Jump to content

Aussie Life


Recommended Posts

.... и Окто използва възможността да си провре дългите пипала и да "го спонсорира" тоест да му иска 30 хиляди долара за да му уреди виза, при условие, че продължи да работи при него, а не да се отдели, както Ч Х иска. Всичко това е толкова корумпирано, и толкова гнило, че направо не мога да повярвам, че се случва в държава "от първия свят" както Австралия се нарича.

 

 

защо се учудваш :) в Корея всички са корумпирани и всичко става с подкупи. на мен скоро ми искаха подкуп за да ми направят среща с мениджър на една голяма компания :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защо се учудваш smile.gif в Корея всички са корумпирани и всичко става с подкупи. на мен скоро ми искаха подкуп за да ми направят среща с мениджър на една голяма компания smile.gif

 

 

Ами явно в Корея има много "октоподи"! Бих се замислила дали искам да работя там, ако е пълно и с други подобни "морски" създания. Но учудването ми идва от факта, че Австралия е някъде в първите 10 страни в света по НЕ-корумпираност! Такива практики могат да съществуват само в "етническите ниши", затова другата ми статия ще бъде по този силно болезнен въпрос...

 

 

octopost_stamps_albert_postage-p172156227279987376z8wpb_400-1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е засега....а щях да забравя последно: вече съм лектор по Международни Икономически Отношения за факултета по Социални Науки и Азиатски езици, и също така лектор по Околна среда и Бизнес за Бизнес факултета в Curtin University. Уф!!!

 

Поздравления, мила. Много се радвам, когато наши сънародници се издигат по социалната стълбичка навсякъде по света. Особено в академичните общности.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления, мила. Много се радвам, когато наши сънародници се издигат по социалната стълбичка навсякъде по света. Особено в академичните общности.

 

Мерси, Дане!

 

Мда...много ми струваше това издигане и тази докторантура, трябваше да платя голяма цена и да хвърля много труд и нерви. Но където има желание, има и възможност. Винаги съм си мислила,че искам да бъда академик: е да видим дали ще продължи да бъде така след преподаването, което е съвсем ралично от изследователския труд. Между другото, направих малко грешка: всъщност курсът е Международна Политическа Икономика (International Political Economy), да не се бърка с полит-икономика, което се преподаваше в бившия ми университет в УНСС tongue.gif Макар, че има нещо общоbiggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като изчетох всички коментари написани дотук, реших и аз да напиша нещичко..

В някои от коментарите видях, че е обсъждана темата за езиковите знания на корейците, живеещи в Австралия.. та, преди може би половин година в соц. мрежа Фейсбук :lol: някаква корейка ми писа. Аз останах много изненадана от къде ми е намерила профила, но както и да е .. започнахме да си пишем и след известно вереме разбрах всъщност, за какво е почнала да си пише с мен. Караше ме да и помагам по англ. ез. :lol: На мен ми стана много смешно, зощато по англ. не съм цвете за мирисана, ама пък и тя правеше елементарни грешки, набиващи се на очи, а за граматика като че ли не беше чувала :lol: . 3-4 месеца след като си писахме, разбирах, че тя е заминала за Австралия да учи. Направо изпаднах в недоумение :blink: (Тъй като знам как стоят нещата в Германия по въпроса за чуждестранните студенти и си мислех че навсякъде по света е така: за да отидеш и да учиш в друга държава трябва да имаш сертификад за владеене на дадена степен по съответния език?!).

 

ForEverRain, ще ми е интересно ако споделиш нещо повече за Австралия (начин на живот, темеперамент...). :)

Една приятелка се запозна с един австралиец, който не знаеше къде се намира България .. повечето австралийци ли са толкова простички или това са отделни случаи ? :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ForEverRain, ще ми е интересно ако споделиш нещо повече за Австралия (начин на живот, темеперамент...). :)

Една приятелка се запозна с един австралиец, който не знаеше къде се намира България .. повечето австралийци ли са толкова простички или това са отделни случаи ? :huh:

 

