Jump to content

Дни на тайландската култура


Recommended Posts

Днес отидохме и останах много доволна. Интересни занаяти, за някои от които не бях и чувала, а иначе карвинг-а и всичко друго си го демонстрират през цялото време smile.gif Повечето от нещата се и продавахa. От храната пробвах спагети с пилешко- не ми хареса честно казано (и се ядосах защо дадох пари за него, а не си купих чадър например, но мисля да се върна и за него laugh.gif) Улучихме и точно като имаха представление на естрадата, та се нарадвахме и на танци и музика, а пичът от Муай- Тай-то даже поиска да се снима със сестра ми и една приятелка cool.gif (явно и ние сме им интересни)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ходих, и аз останах доволна. Хванах и представление, и всичко... но то и ние доста се извисяхме там.

Хапнахме noodles (много са вкусни!) и зеленчукови ролца (имат по парче месо вътре, да знаят вегетарианците) - също бяха вкусни; пихме сок от рози....

Сергиите са интересни, ако се водят деца, за тях ще са интересни две шатри: - за момчетата въпросната спомената за бокса и игрите - дават им да пробват екипировката, също и да поиграят на една игра с топка; и съседната шатра за тайландски миниатюри - децата правят безплатно малка миниатюра (кексче), която си остава за тях..... Сергията за захарни неща на пръчка също привличаше много посетители - човекът ги прави на място и са доста изящни.

Dache, въпросният пич при шатрите ли се снима с двете момичета? Щото май аз бях наблизо по това време B)

Искрено съжалявам за лошото време днес, дано не завали гаден дъжд, защото хората са дошли от толкова далече, а сега и да няма достатъчно посетители, ще е много тъпо!

Може и да мина пак днес, за да взема чадърче, много са хубави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Dache, въпросният пич при шатрите ли се снима с двете момичета? Щото май аз бях наблизо по това време B)

 

 

Точно той laugh.gif Аз с още едно момиче бях поизостанала да разглеждам и по това време той поискал да се снима със сестра ми и другата ни приятелка biggrin.gif Значи сме били там по едно и също време smile.gif Иначе и захарните произведения пробвахме и там беше голяма забава, след представлението се бяха насъбрали доста от самите изпълнители там, сигурно и за тях е било интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, ама много ми хареса. Ако не сте минали, идете утре. Дано не го отменят заради гадното време, но днес примерно се търпеше.

Страхотни неща на всички щандове, останаха ми очите в ония миниатюри, еле пък в захарните сладки. :lol: Щандът с карвинг за жалост беше малко беден откъм експонати, но за сметка на това са много красиви. абе вървете, има какво да се види.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми беше много интересно също. Всички са много дружелюбни, особено човека с бойните изкуства. Аз и в петък следобед пак бях там и той ни даде една от тези топки и ни учеше да играем, после ни снима и клипчета ни прави хаха, и ни побари чипсове, което беше странно хаха... Направи ми впечатление как танцьорите си огъват пръстите... От храната най- много ми харесаха вегетарианските рула. Много хубаво беше всичко, без времето.

И малко снимки:

 

3440032e.jpg

3440029A.jpg

3440044t.jpg

3440042w.jpg

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Съжелявам за не особено доброто качество.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че щандът с карвинг не беше много на ниво. Но все пак да отбележим, че хората се стараха за нас. А и мисля, че всички тайландци не бяха някакви професионалисти. По скоро хора като нас, опитващи се да популяризират своята култура. Като цяло съм много доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много беше приятно. Поиграх (муай) тай бо. Погледах стрелящия боен дядо. На щандовете има невероятни неща. Просто се възхищавам колко богата държава е Тайланд. Нищо чудно, че къщите им са огромни умения. Просто красота. Обожавам и архитектурата, която тук беше преведена в малки предметчета на щандовете. Въобще всичко е превъзходно - от дрехите до миниатюрите и обратно. Само езикът да не беше толкова отвратителен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не повтарям гореспоменатите неща ще кажа само, че бях свидетел на един много добре направен фестивал. Всеки един от щандовете преставляваше някакъв занаят (изкуство) и също имаше щандове с храна. Танциорите бяха интересни, музиката също.

 

Само тайландската бира ми се стори странно сладка. Все едно й бяха сложили няколко лъжички захар. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На сцената в Борисовата градина видяхме кратко резюме от тазвечерния спектакъл. На театрална почва успяхме да се насладим на изящните танци и божествените костюми на артистите. Наистина изглеждаха като излезли от приказките. Впечатляващи бяха музикалните изпълнения. Отново се появи музикантът с пънкарската прическа. Изключително въздействащо беше песенното представяне на една от най-известните им певици. Тя ни смая с чистия си глас. Не очаквахме да чуем песните в подобен западен стил, а на всичко отгоре се оказа, че самият крал на Тайланд е бил техен композитор.

Представлението показа сцени от бита на обикновените хора, представи ни светът на животните и божествата.

Първото изпълнение се наричаше Танц на щастливата гора. На сцената се появиха няколко прекрасни птици. Вторият танц беше боен и е базиран на индийския епос за принц Рама. Дори кралят на маймуните, Хануман, се подвизаваше на сцената, макар и да не мога да кажа, зад коя маска се е криело лицето му.

Третият танц беше древно пластично изпълнение, пресъздаващо старото наследство на страната. Следваше танцът на тъкачките и танц с лотосов фенер от север. Нещо ми подсказваше, че танцът в тъмните костюми също е от север и наистина се оказах права. Подобен начин на обличане има и в някои части на близките на Тайланд държави. Най-динамичното изпълнение беше южният морски танц с ветрила.

Елегантни, плавни движения, усмихнати лица и пръсти, извити почти до китките - с това ще запомним тайландските дни у нас.

Благодаря на Никомила за предоставените пропуски! Успяхме да използваме всички билети. Благодаря и на момичетата, с които споделихме това незабравимо изживяване!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И както винаги Укио дава пълен репортаж - ще те провъзгласим за нашият азиатски репортер :P

Мен лично най ме израдваха музикантите. Някои от мелодиите наистина наподобяваха естествени звуци - направо можех да си представя природата. Наистина мн си се раздаваха и просто личеше си че има харесва, че изпитват удоволствие от музиката, любов към нея... изобщо мн им се изкефих :) а пънкара като набара един от китароподобните инструменти си личеше накъде са му предпочитанията :D Иначе танцьорките ми приличаха малко на порцеланови кукли, а и мъжете нагримирани с червено червило като жените направо ме убиха, но не бяха зле като цяло :) Певицата беше невероятна, вадеше мн чисти тонове и си личеше че има не само има талант, но може и да владее до съвършенство гласа си:bow:

Никомила и от мен едно гооооолямо благодарско :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласна. Музиката беше зашеметяваща. Особено соловите им изпълнения... пренасяха в друг свят.Що се отнася до танците- бяха много по- различни от това, което някога съм виждалала. Най- вече използваха китките си, които не знам как огъваха така, но изглеждаше нереално. :D И разбира се, да не пропуснем храната след това :lol: - уникална. Като цяло много ми хареса всичко..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че ви е харесал спектакълът и вече наистина съжалявам, че не успях и аз да дойда.

Но се надявам фестивалът да стане традиционен, така че следващия път няма да пропусна (макар че организацията не е лесна, защото Тайланд няма посолство тук, а в Букурещ, но се видя, че при добро желание всичко е възможно.) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...