Jump to content

Hanazakari no Kimitachi e 2011 (2011)


Recommended Posts

spacer.png


Име на японски: 花ざかりの君たちへ
Име: Hanazakari no Kimitachi e
Позната още като: Hanakimi, Ikemen Paradise 2011
Година: 2011
Страна: Япония
Формат: Резноку
Жанр: Драма
Епизоди : TBA
Период на излъчване: 2011-Jul старт
Телевизия на излъчване: Fuji TV
Време на излъчване: Неделя 21:00
Theme song: AKB48

Участват:
Maeda Atsuko as Ashiya Mizuki
Nakamura Aoi as Sano Izumi
Miura Shohei as Nakatsu Shuichi
Kiriyama Renn as Nanba Minami
Yanagishita Tomo as Kayashima Taiki
Yamada Shintaro as Sekime Kyogo
Nishii Yukito as Senri Nakao
Suzuki Katsuhiro (鈴木勝大) as Noe Shinji

Asaka Kodai като Takatsuki Subaru

Tokuyama Hidenori като Osuka M. Himejima
Matsushima Shota (松島庄汰)
Mamiya Shotaro (間宮祥太朗)
Kurihara Goro (栗原吾郎)
Sato Yuki

Suzuki Fuku

Takumi Saito

Iwasa Mayuko като Hanayashiki Hibari (епизоди 7 и 11)

Резюме: Това е римейк на популярната училищна драма Hanazakari no Kimitachi e, която беше излъчена по Fuji TV през 2007.
 

Свали с английски субтитри

Свали с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С нетърпение го чакам .. Поразгледах се за героите и главната актриса не е лоша.Nakamura Aoi ,ми се стори доста сладък :D Досега не съм ги гледала..и ще ми е интересно.Обаче като видях Miura Shohei :blush: Последно го гледах в Коизора и страшно много ми хареса.Сега даже ми се иска той да е Сано :D

И все пак..не е ли малко рано за римейк? :D Никой не може да измести Огури и Тома -_- ....Ще видим как ще се получи .. :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъшност аз намирам този римейк за напълно безмислен, при огромния успех на оригиналният сериал. Има изключително много почитатели, което прави този напълно излишен. За мен е пълна загуба на време. Първо. И второ, никой не може да събере по-добър и по-подходящ каст от този на оригинала. Там всички, абсолютно всички ми правят удоволстивие да ги гледам, докато тук са ми, с извинение, напълно безлични. Настрана факта че в него играят Maeda Goki и Miura Shohei, на които съм им почитателка още от Gokusen 3. Колкото и да ги харесвам (само ще кажа че Miura Shohei едва го познах), всички изглеждат изключително еднавки и не ме привличат дори малко, за разлика от оригиналния подбор на актьори. Но това е моето мнение разбира се. =w=

 

Резюме: Това е римейк на популярната училищна драма Hanazakari no Kimitachi e , която беше излъчвена по Fuji TV през 2011.

п.п. всъшност оригинала е излъчен пред 2007, не 2011

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз подкрепям горното мнение. Не знам само аз ли съм така, но през цялото време ще правя сравнения със старата версия и все нещо ще куца, затова и няма май изобщо да се мъча да гледам. Някак още от сега не харесвам каста. Толкова ли пък нямат нова хрумка, та ще използват старата? Според мен нека оригиналът да си носи своя заряд и да се помни, не да се правят копирания едно към едно и да се дъвче едно и също.

Някой ще ми опонира, че нещо подобно се случи и с Hana Yori Dango, но там различни държави са представили своето виждане, вплитайки своя култура, други георафски забележителности, вмъкнали са различен поглед...

Ако тук бяха решили със същите актьори да направят продължение, мисля, че щеше да е по-удачно, отколкото да търсят нови лица!

Надали някой може да мине Икута Тома в точно тази роля. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Мрън и аз съм на това мнение, но ще ведим как ще се справят то се знае, че не може да бъде като оригиналния сериал който страшно много обичам. Но остави това давидим какъв ще бъде Корейския римейк на сериала, хич не ги бива във адаптациите на Японски неща как ли ще го орезилят.... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На пръв поглед наистина е така. Това бяха и моите мисли, когато научих новината.

Казват, че историята няма да копира първата част. Дано да са прави! И ако ни предложат достатъчно количество смях, защо да не се забавляваме с новата версия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, може би сте прави. Римейка е леко безмислен и каста през 2007 беше много по-добър. Каста на римейка можеха да го подберът малко по-добре, но да не забравяме Maeda Atsuko. Може би не я познавате добре, но Аз съм огромен фен на AKB48, затова съм гледал всички нейни драми. Момичето е невероятна актриса. Вярно е, че един актьор не прави драмата, но знам че ще се справи чудесно и това ще доведе до успеха на римейка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо тръгвате с този негативизъм? "Няма да ми хареса" ,"не може да бъде като оригиналния сериал" ........ Извинявайте, но ако още от сега сте решили да търсите кусурите на сериала, то със сигурност ще намерите нещо, за което да се хванете. Лично на мен ми е малко странно да се дава мнение за филм, т.е. дали е добър или не, още преди да е почнал да се излъчва. Дайте му шанс преди да го "заклеймите", а и все пак има хора, които може да не са гледали първата версия,за да ги сравняват и тази да им хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият трейлър излезе. Стартът е само след 10 дни.

Линк

Шинтаро Ямада е на мястото на Окада Масаки, а братчето на Хикари Митсушима ще поеме ролята на Тенноуджи.

Не видях учители. Докторът също го няма, сякаш.

Minna, tanoshiimimashoi!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те шегуват ли се?!?! Маеда тук е най - красивото МОМИЧЕ, което съм виждал. Дори и с къса коса е невероятна. Абе каквото и да си говорим хич не прилича на момче :D. Trailera изглежда обещаващ, но можеха да подберат актьорския състав по - добре, но все пак да им дадем шанс да се изявят и да ни впечатлят. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп. 1 Линк

Първа серия беше много добра. Забавлявах се на воля и наистина ми беше интересно. Всички актьори паснаха на героите и до финала вече не ги сравнявах с предходния каст. Те ще направят дорамата по свой начин. Ще й придадат нов чар. Но най-хубавото е, че всички ще се смеем, докато гледаме.

Изкушавам се да направя разбор на всеки герой, но ще отнеме много време и място. Ще кажа само, че Аои и Шохей са идеални за образите на Сано и Накатсу. Атсуко е страхотна! Рен също много ми хареса, въпреки че е отслабнал прекалено, за да изглежда приведен като Хиро. Малкият ми брат-близнак не му отстъпва. Сузуки Катсухиро също ме радва Харесва ми, как винаги поема инициатива. Токуяма е невероятен Оскар (като нищо ще му лепнат нов прякор - Оуджи-сама), обаче да не прекаляват с грима му! Той и без него си има необходимото излъчване. Томо и братчето на Хикари нямат особена прилика с предходните актьори. Шинтаро Ямада също е малко нетипичен като Секиме, но и тях почти веднага ги възприех като съставна част на драмата.

Направи ми впечатление, че за разлика от старото училище Осака Гакуен, това изглеждаше доста занемарено на пръв поглед. Нямаше никакви учители и директори, което може да в полза на новата адаптация. Прибавена е и още една конкурентна гимназия.

Единственият минус, който мога да посоча до момента, е началната песен. Определено не въздейства като Икенаи тайо. Всички останали мелодии са запазени почти в оригинален вариант.

П.П. Решили са да ни изненадат с ролята на доктора. Затова името му не беше в началния каст. И него са подбрали перфектно. Кой е той? Сайто Такуми и никой друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що изгледах първи епизод. Да си призная, доста съм изненадана. Гледайки трейлъра и снимки на облеклата на героите очаквах едва ли не всичко да повтаря едно към едно сериала от 2007. Да, ама не.

 

Епизодът започна точно така, както и предишния път. Синьото небе, през което прелетява самолет и се изписва съобщение, въпреки че тук то не е същото като преди. Мидзуки пристига пред портите на училището, тълпите момичета се втурват покрай нея и се появяват икемените. И тук нещата се променят.

 

 

Най-напред обстановката. Страшно добре са раздвижили нещата с промяната на училището. Няма го лъскавото и престижно Осака Гакуен, чийто ученици са любимци на всичко живо. Не, това са други - училището Токио. Нашите хора се помещават в полуразпадаща се сграда, която дори остава без вода (поне за първия епизод). Няма ги лъчезарната директорка и добряка заместник-директор (поне засега), да не говорим пък за състезанията с награди тип почивка на Хаваите или нови плазмени телевизори. И на всичкото отгоре училището ще бъде затворено на 30 септември (голям шок за току-що пристигналата от Америка Мидзуки), което оставя на героите ни само три месеца, в които да са заедно, да се забавляват и да се наслаждават на училищните си дни. Стига в следващите епизоди да не си поставят за цел да спасят Осака Гакуен, което вероятно и ще стане.

Въпреки че и тук видяхме характерната за варианта от 2007 абсурдност, то тя определено беше по-умерена. Може би заради малко по-сериозната обстановка, може би защото това беше едва първи епизод, а може би е целенасочено. Ще гледаме и ще видим.

Харесва ми и това, че са махнали онази част с нараняването на Сано заради Мидзуки. Или поне до момента не са го споменали (стига естествено да не съм го проспала). Нямаше го в мангата, затова и тук можем спокойно да минем и без него.

Запазили са и вътрешните декори, макар и до някаква степен променени. Като стаята на Сано и Мидзуки например.

Песента на оупънинга ми беше не на място. Все едно гледах стария сериал, но бях спряла звука и бях пуснала нещо произволно. Ikenai Taiyou беше много по-добра - веднага хваща и влиза в главата. Като ендинг обаче ми хареса, въпреки че отново не е толкова запомняща се като Peach. Доколкото забелязах, инсърт звуците и мелодиите си бяха същите от първия сезон, което на моменти направо ме караше да забравя, че гледам нов вариант xD

 

 

Да минем към героите и актьорския състав. Тук също имаше изненади за мен. Вярно, няма ги убийствените вътрешни монолози на Накацу, но ако Миура Шохей се беше опитал да ги повтори, щеше да изглежда все едно копира от оригиналния сериал и изобщо не е сигурно, че резултатът щеше да е добър. Затова и смятам, че е по-добре, че не се и опитва. Сигурна съм, че и без тях ще създаде един свой, запомнящ се Накацу.

 

Изобщо не знаех какво да очаквам от Сано. Актьорът ми беше съвсем непознат, пък и дотолкова бях свикнала с образа, създаден от Огури Шун, че късата коса и по-младежкото излъчване на Накамура Аой ми бяха малко странни. Но само докато започна да гледам. Приятно ме изненада това, че новият Сано показваше повече чувства, отколкото стария. Не ме разбирайте погрешно, превъплъщението на Шун си беше много добро, но през по-голямата част от времето сякаш беше с някаква незаинтересована и откъсната физиономия. Докато тук не е така и това доста ми харесва. Придава на Сано едно по-човешко излъчване :)

 

За Мидзуки нямам какво особено да кажа. Както и Хорикита Маки, само слепец би ги сбъркал с момчета. При Маеда Ацуко обаче има нещо по-меко. Не мога да преценя дали е във външния й вид или в поведението, може би и в двете, но го има. За момента ми допада, да видим как ще е нататък.

