Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

PaJu

 

Година: 2009

Режисьор: Park Chan Ok

Жанр: Драма, Романтичен

Времетраене: 110 мин.

IMDb

 

Участват:

Kim Bo Kyung

Kim Ja Yeong

Kim Min Su

Kim Ye Ri

Lee Sun Kyun

No Eung Soo

Park Jin Su

Seo Woo

Shim Yi Young

Oh Dae Hwan

 

Резюме:

15-годишната Че Ън Мо се влюбва в 7 години по-възрастния приятел на сестра си. Няколко години по-късно той се жени за сестра ѝ, което трансформира увлечението на Ън Мо в чиста ненавист. Един ден сестра ѝ умира при инцидент и Ън Мо заживява със зет си. Всичко изглежда наред, но мисълта, че зет ѝ има пръст в инцидента, довел до смъртта на сестра ѝ, не дава покой на Ън Мо.

:essub:

 

Свали с български субтитри: тук и тук

Свали с английски субтитри: тук

С руски субтитри: тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго се чудих на кой филм ми напомня и не можех да се сетя. Вчера докато за 297 път запах филмографията на Аои Миязаки си спомних.

Напомня ми на този филм My link, даже сюжета е същия, като изключим,

че главния герой нямаше заслуга в смъртта на по-възрастната сестра.

Сигурен съм, че PaJu ше го надмине с доста и по корейски ше е разтърсващо ефектен, щото японския вариант беше по-скоро ценителски и не всеки би го издържал до края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е интересен, да, но не мисля, че ще се хареса на много хора.

Гледала съм и първия филм на режисьорката, Jelousy is my middle name, и мога да заключа, че жената сериозно се е заела да прави арт филми, което ми се струва не е често явление в корейското кино и при всички случаи е нещо положително. Отрицателното в случая е, че филмът ще се окаже труден за гледане за голяма част от публиката - бавен е, мрачен, разпокъсан, с много сложни взаимоотношения между героите (но те често не са предадени драматично, а с едва забележими нюанси), има и социално-политическа сюжетна линия, която предполагам ще натежи допълнитено.

Lee Sun-кyun и Seo Woo са много добри и двамата, особено тя.

За мен си заслужаваше гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми допадна това, че връщаха действието назад, без след това да казват кога свършва това връщане и човек не загрява в един момент още ли е преди 3, 8 години или е вече в настоящето. По едно време се чудех и дали ще го разбера тоя филм. Е разбрах го, но така смотано представено, че ме подразни леко. Иначе криминалната история добре замислена. Главната героиня пък ми се видя с толкова малко умствен багаж, че граничеше с имбецилност, направо. Иначе, ако това бе идеята - да я представят като слабоумна - добре го изигра. ;) Другият вариант - да е толкова пък интровертен тип, че чак като я питат да не отговаря на елементарни въпроси и да гледа "умно"...

 

Като цяло филмът се гледа. :)

Естествено не с компания на по чашка, а с доста сериозен поглед.

 

СВАЛЯНЕ:

тук

тук

тук

 

Ето само бг субтитри

 

Благодаря на inzilbeth за тях! :kiss2::thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го, но не ми хареса особено. Стори ми се странен, бавен, завлачен. На моменти ми се губеше действието, което също ме изнерви.

Хареса ми обаче Seo Woo. Много ми е симпатична още от Cinderella's Sister и тук също беше чаровна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го, да наистина е малко странен, но пък има вложена идея и на мен ми хареса. Относно финала

хареса ми на мен, особено мисълта за свещите, че една горяща свещ е по-важна от 99 незапалени, от тук тръгват и нещата. Финала е напълно логичен.

Но този филм според мен трябва да се гледа поне още веднъж, тъй като е накъсан във времето и особено в началото малко объркан ми се стори и не можах да проследя добре детайлите. Определено не е за всеки, действието е хаотично, бавно, мрачна обстановка, но който обича подобни филми си заслужава да отдели време и да го гледа. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това определено не е моя тип филми. Прекалено мудно се развиваше действието и нямаше особено голяма последователност...

 

Не ми допадна това, че връщаха действието назад, без след това да казват кога свършва това връщане и човек не загрява в един момент още ли е преди 3, 8 години или е вече в настоящето.

Точно това ми направи и на мен впечатление! По едно време се зачудих и не можах да разбера, дали действието всъщност се случва в миналото или не :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, определено доста хора, включително и аз са имали проблеми с честата и разпокъсана смяна на времето, в което се развива действието. Но пък малко по малко нещата се нареждат и на мен ми се стори като интересен пъзел. Подобни проблеми имах и с "White Night".

 

Въпреки че най-вероятно ще събудя смях в някои от съфорумците ще си позволя да кажа, че филма дори ми остави едно усещане сякаш, че съм гледал филм на Ки Док. Поне аз така го усетих. Шантава история, малко на пръв поглед разпокъсани сцени, но до края на филма нещата се разбират.

 

Докато не съм забравил да похваля И Сон Гюн. Много ми е симпатичен този актьор и нямам търпение да го гледам в "All About My Wife". А за Со У нямам думи. Много красива и страхотно изигран образ. Аххх ... колко искам да гледам Cinderella Sisters :( Някоя я нарече малоумна, но пък това може би се дължеше на сложните й взаимоотношения със зет й. И след като напиша следващите няколко реда се надявам, че ще си спретнем една дискусийка.

 

 

Филма ме накара да си задам много въпроси, а това го обичам адски много! Първо Ън Мо (между другото уникално женско име са й избрали) беше против връзката на сестра й, защото си е харесала учителя. Само, че не успях да разбера дали Джунг Шик се беше влюбил в нея, но поради факта, че тя е малко за него и връзката им е неприемлива, се оженва за сестра й, за да може да живее заедно с по-малката. Аз поне така го разбрах. Обаче пък какво стана последните 5 мин.? Той й се обясни в любов, а нейната реакция беше доста странна. Сигурно я е било яд на него, че не е направил може би всички, за да бъдат заедно и за да го накаже се обади на онзи следовател и явно нещо там го е натопила. Но наистина не успях да я разбера. В крайна сметка не искаше ли точно да бъде награбена? Отблъсна го и го закопа .... Чак ме хвана яд! Но може би заради това филма ми хареса още повече. Обичам, когато ме изненадват и шокирват понякога.

 

 

И музиката беше много добра. Много висока оценка му давам. Единственото нещо, с което ми се наложи да се боря беше това странно прехвърляне във времевото пространство, но се преживява и дори си има своята добра страна. Вече се обясних по-нагоре.

 

Поразрових се за OST-то, но без успех. Ако някой го намери, ще съм много благодарен, ако ми пише едно лично съобщение.

 

Препоръчвам филма с две ръце и два крака!!! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...