Jump to content
head_up

Практически корейски език

Recommended Posts

Да си кажа, че не съм на ясно дали е за тук тази тема - ако не е моля да бъде преместена на подходящо място?

Реших да си закупя въпросната книга от заглавието на темата (Практически корейски език, основно/средно ниво) и изненадааа - не се издава вече, няма го в наличност във всички по-големи книжарници в Пловдив (което ще рече и като цяло в мое село) - нито хеликона, нито пингвините се навиха да го доставят от където и да е в цялата им мрежа - нямало го. В интернет където и да се забележи това заглавие - няма наличност, няма и да има. Т.е. тотално е изчезнал от пазара :blink:

Сигурен съм, че някой от вас го имат и също така, че не желят да се разделят с него, та все пак да попитам - има ли някакъв начин да се сдобия с него - ксерокопие, сканирано - все незаконен начин :ph34r: , но реално като не се предлага на пазара има ли друга алтернатива ?!?

Всъщност за по-напредналите в корейския - как е правилно човек да започне изучаването му? В някаква степен си трябва старт от родния език, а те са общо три учебника на тая тема и третия не става без да имаш преподавател. А за курс по корейски (изобщо май за какъв да е език от онзи регион) в Пловдив не си и помислям - тук не знам дали ще се съберем и две двойки за упражнения, какво остава да се направи група :D

Ако може да споделите малко материали ще е добре - а пък знам, че някой от вас го изучават "професионално" - защо още не сте си ъллоаднали записките от лекции, а?! :P Ние, желаещите да научим нещо, хич няма да се сърдим за подчерка ви :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Прочети тази тема за начални стъпки в корейския и инфо.

 

В интернет на английски има много ресурси, с които също може да започнеш сам да учиш основните неща. След което наистина е добре да се запишеш на курс, за да ти се даде някаква практическа основа, не само теоретична.

Моите лекции по корейски са 80% упражнения, останалото отново го има в интернет. То и това е най-ценното.

Share this post


Link to post
Share on other sites

А за курс по корейски (изобщо май за какъв да е език от онзи регион) в Пловдив не си и помислям - тук не знам дали ще се съберем и две двойки за упражнения, какво остава да се направи група :D

 

Тук вече си в грешка ;) В тази тема има информация за курс по корейски в Пловдив ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@parab, тази тема действително я срещнах, но не се задълбочих в нея преди да пиша, моя грешка - извинявам се :) Ще бъде щателно изследвана.

@PyMeH, тази тема пък хич не я бях видял - намерих за софийско, дори за Сехи ( щастливи варненци :D ), обаче че и в Пловдив има курс си е сериозна изненада! А така както се е почнало - мисля да се разходя до там след работа да разпитам. Благодаря за информацията, най-добре на крака до там да се види какво е положението, че за цена на занятие/цял курс нищо не се споменава в последното съобщение :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз уважавам един сайт www.learnkorean.com ( за разширението не съм 100 процента сигурна); там има уроци по youtube,много достъпни и лесни за научаване :) Стига да не ти пречи, че са на английски, дори азбуката ще ти обяснят хората:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Във вики.цом също са направили някакъв корейски курс, който не изглежда зле - аз погледнах едно уроче.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×