Простички са, простички. До сега почти не съм уцелила някой роден в Австралия, който да знае на какви географски ширини се намира България, освен ако родителите му не са някъде от източна европа, или поне от европа. Но не можем да ги обвиним, пресечете ли екватора, не се надявайте много хора да са чували за България. Обикновенната реакция е смесица между първоначален интерес, пълно неведение и хвалби по повод на това кога са пътували за последен път до Европа (някои никога, а други някъде през комунизма, и ми омръзна да им слушам баналните истории). Но общо взето те взимат за екзотична птица. Тука най-много имигранти идват от английските страни, на първо място Нова Зеландия, после от Британския остров, и наравно с тях - от Китай., Но българите сме мнооого малко. Но не ги обвинявам. Те в училище почти нищо не учат а и трябва да призная, че и на мене географията за някои отдалечени райони ми се губи доста...особено в Африка и в Америките- никога не мога да им запомня щатите на тия американци, и туй то.

 

 

А за английския- най-вероятно твоята позната е дошла да учи английски тука, освен ако не е научила езика за 3-4 месеца в Корея ХД. Но както навсякъде, ти трябва ИЕЛТС поне 5 да можеш да учиш в университет (силно се надявам да е така, защото иначе не знам какво ще им преподавам?!). Но да, корейчетата са много скарани с граматиката :)

 

 

Като се има предвид, че тука лятото все още е в разгара си, записах едно ПОЗДРАВЧЕ.

 

 

А ето и малко снимки за стопляне от слънчева Австралия...

 

photo3-10.jpg

 

 

 

 

photo2-10.jpg

 

photo5-6.jpg

 

 

 

photo-18.jpg

 

photo1-10.jpg

 

А това се малко снимки от барбекю парти тази събота. Всъщност, това е най-популярния начин за прекарване на времето..

photo3-9.jpg

 

 

 

photo-17-1.jpgphoto5-5.jpg022716b7.jpg

 

И моите лудички съквартиранти:)

 

1.jpg

 

Ходене за риба: не хванахме нищо, но поне тези пеликани ни правеха компания:)

 

154f874b.jpg

 

И вечерта излизахме в един любим бар - Монк, където се запознах с Чанг Хун:

 

fc354ec2.jpg

 

9f4ecd57.jpg

 

 

 

И накрая едно 'лапе за настроение, племеница на Чанг Хун:)))

 

4ac43d79.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно ми харесва всичко и много ти завиждам, не с лошо де... :lol: Завиждам ти за лятото, топлото, бистрото море и за приятелите също!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мила Каприз, единственото за което можеш да ми завиждаш са приятелите, защото това сте вие, освен всички останали. Без ЕС нямаше дори да знам къде се намира Япония (е, минавала съм през летището, но то не се брои) или пък Корея. Аз ви благодаря най-сърдечно:bow: .

 

 

А за това няма как да ми завиждате ( а би трябвало лятото да свършва...). Мога да ви уверя, че съпътващия звук навсякъде, дори докато спиш, е на животоподдържащи системи, тоест на климатика. Ако бяха нашите автобуси тука (те освен сантиментална стойност, не знам дали имат друга), половината народ да си беше отишъл преждевременно. Дори европейските коли много се критикуват, че нямат необходимата охладителна система, каквато имат повечето австралийски и дори азиатски коли. Аз не съм свикнала на такива климатици, и ги избягвам до колкото мога, но и аз станах привърженик на вярването, че " никой не би трябвало да се поти в собствената си къща" и някак си преглъщам 5 години образование по екологично развитие, и щракам климатика на 18 градуса (най-ниската температура). Единственото удоволствие в такова време е плуването сутрин на плажа, и малко джогинг..през деня забравете за живот под изпепеляващото австралийско слънце.

 

photo-13.png

 

Вчера трябваше да направя дизайн на корицата на книгата ми, но вместо това Джени и аз почнахме да рисуваме портрети. Ето нейния страхотен резултат:

 

Джи Су: защото винаги се усмихва и е Yes Man, и само мисли за Джени

 

photo1-12.jpg

 

Аз: защото Джанг Хун е No Man

 

photo2-12.jpg

 

и Джанг Хун: защото като видел съобщение от мене, му потичали лигите :tongue: (Това е много смешно, заяото изобщо не е така:lol2: :lol2: )

 

photo3-12.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпи съфорумници, май че отдавна стана време да хвърля един ъпдейт...толкова много неща станаха, че не знам от къде да почна...първо, честита ви първа пролет!

