k1227 Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 ВОИНЪТ ПЕК ТОНГ СУ Епизоди: 29 Режисьор: Куон Сунгю (권순규) Сценаристи: И Хьонджик (이현직) и Ким Сонгхон (김홍선) Основен актьорски състав: Чи Чангук (지창욱) Ю Сънгхо (유승호) Шин Хьонбин (신현빈) Юн Сои (윤소이) Че Минсу (최민수) Чон Куангньол (전광렬) Пак Кънхьонг (박근형) Пак Чунгю (박준규) Към Танби (금단비) Йо Джин Гу И Шион Сюжет: Разказваща част от периода Чосон, тази напрегната драма се съсредоточава върху събитията, свързани с конспирацията около престолонаследника, принц Садо. И отрядът на воина Пек Тонгсу, чийто приоритет е опазването на крал Чонгджу, който е заплашен от тайна организация убийци... Свали с български субтитри + OST: Онлайн с български субтитри: С английски и руски субтитри: С руски субтитри + OST: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farfallina Posted June 16, 2011 Share Posted June 16, 2011 ТУК пише, че сериала е 16 епизода, но не е окончателно. Телевизията, по която ще се излъчва е SBS, а актьорския състав е доста интересен. Главните са сладури и надеждни млади актьори. Една от главните актриси я познаваме от Hero, а другата от Chuno. Но ако трябва да съм честна всъщност точно децата в главните роли възбудиха любопитството и очакванията ми относно този сериал. Двете деца, вече почти юноши, са наши добри познайници от Iljimae и Tme of Dog and Wolf, а малката актриса (и тя вече пораснала с 2 г.) се представи блестящо в Queen Seon Duk и Will It Snow for Christmas? Възрастните актьори също са на ниво.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k1227 Posted June 16, 2011 Author Share Posted June 16, 2011 Аз съм много зле с имената на актьорите, въобще нищо не ми говорят. Ако сериалчето е добро и има кютеци и бой и да не се оливат драматично, ще се гледа. А колкото до трейлъра, на мен малко ми прилича на този на "Демон", само дето кървищата ги няма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryuuza Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 верно трейлара прилича на Демон и нека да е по-малко епизода че вече нямам нерви да им гледам интригите и конспирациите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CToTaKa Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Това единия е Ким Чунчу (сина на едната принцеса) от "Queen Seon Deok"... добра роля направи, но нещо ме дразнеше в края на сериала , и в "God of Study" играе, ама този сериал му изтраях няколко епизода само. Децата съм ги гледал в доста сериали, а тази едната главната, е главната актриса от "Hero"... другата ми е тотално непозната. Коя е тази от "Chuno", че хич не се сещам...? да не би да беше онази дето ги трепеше от началото? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zarro Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 (edited) Изглежда интересен. Edited December 1, 2013 by k1227 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farfallina Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 (edited) Това единия е Ким Чунчу (сина на едната принцеса) от "Queen Seon Deok"... добра роля направи, но нещо ме дразнеше в края на сериала , и в "God of Study" играе, ама този сериал му изтраях няколко епизода само. Децата съм ги гледал в доста сериали, а тази едната главната, е главната актриса от "Hero"... другата ми е тотално непозната. Коя е тази от "Chuno", че хич не се сещам...? да не би да беше онази дето ги трепеше от началото? Мисля, че е Тя, но ще видим..Дано и руски субтитри да излязат бързо! Рейтинга на втората серия се е покачил, аз лично ще го започна. Edited December 1, 2013 by k1227 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kathie Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 (edited) Изгледах три серии и определено съм доволна. Първата не беше много силна, ама оттам нататък стана интересно и определено занапред ще има още повече обрати. Особено двамата главни и едната мацка ще видим в какви мрежи ще се забъркат.И актъорският състав радва. Yeo Jin Goo e eдно малко уникатче и винаги се справя перфектна с ролите, има голямо бъдеще като актьор. И Seung Ho( той е и главната причина да седна да гледам сериала) тотално се вписва в ролята, макар че имах съмнения, но пък има опит с историческите драми. Другият главен дето играе Baek Dong Soo за първи път го срещам, ама се справя изключително добре. Отначалото малко ме беше яд щото исках да са с разменени роли.Относно бойните сцени( с изключение на първата, на която незнайно как се появиха вишневи листенца), те са яки, типични за историческите сериали. Само в началото е трудно да свикнеш с леко детското изражение( фиксирам Seung Ho, не че нещо, аз и така си го харесвам ) на т.нар. войни. По нататък ще видим как ще ги развият.OST- то също се очертава да е много добро. Излезли са вече две песни: Тази на BМК е много красива.