Jump to content

Aussie Life


Recommended Posts

Леле, направо се просълзих докато четях! Макар че не се познаваме, много се радвам за теб( хората, с които ме свързва азиатското си ги чувствам особено близки :) )!

Зачетох се в темата защото разбрах, че пишеш от AU, а там живеят братовчедите ми и скоро и аз ще ходя. Не мога да ти опиша колко ме зарадва с разказите ти за азиатците! Интересно ми е как успя да се запознаеш с тях, как се сближихте и т.н.. ? И друго което искам да те попитам, какво е да имаш кореец за гадже?!( Честито впрочем!) :D

С интерес ще следя темата, мерси, че споделяш всичко с нас. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да се включа в тази хубава темичка, че ми стана много интересно..

Първо, поздравления, ForEverRain (съжалявам, че не мога да те нарека по име, защото не го знам), за това че си си намерила такива прекрасни приятели/съквартиранти...и също - прекрасна къща на прекрасно място(с прекрасна компания разбира се)! Пожелавам ти да изживееш още хиляди прекрасни мигове там и..ти също не забравяй за нас, продължавай редовно да ни докладваш всичко от игла до конец, тъй като още от сега ти заявявам, че и Аз редовно ще следя тази темичка за нови мнения. Набележа ли си нещо, не го изпускам от поглед, да знаеш... biggrin.gif

 

И сега с един въпрос към теб..породен от моето вечно и чисто любопитство: От общите ти наблюдения..Кои са темите, които корейците най-често обсъждат? За какво си приказват/е най-вече? asian.gif Предполагам, все трябва да има такова нещо, но ако е още рано да кажеш, търпеливо ще се скрия зад някое мандариново дръвче в двора на къщата ти и ще изчакам докато си готова да дадеш отговор. ph34r.gif

 

Силвия, приятно ми е да се запознаем! Хей, аз също не ви познавам по име, но това не пречи ни най-малко. Нали затова си имаме аватари?

Това тука ми е също толкова име, колкото и другото..:)

 

Много скрити станаха зад мандариножото дръвче, та не знам откъде да започна...:) Недейте така!

 

Ами да отговоря на въпроса, доколкото мога - ами най-хубавото им е, че не говоршт особено много, защото горките дори и в Австралия са малко скарани с английския, но именноо затова ми харесват най-много. С моята докторантура от 3 години ми омръзна от празни приказки и от снобщини, и от разискване на това какво е 'research' и какво не е, от голословие и от какви ли не други дебати, в които прекарвам повече от времето си. Та за мене е голямо облекчение да отида в къщи и да не ми се налага да говоря особено много излишни неща. Изглежда, че корейците (и може би азиатците) са хора на действието, не на думите:) Само едно 'ОК' често пъти е достатъчно и спестява часове говорене и обяснение, не мога да ви опиша колко много го оценявам това...особено сега!

 

Иначе, по същество: най-честите теми изглежда са тези, които се обсъждат в Австралия така или иначе са виза и работа. Няма как - все пак това е имигрантска държава :) Момичетата си говорят редовно за корейски знаменитости, но момчетата никога - само се подсмиват:) А специално в нашата къща, може би най-често обсъжданата тема е готвене, защото си готвим почти всеки ден :)

 

За вербалното общуване не знам много (защото едва вчера един приятел, който пристигна от Корея ми подари учебник за учене на корейски), но мога да ви уверш, че начина по който пишат съобщения няма нишо общо с нашия начин за общуване! Изобщо не става дума за някакви думи, а само за състояния.. ще ви пост-на някой път някое съобщение, ако можете да го дешифрирате, добре!

 

 

Ренимолова, ние да не би да приемаме само пълнолетни, какво си мислиш, че правиме чак толкова:)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ренимолова, ние да не би да приемаме само пълнолетни, какво си мислиш, че правиме чак толкова:)))

Неее, нямах това в предвид, не ме разбирай погрешно. Исках да кажа, че няма да ми е лесно да дойда сама. Майка ми .. сиг ще ходи да работи в Испания, баща ми почина в началото на годината , а брат ми ще ходи в Англия.. И аз сама накъде :lol2: , но моля те не ме разбирай погрешно. c(:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силве, много благодаря за този изчерпателен отговор! Наистина ми хареса, тъй като самата аз говоря малко в действителност...Излиза, че много повече пиша, отколкото говоря. Даже баба ми все ми повтаря, че само пиша и ще забравя да говоря някой ден.. :D Та...Много е хубаво, че корейците не си хабят времето в празни приказки(и аз не съм привърженичка на празните приказки де). Някъде по-нагоре видях, че бе споменала, че също се хранели все здравословно...По този въпрос имам един въпрос (може ли да нямам хД) - След като се хранят здравословно, имат ли си някакъв изграден режим на хранене (примерно закусват в един колко си часа и разни такива работи), или за тях такива неща са излишни?

Ох, дано да ми разбра въпроса, знам че не е много разбираемо написан, но... :unsure:

 

П.п: renimollova, мисля, че напълно те разбирам. Реално и аз съм за никъде сама, но ако това те утешава поне малко - не си единствената на 16, която няма как да стигне до Австралия, колкото и да й се ще.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.п: renimollova, мисля, че напълно те разбирам. Реално и аз съм за никъде сама, но ако това те утешава поне малко - не си единствената на 16, която няма как да стигне до Австралия, колкото ида й се ще.

 

Така е.. Но какво да се прави.... Все някой ден може и да стане c[:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За вас, незнам,но мене наистина ще ме разчувствате, ни най-малко не съм очаквала такъв интерес...щом като има хора, на които им е интересно, аз ще бъда много доволнада споделям. Пък като ви омръзне...кажете си:)

 

Само ще споделя една основна тайна със вас: че аз се нуждая повече от вас, отколкото вие отмене, така че не ме забравяйте!

 

Не мога да разбера каква е тази връзка на корейците и риболова? Ето втори уикенд отивамеза риба (този път в намелен състав, само с двама корейци) и всеки път успяват да хванат някоя прилично-красива риба, която аз лично бих сложила в музей, а не да сготвя (но това е друга тема). Риболова, което досега смятах за напълно австралийско занимание (сигурно най-вече заради тениските, които виждам навсеки ъгъл с надпис: ‘ Предпочитам да съм за риба’), се оказва почти свещенодействие за Джанг Хун и за някои други некови приятели. С такова усърдие и с такова търпение, примесено с голяма доза концентрация и с еднаква доза удоволствие, че чак да му завиди човек. Единственото друго действие, с което мога да го сравня е отварянето на бутилка соджу – това просто трябва да се види, такива отработени движения, с такава концентрация...това е цял ритуал! Моята теория е, че не толкова риболова е от значение, а досега с природата – в случаяс уникалната западно-австралийска природа, която -- няма как да не се съглася-- е най-ценното нещо тук; и е причина за много имигранти ако не дойдат в Австралия, то да останат тука. Понеже това ми е темата за докторантурата, ще се спра до тук, че имам лично предпочитание към тази тема, и редпочитам да не виотегчавам. Затова ето малко снимки,които говорят сами за себе си...

 

lookoutinpointperon.jpg

 

А какво ми харесва в новият ми приятел- кореец? Много често се питам: че говори корейски(?) – някъде около 50 милиона други също така, защото си има много достойнство(?)защото винаги има много ценни приятели (?) защото никога не се оплаква, без значение колко му е трудно или защото винаги е толкова весел (?) Не знам, много са причините, но е факт, че отдавна не съм била толкова доволна, весела, и просто не мога да спра да се усмихвам (неконтролируемо) ...ако не бях толкова предубедена, щях да кажа дорищастлива:)

 

Но определено ми харесва скромната, но голяма и откровена усмивка, харесва ми дълбокия глас с който говори, начина по който се провиква’ Хьонг’ (както по филмите, вообще всичко е като във филмите в моя живот тия дни), ‘Кре’, ‘Аийш!’....как си ценят приятелите. Някой ме пита по-рано как се запознах с тях: случайно в един бар, където си пишех докторантурата и като чух да говорят на корейски до мен за пръв път просто не можах да устоя да не се запозная с тях- но мога да ви уверя, че щом веднъж ви пpиемат в приятелския си кръг, ще бъдете ценени като най-големи приятели, наравно, ако не и повее от останалите.