 

И честита ни първа есен, вече станаха поносими температурите, дори леко студено, достатъчно за да могат някои да си сложат копринени или каквито и там да е шалове, но за сваляне на джапанките и дума не може да става въпрос. Както казва един мой приятел Владо, като стане зима тука, слагаме ватените джапанки и хич не ни пука.

 

Предполагам, че най-значимото събитие през последния месец, беше че Таня (t_lozeva) ни беше на гости за 4 изпълнени с приключения седмици. Замина си скоро за София, и съм сигурна, че има много да ви разправя и лично да удостовери, че наистина някъде в далечния край на Австралия има много силно присъствие на азиатци, и особено на корейско такова. Не броиме факта, че в къщата редовно си има 3-4 попълнения корейци

 

Искам да споделя малко снимки от изминалото лято:

 

walkingtofishingpoint.jpg

 

photo2-15.jpg

 

photo1-18.jpg

 

photo1-13.jpg

 

photo5-8.jpg

 

photo3-16.jpg

 

 

Има нещо много диво в природата на аборигените, което хората тука са привзели и също са адаптирали. Сега като гледам през очите на Таня, като един новодошъл, наистина австралийците са отличителни с чувството си за свобода, за абсолютната необходимост да се обилчат напълно небрежно до степен в която дори обувките стават илишен аксесоар на модерната цивилизация, а косите им се веят стилирани от бриза и от вълните. Това се отнася за тези които са родени тука, а тези които идват са също доста съществен контингент, но и те бързо прихващат колективната освободеност, като зараза във въздуха и придобиват дори неволно тен, загубват няколко килограма и се сдобиват с още по-широка усмивка.

 

На личен план още съм с моето момче, което е направо невероятно! Никога не си бях представяла, че бихме продълвили да излизаме толкова време заедно, но с течение на времето той само ми харесва повече! Ето малко снимки и от него...

 

photo1-17.jpg

 

Но не умее да се сърди за дългоsmile.gif

 

photo2-17.jpg

 

 

Ситуациите с визата са още висящи, както преди, и зависят преди всичко от изпита по Иелтс през Май. Съдейки по неприазънта към Окто, който вече стигна до невероятни гнусотти, вкл. да им сведе заплатата до абсолютната минимална, мотивацията на Хуни само се увеличава правопропроционално да мине изпита, за да се отдели от него.

 

И още малко снимки от пътешествието ни до пустинята наблизо:

 

photo5-7.jpg

Само че каквото правят корейците, го правят със стил та било и ходене в пустиняатаsmile.gif

 

photo3-15.jpg

 

 

photo1-14.jpg

 

photo2-18.jpg

 

photo4-16.jpg

 

 

Едно ястие за последно за подслаждане от многото корейски ресторанти на които ходихме...

 

photo4-13.jpg

 

А вижте само какво са си пожелали някои незнайни корейчета или япончета в заведение за bubble tea, нещо като модерна чайна:

 

photo5-9.jpg

 

photo4-14.jpg

 

 

photo3-17.jpg

Ами това е за сега...отивам пак на международното летище да посрещаме един приятел от Корея.

 

Тук днес е Великден! По тукашния календар е една седмица по-рано! Добре, че си го припомних в последния момент преди да тръгна на 30 километра до най-близката православна църква посред нощ да празнувам Великден! Шансът естесвено беше да се явя пред широко затворени врати с катинар и без живо пиле, само с пияни преминаващи непознати...ама и аз съм...

 

Честит Великден от Австралия (а другата седмица пак)!

 

Това го писах преди 2 седмици, но нещо не успях да го кача по технически причини....