С нетърпение очаквам другите серии, очертава се да е много интригуващ сериал. А впрочем, аз някъде бях чела, че сериите ще са 24( като на повечето исторически сериали). Edited December 1, 2013 by k1227 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silver_girl Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Хора, кефи ме сериала. Малко скептично подходих, че са все младички, но ми събуди интереса, пък и наистина има какво да наслади окото Надявам се да се развият нещата добре и не прекалено депресарско от любовна гледна точка щото четириъгълниците не свършват добре, пък на Сеунг Хо героят, колкото и да ми е симпатичен, имам лошото предчувствие, че най - зле ще свърши XD. Yeo Jin Goo е страшен наистина - като поотрасне ще се избият да му предлагат роли пък сиг и хубавец ще стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Абе вече сме на осма серия, а героите са още в пубертета!!?? макар, че едната от главните героини изглежда на 13, а другата на 30! И никакво развитие на действието-така не 16, а и 60 серии няма да им стигнат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farfallina Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Сериала ще си струва превода. Достатъчно е наличието на такива актьори като Jun Kwang Ryul и Choi Min Su. Jun Kwang Ryul го познаваме колко е добър, от играта му в Shallow the Sun, а Choi Min Sue един от най-обичанитe в Корея актьори, известен най-вече от драмата Sandglass /да отбележа, че това е и любимият актьор на г-н Аврам Агов/. Ето ги.. Изгледах първите четири серии и съм особено доволна от представянето на децата. И само тях да гледам, няма да ми омръзне. На нивото са на някои от прехвалените "звезди" във форума, че дори и над тях... Нека не забравяме, че са играли в хитови корейски сериали и са попили и научили доста от играта на батковците и какичките. Относно младите актьори и актриси, избрани за главните роли, също да вмъкна, че съм доволна. Всички са симпатяги и се надявам да се справят отлично. Тези тримката даже са се сприятелили по време на снимките.. Четох, че първоначално Ким Бум и И Джи А е трябвало да изпълняват двете главните роли, но Ким Бум се е отказал, а мацката е трябвало да се оттегли заради скандала.. Както и да е.. Джи Чaнг Ук е голям чаровник, Ю Сънг Хо също. Не се съмнявам, че ще се справят брилянтно. Не случайно засега сериала е на първите места по рейтинг /очертава се The Princess Man да го последва/ Поствам официалното видео с хубавата песен на сладура от Суджу.. Както гледам, ще има любовни триъгълници и четириъгълници За края още не ми се мисли.. Имам да гледам още 20 епизода.. Хайде и един интересен .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kathie Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 (edited) И сериалчето огласява класациите по рейтинг:SBS' "Warrior Baek Dong Soo" Ranks #1 in RatingsТо няма как иначе, определено сериала е страшно добър. А да не говорим, че с актьорите са уцелили джакпота. Seungie, макар скорошната му травма не сваля гарда, а напротив. И разбира се уникалния Choi Min Soo. Тоя човек е роден да играе злодея в исторически драми! Такова силно излъчване и игра има.За женските персонажи съм по- скептична. И все повече се убеждавам, определено не харесвам благородничките в драмите от този жанр! Винаги симпатизирам на щурата мацка, но никога не я оставят да е с главния. Стискам палци тук да се промени това. Edited December 1, 2013 by k1227 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 До към 11 серия, макар и нищо особенно, но ставаше за гледане. В 12 и 13 серии почнаха такива сценарни и режисьорски дивотии, че от драма се превърна във фарс. Големи недомислици, подобни има само в..., айде да не казвам. Двамата главни актьори са ужасно слаби, особено онзи с кравешкия поглед. Но то с такъв сценарий няма как да са по-добри. Женските роли са им достойна конкуренция. Не е нормално майката да изглежда по-млада от дъщеря си! Както се казва в един стар виц, между тях трябва да има поне 9 месеца разлика! Единственото нещо което става за гледане е, разбира се, Choi Min Soo! Истински актьор, а не сладур. Сетих се за ИРИС и се питам дали да не прекръстим този сериал на Баек Тон Су? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farfallina Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 (edited) ТУК всъщност първоизточника на този сериал..Аз пък съм изключително доволна от развитието и от играта както на "сладурите", така и на батковците. 16-ти епизод страшно ми хареса, в края дори се просълзих.. Очаквах подобно развитие и все си мисля за дъщерята, че друг е бащата.. Или пък затова Га Ок се отказа от любовта на живота си, така или иначе това ще стане ясно през идните серии.Прекрасна и много чаровна актриса е майката, хареса ми още в Chuno. Що се отнася до девойките, то и мен ме дразнят на моменти.. И двечките малко преиграват, но все пак се справят, заради младостта им го прощавам.Най-интересно, още от началото, ми е това, че двамата млади герои повтарят съдбата на двамата по-възрастни..И двамата еднакво добри в бойното изкуство, и двамата са влюбени в една и съща жена, само че единият е на страната на добрите, а другият - на лошите.. Предусещам вече финала, който ще е доста емоционален и тъжен, но няма как..Само малко странно е, че принца толкова много порасна, а новите телохланители и сина на лошия министър все такива си стоят.. "Лошите" се справят идеално с ролите си, но над всички наистина е Чой Мин Су. Не може да му се отрече нивото!!! Този човек те разбива с поглед. Великолепен е!!!Музиката е прелест! Изобщо очаквам с нетърпение следващия сблъсък и финалните серии.Сериала си заслужава рейтинга, който между впрочем и се увеличава..