 

Без никаква предубеденост, ме приемат в тяхната комания; дори за риба, което си е за тях най-ценното време насаме с природата. Радвам се, защото на малко хора в Австралия, колкото и да са приятелски настроени, отзивчиви и любезни – нали знаете по английски лбезни-може човек да се обади в 3 часа сутринта ако му потрябва помощ или просто да сподели нещо. Защото не всеки знае какво е дабъдеш имигрант...а моите приятели- корейци са точно такива хора.

Едно нещо, което и тук г преследва горките корейчета е ‘страховития’ шеф. Мислех си работнотовреме от 10- 12 часа на ден, без почти никакви почивни дни е привилегия надалечните държави, но ...уви! Има една много хубава дума на английски – ‘formidable’ която винаги ми идва на ум когато сесетя за боса на почти всичките корейци, които познавам. Той им се обажда постоянно- събота и неделя,без значение къде са и кога... Явно дори в Австралия, има нещо като експлоатацияна труда, но слава богу че има закони и и че това е циливозавана държава (въпреки, че когато попитах един кореец, ми отговори че не знае какво е това ‘ цивилизация’unsure.gif

 

Значи шефът им, който всява страх у всеки, дори у мене (но по- скоро неприязън), се казвал: Джон Октопода, или Джон Пеликана! Поне такъв отговор получих, но най-често гонаричали ‘Джон Boss’ bp.gif

 

Днес планът отново меотанг суджеби и филми на голям екран до 2 часа- планът за излизане понощни заведения отпада в присъствието на двама корейци, прясна риба и соджу az.gif

 

Както казваше една приятелка: ако ви гризе съвестта през нощта спете денем...смятамда не си лягам поне до ранни зори тази вечер.28558.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха, супер. Голяма късметлийка си. От всичко което ни споделяш наистина мисля, че животът ти е като корейски сериал , хаха.

Ако имаш желание продължавай да споделяш, сигурна съм че не само аз съм заинтересована :)

Благодаря тиии ! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, ForEverRain, знам, че вече си го чувала това поне сто пъти, но наистина се радвам за теб. От няколко месеца слушам корейска музика и гледам различните драми, но до такава степен съм се запалила да замина в Корея или поне да се запозная с корейци, че вече сънувам. Но има малко подробности докато стигна до там като : уча доста време английски (ама първите години малко ги изпуснах ), но въпреки че полагам усилия просто езика не ми се отдава, не го знам перфектно. Мотивирам се да го науча добре и да замина, даже почнах да уча корейски сама доколкото мога ( не знам докъде ще стигна ).

Сега ти ме зареди с нови сили и искам още повече да се боря, за да постигна целта си, за жалост, много хора казват, че е трудно да се стигне до Южна Корея :(

Мечтата ми е да стана масажист ( кинезетерапевт), да изуча тайните на източните масажи, които са едни от най-полезните и да работя в Корея. Имаш ли информация как, ако не друго, то поне да замина на екскурзия и дали е много скъпо ( естествено ако знаеш). И има ли вероятност 17 годишна като мен, след 2 години като завърша, да уча там?