 

Редактирано от ForEverRain
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте скъпи съфорумници,Me.jpg

 

Наистина отдавна не съм се разписвала тука, но ето че стана време. Не знам дали ви е известно, но една от причините, че не съм толкова активна по ЕС е защото корейците са разработили най-добрия месенджър за телефон, придружен с друга апликация, която е толкова лесна за използване, че дори забравих за ФБ. Казват се Какао и Какао стори, безплатни са , но са много зарибяващи. Но най-интересното е, че се използва 99 процента от корейци. Та ако някой реши да си я свали, аз съм Silvia.

 

Моята корейска сага може би привършва, след като на Джанг Хун не му удължиха визата, и си заминава за Корея окончателно. Естествено, аз реших да си намеря работа и аз в Корея, и аз също планирам да замина през септември на един конгрес по кореистика организаран от тяхната версия на БАН. Приеха ме за участие на базата на моята статия за живота на корейците-имигранти в Австралия. Много се вълнувам като си помисля, че ще имам възможност да кажа на всички и да публикувам тази статия, която е много лична за мене. Прилагам линк за увода на английски и на корейски.

 

Мога само да кажа, че след близо една година споделен живот с моите приятели-корейци, още повече ми харесват, вместо да съм разочарована...дори мисля да си намеря работа в Корея поне за малко.

 

 

 

Малко снимки от изминалите дни.

 

Общо взето тука е официално зима, но понеже много вали и е слънчево, се образуват много дъги, всеки ден почти. Нещо такова..

 

 

d297a87a-69b4-43ed-9a30-cc072a60388f_5.jpg

 

 

 

И да не забравя да кажа, че вече приключих докторантурата, или както казва сестра ми, докторантурата видя бял свят най-накрая. По този повод и нов имидж.

 

Silviaprofile.jpg

 

 

 

Джанг Хун учи много упорито за Иелтс, но за съжаление изкара само 5 точки... във всеки слузай беше супер да учим заедно...

 

SLJK.jpg

 

 

А това е Фримантъл, където аз живея и работя/

IMG_2833.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абонирала съм се само за няколко теми и една от тях е твоята!Винаги съм се радвала на всеки твой пост.Честита завършена докторантура и успех в Корея и любовта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Силве, първо да те поздравя за това , че си сбъднала част от мечтите си свързани с докторантурата , че си изживяла неща и любов за който сигурно не си и мечтала . Много се радвам , че има такива умни, упорити и красиви млади българи като теб , и макар да не се знае къде е България с човек като теб , няма начин да не разберат и усетят каква е България. Ние с теб си бяхме разменили няколко думи във форума , бях те попитала има ли коали , ти ми предложи да ми изпратиш .

Тъй като съм проспала цяла година, през която ти си писала , и намирайки го сега си залепих очите на монитора докато изчета всичко . За времето през което четох буквално се бях транспортирала в Австралия,толкова ми беше интересно . Тъй като приемаш въпроси от всякакво естество и аз имам . И аз като вас съм меко казано запленена от корейското във всичките му форми - музика, филми , артисти , култура и прочее... , та нали съм жена ми харесват мъжете им Естествено в тях като визия ми харесват телата , да не говорим кaкви очи имат - So Ji Sub, Lee jun Gi , но освен телата другото е косите , еее дойдох вече и до въпроса си : / какви са на допир косите им - като ги гледам на филмите са като копринени меки , просто изглеждат невероятно . Ще те питам теб защото ти си най- близко до така мечтания корейски мъж . Аз се абонирах за твоята тема , пиши, споделяй ние от тук ще съпреживявяме с теб . Приеми нашите и мойте Български поздрави , файтинг .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

х, изпотих се докато си инсталирам български фонетичен на корейски уиндоус: дори всичкия списък на езици е на корейски! Та извинявам се за късния отговор:)

 

Първо, много ви благодаря ноес и каприз за хубавите пожелания! Благодарение на вас, не се чувствам изключение от всички останали! Да знаете, че се надявам да ми дойдете на гости или да се видим в София (или в България някъде:).

 

Все едно, че чета собствените си мисли като ти чета въпроса ноес:) Но за най-огромно съжаление, че трябва малко да те разочаровам, защото не всички корейци (естествено) имат прекрасни коси като по филмите, но за сметка на това имат перфектни прически...едно нещо което спазват най-религиозно е редовното ходене на фризьор. А и трябва да призная, че корейскитш фризьори са над средното ниво, и дори аз ходя при тях. А специално за косата на Джанг Хун...хм, как да се изразя, тя е просто твърда като тел и дори къдрава! (но това сигурно защото той е от Северна Корея laugh.gif).

