mariah Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 niko, а ти в Сеул ли си в момента ? Кога да идвам ? :D:D на мен като някаква фикс идея ми е тая Корея последните няколко месеца... по-скоро мисля за Сеул и ако мога да стигна да Чеджу но и това ще стане рано или късно Та за Китай... ние бяхме само 11 дни, но смея да твърдя, чееее толкова сме обикалялиииии, ама ОТ/ДО ! Сега не говорим за хутуните... защото те са си малко мърлявички... но като цяло поне по улиците беше супер чисто. За водата знаехме - да, че не трябва по никакъв начин да се пие. Лятото не можах да го усетя, но вятър определено имаше... дори и в слънчевите дни на моменти се чудя как не ни отнесе ! Впечатли ме много и че половината от китайците изобщо не са слабички или пък нисички ! Явно вече е мит Ще потърся и из другите теми дали си писал нещо за Корея Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niko24 Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasakoto yakata Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Китай и Исландия обявиха споразумение за региона на Арктика Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariah Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 niko, сега си подготвям корейския хахахахах къде от сериали, къде от сайтове мисля октомври и един курс да запишя, дано да имам време та като отида в Корея да се разбираме в Китай нашата славна групичка тръгна без капка китайски ... и знаеш там как говорят английски :D:D но щом в Бейджинг си живяхме добре 10 дни значи ще оцелеем навсякъде Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariah Posted September 2, 2012 Share Posted September 2, 2012 Защо никой не пишеее ! Започвайте да споделяте впечатленията си от Китай за да не започна аз че няма да се отървете лесно обожавам го и мисля другата година да се върна там за да уча езика Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasakoto yakata Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Китай обръща поглед към Източна Европа Гуо Йеджоу посланик на Китай в България На 5-6 септември тази година по покана на зам.-министъра на външните работи на Китай в Пекин тържествено се проведе среща с представителите на 16-те страни от Централна и Източна Европа, включително и България, които станаха свидетели на официалното учредяване на Секретариата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа и съвместно обсъдиха предстоящите конкретни стъпки и цели на развитието на практическото сътрудничество. Интересно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariah Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Харесва ми ! Следва продължение затова захващам да уча китайски аз... пък да видим какво ще излезе от новата ми приумица Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
china_fan Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 здравейте фенове на Китай Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wong Fei Hung Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 @china_fan - Привет и от мен Дано тук намериш много съмишленици и приятели @mariah - Аз съм споделих моите преживявания в Китай в тази тема, но после го преработих и добавих малко снимки, пълния материал можеш да намериш ето тук: http://martialartsmoviesstation.blogspot.com/2012/09/a-dream-came-true-my-trip-to-china.html Приятно четене Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 По случай 100-годишния юбилей от основаването на Комунистическата партия на Китай на 28 юни 2021г. /понеделник/ от 19.00 часа Посолството на Китай в България ще проведе онлайн тържество във фейсбук на тема "Век на просперитет и слава". 10 късметлии измежду онлайн гостите ще получат специални сувенири от Посолството. Всеки, които иска може да включи като посети фейсбук профила на Посолството на Китай в България. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tikitoliq Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) Вижте едни от най-интересните факти за Китай, които може би не знаехте. Предупреждавам, някои от тях могат да ви стреснат и да не повярвате в истинността им, но ако искате проверете ги. Edited July 11, 2021 by tikitoliq 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 Посолството на Китай в България организира конкурс на тема: "Китайски символи около мен". Трябва да направите кратко видео и да го изпратите до 19-ти септември. Наградите са парични и са под формата на ваучери от Технополис. Ако някой проявява интерес, може да посети фейсук страницата на посолството за повече инфо. Стискам палци на престрашилите се, после да ни се похвалите тук. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Искам да ви споделя малко красота. Попаднаха ми снимки на творбите на китайската скулпторка Luo Li Rong. Ли Ронг извайва фигури от бронз, като се вдъхновява от ренесанса и барока. Толкова майсторски ги прави, че творбите и изглеждат "живи". Качвам снимки на част от скулптурите, защото бях изключително впечатлена от вещината, детайлите и способността и да превърне парче метал в такива прелести. Spoiler 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 Вчера Китай отбеляза националния си празник. Всяка година на 1-ви октомври Китайската народна република празнува националния си ден. С това се дава и началото на тъй наречената "златна седмица", която започва на 1-ви и свършва на 7-ми октомври. Честването на този празник е изключително пищно и тържествено, милиони китайци от цял свят и вътре в страната пътуват, за да могат да се съберат с близки и приятели за празника. Това е най-голямата вътрешна миграция в света, след лунарната нова година, която се чества през зимата. Празника традиционно започва със специална церемония по издигането на китайското знаме на площад Тиенанмън, на която се събира елита и многолюдна тълпа, която да наблюдава спектакъла. Ако ви е интересна церемонията по издигането на знамето може да я видите тук Ако, пък искате да научите нещо повече за празника, може да видите кратко видео тук Още веднъж честит национален празник на всички китайци. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Много интересна документалка за урбанизацията на китайските градове. С нарастване на градското население е нужно тези хора някъде да живеят. Е в този филм е показан процеса, от който се започва, за да се стигне накрая и до изграждането на огромните жилищни блокове. Competition for living space Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 Открих един много хубав подкаст - Поправете ме ако греша. На гости на момчета преди около месец е бил Цветан Кунчев. Българин, който е живял и преподавал в Китай. Разговора е в две части, говориха си на много различни теми. Госта беше бая сладкодумен и сподели много интересни неща от кухнята за Китай. Не усетих кога минаха тези близо два часа, ако ви е интересно хвърлете му едно око. Част 1 - Да бъдеш българин в Китай Част 2 - Системи за глобален контрол - примерът от Китай Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko_Erin Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Момчетата от 2&200podcast отново са поканили Цън Цон. Първото му гостуване беше много добро и едно от най-гледаните видеа. Второто му гостуване също е удар в десетката. Горещо препоръчвам, не усетих кога минаха два часа. Много умен, ерудиран и интересен събеседник е. 2&200podcast: Цън Цон Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts