Jump to content

Нова класификация на корейските сериали


Recommended Posts

Предлагам на вниманието на уважаемите колеги една нова класификация на корейските сериали:

 

1. Драма

 

Съдържанието е подчинено на една единствена цел – зрителят трябва да страда и след последната серия да се самоубие.

Минимум 2 лоши майки

Минимум 2 лоши бащи

Минимум 3 завистливи и гадни приятели, приятелки и колеги

Минимум 2 бивши гаджета с 10 ниво на гаднярство

Дългове – без ограничения в сумата

Поне един болен от неизлечима болест, но по – добре да са 2 или 3

Поне един труп на главен герой, за предпочитане 2 или 3, труповете на второстепенни герои вдигат качеството на сериала

Норматив за шамари, ритници и обиди –без ограничения

Норматив за напивания, повръщания и носене на гръб – без ограничения

Норматив за проливане на сълзи:

- главни герои – без ограничения, но минимум по 25 литра на човек

- второстепенни герои – от 10 до 25 литра на човек

Изисквания за екипа:

Сценарист – задължително показва документ, удостоверяващ че се води на отчет в Сеулския психодиспансер и се е лекувал (неуспешно) поне от две маниакално-депресивни болести. Допълнителни точки носи измъчването на животни в деството.

Режисьор – задължително показване на членска карта от реномиран садо – мазо клуб с минимум 3 годишно членство, воденето на отчет в Сеулския психодиспансер е предимство. Наличието на криминално досие носи допълнителни точки.

 

Препоръчва се за хора искащи да усетят болката, работещите нощна смяна и колебаещи се самоубийци. С успех се използва за изтръгване на самопризнания при разпити на заподозрени.

На оцелелите след завършването на такъв сериал Асоциацията на психиатрите в Корея осигурява доживотно настаняване в подходящо заведение под грижите на висококвалифициран персонал.

 

2. Драма, романтика

 

Съдържанието е подчинено на една единствена цел – зрителят трябва да страда, но е желателно да не се самоубива. Романтиката е само за примамка на лековерни и неопитни зрители. Всички страдат, но не всички герои умират.

Минимум 2 лоши майки

Минимум 2 лоши бащи

Минимум 2 завистливи и гадни приятели, приятелки и колеги

Минимум 2 бивши гаджета с 8 ниво на гаднярство

Дългове – до 500 000 000

Поне един болен от неизлечима болест

Поне един труп на главен герой, труповете на второстепенни герои са приятна изненада

Норматив за шамари, ритници и обиди – до 20 от вид

Норматив за напивания, повръщания и носене на гръб – без ограничения

Норматив за проливане на сълзи:

- главни герои – 20 – 25 литра на човек

- второстепенни герои – от 10 до 20 литра на човек

Изисквания за екипа:

Сценарист – задължително показва документ, удостоверяващ че се води на отчет в Сеулския психодиспансер и се е лекувал (неуспешно) поне от една маниакално-депресивна болест.

Режисьор – задължително показване на членска карта от реномиран садо – мазо клуб с минимум 1 годишно членство, воденето на отчет в Сеулския психодиспансер е предимство.

 

Препоръчва се за хора искащи да усетят болката, работещите нощна смяна и колебаещи се самоубийци, но няма същия ефект като чистата драма. На изгледалите такъв сериал Асоциацията на психиатрите в Корея гарантира до 25% отстъпка при прегледи и групови терапии. Съюзът на фармацевтите в Корея дава 10% отстъпка за всички антидепресанти, изпити по време на сериала и 15% за тези, закупени след неговия край.

 

Изследователският екип ще се радва на всички допълнения и забележки, направени от уважаемите съфорумци.

Следващата седмица ще публикуваме и условията, на които трябва да отговарят сериали с думите "романтика" и "романтика,комедия" в описанието.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Много добре си го написал! :lol:

Моята е по-проста...

комедия = голяма драма

драма = трагедия

трагедия = кървава баня (няма останали живи)

Link to comment
Share on other sites

Това ми хареса :lol2:

Много добре описано.

Само да кажа, че по мое мнение поне в корейските сериали от жанр драма, романтика. Болния от неизлечима болест в 20-30% от случаите оздравява като по чудо или май това правило важеше за романтичните комедии. :)

Link to comment
Share on other sites

Страхотно написано!!! Май няма драма без някой главен герой да е болен от някакъв вид тумор и то все хванат в последния момент. Явно те са мнооого яки ;) и търпят на болка. Направо съм "възхитена" от здравеопазването на република Южна Корея - лекарите им лекуват всичко и все са най-добрите в света. ;)

Link to comment
Share on other sites

Не е зле, екстра ми дойде творението ти, но искам и изисквания за каста и подробна характеристика на бушуващите им чувства, за изграждане на образ :D .

Link to comment
Share on other sites

Да, това си е не 'креативно', а направо ' Кореативно':)

 

За психодиспансерите в Корея, незнам дали някой изобщо ги ползва или има работа там - те май направо ползват най-горния етаж или покрива за да си решат проблемите от раз ;)

Link to comment
Share on other sites

Разкошни определения на тези два типа :lol: ; остава да добавиш към тях или като отделни категории историческите и екшъните - по желание и комбинирани :D. Не мога да се справя толкова добре, но ако приемаш предложения и към двата типа трябва да се прибави количеството пролята кръв, изтрепана масовка, а за екшъна да има и подопределение количество изстреляни амуниции и разбира се степенуване на издръжливоста и способноста за оцеляване на главните персонажи след като са били намушквани, отравяни, ползвани за мишени и т.н.