 

Поне мога да направя сравнение с австралийците (говориме за мъжете, нали?) по това как се грижат за косите си...тоест няма сравнение!

 

И понеже съм на австралийска вълна ето малко снимки от тукашните емблематични видове:

 

 

 

 

photo1-21.jpg

 

 

photo5-11.jpg

 

 

 

 

 

А вижте само какъв надпис видях на магазина за месо. Каква двуличност: първо обявяват кенгурото за национален символ и се гордеят с него, а после...(само да уточня, че роо е кратко за кенгуру, което пък означава от аборигенски "не знам"- защото когато белите са питали аборигените какво е това животно на английски, те са отговаряли: не знам!)

 

photo2-20.jpg

 

 

 

 

 

Не мога и да не спомена, че снощи изпратихме Чанг Хун на летището за Корея, за неопределено време. Последна вечеря и последна разходка заедно. Дори сама не мога да повярвам колко ми липсва. Той не е особено и прекалено мил, но винаги е до мене, когато имам нужда от него, дори за малки неща, като например да ми нагласи огледалото на банята, докато се гримирам, или да ме посрещне, когато се връщам от магазините, или дори да плати наема за дледващия месец, без дори да е тука, или да ме вземе от работа, без значение дали стоя до 2 часа през нощта...Баба ми наврмето не случайно наричаше гордо такива хора :"човек!" Мда, като се замисля, май също е вярно, че първите седем годинки изпуснеш ли ги....забрави. Но за това не мога и да не благодаря най-официално на корейската армия (която ми е в черния списък по принцип).

 

Да не забравя и да спомена, че Чанг Хун беше така мил да ни поръча специални колела за да можем да излизаме на разходка през събота и неделя:

 

photo2-23.jpg

 

 

Най-важния принцип, по който се ръководи е да са готини и със стил, и миля че го постигна, защото не минава и ден без да отида до фримантъл без да получа поне няколко забележки за това колко били яки. Но естествено ефекта се губим когато е само един на тях....ще ми липсва.

 

photo-30.jpg

 

 

А това е сигурно последната ни снимка заедно, точно пред моя институт.

 

Ходихме и на вечеря най-официално с Джени и Джи Су..

 

photo-29.png

 

photo3-21.png

 

photo-32.jpg

 

photo4-18.png

Това отгоре са типично австралийски манджи, ако на някой му е интересно.

 

А това по-долу е каквото сготвихме за моя рожден ден преди две седмици (тоест една китайка и Джени). На английски дъмплингс, на китайски дим сим май, на корейски ман-ду, на руски пелмени и на български вече не знам:

 

photo2-22.jpg

 

 

 

 

Аз май много се отплеснах, много се извинявам!

 

Но с удоволствие приемам всякакви въпроси:)

 

Сега смятам да отида да спя и някак си да забравя, че Чанг Хун е в любимата Корея.

 

Добре, че Джени е с мене, останахме си двете самички (Джи Су също е в Сеул). Но поне гледаме Смайл Ю, корейска драма, супер готина е, много я препоръчвам!

 

А забравих най-важното, сегашното състояние на, докторантурата ми: принтирана, чака изпитващи! Тихо, но май че един от изпитващите ще бъде от ЛТУ в София!

 

photo4-20.jpg

 

Засега това е от мен, защото ако продължа, трябва да почна да се оплаквам от тукашните визи.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти Силве , и за отговора и за снимките , така скъсяваш хилядите километри до Австралия до - една ръка рзстояние . Ние от форума ще бъдем с теб . Ако не беше ти , твоята любов никога в ежедневието ми мислите ми нямаше да прелетят тези далечни разстояния до Австралия.Оня ден работейки си мислих за прочетеното и за абуригените , мисля ,че е имало нещо като насилствено приобщаване , не знам точния израз , към белите , бях гледала някакъв филм.А те са свободни хора на пустинята , няма как да стане това . Та можеш да разкажеш за тях , що за хора са , как се вписват в обществото , Някой си татуйраха лицата , но може и да бъркам с маорите , не знам , е в тоя ред на мисли - пиши . Ние можем да прочетем за тях не е проблем , но твоя контакт с тях е нещо съвсем друго , пък и колко хора могат да се похвалят с това .Сега ти изпращам горещи поздрави от Свиленград :P:thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпи съфорумници,