Извинявам се за многото въпроси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти ForEverRain /Силве/ - да си жива, здрава и много щастлива от мен! Едно огромно благодарско за всичко, което пишеш. Моля те продължавай да го правиш, аз лично чета с доста интерес, още по-хубавото е и че не спирам да се усмихвам докато го правя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, реших да споделя с вас една снимка от днес в едно кафене, където отидохме за закуска...с ' моето момче' :wub:image-11.jpg

 

Иренвал, аз също не мога да спра да се усмихвам, дори когато заспивам.... не си единственатаsmile.gifХм...да имаш кореец за приятел, е малко странно, но ви уверявам, че и е и толкова забавно. Довечера ще споделя с вас едно писмо, което го помолих да ми напише на корейски за това защо харесва точно мене, а не някоя корейска например... когато по попита, той ми отговори на корейски но понеже почти нищо не разбрах, го помолих да го напише. И аз самата не знам какво означава още, но това ще ми бъде домашното ) Ако можете да помагате с превода, ще съм ви благодарна tongue.gif ))

 

Така, еди съвет от мене: ако се озовете с група корейци в някой бар и комуникацията малко куца, но искате да се забавлявате, ето каква игра си избраха от бара: Дженга! Предложих им scrabble, picturestique, monopoly, shirade, дори и шах, но тази игра нямаше никаква конкуренция! Пробвайте когато сте леко пияни, и може да разберете защо е толкова забавна в 12 часа вечерта, особено в заведение на плажа с лека джаз музика cool.gif Целта е да издърпате еднo блокче без да съборите кулата и да го поставите отгоре по възмовно най- невъобразимия начин...получава се нещо такова:

 

image-12.jpg

 

 

Иначе, разбира се, любима игра си остава ГО, която играх в неделя с един приятел, който дойде чак от 50 километра специално заради това. Поляхме случая с оризова ракия' от56 градуса (!) наречена червена звезда (?!).

 

И накрая една снимка от сутрешната разходка в парка в търсене на попови лъжички за вкъщиsmile.gif Най-хубавото на Австралия, е както казах и преди природата, някак си ние, имигрантите, успяваме да забравим за това колко сме далече от родината, когато се слеем с природата около насsmile.gif

 

image-13.jpg

 

Кати, мога ли да попитам, в кой край на Абстралия живеят твоите познати/ роднини? Най--вероятно са на източния край, но все пак ми е интересно. И разбира се, че ако дойдеш в Австралия, трябва непременно да ни посетиш!!

 

 

Stubborn, ще се опитам да намеря някаква информация. Дано да ти е полза..blink.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно са го писали 100 пъти преди това, но живота ти наистина е като корейски сериал и то от приятните романтични комедии, а не от сърцераздирателните драми. Историите ти са много интересни и предполагам не само на мен. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Сидни живеят. А ти къде си? Ако отида ще ти зачета поканата :D Мерси! Впрочем корейчето ти е много готино, пожелавам ви много любов и щастие. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, направо се просълзих докато четях! Макар че не се познаваме, много се радвам за теб( хората, с които ме свързва азиатското си ги чувствам особено близки smile.gif ! Интересно ми е как успя да се запознаеш с тях, как се сближихте и т.н.. ? И друго което искам да те попитам, какво е да имаш кореец за гадже?!( Честито впрочем!) biggrin.gif

С интерес ще следя темата, мерси, че споделяш всичко с нас. smile.gif

 

Не знам за всички, но от опит мога да кажа следното...единият ми съквартирант е може би без да преувеличавам най-милия човек когото познавам. Неговата приятелка ( съвсем скорошнаsmile.gif ми сподели, че дори" не мога да си представя" колко бил добър и мил с нея! Дори ми призна, че, се е опитвала да го ядоса като тя го пита защо е отварял протмонето и (просто лъжа) и той вместо като всеки друг човек да спори, че не е, след вторият опит да се опита да се оправдае, казал:" да, отварях го, съжалявам!"! Изобщо за какъв спор може да става въпрос тука?! В сравнение с него, ми каза тя, предишния и приятел изглеждал като ужасен човек ( който също бил мил с нея).smile.gif аз понякога му викам "yes man' защото никога не казва не. Дори с най-голямо удоволствие яде боб и кисело мляко -нещо което другите дори не си и представятsmile.gif

