Jump to content

Recommended Posts

1802DB424E16B61A18

 

Работни заглавия: Housekeepers / 식모들 / Maids

 

Режисьор: Хуанг И Кьонг, Ким Джин Уон
Период на излъчване: 11 май 2011 - 14 юли 2011
Телевизионен канал: KBS2
Жанр: романтична комедия
Епизоди: 20

 

Участват:
Сонг Ю Ри (Swallow the Sun, Hong Gil Dong, The Snow Queen и др.)
Чон Гьо Ун (Sign, Dr. Champ, Loving You a Thousan Times и др.)
Ким Мин Джун (Friend, Our Legend; Tazza; In-Soon is Pretty)
Мин Хьо Рин (Dr. Champ, Triple) и др.

Резюме:
Сценарист на драмата е авторът на "Pasta", който ще ни представи ежедневието на младите прислужници, които се грижат за къщите на богаташите. Сонг Ю Ри поема ролята на част от обслужващия персонал в имението на грубия и взискателен млад наследник на голяма компания. Заради комарджийските навици на баща си, който пропилява парите за обучението й, тя е принудена да напусне колежа и да започне работа.
Позната схема за сблъсък между двама души от различни класи, която почти винаги е печеливша. Ще видим доколко и в този случай.
Източник: dalekogled.com

С български субтитри: ОТТУК или ОТТУК

Онлайн с  български субтитри: ОТТУК

С английски и руски субтитри: ОТТУК

С руски субтитри + OST: ОТТУК


Малко снимков материал:
photo164432.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Одеве даваха един музикален клип на групата на Ю-Ри по arirang, а преди малко и интервю със сладурката по KBS..

Ех, че гласче. Много, много ми е приятно всеки път когато го чувам..

Малката с тази беззъба усмивка съвсем повдига настроението..

http://www.youtube.com/watch?v=XQMFlcfMh0c&feature=player_embedded

 

Партньора също ми харесва много в ролята на Канг - Хо и се надявам, че тази симпатична двойка напълно ще оправдае очакванията..

town8a.jpg

 

credit: www.dramabeans.com

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще има драма, ще има семейни разправии, ще има конфликт между класите, че и любов. Добре започна сериала. Понеже става дума за големи семейства, очаквайте да видите все известни второстепенни герои - бабата от Brillinat Legacy, майката на Джан Ди, кралят и единият министър от Sungkyunkwan Scandal, президента от IRIS, единият от готвачите от Паста и още две-три лица, които са много познати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен сериал! На 6 епизод съм и става все по-интересно, голяма интрига заплетоха. Много интересно извъртяха нещата в последните няколко серии. Хресва ми как играе тук Сонг Ю Ри. Почти всички актьори са доста симпатични и странно естествени, е ако не броим дебелашкия вид на Канг Хо в първия епизод... но после ти иде направо да възкликнеш "Охооо, Канг Хооо" или поне да спечелиш джакпота от тотото...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и на мен ми е приятен сериалът. Ако трябва да съм честна, въпреки тъпия английски превод, засега той най ме задържа. Единственото нещо, което ме дразни са...

многото условности. Първо печалбата от тотото и гангстера, после и това, че Канг Хо и приятелките не я разпознаха с малко грим и опашка. Като изключим това, развива се с добро темпо.

 

 

Отначало мислех, че ще забие в много тъпа посока, сега се радвам, че ме опроверга.

 

Малко не разбрах защо Канг Хо, като е дебел става и безумно тъп, но явно това са някакви корейски вярвания...:D

 

Едит: определено ме радва този сериал. Химията на главната двойка е супер. Самото развитие на събитията е малко ала-бала, но пък не те забива в скучнотия като при "Lie to Me".

 

Иначе за съжаление Сонг Ю Ри за 30 + години живот не се научи да се целува...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал се оказа много, много приятна изненада, не очаквах да е толкова забавен. Играта е много добра, всички герои са големи "образи", забавно-ексцентрични. Вече си имам няколко фаворита - невъзможно е човек да се спре само на един. Химията между главните наистина се усеща. И като си помисля, че без малко щях да пропусна да го гледам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сюжетът върви в съвсем неочаквана посока, което държи интереса. Но странен и леко замайващ ми се струва монтажа на последните серии - сякаш този, дето го е правил, е бил толкова изнервен, че се е чудил какво да сложи, пък накрая е накъсал сцените, за да има от всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък точно в последния излязъл засега осми епизод, най-много ми харесаха оригиналните идеи на режисьора, даже бих казала, че това беше върховият епизод досега - неочаквани ситуации и интересни операторски хрумвания, като например

 

начинът, по който показваха Сунг Ю Ри и любимия й на земята, той в локвата кръв, тя цялата завързана му говори през запушена уста, а зрителят е поставен от гледната точка все едно лежи на земята с тях. А да не говорим после как й отлепи тиксото - това беше изключително култово :blink::inlove: ! Също много интересно ми стана как смотаният крадец се беше сетил да фалшифицира билета от лотарията и как това го показаха почти в края на серията. Любовната история между шефката на Ю Ри и съседа гангстер, както и между Ким Мин Джун и неговата прислужница, също са ми много интересни. Изобщо фактът, че има повече от един любовен триъгълник, е много похвален! Да не забравяме третия господар на къща, който живее с жена си, любовницата и прислужницата :blink:

За целувката - наистина още не се е научило наш'то момиче, ама тука поне малко помръдваше като че ли - явно има надежда с този младеж да се получат нещата по-нататък, дай боже :D !

 

За превода си мисля, че не че е толкова лош (за този на смърфовете говоря), колкото по-скоро в този сериал пускат някакви наистина странни диалози и препратки към неща, с които не сме запознати, някакви игри на думи, като онова изречение "Как смееш да гледаш към моето ниво?" или нещо от сорта, доста време го разнищваха и почти нищо не разбрах какво имаха предвид :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото ми беше много интересен и до средата ме държеше в напрежение,но после нещо не ме хвана и към края вече ми стана леко бозав!Че е интересен,интересен е има сюжет,който е различен,от този който често срещаме,а и Gun Woo не е за изпускане :lol: ,но пак става само за разпускане и оползотворяване на време :)

 

Моята любима двойка беше на пича,който се изхранваше от картините на дядо си и неговата прислужница,не успях да разбера събраха ли се накрая или....

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал, както го почнах, така и го зарязах. Незнам дали изгледах и 6 епизода. На главният герой, как така му се промени характера и поведението в такава степен, не можах да разбера... страшно нереално ми се видя. Допълнително - изключително позната схема с главните, толкова позната, че ми е напълно ясно как ще се развие и завърши сериала, няма и смисъл да го гледам. То онзи, бандита-богаташ и отношенията му с доведената майка на главния ми се видяха по-интересни и имаше повече оригиналност. Актъорската игра няма да я оценявам, защото гледах прекалено малко епизоди :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам голяма молба и ще се радвам, ако някой откликне... Търся една мелодия, която изключително често я чувам в епизодите на сериалчето, но я няма никъде в OST-а, или поне аз не я намерих. Не я намерих и никъде из сайтовете за клипчета, затова.. Моля, ако някой знае коя е мелодията, да ми каже..Ще съм много благодарна. И като казвам, че я чувам изключително често, наистина е така...Например, звучи в 11еп. от 00:16:57 до 00:18:11, както и в 12еп. от 01:02:44 до 01:03:57... Ако някой знае коя е мелодията, ще му бъда много благодарна да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смешен и наивен сериал,

Не блести с особен сюжет, нито пък с кой знае какъв каст.

И все пак не е труден за гледане. Само се надявам положението на домашните помощници в Корея да не е точно такова. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхоооотен сериал... вече съм към края, но мога да кажа, че много отдавна не съм се смяла толкова много. Има части на сериите които са брутално забавни. :yes::es::asian:wub.gif музиката към него също много ми допада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подходих към сериала с добри очаквания, но за жалост останах доста разочарована. Нямах търпение да изгледам всички епизоди, само за да видя някакво развитие и това се случи в последните минути на финала.

Ю Ри ми е много симпатична и начина и на игра ми харесва. Тук обаче ми се стори еднотипна. Образа и поведението, което изгради вече съм го виждала и не беше нищо неочаквано. През цялото време крещя, вика, говори на диалект, повдигаше си веждите.. Изобщо напомни ми на героинята си в Хонг Гил Донг. Мисля, че трябва да и дават по-различни роли. Като характер Сун Гум ми допадна. Интересно беше, че нямаше размотаване насам-натам в чувствата и. Беше наясно какво иска, но кого заблуждавам - нещо и липсваше. Ето че не са изминали пет минути, от които изгледах сериала и не мога да си спомня с какво ме е впечатлила.