 

Мисля че отдавна е време да хвърля един ъпдейт. Няколко значими неща се случиха през последните 3 месеца, които няма как да не споделя с вас. Приказната ми история с корейските ми приятели приключи и нищо не остана освен разхвърчани на парчета разпръснати от невидма бомба. Причините за това, след известна доза ретроспекция са поне няколко.

 

На първо място, на Хуни му отказаха виза.Беше един петък вечер, същия ден в който Джи Су разбра че правителсвото на Австралия е одобрило молбата му за виза. Това беше една вечер със смесени емоции. Най-голямата ирония в тази история, е че единствения кореец, който познавам и който реши да учи английски и да се яви на изпит по иелтс беше той. Всички останали решиха да разчитат на фалшификаторските способности нa Окто и ко, които се оказаха по-ефективни от уроци по английски. Това означаваше само едно: че с две седници предизвестие Хуни трябваше да събере багажа и да се отправи към неизвестно бъдеще на самолет към любимата Корея. Изпратихме го със смесица от майтапи тъга, и надежда, че ще се върне скоро. Уви.

 

На второ място, собствениците на сладкия ни дом, (както Джи Су го наричаше) решиха да се върнат и трябваше да осводим къщата с 4 седмици предизвестие. Намеренията ми да се преместим да зивеем заедно с Хуни бяха осуетени, просто защото той замина за Корея две седмици преди това. Оказа се, че си допаднахме доста със собствениците на къщата, синнът на който току що се е върнал от Япония след една година. Да си тръгна от тази къща беше едно от най-трудното решение което трябваше да направя през изминалата година и половина. Това беше остров на сигурност в море, не, а в окаен от неизвестни константи. Ако можех, с удоволствие бих купила тази къща още сега без капка колебание.

 

И третото събитие е малко трудно да се опише с думи...Хуни реши да скъса с мене 2441424J.gif . След 3 седмици в Корея ми прати недвусмислено съобщение за неговите намерения. Проведохме сърцераздирателен разговор по какао, след което и двамата плакахме. Намекна ми нещо за родителите си, които имали други намерения за него, и за това, че трябвало да се ожени. Това ми стана ясно като основната причина за решението му. На многото ми въпроси, повечето от които останаха без отговори, едни от отговорите бях че „не мога да изпитам нищо към теб“ и че, „ми трябва време да съм сам, за да мога да се оженя“. Това, разбира се не обясни по никакъв начин факта, че той самият беше също толкова разтроен и му беше също толкова трудно, колкото и за мене. Много теории могат да се направят, но предполагам в случая най-удачните биха били, че обстоятелствата не ни позволяват да семе заедно, и че трябва и двамата да направим жертви в името на бъдещето. На търсенето ми на конкретни причини, поличих единствено отговора, че е глупаво да се търсят причини за раздялата, както и че е невъзможно да се получат отговори за това, че сме решили да бъдем заедно. Като че ли всичко е ясно без обяснение. Нещо от рода на Мураками, който казва, че ако не можеш да разбереш нещо без обяснение, не би могъл да го разбереш и с него в книгата си 1Q94.

 

Още едно-две неща предстоят да се случат: одобрена съм зда изнеса презентация на шестия световен конгре по кореистика в Сеул през септември на темата за корейските имигранти в Западна Австралия. asian.gifВече си купих билет !!!! wub.gif

 

И забравих да спомена, че този семестър преподавам предмет в университета Notre Dame, който се казва „Азия: развитие, култура и околна среда“. Студентите са най-вече богати колежанти от Aмерика, както две корейки, всичките от които са на ексчейндж програма.

 

 

П.с. ще пусна един ъпдейт за аборигените тука тия дни..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ForEverRain , очаквах,че си вече там и сте щастливи заедно, а то какво излезе? Май са му избрали вече жена за женене и няма право на чувства.Много ми е мъчно за вас.Прегръдки от мен!На мен ми се дорева, представям си на теб какво ти е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпа, с интерес очаквах новото ти включване. Радвам се за теб, че ще посетиш желаната дестинация. Естесвено очакваме и още разкази от мястото на събитито.

Колкото до корееца, повярвай ми за добро е. След като разбрах доста за обичайте и традициите им, леко ми се гади :( . Тези хора в кой век живеят? Не искам да съдя никого, но не мога да понасям мъже които не могат да тропнат с крак и да кажат това е моето мнение относно моя живот и точка. Колкото до лекцията ти в Корея, пожелавам ти да станеш много популярна и успяла там и да натриеш носа на въпросните задръстеняци, аджеба разберат какво са изпуснали. Нали знаеш, че най-доброто предстои. Успех с начинанията ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Силве, толкова се радвам , че пак отново пишеш. Прочетох със смесени чувства за твоя вече, бивш приятел , но изразът /: всяко зло за добро :/ работи - личен опит . До една силна жена трябва да има и силен мъж , а аз ти го пожелавам , явно сте се разминали по този параграф . Нас ни радват изключително твойте успехи , още повече една българка да изнесе лекция с тема за корейци , а представи си обратното как би изглеждало , кореец с тема за българи .Сега ще очакваме преживяните ти емоций в Сеул . А накрая като видях, че не си забравила моя въпрос ми се стопли душата . Поздрави от България . Успех . :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех...тежък е живота! Но! Какво да се прави! Само напред!

 

С нетърпение но ис огроман изненада отбелязвам, че заминавам за Корея другата седмица ) а още не съм организарала престоя си там). Смятам след като пристигна веднага да отида на Халю Дрийм концерта на 21-ви. Утре се обявяват спечелилите безплатни билети )но ис тях и без тях, пак че отида). Нали знаете какво казваше Стоичков на времето: и да паднем и да бием, пак че се напием. Е, не става въпрос за опияняване с алкохол, а със съвършенно други методи, които са много добре познати на тукашната аудиенция: потапяне в дебрите на корейската култура, но този път от пръв поглед! Така, че ако някой смята да ходи, моля ви се пишете ми да се видим там!

 

А за тези които са в Сеул, предлагам да си направим една среща стига да имате време и желание, разбира се. Ще бъда там от 21-ви Септ. до 7-ми Окт. Хотелът ми засега е Хотел Амбасадор Новотел в Канг Нам, доколкото знам е 5-звезден (така се получи). Ще изнеса моя доклад на 26-ти в 9.30 сутринта в Корейската академия на науките. Всички сте поканениsmile.gif! А ето малко снимки от тукашна Австралия...пролет еsmile.gif

 

photo5-13.jpg

 

Това е снимка от реката Суон, където ходя на разходка сутрин:

 

photo4-22.jpg

 

А ето точното ми местонахождение в момента:

 

photo3-25.png

 

В квартала в който живея има издигнат паметник на загиналите австралийци през войните, и Японско-корейската война е също една от тях:

 

photo5-12.jpg

 

А това е улицата във Фримантъл на която са разположени моя университет и този на Универитета Notre Dame където по настоящем работя. Това в края на улицата е първия затвор, построен в Западна Австралия и сега е исторически обект. Зад него се намира плажа.

 

photo2-24.jpg

 

Сградата от дясно е където се намира моя университет

 

photo3-24.jpg

 

Това е една от сградите на университета, където се намира моя офис от където пиша в момента.

 

photo4-21.jpg

 

само като си помисля къде ще ходя...smile.gif

 

photo1-25-1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, ForEverRain!

Много хубави снимки!!!

Благодарности за което.

И мисля, че си в много хубаво време в Корея.

Освен Халю-концерта в Кьонгджу, можеш да прескочиш и до Бусан - все пак на 4-ти октомври започва прочутият BIFF.

Пожелавам ти много хубави моменти и красиви емоции! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...