. А, забравих да спомена, става въпрос за Фолти Тауърс. И като продължим на британска вълна от по-ново време: Компютърджиите. Този филм все едно е правен за един мой проятел също ИТ специалист, само дето бяха пропуснали плюшения Пингвин символ на Линукс. А като говорим за приятели, след като 5 години живях в подобна ситуация, явно от носталгия пост-фактум оцених Приятели. :ph34r: Продължавам с криминалетата на Агата Кристи: "мюсю" Поаро и неговия незабравим акцент, който те кара да го гушнеш като плюшена играчка и сладката, но бойна бабка Мис Марпъл. Сменяме жанра на фантастика с Капитан Пикар и Стар трек. И последната страст преди да мина на корейски сериали бяха екранизациите на ББС на Джейн Остин. Тях няма да ви ги издреждам поименно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите са "Излъжи ме", "Доктор Хаус" (малко го попрекъснах, втръсна ми, но после пак го продължих), "Ало, ало", "Убийства в Мидсамър", "Двама мъже и половина". А от азиатските засега най-много харесвам "Secret garden" и "Gong". Май са това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Български сериали

- "Войната на таралежите"

2. Американски сериали

- "Knight Rider"(1982), "Twin Peaks" - адският сериал, "The X Files", "Friends", "Ëverybody Loves Raymond", "Profiler", "One Tree Hill" (до 4-ти сезон), "Ëverwood", "Supernatural", "Prison Break"

3. Канадски сериали

- "La Femme Nikita"

4. Австралийски сериали

- "Mcloud's Daughters"

5. Руски сериали

- "Brigada"

6. Корейски сериали

- "Bad Guy", "Boys Over Flowers", "Snow In August", "City Hunter"

7. Японски сериали

- "Liar Game", "Buzzer Beat"

8. Тайвански сериали

- "Mars", "Autumn's Concerto"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за мен сериала на всички времена си остава "Двама мъже и половина". Няма друг такъв, надявам се само да не го развалят с Аштън Къчар, макар че и той е голям образ и няма начин да не е смешен. Ще чакаме и ще видим:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

One tree hill, Prison brake и House MD са ми любимите от американските други не признавам. Като OTH се отнася до 6 сезон щото като притиквха Лукас и Пейтън все едно беше нещо друго. Точно и защото ми бяха скучни и бозави останалите западни сериали се обърнах към азиатското кино и по-точно корейските и японски продукции. Много по-съдържателни са и имат по-голям емоционален заряд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ... ето ги и моите любими сериали :P

Започвам с добрите стари сериалчета : "Perfect strangers" , "Alf" , "Frends" , "Аllo, аllo".

А също така доста ми бяха интересни "Renegate" и "The Crow: Stairway To Heaven" :rolleyes: А кой знае колко много още има, за които в момента не се сещам :rolleyes:

От по-новичките гледах с голям интерес "Preason break" и "The vampire diaries"

И сега идва ред и на азиатските - е тук вече наистина съм много затруднена :huh: Всичките, които съм изгледала бяха наистина много интересни и успяха да ме грабнат. Но все пак май " You're beautiful" , " Boys over flowers" и "Stars Falling From the Sky" най-много ми харесаха. Както и "Personal taste", a и сега "City hunter" го гледам с голям интерес :D Ох, и за малко да забравя - "Goong" - все пак това е първото корейско сериалче, което изгледах, длъжна съм да му отдам дължимото и да го спомена :lol: :lol:

И така ... стига съм писала, че вече попрекалих :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под любим сериал разбирам нещо, което мога да гледам втори път, а след време трети, четвърти и т..н. В тази графа влизат само:

Корейски - БОФ беше единствен доста време, сега вече е и Bad Guy.

Японски - Hana Kimi

Тайвански - Версията на Целувката

 

Други - само "Ало,ало" може да влезе в числото на многократно гледаните. С удоволствие гледам и Добрата съпруга, Излъжи ме, Клюкарката, Damages, Анатомията на Грейс, но не съм повтаряла серия на нито един от тях.

Имам си и един турски любимец от сериалите, но само първият му сезон /да не го споменавам, че доста хора са с ОМ за турските сериали/ .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алф

Спешно отделение

Съдия Ейми

 

За мен това са сериали, които обичам от години и бих гледала отново.

 

Забравих и "Д-р Куин Лечителката" - търсих го в нета да си го сваля, ама тц..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Д-р Куин" дето е в Замундата не върши ли работа?

 

По темата - не знам колко пъти съм гледала и продължавам да гледам като ги засека из телевизиите "Приятели", "Ало, ало", "Бавачката", "АЛФ". Преди доста се бях запалила по "Дъщерите на Маклауд", първите епизоди може би бих ги гледала отново, но накрая го сбозиха. <_< С много добри спомени съм от "Полицаят от Петльово бърдо". Преди време два пъти гледах и "Влюбени в Берлин" (немската версия на "Грозната Бети", много беше добра; пак да я пуснат, пак бих й мятала око) и още ми е криво, че нашите не пуснаха продължението. Да не забравя и британския минисериал по Остин "Гордост и предразсъдъци". Колин Фърт е мистър Дарси и още не се е намерил такъв, който да го наследи достойно в тази роля. :wub:

 

По едно време бях луднала по "LEXX", изгледах го от-до, началните епизоди по няколко пъти, сега посмъртно не бих могла да обясня какво съм му намерила, но фактите са се факти, не можах да не отбележа. :D

 

Напоследък съм се запалила по "Доктор Кой", но не достатъчно за да гледам един епизод по няколко пъти или пък да изгледам най-старите епизоди отпреди сума време. И "Игра на тронове" ме грабна, но пак за едно гледане само. Торчууд не беше зле в началото, че само 1-2 сезона гледах... Бре, да не задълбаваме в такива за по едно гледане, че списъкът много дълъг ще стане.

 

Азиатски не ми се е случвало да повторя. Или не ме грабват достатъчно, или така ме опустошават (4-те бога!!!), че не бих си ги причинила отново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Д-р Куин" дето е в Замундата не върши ли работа?

- Супер си. Много благодаря. А аз си търсе Dr. Qween и се чудя защо я няма :rofl: Ама съм и аз...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емерикано/Канадско:

 

1. Veronica Mars

2. 90210

3. Gossip GIrl

4. Revenge

5. Vampire Diaries

6. Supernatural

7. Smallville

8. Nikita

9. Merlin

10. M.D. House

11. Bones

 

Малко азиатско сега :)

1. You're beautiful

2. Heartstrings

3. Secret garden

4. Bad love

5. The Story of the First King's Four Gods

6. Goong

7. Over the rainbow

8. Lie to me

9. Buzzer Beat

10. Pride

 

П.С. Май цял ден няма да ми стигне да ги изброявам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...