 

 

А за моето момче, какво да кажа...както казах по-рано, споделям едно писмо на корейски (хангъл), което ми написа в отговор, когато го попитах защо харесва мен, а не някоя корейка, например. Ето го и писмото:

 

image-15.jpg

 

Домашното ми е да го разшифровам довечера ..smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за всички, но от опит мога да кажа следното...единият ми съквартирант е може би без да преувеличавам най-милия човек когото познавам. Неговата приятелка ( съвсем скорошна:) ми сподели, че дори" не мога да си представя" колко бил добър и мил с нея! Дори ми призна, че, се е опитвала да го ядоса като тя го пита защо е отварял протмонето и (просто лъжа) и той вместо като всеки друг човек да спори, че не е, след вторият опит да се опита да се оправдае, каза:" да, отварях го, съжалявам!"! Изобщо за какъв спор може да става въпрос тука с такъв човек?! В сравнение с него, ми каза тя, предишния и приятел изглеждал като ужасен човек ( който също бил мил с нея).:) аз понякога му викам "yes man' защото никога не казва не. Дори с най-голямо удоволствие яде боб и кисело мляко -нещо което другите дори не си и представят:)

 

А за моето момче, какво да кажа...както казах по-рано, споделям едно писмо на корейски (хангъл), което ми написа в отговор, когато го попитах защо харесва мен, а не някоя корейка, например. Ето го и писмото:

 

image-15.jpg

 

Домашното ми е да го разшифровам довечера ..:)

 

 

хубаво писмо ти е написал твоя приятел, жена ми сега ми го преведе :) може би ще сте следващата смесена двойка (българо-корейска) :) а не сме много, ако идвате в Корея, ако искаш се обади

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ник, много бързо ни оженихте..:) Чакай! толкова ли е хубаво писмото? :):): :lol:

 

 

След два часа полу-успешни опити с речник и с google translator, ето приблизителния превод на писмото:

 

 

 

ЕN: Silvia, I get it that you are worried sometime...Of course, if we were to live together, the language will be one of the many problems. But had we spoken the same language, questions of the same content, may be still worrying us - I do not know... [ What I know] is that I like only you and no one else. - Janghoon-

 

BG: Силвия, знам че се безпокоиш...разбира се, че ако живеем заедно за напред, езикът ще бъде само един от проблемите между нас. Но дали въпроси от същия род щяха да те безпокоят ако говорехме един и същи език -- не мога да кажа. Това, което знам е само, че харесвам теб, и никой друг... -ЧангХун-

 

 

 

Ох, бе....сладур!!!:wub:

 

 

п.с. Дали има нещо общо с оригинала- не знам:това са свободни интерпретаци на около 50 процента от думите :)Ник?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе ми нали знаеш че хубавите работи стават бързо :)

горе долу си го превела добре, ще ти напиша жена ми как го преведе, аз лично не разбирам нищо :)

 

 

 

Silvia I know what ur worring about, of course there’ll be many problems with dating not korean girl, but u ask me the same question before, it’s hard for me to explain u in English, but I don’t know why I have to worry the same thing, ur the only girl I like so don’t worry.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе хора... В момента крещя от радост :lol: . хаха .. Толкова съм развълнувана сякаш се случва на мен. AMAZINGGGGG !!! :es::asian::P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ау, мерси!:thanks: Вярно, че имаше "английски" някъде и "не се тревожи", но са ми убягнали някъде.... заслужава си момчето да му вдигнем малко самочувствието. :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ау, мерси!:thanks: Вярно, че имаше "английски" някъде и "не се тревожи", но са ми убягнали някъде.... заслужава си момчето да му вдигнем малко самочувствието. :kiss2:

 

ако питаш мен вземи го научи на български, така ще може да си говорите спокойно, жена ми много бързо го научи и сега си говорим на българо-английски (и тук там някоя корейска дума) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...