Поздрав с една великолепна песен Edited December 1, 2013 by k1227 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CToTaKa Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Става за гледане сериала, но нещо много разтягане са му ударили, неслучайно ако не се лъжа първоначалният замисъл е бил за 12 или 16 епизода. Много добра игра на Yoo Seung Ho, много добре се справя с образа на Ун и тази роля му подхожда, обратното мога да кажа обаче за актъорът, играещ Донсу... не ми харесва особено. Това е може би първият сериал, в който "лошите" ми харесват повече и са ми по-интересни, като образи, от "добрите" герои. Този принца от началото хич не го харесвах, опитваха се да го изкарват някакъв велик идеалист и мислещ за хората, но аз от това, което видях, той си беше пълен егоист, мислеше само за собствените си възгледи и едва ли не, че само той е прав. Неслучайно "небесният войн" му каза, "много жалко за теб, след като мислиш всички с различни възгледи от твойте за зверове". Е... убиха принца, съдбата си е съдба . Нещо в последните епизоди занемариха отношенията между героите и започнаха да развиват персонажите по отделно, което не ми хареса. Все пак 16 епизод завърши интересно и обещаващо. На мен, за сега, са ми най-интересни образите на Ун, Чинчу и "небесният войн". Доста ми напомня сериалът на Чуно, тъй като и там наблягаха на развитието на повече от един главен герой. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daible Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 След донякъде отрицателните мнения за момент се замислих дали не съм станала по-малко критична... Не. Не съм, след като все още няма сериал който да успея да изкарам докрай (след Кучето и вълка и още 2-3 други). Така че с този още е рано. Показателното е, че досега не съм гледала излизащ сериал, за който наистина да се разтърся да намеря по-рано излязлата серия и да ползвам съвсем груби субтитри, но засега не успявам да намеря чак толкова големи пробойни на ниво сюжет, игра или развитие на образите (ъм... почти). Ще намеря, спокойно. Прословутите 11 и 12-ти епизод бяха малко по-лирични, така че 'нелепостите' си ги обяснявам с търсен ефект... почти улучен. На мен лично ми въздейства добре, макар да липсваше нещо... Не съм голям разбирач, така че предимно на усещане се осланям. Има нещо, което ме дразни в развитието на някои от главните действащи лица - и по-специално на Донг Су. Малко наивистично напредва момчето (хем бързо, хем внезапно…). Има го типичния "шоненски" похват (от жанра в японската комикс/анимация), където основния двигател за подобно желание за усъвършенстване е желанието да се предпази някого. Има някаква логика, но се случи твърде светкавично на фона на бавното развитие на действието. Иначе, нямам абсолютно нищо против актьорът, играещ ролята. А Ун и изобщо актьорът, който го играе, ми е крайно антипатичен. И самият образ ми е леко недоразвит. Не успявам да вникна в подбудите му. Или не са добре обяснени, или защото ми е антипатичен, дори не се и опитвам да го разбера... Но просто не успява да ме грабне. А аз по принцип обичам антагонистите. Даже много. Останалите герои доста ме радват, а някои от тях направо си обожавам от други сериали. Общо всето, засега ми е много интересно и точно си дърпам 18-ти епизод със субтитри на 5% редакция… и съм безкрайно нещастна, че нищо няма да разбера, но не ми се чака до утре. То е ясно, че серийката ще се гледа отново с нормални субтитри >.< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Доста ми напомня сериалът на Чуно, тъй като и там наблягаха на развитието на повече от един главен герой. Този сериал е на светлинни години от Чуно! Да оставим недомислиците в сценария, но се получава сериозна разлика при ролите-лошите са поверени на сериозни и доказани актьори, а положителните-на "сладури". При първите се наслаждавам на играта им, при вторите просто превъртам, защото не се издържа! За мен висок рейтинг на това нещо си е направо чудо, но като им знам изместената психика на корейците........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CToTaKa Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Аз вече имам чувството, че пишат сценария серия за серия и нямат ясна идея накъде да върви развитието на действието . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daible Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Аз вече имам чувството, че пишат сценария серия за серия и нямат ясна идея накъде да върви развитието на действието . След като прегледах 18-ти епизод по диагонал (с нередактирани субтитри не е за гладко гледане) и аз останах с такова впечатление. На всичкото отгоре това беше най-развлачения епиод на света. Ужаст. И все пак... поставям си личен рекорд за последната година. 17 изгледани епизода на един сериал >.< Това ми напомня, че трябва да си догледам Чуно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CToTaKa Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Обявили са, че удължават сериала с още 6 серии . Та вече колко станаха, 30 епизода ще е засега, разбира се ако се покачи рейтинга, съм сигурен, че пак ще има още серии отгоре . А в началото мисля, че го бяха обявили за 12 сериен . Нищо чудно накрая да се получи някоя "сага" от порядъка на 40-50 епизода, като се замисля имат почва да драматизират отношенията между героите още доста , защото все си мисля, че геният на корейският сценарист и режисъор не се е проявил в пълна степен все още в този сериал, а аз толкова много го очаквам . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts