Jump to content

Scent of a Woman (2011)


Recommended Posts

Мога да кажа само страхотен напълно съм съгласна с горните мнения .Струва си гледането и превода.Смях и сълзи това е .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала наистина е страхотен! Мисля, че отстъпва само на Тайната градина( поне според мен). Интересен от началото до края.

Голяма загуба е, че никой не се е заел с превода досега.... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря!Тъкмо изгледах първа и втора серия.Филмчето е чудесно,изцяло ме зариби!Нямам търпение за следващите серии.Отново благодаря и Весела Коледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можах да я позная Kim Sun Ah, толкова се е променила, не мога да не призная, че много добре играе, макар и да не я харесвам много, но в крайна сметка ролите са и много силни и въздействащи. Очаквах много рев и сълзи

наистина имаше доста силни моменти, майката също направо страхотна роля. Браво на режисьорите. Краят много ми хареса, много позитивен и изпълнен с надежда. Това което искаха да ни подксажат го направиха по великолепен начин. В интерес на истината се чудех как ще свърши, очкавах най-лошото, но съм много доволна от финала.

Музиката много ме впечатли, серията с танца им, когато репетираха ме разби, после си я пусках няколко пъти, за да я гледам, страхотоно се справиха. Аз мисля, че това е един от силните филми на 2011 година, 10 от 10 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го на един дъх,до 6 часа сутринта съм стояла днес за да го изгледам....Нямах воля да си легна да спя,преди да съм разбрала какво става.....ААААА невероятна драма.Мога да кажа ,че тази драма е най-добрата която съм гледала ...то не бяха сълзи и смях,но толкова много плаках .На всяка серия се разплаквах да му сей неевиди.Разкошна драма,просто нямам думи за да я опиша и актьорите ми харесаха толкова много......просто е превъзходна :thanks::es::wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Scent of a Woman беше като шамар в лицето за мен. Започнах го с цел да се разсея с нещо позитивно, а ме върна към това, от което исках да се откъсна.

Всеки епизод беше лично преживяване за мен. Във всеки един момент можех да усетя болката на Йон Дже и сякаш ме режеше с нож в сърцето, а едновременно с това най-неочаквано се развеселявах.

Като персонаж Йон Дже ми хареса много, защото я показаха от различни страни - като човек, който се е грижил за болен от рак и като човек с такова заболяване. По този начин умело отразиха най-важните аспекти от заболяването и последиците от него, както за болния, така и за близките му. Спомням си в един епизод как обясняваше

 

колко и е било трудно да се грижи за баща си и как е чувствала вина всеки път, когато е усещала щастие, когато се е хранила или е искала да спи. Това е неизменна част от грижите, които полагаш за един умиращ човек - чувството за вина.. Правиш всичко възможно, което зависи от теб, дори повече, но не можеш да промениш нищо и започваш да се чувстваш виновен и сякаш се самонаказваш. Прозвуча ми много искрено и близко.

 

Впечатлена съм от играта на Ким Сун А - променена и страхотно изглеждаща, представи образа на Йон Дже без слабо звено.

И Донг Ук също ми хареса (с малки изключения). Джи Ук ми допадна като персонаж, тъй като при него ги нямаше обичайните корейски лутания между тази и онази жена.

 

Много джентълментско постъпи, когато избра да остане с Йон Дже.

 

Моментите между Йон Дже и Джи Ук бяха прекрасни и задълбочени. Двамата бяха силна опора един за друг.

Доктора беше страхотен. С него ми се е запечатала сцената

 

когато с Хи Джу танцуваха на покрива на болницата. Много мила сцена, човешка, приятелска.. Последна.. Тъй като сякаш и двамата усещаха изхода от заболяването за това жизнерадостно момиче, което ми беше много симпатично.

 

Едни от най-силните моменти в сериала бяха между Ън Сок и Йон Дже - въздействащи, напрягащи, подтикващи те да съчувстваш. Много ми харесаха като приятели. А и тримата с Джи Ук изградиха близки отношения.

Избора на актьорски състав ми допадна. Може би само вида на Хьо Рим не ми хареса, както и ролята и. Баща и и бащата на Джи Ук като персонажи също не ми харесаха. През цялото време си мислих

 

Защо не оставят жената да почине на спокойствие, а непрекъснато я притесняват и още повече натоварват? И защо се държат така сякаш да си болен е заразно??? Бях много разочарована от това поведение.

 

Моите най-искрени адмирации към актрисата Ким Хье Ок. До този сериал си мислих, че може да играе само отрицателни персонажи и такива на отвратителни майки, но ето, че с тази роля ме опроверга.

Kim Kwang Gyu (нахалния фотограф от You're Beautiful, смотания секретар от Hello Miss, журналиста от Oh My Lady и т.н..) също бе много различен в образа си на танцуващ танго работник.

Изобщо всички сцени с танго бяха невероятни! Особено между Джи Ук и Йон Дже!

 

Scent of a Woman е сериал за любовта, човешките взаимоотношения, добротата, надеждата и отчаянието, силата и страха, опита и провала. Един сериал, изразяващ стремежа за щастие, по-добър живот и сбъдване на най-съкровенни мечти. Целящ да покаже копнежа на човек да направи друг човек щастлив, да го облекчи по някакъв начин, въпреки трудностите. Сериал, който трябва да се почувства - както веселите, така и тъжните моменти, защото чара му беше в емоциите, които пораждаше.

 

Обнадеждаващ беше

позитивният финал, въпреки че от това, което знам

 

рака на стомаха в толкова тежък стадий, за какъвто представиха карцинома на Йон Дже, се развива и приключва най-много за 3-4 месеца като протича с толкова жестоки болки, че нямаш сили да помръднеш, а камо ли да танцуваш и да ходиш на пътешествия (последното пътуване до Чеджу). Но пък при корейците може да е по друг начин, защото при заболяване се взимат предвид смъртността и качеството на живот. А качеството на живот при тях сигурно е различно. Но по принцип рака на който и да е орган в стомаха е с най-висока смъртност или вероятност от рецидиви. Както и да е де, не е важно, за да навлизам в подробности. :ph34r:

 

 

Заслужава да се види!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът беше много хубав до 10 епизод, но след него действието спря да се развива, не се случи нищо съществено за развръзка, а се започна голямата драма с много сълзи и протакане на сериала, историята беше хубава, но поне по мое мнение накрая излишно разтегната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мразя ревливи сериали.

Но пък е този е много хубав. Не усетих кога от първи епизод стигнах до 8-ми, после до 14-ти епизод... Но последните два се реве, и то много. Само че краят ми хареса, определено очаквах да е друг.

 

Много се смях, когато

главният мениджър едва не изкозирува на майката на Йон Дже, въпреки че говориха само по телефона.

 

 

Играта на Kim Seon-ah е много добра. А колко е отслабнала! Дано се е възстанови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-красивия и най най-хубавия сериал който някога съм гледала : ) Хареса ми най-вече това че въпреки че ревах много много много на края на филма останах мнгоо приятно изненадана как свърши : ) определено ме остави с усмивка ! и определено този сериал отива на 1-во място в класацията ми ! такаче който все още не го е гледал много е изгубил ! наистина си заслужава гледането!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал!Много леко върви...главната е страшна актриса ....,който се чуди дали да го гледа ,да не го прави ами да го започва.... :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал!Много леко върви...главната е страшна актриса ....,който се чуди дали да го гледа ,да не го прави ами да го започва.... :yes:

 

Да.... Започвам го вече за трети път... и не знам дали някога изобщо ще го изтрия от компютъра си - може би, само ако го запиша, за да си го имам. За мен е много по-добър и по-прекрасен от Тайната градина, защото нямаше нищо нереално или фантастично, което да ме дразни. Ако започна да описвам чувствата, които ме връхлитаха с гледането на всяка серия, най-вероятно трябва да стане един малък роман.

Издирвам песента от тангото в осма серия. Слушала съм я, но не знам нито изпълнителя, нито името й. Моля, ако някой е наясно, да помогне да я намеря. :thanks:

http://www.youtube.com/watch?v=s1YZRnKREVE&context=C3a23729ADOEgsToPDskKuT7RYZosW4WE8xLL6VqFC

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам веселите, забавните сериали и филми, които нямат много драма и сълзи, защото ме разтоварват прекрасно след работния ден. Но за първи път реших да гледам сериал от този жанр и не съжалявам, т.е имаше си и тежките моменти на драма, сълзи, но те се компенсираха със забавната част на сериала. Сценаристите си бяха свършели работа повече от перфектно. Актьорите - безупречни. Невероятен сериал. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала е много хубав, един от най-добрите на 2011. Ето, заради такива филми класациите трябва да се правят след 31.12 тъй като определено отсъствието му си е чиста загуба. Това, обаче е друга тема...

