Jump to content

Вечери на корейското кино в корейския интернет център


Recommended Posts

Наскоро разговарях с ръководителя на този проект - Симеон Арнаудов, и той ме помоли да разпространя новината за пускането му действие в нашия форум. Нещата са още в начален стадий, и както Симеон споменава по-долу, има място за още развитие и идеи. Да се надяваме, че Центърът ще се превърне в едно ново място за обмен на идеи между всички хора, които се вълнуват от културата на Корея. Сега ви цитирам неговото обръщение и покана за първата корейска кино вечер, по време на която ще започне излъчването на сериала "Ловци на роби".

 

b2461c6cc4709d86.jpg

 

Приятели на корейското кино и култура,

 

Корейски интернет център и проект ITCC Bulgaria – Korea (Informationtechnologycooperationcenter) Ви канят на представянето на първата вечер на корейските филми и сериали на 01 Юни 2011 г. от 18:30 ч.

 

Прожекции на корейски филми (или сериали) ще има всяка сряда от 18:30 ч в сградата на Централна поща, зала „Българо – Корейски интернет център” (гр. София; ул. „Гурко” № 6, партер). Времетраенето на всяка прожекция ще бъде между 60 и 75 мин.

 

Организираме "Корейските кино вечери", за да създадем възможност за срещи на живо между приятелите на корейската култура, история и изкуство. Започваме с представяне на киното, но планираме дейностите ни да станат по-разнообразни, тъй като отделните културни измерения имат нужда от различни изразни средства.

 

Надяваме се по време на тези срещи да споделите и личните си преживявани от Корея, а също и знанията си за корейска култура, история, език, общество.

 

Открити сме към вашите предложения за бъдещо развитие на "Корейски кино вечери". Ние пък ще ви дадем възможност да почувствате "утринната свежест" на Корея.

 

Очакваме ви.

 

Вход за всички вечери: свободен!

 

 

За контакти:


  •  
  • Симеон Арнаудов – simeonfromfreedom@yahoo.com
  • Джеймс Канг - bulgariajames@yahoo.com
  • Facebook страница

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мина цял месец, откакто стартираха проекта. На първата прожекция нямаше никакви хора, ако не броим нас - 3 души. Оказа се, че те дори няма реклама на събитието. А каква полза от него, ако няма хора, които да гледат представените филми?

Радвам се, че нещата са се променили и вече ще получаваме информация за прожекциите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз приветствам идеята!!! Ще се радвам да дойда когато ми се отдаде възможност и имам свободно време! Браво на всички вас, че организирате такива мероприятия. Според мен ще има публика за вбъдеще! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво мероприятие са замислили. С удоволствие ще присъствам при всяка възможност, независимо от програмата. За мен е важно рейтинга да расте. :) Жалко, че самият старт ще го пропусна, но ще наваксвам след това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Деня на детето ще си го празнувам доживот,тази година явно събитието ще се отбележи с ''Ловци на роби''.Засега идваме,страхотно хрумване е да се организира нещо подобно,дано и откъм самото осъществяване на идеята да се получи :)

ПП.Дори в началото да не дойдат много хора,според мен така организирано събитието със сигурност ще популяризира корейското кино.

Още веднъж,браво~

Edit:Може и да не успея да дойда,но пращам приятели-за зарибявка по Чуно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие ходите ли нанякъде след самите филми, защото аз, докато се прибера у нас от бач и е станало 6 и 40, а след това и куче извеждам и няма просто как да дойда?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ходих миналия път, но вчера не успях, за съжаление. Надявам се следващата седмица да се освободя.

 

И бих искала да вметна, че на мен не ми е достатъчно простото изглеждане на филм. Според мен трябва да се въвлече и някакъв общ процес, или дискусия, или представяне на нещо, или запознанства с корейци примерно... Защото иначе ми се губи целта на самото занимание.... То е заложено в проекта, дано и се осъществи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ходих миналия път, но вчера не успях, за съжаление. Надявам се следващата седмица да се освободя.

 

И бих искала да вметна, че на мен не ми е достатъчно простото изглеждане на филм. Според мен трябва да се въвлече и някакъв общ процес, или дискусия, или представяне на нещо, или запознанства с корейци примерно... Защото иначе ми се губи целта на самото занимание.... То е заложено в проекта, дано и се осъществи.

