Jump to content

Вечери на корейското кино в корейския интернет център


Recommended Posts

Идеята е много хубава съжалявам само, че началото и съвпадна със сесията ми, а след това се прибирам "на село" за през лятото. Ако на есен продължава със сигурност ще се опитам да ходя всяка седмица biggrin.gif

Много лошо впечатление ми направи ситуацията на последната Лектория, когато за пръв път бяха дошли към 30-тина души и по средата на филма половината се изнесоха (очевидно не харесали филма).

 

 

Аз бях от хората, които си тръгнаха по- рано (а бях довела с мен още 4ма) и не беше, защото очевидно не харесахме филма, а защото стана късно. Иначе и лекцията и филмът бяха интересни, аз даже си водих записки и филма го доизгледах у нас (сори, но малко се засегнах...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002419284741&sk=wall

Добавяте като приятел и сте там.

Митко, предложила съм те като приятел, снимките от последния път са публикувани на стената. Инициативата не е на корееца, а на Симеон Арнаудов, първият просто е изпратен, за да представлява страната. Нищо не пречи да се организират и лекции, и дискусии, и друг вид мероприятия, стига пространството да го позволява. Това с храната е въпрос на пари, време за подготовка и пространство, където да се направят манджите, без да е нужно да ги пренасяме. Затова залата не е най-подходящото място точно за това. Но всякакви други идеи, които са възможни за изпълнение на това място, са добре дошли. Комуникирайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не винаги са необходими велики неща, за да се постигнат големи резултати. Трябва просто желание, желание от всички, и предоставяне на възможност за участие :)

Ще комуникираме.

А това за корееца го каза самият Симеон Арнаудов... Но може и да съм в грешка. Готова съм веднага да си посипя главата с пръст и пепел :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях от хората, които си тръгнаха по- рано (а бях довела с мен още 4ма) и не беше, защото очевидно не харесахме филма, а защото стана късно. Иначе и лекцията и филмът бяха интересни, аз даже си водих записки и филма го доизгледах у нас (сори, но малко се засегнах...)

Извинявай, ако съм те засегнал. Не това ми беше целта. Твоят случай е частен, а аз говоря по принцип. На "Есенни дни на Корея" също имаше хора, които си тръгнаха, защото не им беше допаднал филма. А е хубаво на тези събития да има толерантност както от организатори, така и от посетители.

 

Аз да попитам трябва ли някакво записване или можеш направо да отидеш

Няма нужда от записване или покани. Вечерите са напълно свободни за всеки, който иска да ги посети.

 

A каква е идеята - по един епизод на Чуно гледате и после чао?

Един епизод на Чуно и после може да правиш каквото ти се прави. Хората за момента са малко срамежливи, но е вариант например след като си направим общата снимка да отидем в китайския или на друго място, да се запознаем и да полафим с нови хора. Не всички са готови да се появят директно на форумска среща, затова ето една добра възможност това да се промени. Миналия път видях няколко нови лица, които не съм мяркал по форумски срещи, което е добре. :) Пък отделно ще говорим със Симеон да разнообразим програмата. Лошото е, че центърът е отворен само за около 90 минути и толкоз. Времето не позволява направата на кой знае какви рокади.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинението прието smile.gif Иначе за толерантността съм съгласна и каквото мога правя biggrin.gif И имам един въпрос защо избрахте да започнете със сериал ? Понеже, ако като се завърна на есен и реша да водя хора и пак има сериал, не знам дали ще им е интересно като не са го гледали и дали изобщо ще се решат да изгледат другите серии. В смисъл ако е филм, сякаш повече хора (от моите познати) ще се навият biggrin.gif (знам по принцип, че идеята е прожекция на филм или сериал, просто мисля, че с филми ще е по- добре)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И имам един въпрос защо избрахте да започнете със сериал ?

Ами на този въпрос може би най-добре ще ти отговори Симеон, но аз предполагам, че е заради ограниченото работно време на центъра. Както казах, то е в най-добрия случай около 90 минути. Епизодите на повечето корейски сериали са по 70, което оставя около 15-20 минути време за снимка, малко приказки и да си кажем едно "чао". Ако се прожектира филм, той, първо, трябва да бъде кратък и, второ, няма да остане време за нищо друго - особено за разнообразяване на програмата. :) Отделен е въпросът, че вече има друго мероприятие с прожекция на филми - Кинолекториите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:huh: Аз да попитам трябва ли някакво записване или можеш направо да отидеш

 

 

Няма форма за записване, входа е свободен!

Прожекции ще има всяка сряда от 18:30 ч.

Не закъснявай, прожекцията на филма започва точно в 1830 ч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко инфо за утреприсъстващите: след прожекцията сме запланували форумска среща в китайския ресторант на Витошка. Така че ако нямате друга работа, след 19:30 ще ви замъкнем в леговището на звяра. ;) Стари или нови, всички сте добре дошли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаш, не е честно. Ти предложи да не ходим на китайски, а се оказа че няма да останеш с нас в пицарията, а ми се ядеше китайско. Предния път не можах да присъствам в китайския. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето малко пресни новини за развитието на инициативата...

 

Първо:

На следващата корейска киновечер (29.06) ще ни гостува представител на управителния съвет на БНТ. За целта е хубаво да помислите над някои неща, за които ще си поговорим с него:

 


     
  • Тема на дискусията
  • Кои корейски филми / сериали бихте искали да видите по Българската национална телевизия
  • Какви културни събития бихте искали да се отразяват по БНТ

 

Бъдете готови да задавате много въпроси. ;)

 

Второ:

Нашите приятели от Корея са изпратили над 10 оригинални заглавия, предназначени специално за бъдещото им излъчване в центъра. Ето част от тях:

 

왕의 남자 - Кралят и клоунът (игрален филм; 2006)

아이리스 - Ирис (сериал; 2010)

괴물 – Чудовище (2007)

춘향뎐 – Историята на Чунхянг (2005)

전우치 – Чонуджи (2010)

엽기 적인 그녀 - Моята странна любов (2001)

With love, Korea (документален; 2010)

The beauty of Korean style (документален; 2010)

UNESCO Heritage in Korea (документален; 2010)

2010 밴구버 – 2010 Ванкувър (документален филм; 2010)

 

73ecafa4bb3b4da5.JPG

 

Филмите са субтитрирани на английски, като преводите са професионали, а не любителските, които се намират в Интернет. Всеки, който иска да участва в превода им на български, може да пише тук или да ме потърси с лично съобщение.

 

Подробности може да прочетете във фейсбук профила на Центъра: koreiski kino vecheri

 

Дано следващия път да успеем да напълним залата, за да спечелим вниманието на БНТ. Разчитаме на вас! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са много хубави новини!!! :yes:

 

Ще направя всичко възможно следващия път да съм там и да съм активна. Имай ме предвид за превода на субтитрите също. :subs:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...