Jump to content

Recommended Posts

mbb01.jpg

 

My Best Bodyguard / Моят бодигард


 

:imdb:

Режисьор : Ширипакорн Вончариават
Държава : Тайланд
Година : 2010
Жанр: екшън, приключенски
Времетраене : 113 минути
В ролите: Юболратана Райканая, Шахрит Ямнарм, Шон Юе, Питър Риник, Шомпол Пиапонгшири, Сонгкран Дечанаронг и др.

Резюме : През 2007 беше птичи грип, 2009 - свински, който инфектира 2400 човека и само за месец уби 40. От животните ли идват тези вируси, или е намесена и човешка ръка?
В Банкок е на път да се появи нов вирус, по-страшен от Ебола, който убива в рамките на 10 дни. Известна журналистка получава сигнал за надвисналата опасност.
Тръгвайки по следите на информацията, тя се сблъсква със заговор, където са намесени и лични интересни на влиятелни хора, които няма да се спрат пред нищо в името на постигане на целите си. Кой ще спечели надпреварата с времето...


Сваляне: тук и тук


http://www.youtube.com/watch?v=5n435kNVf5g

Лично мнение: По принцип екшънът не ми е любимият жанр, но този филм наистина много ми хареса. А и като добавим факта, че ми го препоръча човек, който не харесва азиатски продукции, то този филм наистина става много специален biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случайността е страшна работа. Не съм си мислела , че ще попадна на тайландски филм, още повече с Туи/ нищо , че го няма в списъка с актьорите/ .

Като го изгледам ще пиша и повече , но пред вид , че доста прахоляк отупах от темата :P:D , мисля първо малко да актуализирам инфо и линкове . 

Ясно е , че сийд на стари филми по торентите няма.  Вариантът е да се гледат онлайн или да се изтеглят субките и да се търси видео. 

И така :  актуален линк  в тубето  за филма  в оригинал . 

Ако някой се прежали, рускините са го превели , но е с дублаж - онлайн на руски с дублаж

 

Трейлър на англ.

 

Трейлър и на руски

 

 

ОСТ-то  се изпълнява от играещата в главната роля - Уболратана

 

 Или по-точно,  принцеса Уболратана, защото е истинска тайландска принцеса. Тя е най-голямата дъщеря на краля на Тайланд  Bhumibol Adulyadej (Rama IX) и кралица Sirikit.  При брака си с американски гражданин се отказва от кралските права и превилегии през 1972 г. След развода се връща обратно в родината. 

-------

И още нещо.  Пред вид участието на Шон Юе , филмът може да се намери представен и като хонконгска продукция. 

Още един линк към филма  в тубето , само че с вградени китайски субки

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, ами... изгледах го и както съм обещала ще понапиша нещо. 

Да , това е добър екшън.  Мнооого добър екшън . Но само екшънът,  сам за себе си. Поне според мен. Определено са се постарали с всичките му там преследвания, престрелки, каскади, ръкопашен бой и прочие. Нивото и изпълнението са наистина  " холивудски" :896767: .  

Докато го гледах, някак ме върна десетилетия назад, когато още и видео нямаше и след някой по- динамичен филм / по сегашно му - екшън/ , въодушевените момченца ( до ранно тинейджърска възраст) се обясняваха на излизане : "- Пък нашия ...иии, как го фрасна оня, ...и после от къде скочи и ...като се завъртя и ..."   и т.н.  В края на краищата, според техните коментари излизаше , че са гледали един безкраен , безмислен и безсюжетен  кютек, в който накрая "нашия " е трупясал всички лоши. 

Е, тук имаше опит за история и  сюжет. Въпреки , че тази тема  за смъртоносните вируси и заплахата от пандемии е толкова дъвкана и изтъркана , че повече не може.  Но дори и така , имаше шанс да се вложи някакво зрънце различност. Ядец. Само клишета. 

Off Topic

 

Опитът за бъдат спасени горките принудително заразени се изрази в алогичното им освобождаване / по аналогия с пускането на свобода на заразени мишки от опитна лаборатория/ и последвалото им преследване от всички страни - "лошите" да си ги върнат , държавните служби - да ги ликвидират като опасност. Техните доброволни помагачи се движеха с тях  без никакви предпазни средства, все едно не става дума за вирусо носители на генно модифициран щам , който ще ти разяде карантията след 10 дни , смъртността е 100% -гарантирана  и още няма серум /лечение/ срещу него. Все пак , ако и да е безопасен в инкубационен период/уж!/ , дори в лабораторията при тях влизаха поне с маски , ръкавици и престилки.  Просто веселба...

Сега, за нашата главна героиня със синя кръв. Да, за нейното ЕГН си е много добре запазена жената/ дай боже всеки му!/  , но поне на мен не ми се видя да покаже, кой знае какъв актьорски талант .То , покрай толкоз екшън , време за театро няма много , но и малкото диалози бяха спокойни и декларативни. Все пак нея предумишлено я заразиха - нямаше драма , тръшкане ... поне някаква емоция. Че беше твърдо от лагера на "нашите " то -ясно, но толкоз" бяла и добра " и  толкоз  речи и лозунги в защита правото на живот и избор и лечение и ... световния мир...:na2: , изрецитирани с псевдо резвълнуван тон...Бяха ми малко в повече.  

Другата крайност - абсолютният й антагонист беше "лошият" притежател на лабораториите , който си правеше въпросните опити. Целта - до болка ясна - който има лечението , той ще владее света. Другото няма значение. Нищо ново под слънцето. Образът беше елементарен и еднопластов , но поне в плоската обосновка имаше логика. 

Всъщност ,най-интересното се оказаха сцените зад кадър , които течаха заедно с финалните надписи. Там ни изненадват с " цял филм след филма".

И то защо - щото по време на снимки се случват и инциденти , но този път "късата клечка" е дръпнала бившата принцеса.  Накрая останах с усещането , че целия етюд можеше просто да се вербализира с изречението :"Простете ни , Ваша светлост , за случилото се! " 

 

 

На който му се гледа заради екшъна , няма да се разочарова. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...