Подкрепям твоето мнение. Като цяло и на мен много постно ми се видя това събитие. Единствено си направихме обща снимка след филма. И то с голям зор, че повечето от малкото, които бяха дошли се стесняваха. Няма да е зле да се качват снимките тук на сайта. Ако някой подържа връзка с човека от корейския център,да му загатне плс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и ние си правихме снимка....

Искам емоция, движение, малко корейски въздух :)

Искам да усетя атмосферата около тези хора. В началото там беше например кореецът, по чиято идея е тази инициатива. Много щях да се израдвам, ако беше дошъл да си поговори с нас, да ни поразкаже някоя смешка, да се запознаем... Ей такива....

Да се канят и други специални гости...

Те хората са споменали, че ще трупат идеи и ще включват различни видове творчество... Искам! :)

Пък и ако някой се е научил да прави нещо корейско за ядене, няма да откажа... хах... голям съм мечтател :yes:

Все пак, като начало инициативата е много хубава и хората са много усмихнати и слънчеви. Само така!! Кумао! :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че не гледате на нещата от правилната им страна. Разнообразната програма е много хубаво нещо, но е по-лесно да се говори за нея, отколкото да се осъществи на практика. За да имат организаторите мотивация да направят евента по-разчупен и интереснен, първо събитието трябва да отбележи по-сериозна посещаемост. С по 10-15 човека това няма как да стане. Аналогична беше и ситуацията с Кинолекториите в ЦИЕК. Там, освен прожекциите, имаше и лекции, които бяха не по-малко интересни и аудиторията можеше да се включва в дискусията по всяко време. Но подготовката на едно такова събитие отнема време - трябва да се преведе филм, да се подготви материал за лекция, да се намери доброволец за лектор, да се осигури техника за прожекцията и залата за провеждането. Не е непосилно, но посещаемостта е смешно малка. Казвам "смешно", защото в Интернет всеки форумец се бие в гърдите какъв почитател е на културата, но когато дойде времето за култура, него никакъв го няма, а посетителите се оказват обичайните 10-тина заподозрени. Много лошо впечатление ми направи ситуацията на последната Лектория, когато за пръв път бяха дошли към 30-тина души и по средата на филма половината се изнесоха (очевидно не харесали филма).

 

Хората от центъра миналия път казаха, че имат желание да разнообразят Киновечерите (например с фотоизложба и разкази на хора, които са работили доста години в Корея). Направили са фейсбук група и вече имат служебна поща, на която биха искали да получават идеи, мнения и препоръки от вас, посетителите.

 

Накратко, това, което исках да кажа с поста си, е: бъдете активни не само във форума, но и извън него, или такива хубави инициативи са обречени на провал, преди да са постигнали каквото и да е. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно разбирам какво имаш предвид, но продължавам да стоя зад мнението си. Най-елементарния разговор, най-елементарното пиене на кафе разчупва обстановката и ти носи и желанието да идеш отново - понякога не са необходими велики неща, за да постигнеш големи резултати. Иначе най-лесно е да си изгледаш сериалчето вкъщи в леглото, ако е просто за гледането на филма.

И ако не бях сериозна, и не стоях зад думите си за активност, не бих и се намесила с мнение (голодумието ми е чуждо). Бих била редовен посетител и участник, ако ми се предостави възможност за това, ако някой му пука за мнението ми, и ако някой покаже мъъъничко усилие за да спечели вниманието ми (знам, че и за други това е от значение).

Съвсем съм добронамерена и много положително настроена :)

 

По отношение на масовия български културовик също съм съгласна. Мнооого е терсене, съвсем си знам за какво иде реч... Ъх

 

Ще видя фейса. Темата тук ми помогна да си събера мислите и да ги формулирам целенасочено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих с приятелка последните два пъти не защото не сме гледали сериала :P Хей така за идеята. Наистина не идват много хора, но това според мен

ще се промени с времето. Ходенето на кафе след прожекцията предполага познанство, което също идва с времето. Не бъдете нетърпеливи :P

Имаме някои идеи, които искаме да споделим, но това най-добре да стане във facebook. Някой да си спомня как се казваше event-a, че нещо не го намирам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...