 

Примерна таблица:

оцеляване след 1 до 10 куршума/респективно пробождане с хладни оръжия/=герой

оцеляване след по-гореизброеното + отравяне = хлебарка

оцеляване след всичко гореизброено + неколкократно потрошаване на всички важни вътрешни и външни органи и това поне няколко пъти = месия

 

Link to comment
Share on other sites

Всички горепосочени забележки са взети под внимание от екипа. Посочените изисквания ще бъдат попълнени с нови данни при първа възможност. За съжаление в момента тече подмяна на членовете на екипа от изследователи и на част от наблюдаващите лекари. Какво да се прави-науката иска жертви! Например анализът на Sorry, I love you го започна един човек, а го довърши трети, като всички те завещаха телата си в полза на науката.

В момента се водят спорове сред живите членове на екипа относно класификацията на историческите и екшън сериалите. Засега преобладава мнението, че след горепосочената драма, всеки екшън изглежда като "Ну, погоди!" и носи само радост за душата. Така, че засега ще отложим този анализ-но само отложим.

Резултатите от цялостното изследване ще бъдат изпратени на SBS, MBC и KBC, за да внесат необходимите поправки в бъдещите си проекти.

 

Хайде, че визитацията започва.....

Link to comment
Share on other sites

:lol: Стига е... това им е чара на техните сериали :D. Аз им свикнах вече и не ми правят голямо впечатление тежките сериали, но помня, че една от първите ми изгледани драми беше "Sorry I Love you", и след като го догледах цял ден не ми се говореше направо... Те сериалите са им нищо... гледай някой техен филм психотрилър/драма да видиш за какво става въпрос :D, мене лично един такъв филм ме остави без думи направо и оттогава въобще не захващам корейски филми, само сериали гледам.
Link to comment
Share on other sites

Охо, това много яко сте го сътворили, направо ме разби.........

 

Само много моля, не забравяйте да включите точките за забрана,

без значение на жанра, да е до 22 години, и по възможност с надпис

"ще се държат за ръцете" ....

И наистина го пратете на корейците, ще разберат, че въпреки всичко туй,

сме им големи фенове

Link to comment
Share on other sites

Няма такъв смях просто :282: Класификацията попада в десятката направо :). Минало е много време откакто е правена и с нетърпение очаквам да видя какво става с историческите и екшън сериалите :i love this:

Link to comment
Share on other sites

Класификацията е много точно направена. Поздравления! Смях се до сълзи :D Давай нататък. Очакваме подробни определения за другите жанрове. :thanks:

Link to comment
Share on other sites

ВНИМАНИЕ

РАДОСТНА ВЕСТ ЗА ЛюБИТЕЛИТЕ НА КОРЕЙСКИ СЕРИАЛИ

 

 

 

 

         Най – после дългогодишният труд на нашия творчески колектив се увенча с успех и ние ще можем да представим на любезните читатели нова част от фундаменталното ни изследване, посветено на мозъчните извержения на корейските телевизионери. Вторият том от поредицата „Нова класификация на корейските сериали” е посветен на романтичните комедии. В него се проследяват зараждането и развитието на това чудо и се показват последиците от прекаленото му гледане.

 

„Нова класификация на корейските сериали”, том втори „Романтични комедии”, София, 2013 г., 2156 стр., меки корици, издателство „Jung Dong Joon”, цена – по споразумение.

Заявки за покупка се приемат с пощенски гълъби и димни сигнали. Безплатна доставка с “Turtle Deliveries”. Скоро в София, а по-късно и в други градове.

 

Само за хардкор почитателите на корейските сериали!!!

 

Специално колекционерско издание на втори том с твърди корици!! Но това не е всичко! Плащате едно, а получавате три! Ако закупите колекционерското издание получавате безплатно и ПЛАКАТ на творческия колектив (цветен, 5х3 м.) с подписите на всички в него. И това не е всичко! Освен това като подарък ще получите и счупени клавиатура или мишка с табличка кога, от кого и при гледането на кой сериал са били счупени (нотариално заверена). Побързайте, количествата са ограничени!

 

Но и това не е всичко! В процес на завършване е и третият том на „Нова класификация на корейските сериали”, озаглавен „Война и мир или Великата корейска империя, за която никой освен корейците не знае, че съществува”, посветен на корейските исторически сериали.

Link to comment
Share on other sites

Е нее... хахаха :282:  няма такъв смях :28558:  чак съквартирантката ми  дойде да ме пита какво става :28558: вече наистина си мисли, че съм  мръднала нещо.

Браво на авторите на класификацията.

А относно подаръците към колекционерското издание - може и без тях, защото според мен може би всеки вече  си има по едно две такива (съдя по себе си,защото на няколко пъти ми е идвало да разбия нещо по време на някой сериал :28558: едвам се сдържах на финала на "Sorry I Love you")

Link to comment
Share on other sites

LOL, този пост трябваше да го прочета преди да започна изобщо да гледам корейски сериали, иначе досега напразно си задавах едни ненормални въпроси, пък то грешката не била в моя телевизор :28558:  Много моля и за класификацията на останалите жанрове.

Link to comment
Share on other sites

Предложения:

  • относно романтичните комедии - главна героиня - препоръчително е да е с IQ под 40, сериозни бонус точки в това да завърти главите на всички мъжки персонажи носи неугледният външен вид; обикновено върви в комбинация с още по-тъпа приятелка и идиотско семейство
  • криминални - цял сериал се гони някакъв престъпник, който все се изплъзва, но в последната серия магически всичко се нарежда и въпросният злосторник е заловен
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...