Сун А съм гледала само като Ким Сам Сун и тогава ми беше една полу-..., ами хем ми харесваше, хем на моменти откровено ме дразнеше. Тук, обаче ми скри шапката. Не знам дали заради филма специално е отслабнала или я е хванала вълната на чезнещите звезди, но беше повече от подходяща за ролята. Прекрасна, земна, искрена и толкова близка. Сякаш не е голямата корейска актриса, а младата съседка, която тихо поздравява и на пръв поглед не се откроява особено, но само на пръв поглед. Докато не видиш сълзите в очите й.

Актрисата, която играе майка й ми е слабост от Wonderful Life, там също беше една точна мама с нежно, но силно присъствие.

Eom Gi-joon, актьора, който играеше Доктора беше невероятен отново. Ролята му като одухотвореност, много ми напомни на тази в Dream High, където играеше учителя Канг. Тук обаче показа и слабост, и сила. Иска ми се да видя този актьор в главна роля, ще ми е интересен. А как се произнася на бг името му, знаете ли?

А Донг Ук? Ами за него си имам своя теория :) Мисля, че не го бива много като актьор, ама има един особен поглед на мокро кученце, и с него спечели сърцето ми. Не го притесняват целувките, отдава им се напълно, което е още един плюс. Видяхме го и в страстно танго, на което също трудно мога да устоя. Важно е, че си паснаха идеално с Ким Сун А, имах някои резерви, но те ме убедиха.

Хьо Рим ми беше ужасна. Държанието й не ми се върза много в последната серия, ама айде от мен да мине - явно беше много добра, щом за първи път ми докара криминални мисли по отношение на героиня в сериал.

И да си кажа, че много плаках. Плаках с майка й, и със Сун А, и с доктор Чанг плаках. Но много се радвах за двамата, които откриха любовта и решиха да изживеят всеки един ден пълноценно. Нали това е смисъла...

Резюмето плаши, истината е съвсем друга. Сериала е разкошен и ще се помни дълго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е прекрасен. Много силен. И пак дълго време му се каних, а накрая го изгледах на един дъх. Явно ме улучи на подходящата вълна.

Ким Сон А отново доказва, че е голяма! Невероятна е. :bow:

И Донг Ук за съжаление почти през цялото време ми стоеше като тополка, с леки проблясъци на моменти. Но като двойка не изглеждаха лошо.

Затова пък Ом Ги Джун за пореден път много ми хареса. Страшно готин актьор. С хубав глас (това май го повтарям всеки път :rolleyes: ).

Въпреки че случайно бях прочела в едно списание какъв е финалът, беше ми интересно как ще го докарат дотам. И отново останах очарована от елегантния начин,

по който съумяват да поднесат смъртта, и то от тежка болест. Спестяват неизбежните неприятни емоции и те оставят с чувство за лекота и всичко изглежда едва ли не красиво.

 

Идеята за списъка много ми харесва по принцип и винаги ме трогва, където и да гледам нещо подобно.

Който се престраши да гледа, няма да сбърка. И поздравче с тази прекрасна песен:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като останалите се бях настроила за сериозна драма и тонове сълзи, но режисьора и сценаристите успяха да поднесат историята без излишен драматизъм, от който да ти се къса сърцето по хиляди пъти на серия. Разбира се, че имаше драма, естествено, че имаше и сълзи, но красотата в отношенията, начина по който героинята надрасна себе си ... чудесно поднесена история. А тази доза нереалистичен, малко луд, но все пак необходим, за да продължиш, оптимизъм накрая беше прекрасен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ето ме мен .... на 14 епизод...едва минали 15 минути обляна в сълзи .... с голям страх да продължа да го гледам.... чувствата, които човек изпитва.... просто нямам думи. Прекрасен сериал...показва ти много неща, кара те да се замислиш за живота и как да го живееш....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е прекрасен, надмина десетократно всичките ми очаквания. Бях се настроила за изключително тежка драма, от арсенала на "Снежната кралица", но историята, колкото и тъжна да беше, бе представена с много емоция и позитивни моменти. Плачеш,смееш се, чувстваш с героите. Целият каст беше страхотен, а химията между Сун А и Донг Ук беше толкова силна, че на моменти си мислех, че наистина прехвърчат истински искри между тях. Много запомнящи се моменти останаха в главата ми, но определено най-любимите ми сцени са две - тази, в която двамата танцуваха тангото и вечерта, в която преспаха заедно. Хареса ми и това, че оставиха края отворен - "чудесата рядко се случват, но все пак се случват", бяха думите, които си размениха Донг Ук и доктора. Много истини и послания за живота са скрити във филма, но основното и най-важно нещо, което остана в главата ми е, че трябва да живеем всеки един ден пълноценно, защото никой не знае, колко време му остава и как ще протече живота му. 10 звездички за сериала, едно от най-добрите заглавия за 2011 г. Препоръчвам с две ръце за гледане, на всички, които все още не са го направили. Това е сериал, който трябва да се почувства и изживее от началото до самият му край. Много силен,истински и въздействащ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tango es para vos! Още като видях заглавието - Scent of a woman- реших, че си трябва доста смелост, за да избереш подобно заглавие след култовия филм с Ал Пачино.

Няма да крия, че започнах да гледам сериала само заради заглавието. Помислих си, че ще бъде нещо като римейк. Но сега след като го изгледах само за два дни- бих го нарекла

"Усещане за човек" или "Усещане за смисъл", "Усещане за живот". Мислех, че корйците вече няма с какво да ме изненадат. Но стината е, че всяка секунда от този филм си струва и

има смисъл. Никога преди не бяха гледала актрисата Ким Сун А. Но определено си пожелах да я гледам отново. Стилът на героинята й след като научи за заболяването си много

ми напомни за златните дами на Холивуд като Одри Хепбърн, Грета Гарбо, дори на европейското кино от 60-те и 70-те години- София Лорен, Ана Маняни, Може би тази идея беше

в синхрон с желнието на героинята да живее като във филм. Кадрите от Окинава бяха прекрасни... Филмът си заслужава да се гледа дори само заради чувствената танго сцена от

8-ми епизод. Някъде прочетох, че между Sun Ah и Dong Wook нямало химия... Доколкото помня думата танго означава "докосване". Е тук главните герои определено знаеха как да се

докосват- и в прекия, и в преносния смисъл... а оттам да докоснат и зрителя. Погледите, жестовете, докосванията... В танго сцената имаше толкова неподправена интимност.

Слава богу в този сериал не се чудих как главната героиня пометна при положение, че изобщо не разбрах кога и как точно е забременяла. А няма нужда да коментирам прочутите

"корейски целувки" (например във Full house). Всеки интимен жест на Джи Ук си беше реалистичен... Героят на Dong Wook не беше някакъв льохман, който 20 серии се чуди и лута

между богатата си уредена годеница и леко невзрачното и неориентирано момиче... В този филм дезориентираното момиче реши да осъществи мечитте си... А като се замисля, нейните

мечти са мечти на почти всяка жена във всяка точка на планетата. Замислих се колко такива мечти самата аз съм осъществила...

С Йон Дже и Джи Ук се смях, плаках и признавам - замислих се доста... Впечатли ме моментът, в който Джи Ук каза на Йон Дже,

че е възможно да умре преди нея, че в живота всичко се случва. Заедно с тях в продължение на 16 епизода успях да усетя и

жената, и мъжа. А лекарят- възхитих се на играта на този актьор... Д-р Че Ън Сок успя "да усети" дълбоката хуманност на професията си. Отвореният край също много ми хареса.

Въобще екранната двойка Сун А- Дон Ук си беше златна.... Още повече, че любовните триъгълници бяха максимално туширани. Рядко гледам сериали втори път, но този определено ще

го гледам още веднъж. Искам да благодаря на всички, които са се погрижили тази продукция да стигне до нас на български език, невероятни сте. Блафодаря, че имам възможност да изказвам

мислите си тук. Корейците наистина разказват истории по уникален начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...