Jump to content

Kang Ta (Канг Та)

lukreciana

Recommended Posts

spacer.png

Kang Ta / 강타

Рождено име: Ahn Chil Hyun /안칠현

Роден на: 10 октомври 1979 г.

Ръст: 178 см

Кангта е част от к-поп групата H.O.T. (Highfive Of Teenagers), създадена от SM Entertainment и приета за първата айдъл група – модел, по който са създадени всички следващи. H.O.T. са едни от първите посланици на Халю вълната по света.
Групата дебютира през 1996 г., (когато Кангта е на 17 г.) и преустановява дейност през март 2001 г., с изтичане на договора им. Кангта остава в компанията като соло изпълнител и дебютира през същата година с първия си албум POLARIS. Към днешна дата той е продуцент и от 2014 г. е един от креативните директори в компанията. 

Филми:
* 2002: Emergency Act 19 (гост)
* 2002: Resurrection of the Little Match Girl

Телевизионни драми:
* 2012: Happy Ending (jTBC)
* 2007: Love In The City 2 (CCTV)
* 2005: Loveholic (KBS)
* 2005: Magic Touch of Fate

Дискография:
* Polaris - August 19, 2001
* Pine Tree - August 21, 2002
* 1st Concert Pinetree: 20020824 Live - March 28, 2003
* Persona - June 13, 2005
* Kangta & Best - October 3, 2005
* Eternity - March 12, 2008
* Breaka Shaka - September 9, 2010

Сътрудничество:
* Fr. In. Cl. - September 24, 2003
* Scandal -  May 19, 2006
* Scandal Special Edition - July 20, 2006

Съвместнa дискография:
* Christmas In SMTOWN - December 15, 1999
* Christmas Winter Vacation In SMTOWN.com - December 8, 2000
* Christmas Winter Vacation in SMtown.com - Angel Eyes - December 4, 2001
* Summer Vacation In SMTown.com - June 10, 2002
* 2002 Winter Vacation in SMTOWN.com - My Angel My Light - December 6, 2002
* 2003 Summer Vacation in SMTOWN.com - June 18, 2003
* 2004 Summer Vacation in SMTOWN.com - July 2, 2004
* '06 SUMMER SMTOWN - June 20, 2006
* 2006 WINTER SMTOWN - Snow Dream - December 12, 2006
* 2007 SUMMER SMTOWN - FRAGILE - July 5, 2007
* 2007 WINTER SMTOWN - ONLY LOVE

Видиоклипове:

Toва момче ми хареса от сериала Loveholic (KBS, 2005), където прави много добра актьорска игра, явно е доста талантлив.
След като мналата година се е уволнил, сега се снима в Китай с още една корейска актриса в исторически сериал.
Интересното е, че са му поверили главната роля.

Edited by bealonenomore
Нова снимка и допълнена информация, благодарение на kandala!
  • Like 2

И на мен ми хареса в Loveholic. Има много изразително лице и изпепеляващ поглед. В драмата се справи блестящо. И като погледах H.O.T. де що е останало бил е от първите айдъли за времето си и много хубава и успешна група за жалост разпаднала се преждевременно.

lukreciana, благодаря за темата и за превода на "Loveholic". Прекрасен филм!

• Like 1

Честит рожден ден на Канг Та. Да е жив и здрав и да се появи в някоя нова драма. Добре се справя с актьорството.

tumblr_lrsshjL4Vs1qhxs2so1_500.jpg

• Like 1

В момента пак го виждаме зад кадър като текстописец и композитор на песни .

Появи се тийзър към новата му песен ~:panda-145:

Радвам се за нея. Наистина е много хубава и чувствена .. Пък какво е да чуем нещо хубаво с хубав запис :D

[STATION] KANGTA 강타 '감기약 (Cough Syrup)' MV Teaser

• Like 1

На 16.01.2021 г. at 6:20, skofiild написа:

Песента е излязла...

Ох, видях.

Песента е страхотна, но според мен... Не съм вярвала, че ще го кажа за SM-ски клип, но за мен е ужасен, сякаш правен през 96-та година.
Имайки предвид, че Кангта е вече един от креативните директори в компанията и знаейки какво могат, нямам друго обяснение освен да е търсен ефект.
Та си слушам песничката без да гледам :D и продължава да е все така интересна и хубава.

И докато съм тук да споделя, че той е автор на песента HOPE, която се изпълнява като финал на SMTown концертите от 2008 г.

Кангта е композитор, автор на текста и аранжимента на песента, която е част от третия албум на H.O.T. RESURRECTION от 1998 г.

Оригиналът.

Всъщност забелязвам, че никъде горе не е написан фактът с който всъщност героят на темата е най-известен в родната си Корея.
Ahn Chil Hyun/Kangta е един от петимата членове на първата к-поп айдъл група H.O.T. , формирана през 1996 г. от SM Entertainment и активна до 2001 г.
Източник Wikipedia

• Like 1

Кой идва с мен в Kwаngya?
Днес излезе римейк и напълно ново видео на песента Free To Fly (2021) в изпълнение на Кангта, и със специалното участие на Сънгчан (NCT) и Уинтър (aespa).