 

Тримата ръководители на общежитията не са се променили кой знае колко като герои. Само Оскар сякаш е малко по-сдържан. А може би просто още не е имал шанс да се развихри. Предишният актьор ми беше направо противен, докато новият ми харесва. Засега съм доволна и от Нанба-сенпай (не бях запозната с филмите на Кирияма Рен, а от снимката му в mydramalist не бях останала с добро впечатление, но това, което видях до момента, ми харесва). Да видим как ще продължат нещата нататък.

Не знам защо, но Тенноджи ми прилича на японец по-малко и от самата мен.

 

Новият Накао Сенри също ми допада. Порядъчно по-женствен е от превъплъщението на Кимура Рьо, което го прави и по-близък до образа в мангата. Одобрявам xD

 

За момента съм наистина разочарована само от Каяшима и от доктора. И двамата бяха наистина уникални образи в предишния вариант, докато тук бледнеят. Хайде, докторът за момента не е имал достатъчно екранно време да се изяви, пък и вярвам, че Сайто Такуми може да се справи с ролята (въпреки че очевидно няма да се набива на очи така, както се набиваше Камикава Такая). Докато Каяшима... Каквото и да си приказваме, никой не може да бие шантавия поглед на Ямамото Юске, особено пък като вдигне двете ръце xD

 

За моя най-голяма радост най-досадната и дразнеща част от оригиналния сериал - Четворката на Хибари - ги няма. Не и в предишния им вариант поне. Най-малкото, Хибари никаква я няма и май няма изгледи да се появи скоро.

 

Като цяло, докато първият вариант беше направо екстремен в своята абсурдност, тук нещата са по-умерени. По-реални. Естествено, има време нещата да се променят, но ми се струва, че все пак режисьорът ще се опита поне до някаква степен да се разграничи от предишния сериал. До края винаги ще присъства чувството за предстоящ край заради затварянето на училището, затова смятам, че този по-умерен дух ще се запази и занапред. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че това Хана Кими ще бъде драматично. Много съм далеч от тази мисъл даже. Пак ще си ги има и комедията, и абсурдността, и всичко, което ни плени преди четири години, просто в по-малки дози.

 

В заключение - не очаквайте "клонинг" на сериала от 2007, защото ми се струва, че няма да го получите. Гледайте на него просто като на нова екранизация на познатата история, макар и попроменена и повлияна от предишната версия. Аз лично се надявам тук да се придържат малко повече към мангата, въпреки че ми е ясно, че няма да я следват съвсем. Но би могла да се получи една добра комбинация от най-доброто от сериала и най-доброто от мангата :)

 

 

Ох, изморих се Skype-emoticons-41-whew.gif

 

ЕДИТ: Хаха, така става, като пиша романи два часа (буквално!) :lol: Знаех си, че не просто съм пропуснала да видя Сайто Такуми в каста в мдл. Направо се размазах от кеф, като се появи на екрана ми! xD Явно тази година му е тръгнало лекари да играе :lol: Дано да ни покаже един добър Умеда-сенсей, при това скоро! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей това се казва рекорд. Дълъг, но полезен пост.

Аз изобщо не чух ендинга, след като гледах серията, понеже епизодът не се е бил свалил изцяло и свърши точно 2 мин. преди края. Но сега се присъедиявам към думите ти. За финал повече пасва, отколкото за начало. Явно заради Маеда Атсуко са избрали парчетата във филма да бъдат на AKB48.

Радвам се, че и на теб ти е харесало. Аз също имах известни резерви, особено след като разбрах, че режисьорът на първата част ще ръководи и тези снимки. Неизбежно е наличието на допирни точки при това положение, но наистина е внесен нов поглед върху историята. Премахнали са излишните елементи, за да задържат интереса на зрителите.

Накао има по-детско излъчване, понеже самият Юкито току-що навърши 16г. (Кимура беше на 19, когато снимаха първата версия). Затова толкова му отива екипът на мажоретка. Миналата година го бяха издокарали в рокля за втората част на мюзикъла Курошитсуджи и човек направо не можеше да го познае. Сцената, в която искаше да се размени с Мизуки, понеже той/тя е "zenzen kawai ku nai!", трайно се е запечатала в съзнанието ми.

Гледала съм Кирияма във всякакви превъплъщения и знам, че той може да се справи, както с комедиен, така и със сериозен персонаж. И въпреки че Нанба семпай е изцяло ново предизвикателство за него, виждам, че не му е никак трудно да влезе в образа.

Актьорът, който играе Тенноуджи, е брат на Хикари Митсушима. За разлика от Юма, той не блести с мускулатура, но има по-остри черти и ми се струва, че когато е необходимо, може да придаде необходимата свирепост на образа.

Очаквам големи изненади от Сайто Такуми. Очевидно появата му е въздействала на всички.

Ако не изгубят комедийната нишка, ще е много интересно нататък. Все пак, в Япония е пълно с икемени и могат да си правят колкото адаптации искат на тема Хана кими. Стига рейтингът да не стои вечно на 10.1%.

Срам и позор е за мен, че още не съм разпознала Казума Кавахара сред масовите сцени, но дано да има реплики по-нататък, че не се е появявал от толкова време на екрана! Така е, когато не знам, кога ще му отрежат косата и кога ще му сложат очила.

 

Снимки

15e7b7c63c03fbeb.jpg

ecda711ab3f1d661.jpg

eba4326a39aee5af.jpg

bcf4d8cd1c528a8e.jpg

51e11b416a843f05.jpg

b4f77150c85700fc.jpg

Понеже в каста няма Джонита (което е почти невъзможно - все пак са включили едно), които да свързвам един с друг, си позволявам да направя малка социограма на актьорите (психологическа диаграма на връзките в групата): сред състава могат да се забележат трима представители на Д-бойс (Томо, Юкито и Хории Арата), 4-ма райдъри (Токуяма, Юки Сато, Казума Кавахара, Рен) и 5-ма участици в Тенимю (Томо, Рен, Сайто Такуми, Оказаки Казухиро и Казума Кавахара).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, че двете версии имат един и същи режисьор :o Интересно решение, но за момента съм доволна от резултата :)

 

Малко след като изгледах първия вариант на сериала прочетох и мангата и ми направи впечатление, че не само визията, ами и поведението на Накао не беше толкова женствено и разглезено, колкото в оригинала. Не мисля, че е само заради възрастта на Кимура Рьо. Може би целенасочено са посмекчили тази черта на героя по някаква причина, а може би просто аз съм останала с някакво грешно впечатление. Но за мен ролята пасва доста повече на Нишии Юкито, и то не само заради годините.

 

Не разбирам обаче защо епизодът има толкова нисък рейтинг. Дори да приемем, че сериалът не е толкова добър, колкото предишния (въпреки че и това си е въпрос на личен вкус и преценка), със сигурност не заслужава 10.1%, при това с такъв час на излъчване. Струва ми се, че много хора просто са решили да не го гледат, защото не е с Шун, Тома и Маки. Дано си променят решението, защото сериалът го заслужава.

 

Колкото до следващия епизод,

 

много искам да разбера кой беше онзи нагримирания тип кабуки актьор, защото изобщо не мога да го позная xD

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Права си във всяко едно отношение. И аз съм на мнение, че ниският рейтинг се дължи на това.

 

Маскираният е Таками Озора (宝海大空) - той наистина е кабуки актьор и подобно на Таичи Саотоме, изпълнява предимно образи на оннагата. Подвизава се в групата на Оскар.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа, това обяснява нещата xD Знаех си, че много... реално?... изглежда, за да му е за първи път такова гримиране :lol: С голям интерес ще изгледам следващия епизод и ще следя общите сцени, за да го видя (и надявам се - разпозная) и без грим :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...