Чон Гьо Ун колкото и да го харесвам, тук беше пълно разочарование. Това може би се дължи персонажа му, който не одобрих. От него очаквах най-голяма промяна, някакво развитие, а той почти през цялото време се показваше като разглезено и разочаровано момче, само хленчещо, че няма пари и нищо не правещо по въпроса. Не знам защо всички сметнаха, че се е влюбил в Сун Гум не заради парите и, като знаеше, че има пари и съм сигурна, че е било важен фактор. Не оспорвам чувствата му, но и при него исках нещо да се случи и това стана отново на финала. Появи се уверен и смел, за разлика от страхливото му поведение от началото.

За разлика от Гьо Ун, по-голямо впечатление ми направи Ким Мин Джун, който също харесвам. Историята с неговата прислужница можеше да се получи интересна. Актрисата, която играеше Да Кьом ми беше страшно симпатична в Съни, но тук не можех да я понасям.

От прислужниците най-много ми допадна Хьон Джу. Актрисата ми харесва още от Still Marry Me. Тук направи страхотна игра, имаше приятно излъчване и сякаш се беше сляла в образа си. Дори мога да кажа, че двамата с президента-гангстер изключително допринесоха за сериала. Той също беше страхотен, противоречив, интересен.

Не знам защо, но през цялото време си мислих, че парите, които даде на Сун Гум бяха фалшиви. Добре, че не стана така.

Противоречиво мнение имах и за прислужницата-стара мома. През повечето време едвам я търпях. Не мога да отрека обаче, че понякога вкарваше правилни думи и засягаше точно на болното място.

Голямо впечатление като игра и поведение ми направиха Yang Jung Ah - мащехата на Гън У и актьора, изиграл баща му. Без тях, а и повечето възрастни актьри, сериала не би бил същия.

 

Не ми хареса особено, давам му ниска оценка, която ще завиша малко, заради красивите къщи, интериора, стайлинга.

Ако мога да направя извод от този сериал, то той бил, че старанието и работата са път към успеха. При наличието на готови пари и приятелите ти стават врагове. Икономките от семейство, се превърнаха в съперници. Озлобяха и показаха истинските си лица и чувства, предизвикани от хората, за които са работили. Дори някои да не могат да приемат това, всички са равни, независимо от това дали са чистачи или собственици. И все пак, когато трябваше да се борят срещу някой друг, заставаха заедно, което беше похвално. Алчността е голяма напаст, но за тях беше малко оправдана, заради живота, който са водили и надеждите, които са изгубили.

Хубаво е сериала да се види, само заради това. Някои хора имат нужда от напомняне какво трябва и не трябва да правят.

 

Допадна ми тази песен от ОСТ-а:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какво очакване го започнах този сериал,а дори не успях да го догледам. Е няма такова дразнещо нещо,като тези прислужници дет бяха.Толкова много малоуни обяснения,кое е ляво и кое е дясно.Да не говорим и цялата малоумна врява около тоя билет,направо ми скъса нервите. С зор стигнах до средата и не издържах повече. Имаше и хубави моменти,но няколкото лъжички катран,направо скапаха цялата каца с мед. Жалко за сладичките ми Хьо Рин и Сонг Ю Ри :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мишле, и при мен се получи така, имах доста очаквания от каста, дори го следях още като излизаше този сериал, но и на мен до 10-та серия ми издържаха нервите, точно заради малоумните обяснения и прекалено бавния на моменти диалог. Зарязах го с чиста съвест и наскоро Skarpeta взе, че ми разказа какво става до края - общо взето, същите малоумия <_< Който не го е гледал, май нищо не е изтървал :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да избирам м/у това и " панда и таралеж" ами ....... печели  този , по-поносим е ... главната ми харесва , въпреки че не съм гледала "шишо" в друг сериал или филм , но и той не е лош ... ако ви се убива време това е ... поне няма да скучаете ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах го много отдавна и го спрях до към 7, 8 серия просто не го изтърпях. За мен нито сценария, нито актьорското изпълнения може, да се похвали с нещо изобщо. Безкрайно глуповат сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...