Оригинално песента е на H.O.T., част от втория им албум Wolf & Sheep издаден на 5.07.1997 г.
В спойлера е кратък откъс от концертно изпълнение от 1999 г., сякаш извадено от Reply 1997:)

Off Topic

На 28.07 предстои да излезе сингълът Christmas In July, който е част от проекта по повод 25-тата годишнина от дебюта на Кангта (с H.O.T.).
r/kpop - Kangta - Christmas in July (Teaser Image / 2021 Schedule)

Първият сингъл от проекта е Freezing, излязъл на 24.03.2021 г.

• Like 1

Сингълът Christmas in July излезе.
Песента е хубава, особено приятно ми беше да я слушам в жегата, на 35 градуса, чак и на мен ми се прииска да е Коледа.
А този кадър просто много ми харесва.
801429e4a5ac23ac.jpg

Тийзър снимки за видеото на четвъртата песен от проекта по повод 25-тата годишнина от дебюта на Кангта на музикалната сцена.
Дигиталният сингъл носи името 아마(Maybe) и ще излезе на 12.10.2021 г. в 18:00 KST.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ооо, той е имал рожден ден на 10.10.

Жив и здрав да е!
И да продължава да създава хубава музика!

Сингълът 아마 (Maybe) излезе, готина песничка, усмихва те. :)
Лайф изпълнение.

Изпълнение за Dingo Music, където изпълни песните:
H.O.T. - We Hate That Violence (1996)
Негова песен - Polaris (2001)
Отново соло песен -Pine Tree (2002)
Кавър на Lee Jaehoon Special (2001)
Кавър на BoA №1 (2002)
H.O.T. - Resurrection (1998)
Завършва със своята нова песен Maybe (2021)

Ей така, без никакво промо ни подхвърлят тийзър за новата песен на Кангта, която ще излезе утре, 12.01, 18:00 KST и носи името "Slow Dance".;)

Както писахме по-горе, Кангта е ветеран к-поп айдъл, член на 1-вата бой група в жанра H.O.T.
Минала година SM Entertainment съвместно с You Tube, стартираха проект наречен RE-MASTERING, в който се обработват, обновяват стари видеоклипове до HD качество, снабдявайки ги и с англ. субтитри (нещо, което отдавна трябваше да свършат).
Та като мембър на първата айдъл група, Кангта заедно с H.O.T.  се представят пред света с обновените си видеа, което според мен дава по-голяма сцена на музиката им, представяйки я пред международната публика, което е липсвало при дебюта на групата.
Като тази зашеметяваща, в буквалния смисъл песен "Age Of Violence".

Или ужасно сладката "Full Of Happiness", която съм слушала много пъти, но изобщо не знаех, че оригиналът е на H.O.T.

В канала на SMTOWN има още няколко преработени видеоклипа, които препоръчвам на любителите на к-попа. Не за друго, макар че песните не са лоши, но по-скоро заради общата култура, да се знае от къде е тръгнал жанра по който е луднал света в момента, кои са едни от пионерите представили на Корея к-попа в един нелек за страната икономически период.

Думата ми обаче сега е за самият Кангта, който утре, 20.05,  ще представи своето студио пред всички нас.
Дали това означава, че ще покаже как твори? А дали не очакваме и нещо друго от него? Албум може би? Ще разберем утре в 18:00 KST.

Може да гледате KANGTA STUDIO еп. 1 ТУК.
Изображение

Едно супер готино участие на Кангта, който гостува в предаването на Tiger JK.
Chil Hyun споделя, че любимата му песен е първата, която е създал и в последствие се превръща в "химна на СМ", а именно - "Hope". Историята за създаването й я знам, но се радвам, че я чух лично от него. Създава я през 1998 г., когато страната е в изключително трудна ситуация, дълбока икономическа криза. По това време H.O.T. вече са дебютирали и са известни, получавал много писма от фенове в които те споделяли колко страдат родителите им. Кангта решил да напише не просто песен в която да казва, че "всичко ще се оправи", а да предаде посланието, че "имаме хора около себе си, нека преборим това заедно". Това, че всички артисти на СМ в един момент изпълняват "Hope" го кара да се чувства горд, но и зле. Защо? Ето какво отговаря: "Всички тези световни звезди, хора победили в редица състезания, ипзълняват песен, която съм написал като младеж. За мен е чест, но и съжалявам. Защото те имат свой вкус в музиката."
Част 1 на предаването.

Част 2 в спойлера.

Off Topic

Чрез гласуване на фенове на предаването, песента на H.O.T. "It's Been Raining Since You Left Me" (1999) е посочена като #1 и любима от групата.
Тя също е написана от Кангта, а във видеото по-долу, което е от 25.12.1999 г., може да чуете оригинално изпълнение на H.O.T. А песента е наистина хубава и остарява много добре - все така добре звучи дори и 23 години след създаването си.

За своя любима балада Кангта избира две от своите песни - "Polaris" и "Doll". На въпрос на екипа, кой кавър от младите си колеги предпочита, Кангта избра този на Бекхьон и Дойонг (ах:cry:) Казва, че за да предаде тъга изпълнителят трябва да даде време на слушателя (да стигне до това) и двамата ни хубавци са се справили страхотно. 
a9b332b397baf9a4.jpg

Накрая казва, че подготвя албум, като заглавната песен е решена. Супер. Чакаме.